دوشنبه ۶ مرداد ۱۴۰۴

سیاسی

افزایش قیمت نفت پس از توافق تجاری آمریکا و اروپا

افزایش قیمت نفت پس از توافق تجاری آمریکا و اروپا
پیام خوزستان - در پی توافق تجاری آمریکا و اروپا برای کاهش تعرفه‌ها و نشانه‌هایی از تمدید آتش‌بس تجاری واشینگتن و پکن و به‌دنبال آن تقویت چشم‌انداز تقاضا و کاهش نگرانی‌ نسبت به اختلال‌های اقتصادی، قیمت نفت افزایش یافت.
  بزرگنمايي:

پیام خوزستان - در پی توافق تجاری آمریکا و اروپا برای کاهش تعرفه‌ها و نشانه‌هایی از تمدید آتش‌بس تجاری واشینگتن و پکن و به‌دنبال آن تقویت چشم‌انداز تقاضا و کاهش نگرانی‌ نسبت به اختلال‌های اقتصادی، قیمت نفت افزایش یافت.

به گزارش خبرگزاری رویترز از سنگاپور، قیمت نفت در معامله‌های روز دوشنبه (ششم مرداد) پس از حصول توافق تجاری بین آمریکا و اتحادیه اروپا و احتمال تمدید توقف تعرفه‌ها برای چین و به‌دنبال آن کاهش نگرانی‌ها درباره تأثیر منفی افزایش تعرفه‌ها بر فعالیت‌های اقتصادی و افت تقاضای سوخت، افزایش یافت.
قیمت نفت خام شاخص برنت دریای شمال تا ساعت 3 و 36 دقیقه بامداد روز دوشنبه (ششم مرداد) به وقت گرینویچ با 20 سنت معادل 0.29 درصد افزایش، به 68 دلار و 64 سنت برای هر بشکه رسید، در همین حال قیمت نفت خام شاخص دابلیوتی‌آی آمریکا هم با 15 سنت یا 0.23 درصد افزایش، 65 دلار و 31 سنت به ازای هر بشکه داد و ستد شد.
تونی سیکامور، تحلیلگر ارشد مؤسسه آی‌جی (IG) در این باره گفت: اعتماد بازارهای جهانی به ثبات تجاری در پی توافق تازه آمریکا با اتحادیه اروپا و نشانه‌هایی از تمدید توقف تعرفه‌ها با چین، به افزایش قیمت نفت کمک کرده است.
وی افزود: با توجه به پایان مهلت توقف تعرفه‌ها در ماه اوت، نگرانی‌ها درباره بازگشت جنگ تجاری، کمرنگ‌تر شده و واکنش مثبت بازارها نشان‌دهنده امیدواری به ثبات جهانی در ماه‌های آینده است.
بر اساس توافق‌نامه تازه که روز یکشنبه (پنجم مرداد) امضا شد، ایالات متحده و اتحادیه اروپا تعرفه‌های متقابل برای کالاهای صنعتی و کشاورزی را کاهش دادند؛ اقدامی که می‌تواند از تقاضای جهانی سوخت حمایت کند.
هم‌زمان مذاکره‌کنندگان آمریکا و چین قرار است برای بررسی احتمال تمدید توقف تعرفه‌ها امروز نشستی در استکهلم سوئد برگزار کنند، مهلت پایانی کنونی برای پایان این آتش‌بس تجاری روز 12 اوت (21 مرداد) تعیین شده که در صورت شکست مذاکرات، افزایش تعرفه‌های سنگین محتمل خواهد بود.
قیمت‌ها هفته گذشته زیر فشار نگرانی‌ها درباره افزایش عرضه و کاهش تقاضا قرار داشت، اما فضای معامله‌ها پس از تحولات اخیر بهبود یافته است.
طبق گزارش بانک آی‌ان‌جی (ING)، هشت کشور ائتلاف تولیدکنندگان عضو سازمان کشورهای صادرکننده نفت و متحدانش (اوپک‌پلاس) در ماه اوت بخش دیگری از کاهش عرضه داوطلبانه اضافه روزانه 2 میلیون و 200 هزار بشکه‌ای خود را لغو خواهند کرد.
اعضای اوپک‌پلاس در تلاشند سهم بازار خود را احیا کنند، در حالی‌ که تقاضای تابستانی می‌تواند از جذب بشکه‌های افزوده‌شده حمایت کند.
تحلیلگران بانک جی‌پی مورگان اعلام کردند که تقاضای جهانی نفت در ماه ژوئیه نسبت به سال گذشته میلادی روزانه 600 هزار بشکه افزایش یافته، در حالی‌ که ذخیره‌سازی‌های جهانی نفت نیز با افزایش روزانه یک میلیون و 600 هزار بشکه همراه بوده است.
در خاورمیانه، جنبش انصارالله یمن روز یکشنبه (پنجم مرداد) اعلام کرد کشتی‌های متعلق به شرکت‌هایی را که با بنادر رژیم صهیونیستی تجارت می‌کنند هدف قرار خواهد داد. این اقدام به‌عنوان بخشی از مرحله چهارم عملیات نظامی این گروه علیه رژیم اشغالگر قدس در واکنش به درگیری‌های نوار غزه اعلام شده است.


نظرات شما