پیام خوزستان

آخرين مطالب

/20 اکتبر، روز جهانی پوکی استخوان/

پوکی استخوان، سالانه 36 هزار سال از زندگی ایرانیان می‌گیرد اجتماعی

پوکی استخوان، سالانه 36 هزار سال از زندگی ایرانیان می‌گیرد
  بزرگنمايي:

پیام خوزستان - ایسنا/خوزستان مدیرگروه بیماری‌های غیرواگیر مرکز بهداشت خوزستان گفت: از حدود 40 سالگی به بعد تراکم استخوان در هر دو جنس، یک تا 5 درصد در سال کاهش می‌یابد و این روند تا پایان عمر ادامه خواهد داشت؛ عواملی مانند نمایه توده بدن، مصرف سیگار و الکل، بی‌حرکتی و تغذیه نامناسب در تسریع این روند مؤثر هستند.

کوروش نعمانی در نشست خبری که امروز (28 مهرماه) برگزار شد، با اشاره به برگزاری روز جهانی پوکی استخوان در 20 اکتبر و با بیان اینکه امسال از 29 مهرماه تا 6 آبان‌ماه کمپین اطلاع‌رسانی در خصوص پوکی استخوان با شعار "مهار پوکی استخوان با تشخیص به موقع" برگزار خواهد شد، اظهار کرد: استئوپروز (پوکی استخوان) یک بیماری مزمن استخوانی است و به دلیل اینکه علامت ندارد و اکثر مواقع با شکستگی شناسایی می‌شود، بیماری خاموش نامیده شده است. در این بیماری، توده استخوانی کاهش پیدا می‌کند و بافت استخوان به تدریج تحلیل می‌رود.
به گزارش ایسنا، وی افزود: با افزایش جمعیت افراد مسن، در بسیاری از کشورهای جهان شیوع پوکی استخوان و بروز شکستگی ناشی از آن رو به افزایش است. در ایران نیز با افزایش سن جمعیت، این پدیده قابل انتظار است و بنابراین باید با پیشگیری از ابتلا و با تشخیص به موقع، از عوارض این بیماری پیشگیری شود.
مدیرگروه بیماری‌های غیرواگیر مرکز بهداشت خوزستان گفت: از هر سه زن بالای 50 سال یک نفر و از هر پنج مرد بالای 50 سال یک نفر شکستگی ناشی از پوکی استخوان را تجربه می‌کنند. تخمین زده می‌شود که در جهان در هر سه ثانیه یک شکستگی (معادل حدود 25 هزار شکستگی در روز و حدود 9 میلیون شکستگی در سال) اتفاق می‌افتد.
وی افزود: شکستی‌های استئوپروتیک باعث افزایش 30 درصدی مرگ در سال اول بعد از رخداد شکستگی می‌شوند و افزایش خطر مرگ و میر تا پنج سال بعد از شکستگی وجود خواهد داشت.
نعمانی بیان کرد: سالانه در جهان حدود 5.8 میلیون سال از دست رفته به دلیل شکستگی ناشی از استئوپروز رخ می‌دهد.
وی گفت: به دنبال شکستگی لگن، 40 درصد افراد هرگز قادر نخواهند بود بدون کمک راه بروند و حدود 80 درصد افراد نمی‌توانند فعالیت‌های اولیه مانند خرید روزانه را به طور مستقل انجام دهند.
مدیرگروه بیماری‌های غیرواگیر مرکز بهداشت خوزستان افزود: پوکی استخوان سالانه مسئول از دست رفتن بیش از 36 هزار سال زندگی مردان و زنان ایرانی در مقیاسDALY (تاثیر بیماری، ناتوانی و مرگ و میر با اندازه‌گیری مدت زمان زندگی با معلولیت و زمان از دست رفته از عمر به علت مرگ زودرس) است.
وی تصریح کرد: نتیجه یک مطالعه متاآنالیز از مطالعات منتشرشده تا سال 1390، شیوع استئوپروز را در زنان در نواحی فمور و مهره‌های کمری، معادل 18.9 درصد گزارش کرده است.
نعمانی بیان کرد: همچنین نتیجه یک مطالعه متاآنالیز از مطالعات منتشرشده تا پایان سال 2017، شیوع استئوپروز را در زنان یائسه معادل 32 درصد و شیوع استئوپنی را 51 درصد نشان داده است. این وضعیت به این معنی است که بیش از 80 درصد جمعیت زنان یائسه در کشور، از تراکم استخوان مناسبی برخوردار نیستند.
وی با اشاره به انواع استئوپروز گفت: استئوپروز اولیه پس از یائسگی یا سالمندی و استئوپروز جوانی، وراثتی هستند اما استئوپروز ثانویه ممکن است به دلیل اختلالات هماتولوژیک، مصرف برخی داروها، مصرف الکل زیاد، بیماری مزمن کلیه یا کبد، سوءجذب گوارشی، کم‌تحرکی، کمبودهای مواد مغذی مانند ویتامین D و کلسیم و مشکلات مادرزادی متابولیسم مانند نقص در سنتز استخوان و هموسیستئین اوری بروز پیدا کنند.
مدیرگروه بیماری‌های غیرواگیر مرکز بهداشت خوزستان با اشاره به طیف افراد در معرض خطر ابتلا به پوکی استخوان، تصریح کرد: افراد بالای 50 سال که سابقه شکستگی به ویژه در لگن و مهره‌های گردن دارند، باید برای بررسی تراکم استخوان و ارزیابی نیاز به درمان، به پزشک مراجعه کنند. افرادی که سیگار مصرف می‌کنند و بالای 50 سال هستند نیز برای ارزیابی خطر شکستگی به پزشک مراجعه کنند.
وی ادامه داد: زنان بالای 50 سال که سابقه یائسگی زودرس (زودتر از 45 سال) و درمان‌نشده‌ دارند نیز برای بررسی تراکم استخوان و ارزیابی نیاز به درمان، باید به پزشک مراجعه کنند.
نعمانی افزود: افراد مبتلا به پوکی استخوان و بالای 50 سال باید برای ارزیابی خطر شکستگی به پزشک مراجعه کنند. همچنین فردی که در حال حاضر یا گذشته به مدت بیش از سه ماه ار داروهای کورتونی استفاده کرده است، برای بررسی تراکم استخوان و ارزیابی نیاز به درمان باید به پزشک مراجعه کند.
وی گفت: مبتلایان به بیماری‌های آرتریت روماتویید، دیابت نوع 1، کم‌کاری تیروئید طولانی و درمان‌نشده، کم‌کاری تخمدان یا یائسگی زودهنگام، سوءتغذیه یا سوءجذب مزمن و بیماری مزمن کبد باید برای بررسی تراکم استخوان و ارزیابی نیاز به درمان، به پزشک مراجعه کنند.
مدیرگروه بیماری‌های غیرواگیر مرکز بهداشت خوزستان بیان کرد: اگر قد فردی در مقایسه با گذشته بیش از 4 سانتی‌متر کوتاه شده است، برای ارزیابی خطر شکستگی به پزشک مراجعه کند. همچنین اگر فردی به مدت طولانی از الکل، داروهای ضدصرع و داروهای شیمی‌درمانی استفاده می‌کند، برای بررسی تراکم استخوان و ارزیابی نیاز به درمان، باید به پزشک مراجعه کند.
وی با اشاره به راه‌های پیشگیری از پوکی استخوان، گفت: بهترین راه پیشگیری از پوکی استخوان، ساختن استخوان‌های قوی و جلوگیری از کاهش توده استخوانی است. از کودکی تا حدود 20 سالگی، تراکم استخوان روند صعودی دارد تا فرد به حداکثر تراکم استخوان برسد. حداکثر تراکم استخوان عمدتاً به زمینه ژنتیکی فرد بستگی دارد اما مصرف کلسیم، ویتامین D، ورزش و عدم مصرف دخانیات و الکل نیز در آن مؤثر هستند.
نعمانی افزود: حداکثر تراکم استخوان از 20 تا 40 سالگی وارد فاز کفه می‌شود و پس از آن کاهش تراکم استخوان در هر دو جنس از حدود 35 تا 45 سالگی آغاز می‌شود و در زنان بعد از یائسگی شدت بیشتری دارد.
وی گفت: از حدود 40 سالگی به بعد تراکم استخوان در هر دو جنس، یک تا 5 درصد در سال کاهش می‌یابد و این روند تا پایان عمر ادامه خواهد داشت؛ عواملی مانند نمایه توده بدن، مصرف سیگار و الکل، بی‌حرکتی و تغذیه نامناسب در تسریع این روند مؤثر هستند.
مدیرگروه بیماری‌های غیرواگیر مرکز بهداشت خوزستان بیان کرد: مصرف روزانه 3 تا 2 واحد لبنیات کم‌چرب، مصرف مکمل 50 هزار ویتامین D ماهیانه (برای افراد 12 سال و بالاتر) و مصرف قرص کلسیم روزی یک عدد در سالمندان (60 سال و بالاتر) توصیه می‌شود.
وی تصریح کرد: میزان کمبود ویتامین D در زنان باردار در اقلیم شمال خوزستان 78 درصد و در جنوب خوزستان و اهواز و حومه 92 درصد، کودکان 15 تا 23 ماهه در اقلیم شمال خوزستان 31 درصد و در جنوب خوزستان و اهواز و حومه 36 درصد، کودکان 6 ساله در اقلیم شمال خوزستان 59 درصد و در جنوب خوزستان و اهواز و حومه 75 درصد، نوجوانان در اقلیم شمال خوزستان 77 درصد و در جنوب خوزستان و اهواز و حومه 71 درصد و در میانسالان در اقلیم شمال خوزستان 54 درصد و در جنوب خوزستان و اهواز و حومه 68 درصد بوده است.
انتهای پیام

لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/210272/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

معرفی نفرات برتر رده سنی نوجوانان دختر کاراته قهرمانی کشور

موفقیت‌های فولاد اکسین مرهون تلاش‌های کارگران است

ایمن سازی نقاط حادثه خیز جاده‌های خوزستان در دستور کار قرار گیرد

داستانک/ انسان های بازنده

عشق زندگی می بخشد

معاون اجرایی ارتش: هر تهدیدی علیه ایران را در نطفه خفه خواهیم کرد

گزارش علی باقری از نشست اعضای بریکس

گزارش صداوسیما از اجلاس امنیتی کشورهای عضو شانگهای با حضور وزیر دفاع

مقام سابق موساد: ایران شبکه‌ای باورنکردنی برای دور زدن تحریم‌ها ایجاد کرده است

در خط مقدم؛ روایتی از دیدار کارگران با رهبر انقلاب

رئیس جمهور: به رغم تهدیدها و تحریم‌ها می‌توان ایران را کشوری پیشرفته و فناور نامید

آصفری: آژانس گزارش صادقانه بدهد تا اعتماد ایران را جلب کند

نمازی: برای دور کردن خطرها از کشور باید مردم را با نظام همراه‌تر کنیم

به سردار سلیمانی گفتم اسارت شما هزینه زاست، به‌دست دشمن بیفتید چه؟

هلاکت یک صهیونیست در حمله موشکی حزب الله به مزارع اشغالی شبعا

آزادی 6 مرزبان ایرانی از طالبان (+عکس)

نوه نلسون ماندلا: اراده فلسطینی‌ها الهام بخش ماست

توسعه دزفول در گرو اجرای طرح‌های مصوبه سفر استاندار خوزستان

آزادی 63 پناهجوی افغان از بازداشت پلیس در پاکستان

کنکوری های اروند در حال رقابت با یکدیگر

سردار فدوی: امام خمینی (ره) خبیثان آمریکایی و صهیونیسم را مورد حمله مستقیم قرار داد/ 92 درصد از کشورهای جهان طی 200 روز گذشته، همان مطالب 60 سال پیش امام خمینی در خصوص آمریکا را تکرار کردند

طرح 550 هزار هکتاری کشاورزی باید در اولویت مجلس پیش رو باشد

جای خالی ستاره‌ آلومینیوم در جام حذفی (عکس)

لزوم ایمن سازی نقاط حادثه خیز جاده‌های خوزستان

انجام 10 عمل اهدای اعضا در خوزستان جهشی بی سابقه

چهره ها/ محمدرضا گلزار تماشاگر بازی لیکرز در بسکتبال NBA

چهره‌ها/ جدیدترین تصویر از فرهاد مجیدی و پسرش در امارات

عاقبت شوخی با «ناهید» خانم

سیلی عروس به گوش تازه داماد

از اولش هم از شوهرت بدم می اومد

«لوران کانته» فیلمساز فرانسوی برنده نخل طلا و سزار درگذشت

تو زندگی منو نابود کردی

آغاز ثبت‌نام برنامه‌های روز و هفته جهانی نجوم از فردا

دوربین مخفی از پشت پرده کمبود شیرخشک/ ویدئو

توضیحات رئیس سازمان خصوصی‌سازی درباره نحوه واگذاری سرخابی‌ها

نمایش درخشان دو دروازه‌بان پیکان مقابل مس

ادامه حیات، دغدغه دولت برای واگذاری سرخابی‌ها

پیام وزیر ورزش به‌ مناسبت روز فرهنگ پهلوانی و ورزش زورخانه‌ای

شوک بزرگ به دنیای کشتی؛ پایان عصر تیلور - یزدانی

گزارشگری هادی عامل در جام تختی

زمین چمن باشگاه ذوالجناح در انتظار لیگ ملی

راز لگد تاریخی کلینزمن؛ مقابل تراپاتونی گریه کردم!

آغاز بازی های انتقامی پرسپولیس و اوسمار

آیا می‌توان اقتصادی به آفریقا سفر کرد؟

بعضی از رنج ها‌‌‌‌‌‌‌ را نمیشه حل کرد!

اظهارات وزیر کشور درخصوص دور دوم انتخابات مجلس

فرمانده سپاه با خانواده شهید حاجی‌رحیمی دیدار و گفت‌وگو کرد

رئوفیان: هر کس رئیس مجلس شود شورای وحدت با او همکاری می‌کند

موضع دولت درخصوص انتخاب رئیس مجلس دوازدهم

مصباحی مقدم: دشمنان شکست خورده در حال تدارک استراتژی جدید برای ضربه زدن به نظام هستند