چهارشنبه ۱۵ مرداد ۱۴۰۴

اجتماعی

تردد زائران اربعین در خوزستان از نیم میلیون نفر گذشت

تردد زائران اربعین در خوزستان از نیم میلیون نفر گذشت
پیام خوزستان - مهر / مرزهای شلمچه و چذابه در استان خوزستان با نزدیک شدن به ایام اربعین حسینی، شاهد تردد گسترده بیش از ۵۸۲ هزار زائر ایرانی و خارجی بوده‌اند. هر ساله با فرا ...
  بزرگنمايي:

پیام خوزستان - مهر / مرزهای شلمچه و چذابه در استان خوزستان با نزدیک شدن به ایام اربعین حسینی، شاهد تردد گسترده بیش از 582 هزار زائر ایرانی و خارجی بوده‌اند.
هر ساله با فرا رسیدن اربعین حسینی، میلیون‌ها عاشق اهل بیت (ع) از سراسر ایران و جهان راهی کربلای معلی می‌شوند تا در بزرگ‌ترین گردهمایی مذهبی جهان شرکت کنند.
استان خوزستان، به‌عنوان دروازه اصلی ورود و خروج زائران اربعین به عراق، نقشی بی‌بدیل در میزبانی از این خیل عظیم ایفا می‌کند.
مرزهای شلمچه و چذابه، دو گذرگاه کلیدی این استان، در روزهای اخیر شاهد موجی از حضور زائران بوده‌اند که با عشق به امام حسین (ع) و با بهره‌مندی از تمهیدات گسترده دستگاه‌های مختلف، سفری معنوی و امن را تجربه می‌کنند.
در همین زمینه محمد جولانژاد، مدیرکل راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای خوزستان، از ثبت 582 هزار و 993 تردد زائر ایرانی و خارجی در مرزهای چذابه و شلمچه از 4 تا 13 مرداد خبر داد.
وی اظهار کرد که مرز شلمچه با 464 هزار و 442 تردد، بیشترین حجم زائران را به خود اختصاص داده است. این آمار شامل 78 هزار و 764 زائر ایرانی ورودی، 350 هزار و 870 زائر ایرانی خروجی، 15 هزار و 665 تبعه خارجی ورودی و 19 هزار و 143 تبعه خارجی خروجی است. در مرز چذابه نیز 118 هزار و 551 تردد ثبت شده که شامل 20 هزار و 512 زائر ایرانی ورودی، 85 هزار و 41 زائر ایرانی خروجی، 6 هزار و 296 تبعه خارجی ورودی و 6 هزار و 702 تبعه خارجی خروجی بوده است.
جولانژاد افزود: در مجموع، 99 هزار و 276 زائر ایرانی وارد کشور شده و 435 هزار و 911 نفر از کشور خارج شده‌اند. همچنین 21 هزار و 961 تبعه خارجی وارد و 25 هزار و 845 نفر از کشور خارج شده‌اند.

پیام خوزستان


این آمار نشان‌دهنده افزایش چشمگیر تردد زائران نسبت به سال‌های گذشته و جایگاه ویژه خوزستان به‌عنوان یکی از مهم‌ترین مسیرهای زیارتی اربعین است.
رکوردشکنی ثبت‌نام زائران خوزستانی
محمدامین یاقوت، مدیر حج و زیارت خوزستان، از ثبت رکورد جدیدی در سامانه سماح خبر داد و گفت: تاکنون دو میلیون و 616 هزار نفر در سراسر کشور در این سامانه ثبت‌نام کرده‌اند که 312 هزار نفر از این تعداد مربوط به خوزستان هستند.
این آمار، بالاترین میزان ثبت‌نام زائران خوزستانی در پنج سال اخیر است و خوزستان را به دومین استان کشور از نظر تعداد ثبت‌نام‌کنندگان تبدیل کرده است.
یاقوت تأکید کرد که ثبت‌نام در سامانه سماح به نشانی https://samah.haj.ir برای بهره‌مندی از خدمات بیمه‌ای و ارزی ضروری است و زائران باید پیش از سفر، این فرآیند را تکمیل کنند.
تمهیدات زیرساختی برای رفاه زائران
یکی از مهم‌ترین اقدامات انجام‌شده در راستای تسهیل سفر زائران، آماده‌سازی زیرساخت‌های برق در مرزهای شلمچه و چذابه است.
علی خدری، مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق خوزستان، از تکمیل طرح‌های برق‌رسانی ویژه اربعین خبر داد.
این طرح‌ها شامل احداث و اصلاح 8 هزار و 961 متر شبکه فشار متوسط، 44 هزار و 578 متر شبکه فشار ضعیف، نصب 65 دستگاه ترانسفورماتور و دو هزار و 21 دستگاه چراغ روشنایی است.

پیام خوزستان


خدری اظهار کرد: اقداماتی نظیر اصلاح شبکه بلوار مواکب، توسعه روشنایی معابر جاده جدید چذابه و تأمین برق نقطه صفر مرزی با هدف ارتقای ایمنی و پایداری برق انجام شده است.
وی افزود: گروه‌های کشیک 24 ساعته با تجهیزات کامل، از جمله جرثقیل و بالابر، تا پایان مراسم اربعین به خدمت‌رسانی ادامه خواهند داد.
امنیت و خدمات در مرزها
سردار حسن شاهوارپور، فرمانده سپاه ولی‌عصر (عج) خوزستان، با اشاره به آمادگی کامل این استان برای میزبانی از زائران، اظهار کرد: امسال با حضور زائران ایرانی و بین‌المللی از کشورهایی مانند افغانستان و پاکستان، شاهد بهبود زیرساخت‌ها و خدمات هستیم.
وی از اجرای پروژه‌های عمرانی نظیر آسفالت، خط‌کشی، نصب دوربین‌های نظارتی، ایجاد سایبان و استراحتگاه و مدیریت توقفگاه‌های خودرو با گشت‌زنی 24 ساعته خبر داد.
همچنین، پست‌های بهداشتی و خدمات درمانی داوطلبانه در محورهای اصلی مستقر شده‌اند تا زائران در شرایط گرمای بالای 50 درجه، سفری ایمن و راحت داشته باشند.
سردار سید محمود میرفیضی، فرمانده انتظامی خوزستان، نیز از استقرار 6 هزار نیروی پلیس در مرزهای شلمچه و چذابه و چهار هزار نیروی دیگر در پشت صحنه خبر داد.

پیام خوزستان


وی با تأکید بر سه اولویت اصلی پلیس، یعنی تسهیل تردد، تسریع در خدمت‌رسانی و تأمین امنیت، گفت: تاکنون هیچ مورد خاصی گزارش نشده و با افزایش گیت‌های خروجی متناسب با حجم زائران، تردد روان‌تر خواهد بود.
چشم‌انداز اربعین 1404
با توجه به افزایش روزافزون زائران و اهمیت مرزهای خوزستان در ترددهای اربعین، مسئولان این استان از هم‌اکنون برنامه‌ریزی برای بهبود خدمات در سال آینده را آغاز کرده‌اند.
پیش‌بینی پیک سوم تردد زائران از 18 مرداد، نشان‌دهنده ضرورت تداوم هماهنگی بین دستگاه‌های مختلف و گروه‌های جهادی است.
سردار شاهوارپور ابراز امیدواری کرد که مراسم اربعین 1404 با نظم و امنیت بیشتری برگزار شود و زائران با خاطری آسوده به زیارت عتبات عالیات مشرف شوند.
اربعین حسینی نمادی از وحدت، ایثار و عشق به امام حسین (ع) است که میلیون‌ها دل را در سراسر جهان به هم پیوند می‌دهد.
خوزستان، با مرزهای شلمچه و چذابه، در این ایام به قلب تپنده زیارت اربعین تبدیل شده و با تلاش شبانه‌روزی مسئولان و نیروهای جهادی، میزبانی شایسته‌ای از زائران به عمل آورده است.
از تأمین برق پایدار و زیرساخت‌های عمرانی گرفته تا امنیت و خدمات درمانی، همه و همه در خدمت زائران حسینی قرار گرفته تا این سفر معنوی، خاطره‌ای ماندگار در قلب‌ها رقم بزند. باشد که در اربعین‌های آینده نیز، این دیار با عزت و افتخار، پذیرای عاشقان اباعبدالله (ع) باشد و پرچم خدمت‌رسانی به زائران حسینی همچنان برافراشته بماند.


نظرات شما