پیام خوزستان - استاندار خوزستان با اشاره به کشت پاییزه گفت: باید آب را به گونهای مدیریت کنیم تا برای کشت پاییزه آب داشته باشیم. به همین دلیل این مساله به یک مدیریت دقیق و حسابشده نیاز دارد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما استان خوزستان ، سید محمدرضا موالی زاده شنبه 4 مرداد در جلسه رسیدگی به مشکلات کشاورزان شهرستانهای اهواز، حمیدیه، دشتآزادگان و هویزه اظهار کرد: انشاءالله با رهاسازی موجی آب که صورت گرفت، بتوانیم مباحث و مشکلات مربوط به حوزه حمیدیه را براساس الگوی کشاورزی تعریف شده، رفع کنیم.
وی با بیان اینکه مدیریت آب کشاورزی نیازمند همراهی همه ذینفعان استان است، ادامه داد: حل این مشکلات نیاز به همراهی و همفکری همه عزیزان دارد و همه باید به هم کمک کنیم تا مقدار آب محدودی که وجود دارد، به خوبی مدیریت شود. این مسئله برای همه ما یک آزمون است که چگونه حجم آبی که در اختیار ما قرار است را مدیریت کنیم.
موالی زاده بیان کرد: برای ما بحث کمیت و کیفیت آب شرب در تمام حوضهها بسیار مهم است و در اولویت قرار دارد. دام سنگین نیز بحث بسیار اساسی است و باید به آن توجه داشته باشیم.
وی افزود: باید به گونهای در این زمینه عمل کنیم تا هیچ دامی اعم از سبک و سنگین تلف نشوند. باید تمهیدات لازم برای جلوگیری از اتلاف دام در تمام حوضهها صورت بگیرد.
موالی زاده گفت: بحث نخیلات بسیار مهم است و باید به میزان آبی که نخیلات نیاز دارند توجه داشته باشیم. ما باید حل مشکلات نخیلات را مثل گذشته در دستور کار خود داشته باشیم.
تقدیر از کشاورزان بهدلیل رعایت الگوی کشت
وی با اشاره به کشاورزانی که شلتوک نکاشتند و تقدیر از این کشاورزان بیان کرد: خداراشکر دوستان الگوی کشت را رعایت کردند و کشت شلتوک نداشتند؛ بنابراین باید تلاش کنیم تا مشکل آب موردنیاز حل شود به شرطی که در انتهای این مسیر دچار مشکل نشویم.
استاندار خوزستان با اشاره به اهمیت دامداری در منطقه، گفت: تأمین آب برای نگهداری دامها نیز در دستور کار قرار دارد و انشاءالله با همکاری کشاورزان و مدیریت دقیق، بتوانیم کشت تابستانه را به خوبی پشت سر بگذاریم و وارد کشت پاییزه شویم.
لزوم مدیریت دقیق و حسابشده برای آب کشت پاییزه
موالی زاده با اشاره به ضرورت برنامهریزی برای کشت پاییزه، ادامه داد: در فصل بعد ما وارد کشت پاییزه میشویم و باید آب را به گونهای مدیریت کنیم تا برای کشت پاییزه آب داشته باشیم. باید منابع آبی را به گونهای مدیریت کنیم که برای کشت پاییزه نیز ذخایر کافی داشته باشیم. این موضوع نیازمند مدیریت دقیق و حسابشده در تمامی مراحل است. از اهواز تا انتهای مسیر حوضه کرخه، همه شهرستانها باید در کنار هم باشند تا آب به صورت عادلانه توزیع شود و از هرگونه اتلاف این منابع ارزشمند جلوگیری کنیم.
وی با اشاره به ضرورت شناسایی نقاط بحرانی، تاکید کرد: باید تا پایان امروز نقاطی که نیاز مبرم به آب دارند، شناسایی و مشخص شوند تا توزیع آب به صورت هدفمند انجام شود. مسئولان مربوطه باید با فرمانداران و نمایندگان شهرستانها جلسات فوری برگزار کنند و به جمعبندی مشخصی در این زمینه برسند. این امر به ما کمک میکند تا آب را به نقاطی که واقعاً به آن نیاز دارند، هدایت کنیم و از پخش شدن آب در سطح وسیع که منجر به هدررفت میشود، جلوگیری کنیم.
موالیزاده اظهار کرد: دولت همواره در کنار کشاورزان خواهد بود و از هیچ تلاشی برای رفع مشکلات این قشر زحمتکش دریغ نخواهد کرد. ارتباط ما با کشاورزان و ذینفعان این عرصه همواره برقرار خواهد بود و امیدواریم با همکاری و همدلی بتوانیم بر چالشهای پیش رو غلبه کنیم.