پیام خوزستان - رئیس انجمن تغذیه ایران گفت:ایران سالانه حدود 5.9 میلیون تن غذا را دور میریزد.ارزش اقتصادی این ضایعات بیش از 30 میلیارد دلار است، رقمی معادل بودجه چند وزارتخانه که میتواند در توسعه کشاورزی، آموزش و سلامت مؤثر باشد.
جلالالدین میرزای رزاز در گفتگو با خبر فوری افزود: هدررفت غذا معادل 30 درصد تولیدات کشاورزی کشور است، یعنی یکسوم تلاش کشاورزان، منابع آبی و انرژی هدر میرود.
وی اضافه کرد: ایران با جمعیت 85 میلیون نفری، حدود 1 درصد از هدررفت جهانی غذا را دارداین میزان برابر با غذای سالانه 20 میلیون ایرانی است.
به گفته میرزای رزاز بیشترین ضایعات مربوط به میوهها و سبزیجات (40 درصد)، نان، برنج، خرما و سایر اقلام سنتی بهویژه در مناسبتهای مذهبی و فرهنگی است.
وی متذکر شد: هر ایرانی بهطور میانگین 11 کیلوگرم غذا در سال دور میریزد که بسیار نگرانکننده است.