يکشنبه ۵ مرداد ۱۴۰۴

سیاسی

واعظی: اداره کشور با بیانیه خوانی، رجز خوانی و شعار ممکن نیست

واعظی: اداره کشور با بیانیه خوانی، رجز خوانی و شعار ممکن نیست
پیام خوزستان - جماران / قائم مقام حزب اعتدال و توسعه و رییس دفتر رییس جمهور در دولت دوازدهم گفت: در ایران، بداخلاقی‌های سیاسی از دوران دولت نهم و دهم آغاز و همچنان استمرار ...
  بزرگنمايي:

پیام خوزستان - جماران / قائم مقام حزب اعتدال و توسعه و رییس دفتر رییس جمهور در دولت دوازدهم گفت: در ایران، بداخلاقی‌های سیاسی از دوران دولت نهم و دهم آغاز و همچنان استمرار یافته است. از آن دوره به بعد نوعی تفکرات تند، غیرمنصفانه و حذفی شکل گرفته و برخی افراد و گروه‌های اقلیت به جای بررسی و مطالعه نقاط قوت رقیب و متعاقبا تغییر رویکردهای تند جهت جذب مردم و کمک به توسعه ایران به برچسب زنی‌های غیراخلاقی و حذف تفکر مخالف می‌پردازند.
محمود واعظی در پاسخ به سوال جماران در باب توهین برخی رسانه‌ها و نامه برخی نمایندگان به رئیس جمهور گفت: برخی افراد و گروه‌ها در راستای تحقق اهداف خود و اطرافیان، به شکل غیرسازنده و از طریق مسیرهای غیر اخلاقی، تخریب افراد و گروه مقابل را در پیش می‌گیرند و هدف نهایی آنها حذف رقیب و تصاحب قدرت است. استفاده ابزاری از این کنش سلبی تنها به دولت دکتر پزشکیان محدود نمی‌شود و در دولت‌های قبل نیز شاهد این مدل رفتار غیرسازنده بودیم. ضروری است این معضل درمان شود.
بداخلاقی‌های سیاسی از دوران دولت نهم و دهم آغاز و همچنان استمرار یافته است
وی ادامه داد: در بسیاری از کشورها، پس از پایان تبلیغات انتخابات و تشکیل دولت، احزاب رقیب به جای پرداختن به تخریب و کارشکنی، در اقدامی سازنده در جهت پیشرفت کشورشان از یک سو به همکاری پرداخته و از سوی دیگر برای پیروزی در انتخابات آتی ضمن آسیب شناسی و ارزیابی دقیق عدم توفیق، به ترمیم نقاط ضعف خود میپردازند، نه اینکه بخواهند با تخریب اثبات کنند که رأی دهندگان اشتباه کرده‌اند! مع الاسف در ایران، بداخلاقی‌های سیاسی از دوران دولت نهم و دهم آغاز و همچنان استمرار یافته است. از آن دوره به بعد نوعی تفکرات تند، غیرمنصفانه و حذفی شکل گرفته و برخی افراد و گروه های اقلیت به جای بررسی و مطالعه نقاط قوت رقیب و متعاقبا تغییر رویکردهای تند جهت جذب مردم و کمک به توسعه ایران به برچسب زنی های غیراخلاقی و حذف تفکر مخالف می پردازند.
بازار
انتقاد سازنده موهبتی است که نارسایی ها و ناترازی‌ها را بیش از پیش روشن و برای پیشرفت کشور امری ضروری است
واعظی با تأکید بر انجام انتقاد سازنده، افزود: ضروری است بر اساس موازین اسلامی، با تفکر مدبرانه و تعقل ملی گرایانه با اولویت قراردادن اصل منافع ملی و آینده ایران، این چالش مدیریت شود‌. «انتقاد سازنده» موهبتی است که نارسایی ها و ناترازی ها را بیش از پیش روشن و برای پیشرفت کشور امری ضروری است و باید همه از آن حمایت کنیم؛ اما تخریب، برچسب زنی و بی‌احترامی‌هایی که مشاهده می شود و طراحی هایی که به فحاشی و ایجاد دو قطبی کاذب منتهی می‌گردد، زیبنده نظام جمهوری اسلامی ایران و کارگزاران آن نیست.
اقلیت تمامیت خواه، با نوعی لجاجت و دست آویزی به انواع روش‌ها، تا پایان دولت به رقابت انتخاباتی غیر اصولی پرداختند و با تشکیل دولت چهاردهم همان روش ادامه دارد
قائم مقام حزب اعتدال و توسعه، تصریح کرد: از سال 1392 و به مجرد پایان یافتن انتخابات ، همواره شاهد بودیم، اقلیت تمامیت خواه، با نوعی لجاجت و دست آویزی به انواع روش‌ها، تا پایان دولت به رقابت انتخاباتی غیر اصولی پرداختند و با تشکیل دولت چهاردهم همان روش ادامه دارد و تا وقتی که از این رفتار غیر سازنده دست نکشیده و به جریان همبستگی ملی نپیوندند، مشخص است که مشکلات کشور در عمده عرصه ها، حل نخواهد شد و همواره شاهد پیشرفت نخواهیم بود.
دولت به دست اقلیت شکست خورده در انتخابات، مستمرا تخریب می‌شود و عده‌ای به دنبال استعفای رئیس‌جمهور صرفا برای قبضه قدرت هستند
رئیس دفتر دولت دوازدهم، در خصوص جنگ دوازده روزه گفت: در ایام جنگ تحمیلی 12 روزه، دولت تلاش‌های بسیاری در جهت خدمت‌رسانی به مردم و تنظیم گری امور جاری کشور انجام داد تا ملت به هیچ وجه با مشکلاتی نظیر کمبود مواد غذایی، سوخت، قطعی انرژی و... رو به رو نگردند. در شرایط کنونی و با وجود انواع نارسایی ها، ناترازی ها و فشارهای روانی، دولت موظف است بیش از پیش به برنامه‌ریزی جهت خدمت‌رسانی به مردم شریف کشورمان بپردازد. اینکه در شرایط ناهموار کنونی، دولت به دست اقلیت شکست خورده در انتخابات، مستمرا تخریب می‌شود و عده‌ای به دنبال استعفای رئیس‌جمهور صرفا برای قبضه قدرت هستند، بیش از پیش روشن می کند که این افراد درک صحیحی از وضعیت کشور، منطقه و جهان ندارند و منافع ملی برای آنها، در «منافع جریانی» آنها خلاصه می شود!
اداره کشور با بیانیه خوانی، رجز خوانی و شعار ممکن نیست
وی ادامه داد: خوشبختانه مع الواسطه تمدن چند هزارساله ایران، مردم فهیم ما دارای آگاهی ذاتی بوده و درک می‌کنند که مباحث مطروحه خلاف واقع از سوی تندروها، دلسوزی برای کشور و مردم نیست و صرفا نشانگر عطش آنان برای بازگشت به «قدرت» است. پر واضح است که این گروه تندرو، در دوران تصدی خود اقدام شایسته‌ای در راستای توسعه و رفاه ملت ایران انجام نداده‌اند. اداره کشور با بیانیه خوانی، رجز خوانی و شعار ممکن نیست و ما به حاکمیت قانون، برنامه دقیق و کار کارشناسی نیازمندیم.
اقدامات غیرسازنده و تخریبی مکرر علیه دولت، نه تنها به نفع کشور و تضمین کننده منافع ملی نیست، بلکه امنیت ایران را نیز با مخاطرات مختلف روبرو می‌سازد
وی اشاره با اشاره به اینکه ما در شرایط سخت تحریم، گفت: بیش از یک دهه است که شرایط سخت تحریم و جنگ تحمیلی، اقتصاد و صنعت ایران را محدود و با چالش‌های متعدد رو به رو ساخته و ضروری است همه دست به دست هم دهیم تا زیر چتر انسجام ملی، مشکلات کشور را تدریجا حل کنیم. به زعم بنده، اقدامات غیرسازنده و تخریبی مکرر علیه دولت، نه تنها به نفع کشور و تضمین کننده منافع ملی نیست، بلکه امنیت ایران را نیز با مخاطرات مختلف رو به رو می‌سازد.
وقتی فرد، گروه یا جناحی مسئله‌ای را طرح کرده و همراه با آن راه‌حل دقیق و عملیاتی ارائه می‌دهند، عنوانش انتقاد سازنده است و باید به آن احترام گذاشت
واعظی تأکید کرد: به نوبه خود از این مجموعه خواهش می‌کنم تا برای ایران، دست از اقداماتی که به تفرقه و تعمیق گسل‌های اجتماعی می‌انجامد بردارند و به مردم بپیوندند؛ مردمی که در جریان جنگ تحمیلی 12 روزه در دفاع از نظام و خاک میهن خود ایستادند و در وحدتی بی نظیر از رزمندگان غیور حمایت کردند. آیا حق این نیست که قدر این روحیه ملی را دانست؟ بهتر نیست رفتار و عملکرد جناح‌های سیاسی در مسیر فزایندگی وحدت و انسجام ملی تقویت شود؟ از این روی نباید با اشاعه سخنان تفرقه‌انگیز، مردم عزیز و فهیم کشورمان را بیشتر نگران کنیم. وقتی فرد، گروه یا جناحی مسأله‌ای را طرح کرده و همراه با آن راه‌حل دقیق و عملیاتی ارائه می‌دهند، عنوانش انتقاد سازنده است و باید به آن احترام گذاشت و بدان توجه و از آن نهایت بهره برداری را کرد؛ چرا که این فرآیند مترقی می‌تواند به توسعه و پیشرفت کشور منجر شود.
عده‌ای تنها به تخریب و ایراد گرفتن می‌پردازند و مستمرا به دنبال تضعیف طرف مقابل هستند تا به شکل انحرافی بگویند مردم اشتباه کرده‌اند
وی در تفاوت توهین و تخریب گفت: اما زمانی که عده‌ای تنها به تخریب و ایراد گرفتن می‌پردازند و مستمرا به دنبال تضعیف طرف مقابل هستند تا به شکل انحرافی بگویند مردم اشتباه کرده‌اند، عنوانش انتقاد نیست؛ بلکه به نوعی ایجاد موانع و تولید هزینه‌های غیر ضرور برای حاکمیت و مردم است. این قابل قبول نیست. متأسفانه، افرادی از این دست در دولت‌های گذشته هم مسؤلیت داشتند و البته هر چه زمان می گذرد، مردم بیشتر آنها را می شناسند. این افراد فکر می‌کنند با استفاده از روش های غیر اصولی نخ نما شده، می‌توانند مجددا به قدرت بازگردند، اما این شیوه هرگز موفق نبوده و هر روز که بگذرد کارکرد خود را بیش از پیش از دست خواهد داد.


نظرات شما