پیام خوزستان

آخرين مطالب

گزارش مهر از حقوق معوق کارگران هفت‌تپه؛

پرداخت یک ماه حقوق دوای درد کارکنان هفت‌تپه نیست سياسي

پرداخت یک ماه حقوق دوای درد کارکنان هفت‌تپه نیست
  بزرگنمايي:

پیام خوزستان - اهواز - کارکنان شرکت نیشکر هفت‌تپه بعد از حدود دو هفته اعتراض به یک ماه حقوق از چهار ماه حقوق معوق خود دست یافتند در حالی که مشکلات آنها همچنان پابرجاست.

خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها: شرکت نیشکر هفته تپه ماه‌هاست که در کانون اخبار مربوط به مشکلات کارگری است و ابعاد اعتراض کارکنان تا آنجا پیش رفت که ابعاد امنیتی هم پیدا کرد ولی مشکل اصلی خصوصی‌سازی پر ابهام این شرکت است که باعث می‌شود، نظام توان این ندانم‌کاری‌ها را بدهد.
این شرکت بعد از گذر از دوره‌ای پر بحران و چند ماه آرامش دوباره از دو هفته قبل با اعتراضات کارگری مواجه شد چرا که کارگران چهار ماه حقوق عقب‌افتاده داشتند و بیمه آنها نیز تمدید نشده بود؛ هم‌زمان مالکان این شرکت نیز در دادگاه در حال محاکمه بودند که پرونده خود زوایای پیدا و پنهان بی‌شماری دارد تا جایی که در یکی از جلسات دادگاه حتی پای استاندار خوزستان و همسرش نیز به میان آمد.
روز گذشته مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خوزستان از واریز حقوق فروردین‌ماه یک هزار و 500 نفر از کارگران هفت‌تپه به حسابشان خبر داد و افزود: حقوق مابقی کارگران نیز تا اواسط هفته پرداخت خواهد شد.
ارسلان غمگین چند روز پیش نیز دفترچه‌های بیمه تأمین اجتماعی این کارگران با همت و تلاش ویژه سازمان تأمین اجتماعی استان تمدید شد.
کارگران چه می‌گویند؟
یکی از کارگران معترض هفت‌تپه گفت: به‌رغم اینکه مقام معظم رهبری امسال را سال جهش تولید نام‌گذاری کردند در هفت‌تپه تحقق این فرمایش رهبری مورد بی‌توجهی قرار گرفته است.
وی با بیان اینکه جهاد مردم خوزستان از اوایل انقلاب تاکنون ادامه دارد، افزود: لباس تن ما لباس کار نیست بلکه لباس جهاد است.
این کارگر معترض شرکت هفت‌تپه بیان کرد: ما نام‌گذاری هر سال را توسط مقام معظم رهبری یک شعار نمی‌دانیم و تا جایی که می‌توانیم تلاش می‌کنیم این شعار که نقشه راه برای همه در هر جایگاهی که است محقق شود.
کارگران معترض شرکت نیشکر عفت تپه تا همین چند روز قبل در گفتگو با رسانه‌ها با اشاره به بی‌توجهی کارفرما در پرداخت مطالبات خود گفتند: بعد از گذشت 100 روز از آغاز سال جدید اخیراً کارفرما فیش حقوقی فروردین‌ماه کارگران را بدون درج همه مزایای مزدی صادر کرده بود که با واکنش تند کارگران روبرو شد و کارگران با پس فرستادن فیش‌ها، کارفرما را مجاب به صدور فیش‌های جدید با درج همه آیتم‌ها کردند.
کارگران مجتمع کشت و صنعت هفت‌تپه اظهار کردند: در حالی سه ماه حقوق طلبکاریم که طبق مصوبات استانی و بخشنامه داخلی شرکت، کارفرما می‌بایست هرماه بین دهم تا پانزدهم، حقوق کامل کارگران را پرداخت کند؛ اما در حال حاضر سه ماه حقوق کارگران پرداخت نشده است.
همچنین کارگران هفت‌تپه گفتند: در حال حاضر شمار زیادی از کارگران به دلیل دریافت نکردن سه ماه حقوق در وضعیت معیشتی خوبی به سر نمی‌برند. برخی همکاران حتی توان خرید مواد غذایی را هم ندارند. برخی دیگر از همکاران که کودکان کم سن و سال و شیرخوار دارند نیز در خرید مایحتاج و تهیه شیر خشک فرزندانشان با مشکل مالی روبرو هستند و این موضوع بسیار دردناک است.
شرکت چگونه خصوصی شد
شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت‌تپه در 14 کیلومتری شهر شوش و 10 کیلومتری معبد چغازنبیل به وسعت 24 هزار هکتار قرار دارد که در سال 1338 شروع به کار کرد. فعالیت رسمی شرکت از سال 1340 آغاز شد، ولی در سال 1354 رسماً با نام شرکت، دارای اختیار انجام عملیات کشاورزی برای تولید نیشکر و ایجاد صنایع و فرآورده‌های وابسته ثبت شد. در سال 1391 پروژه بازسازی و نوسازی تجهیزات مکانیکی با هدف افزایش تولید شکر، بر عهده شرکت نوسازی صنایع ایران قرار گرفت.
تا سال 1394 این شرکت که یکی از بزرگ‌ترین کارخانه‌های صنعتی استان خوزستان محسوب می‌شد، 100 درصد زیر در اختیار دولت بود. نحوه اداره این شرکت توسط دولت به‌گونه‌ای بود که این شرکت تا مرز ورشکستگی نیز پیش رفته بود. به گفته رئیس سازمان خصوصی‌سازی زیان انباشته این شرکت در سال 1394 و قبل از واگذاری به حدود 345 میلیارد تومان رسیده و حقوق کارگران و کارکنان شرکت هفت ماه بود که پرداخت‌نشده بود.
این شرکت قبل از واگذاری حدود 150 میلیارد تومان به سازمان تأمین اجتماعی بدهکار بود که این موضوع نشان می‌داد، بیش از 10 تا 15 سال، حق بیمه کارگران پرداخت نشده. همچنین هدف‌گذاری تولید شکر در این شرکت، 100 هزار تن بود که در زمان واگذاری این میزان به 35 هزار تن رسیده بود.
با این شرایط، دولت تصمیم گرفت که این شرکت تحت کنترل خود را به بخش خصوصی واگذار کند. سازمان خصوصی‌سازی نیز مأمور انجام این کار شد. در سیصد و پنجمین جلسه هیئت واگذاری در 21 شهریورماه 1394 که در محل سالن جهاد اقتصادی وزارت امور اقتصادی و دارایی تشکیل شد، موضوع واگذاری شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت‌تپه مطرح و مورد بحث و بررسی قرار گرفت. در این جلسه تصمیم گرفته شد، 100 درصد سهام شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت‌تپه متعلق به شرکت مادر تخصصی سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران به صورت مزایده واگذار شود.
در 27 مهرماه 1394 بود که روابط عمومی سازمان خصوصی‌سازی خبر مزایده این شرکت را منتشر کرد و سرانجام این شرکت دولتی در بهمن‌ماه 1394 و طی یک فرآیند قانونی در سازمان خصوصی‌سازی به بخش خصوصی واگذار شد. با این واگذاری صاحبان جدید شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت‌تپه، دو شرکت زئیوس و آریاک بودند که با پیش‌پرداخت 60 میلیارد ریال صاحب این شرکت عظیم شدند. مهرداد رستمی چگنی و امید اسدبیگی به عنوان دو جوان 28 ساله و 31 ساله بودند که توانستند در مزایده این شرکت را خریداری کنند.
شرکت باید به دولت برگردد
نماینده مردم شوش در مجلس شورای اسلامی در اولین نطق خود در مجلس شورای اسلامی خطاب به رئیس‌جمهور بیان کرد: آیا می‌دانید تصمیمات نادرستی ناشی از سو مدیریت در خصوص واگذاری شرکت نیشکر هفت‌تپه به معیشت چند هزار خانوار آسیب زده است؟ این شرکت یکی از عظیم‌ترین صنایع تولید شکر در ایران با اشتغال بیش از پنج هزار نفر نیروی مستقیم و دو هزار نیروی فصلی، نقش مهمی در چرخ اشتغال استان خوزستان داشت که متأسفانه به‌رغم هشدارها در خصوص واگذاری و برون‌سپاری غیراصولی این صنعت به افراد فاقد اهلیت در آذرماه 94 و از طریق برگزاری مزایده که شبهه داشت، به پشتوانه حمایت‌های اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس‌جمهور واگذار شد که در نهایت به اضمحلال صنعتی منتهی شد.
محمد کعب عمیر ادامه داد: دستاورد این واگذاری بعد از پنج سال چه بوده جز افول این صنعت، بیکاری، شرمندگی کارگران مقابل خانواده‌هایشان. آقای روحانی از آنجا که واگذاری شرکت هفت‌تپه به بخش خصوصی بدون توجه و بررسی دقیق و کارشناسی در خصوص ظرفیت‌های مالی و اهلیت و سوابق اجرایی سهامداران فعلی صورت گرفته و با توجه به نبود توانایی مالی و مدیریت خریدار، عدم ایفای تعهدات قراردادی و ایجاد مشکلات در منطقه و مطابقت نداشتن بهای قطعی مذاکره واگذاری، شرکت مورد نظر با بهای ارزش‌گذاری شده، این‌جانب تنها حل مشکل را ابطال این واگذاری با استفاده از ظرفیت‌های موجود در قانون اصل 44 می‌دانم که باید اقدام شود.
کارگران باید شریک می‌شدند
اما یک کارشناس اقتصادی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به نمونه‌ای از مدل طراحی شده برای واگذاری مردمی، در مورد شرکت نیشکر هفت‌تپه گفت: من در کنار یک کارگروه 21 نفره با مدیریت مرحوم حسینعلی عظیمی، یک سال قبل از خصوصی‌سازی نیشکر هفت‌تپه، به منطقه خوزستان آمده بودیم و 24 هزار هکتار زمین‌های هفت‌تپه را بررسی کرده و مزیت‌های آن را احصا و در نهایت مدلی برای خصوصی‌سازی و توسعه آن ارائه کردیم.
این کارشناس سیاست‌گذاری افزود: در مدلی که ما برای نیشکر هفت‌تپه ترسیم کردیم بیان شده بود که نباید کل نیشکر هفت‌تپه به صورت یک جا به بخش خصوصی واگذار شود بلکه حدود 10 هزار کارگری که در هفت‌تپه مشغول کار هستند می‌توانند مستقیم یا غیر مستقیم در مالکیت نیشکر هفت‌تپه سهیم شوند.
روح‌الله ایزد خواه اضافه کرد: ما پیش از خصوصی‌سازی اسفناک نیشکر هفت‌تپه، مدل کارگر- مالکی را به سازمان خصوصی‌سازی پیشنهاد کردیم تا کارگران طی چند سال سهام‌دار شوند. منتهی سازمان خصوصی‌سازی به روش غیر مردمی کار را پیش برد و نیشکر هفت‌تپه را به دو جوان نااهل و کارنابلد واگذار کرد.
به گزارش خبرنگار مهر ، اکنون یک ماه از حقوق عقب‌افتاده کارکنان به آنها پرداخت‌شده است هر چند حرف‌وحدیث در این خصوص وجود دارد که برخی هنوز حقوق دریافت نکرده‌اند ولی این حقوق قطره‌چکانی که آنها را می‌توان آب‌نباتی برای ساکت کردن کارکنان شرکت نیشکر هفت‌تپه دانست علاج کار این شرک بزرگ اقتصادی نیست چرا که تا چند رو دیگر حقوق معوق شرکت دوباره به سه ماه می‌رسد و کارگران باید دوباره تحمل ریسک و فشارهای روانی اعتراض را به جان بخرند.
دولت باید در حل مشکلات مدیریتی و حتی مالکیتی شرکت جدی باشد و در برابر جهنمی شدن حداقل یک هزار و 500 خانواده افراد شاغل در این شرکت سکوت نکند مشکلی با اندکی کار انقلابی و قانونی قابل حل است ولی دولت ظاهراً قصد ندارد در این موضوع ورود جدی داشته باشد.

لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/186552/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

معرفی نفرات برتر رده سنی نوجوانان دختر کاراته قهرمانی کشور

موفقیت‌های فولاد اکسین مرهون تلاش‌های کارگران است

ایمن سازی نقاط حادثه خیز جاده‌های خوزستان در دستور کار قرار گیرد

داستانک/ انسان های بازنده

عشق زندگی می بخشد

معاون اجرایی ارتش: هر تهدیدی علیه ایران را در نطفه خفه خواهیم کرد

گزارش علی باقری از نشست اعضای بریکس

گزارش صداوسیما از اجلاس امنیتی کشورهای عضو شانگهای با حضور وزیر دفاع

مقام سابق موساد: ایران شبکه‌ای باورنکردنی برای دور زدن تحریم‌ها ایجاد کرده است

در خط مقدم؛ روایتی از دیدار کارگران با رهبر انقلاب

رئیس جمهور: به رغم تهدیدها و تحریم‌ها می‌توان ایران را کشوری پیشرفته و فناور نامید

آصفری: آژانس گزارش صادقانه بدهد تا اعتماد ایران را جلب کند

نمازی: برای دور کردن خطرها از کشور باید مردم را با نظام همراه‌تر کنیم

به سردار سلیمانی گفتم اسارت شما هزینه زاست، به‌دست دشمن بیفتید چه؟

هلاکت یک صهیونیست در حمله موشکی حزب الله به مزارع اشغالی شبعا

آزادی 6 مرزبان ایرانی از طالبان (+عکس)

نوه نلسون ماندلا: اراده فلسطینی‌ها الهام بخش ماست

توسعه دزفول در گرو اجرای طرح‌های مصوبه سفر استاندار خوزستان

آزادی 63 پناهجوی افغان از بازداشت پلیس در پاکستان

کنکوری های اروند در حال رقابت با یکدیگر

سردار فدوی: امام خمینی (ره) خبیثان آمریکایی و صهیونیسم را مورد حمله مستقیم قرار داد/ 92 درصد از کشورهای جهان طی 200 روز گذشته، همان مطالب 60 سال پیش امام خمینی در خصوص آمریکا را تکرار کردند

طرح 550 هزار هکتاری کشاورزی باید در اولویت مجلس پیش رو باشد

جای خالی ستاره‌ آلومینیوم در جام حذفی (عکس)

لزوم ایمن سازی نقاط حادثه خیز جاده‌های خوزستان

انجام 10 عمل اهدای اعضا در خوزستان جهشی بی سابقه

چهره ها/ محمدرضا گلزار تماشاگر بازی لیکرز در بسکتبال NBA

چهره‌ها/ جدیدترین تصویر از فرهاد مجیدی و پسرش در امارات

عاقبت شوخی با «ناهید» خانم

سیلی عروس به گوش تازه داماد

از اولش هم از شوهرت بدم می اومد

«لوران کانته» فیلمساز فرانسوی برنده نخل طلا و سزار درگذشت

تو زندگی منو نابود کردی

آغاز ثبت‌نام برنامه‌های روز و هفته جهانی نجوم از فردا

دوربین مخفی از پشت پرده کمبود شیرخشک/ ویدئو

توضیحات رئیس سازمان خصوصی‌سازی درباره نحوه واگذاری سرخابی‌ها

نمایش درخشان دو دروازه‌بان پیکان مقابل مس

ادامه حیات، دغدغه دولت برای واگذاری سرخابی‌ها

پیام وزیر ورزش به‌ مناسبت روز فرهنگ پهلوانی و ورزش زورخانه‌ای

شوک بزرگ به دنیای کشتی؛ پایان عصر تیلور - یزدانی

گزارشگری هادی عامل در جام تختی

زمین چمن باشگاه ذوالجناح در انتظار لیگ ملی

راز لگد تاریخی کلینزمن؛ مقابل تراپاتونی گریه کردم!

آغاز بازی های انتقامی پرسپولیس و اوسمار

آیا می‌توان اقتصادی به آفریقا سفر کرد؟

بعضی از رنج ها‌‌‌‌‌‌‌ را نمیشه حل کرد!

اظهارات وزیر کشور درخصوص دور دوم انتخابات مجلس

فرمانده سپاه با خانواده شهید حاجی‌رحیمی دیدار و گفت‌وگو کرد

رئوفیان: هر کس رئیس مجلس شود شورای وحدت با او همکاری می‌کند

موضع دولت درخصوص انتخاب رئیس مجلس دوازدهم

مصباحی مقدم: دشمنان شکست خورده در حال تدارک استراتژی جدید برای ضربه زدن به نظام هستند