پیام خوزستان

آخرين مطالب

معاون پژوهشی دانشگاه شهید چمران اهواز عنوان کرد:

دولتی بودن اقتصاد مانع شکل‌گیری ارتباط مناسب صنعت و دانشگاه علمي

دولتی بودن اقتصاد مانع شکل‌گیری ارتباط مناسب صنعت و دانشگاه
  بزرگنمايي:

پیام خوزستان - ایسنا/خوزستان معاون پژوهش و فناوری دانشگاه شهید چمران اهواز با بیان اینکه ارتباط با صنعت و دانشگاه کار بسیار پیچیده و سختی است، گفت: البته این مسائل، خاص دانشگاه ما نیست و تمام دانشگاه‌ها این مشکلات را دارند؛ بزرگترین معضل ما این است که ارتباط با صنعت و دانشگاه هنوز به شکل مناسب نرسیده است و دلیل آن دولتی بودن اقتصاد است.

دکتر علی حقیقی در نشست خبری که امروز (11 تیر)، در سالن جلسات دانشگاه شهید چمران اهواز برگزار شد، اظهار کرد: امروز در سطح جهان دانشگاه‌هایی به عنوان پیشرو و موفق در نظر گرفته می‌شوند که در ارتباط با جامعه، صنعت و فناوری حرفی برای گفتن داشته باشد. در دانشگاه شهید چمران نیاز داشتیم که اهداف خود را بازنگری کنیم و در برنامه‌های 5 ساله دانشگاه ارتباط با صنعت و جامعه را مدنظر قرار دهیم. در حوزه معاونت پژوهش و فناوری جنبه‌های مختلفی از پژوهش وجود دارد؛ برخی از پژوهش‌ها بنیادی هستند که ممکن است تنها منجر به چاپ مقاله شوند.
به گزارش ایسنا، وی افزود: یکی از جنبه‌های مهم حوزه پژوهش ارتباط با صنعت است. ما دفتری تحت عنوان دفتر ارتباط با صنعت و جامعه در دانشگاه داریم و از سال‌ها پیش به این بخش اهمیت ویژه‌ای دادیم؛ اگرچه در رتبه‌بندی‌های وزارت علوم و سایر ارگان‌ها، هنوز سهم بزرگی را به ارتباط با صنعت نداده‌اند و بیشتر به دنبال مقالات هستند. با این حال ما در دانشگاه اهمیت ارتباط با صنعت را پررنگ می‌دانیم اگر چه در رتبه بندی دانشگاه‌ها کمک زیادی به ما نکرده است. امیدواریم در اصلاحاتی که در نظام رتبه بندی انجام می‌شود، دانشگاه شهید چمران اهواز رتبه شایسته‌ای را کسب کند.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه شهید چمران اهواز بیان کرد: در تعریفی که دانشگاه‌ها به عنوان ماموریت‌ خود در ارتباط با صنعت داشتند، برخی از دانشگاه‌ها می‌توانستند در این زمینه آزادانه‌تر عمل کنند اما برای دانشگاه ما به دلیل مشکلات و چالش‌های استان، به نوعی ماموریت‌ها دیکته شده است. در خوزستان با مسائل زیست محیطی، مشکلات اجتماعی، بیکاری، اعتیاد، مشکلات زیرساختی و تامین آب مواجه هستیم که همه این مشکلات ابر چالشی هستند و ممکن است یک دولت هم پاسخ مشخصی برای حل آن‌ها نداشته باشد.
حقیقی با بیان اینکه ما در استان سرمایه های عظیم و ملی داریم، تصریح کرد: صنایع نفت، پتروشیمی، گاز، کشاورزی، فولاد و... ظرفیت‌های بسیار خوبی هستند و علاوه بر وجود مسائل و چالش‌ها، فرصت‌هایی نیز در استان وجود دارد. این مسائل عملا ماموریت‌های دانشگاه را در حوزه ارتباط با صنعت و جامعه مشخص کرده‌اند، در دو سال پیش 7 ماموریت در حوزه‌های آب، محیط زیست، ریزگردها، کشاورزی، توسعه پایدار در صنعت نفت و گاز و سایر صنایع استان برای دانشگاه تعریف کردیم چرا که ما نمی‌توانیم نسبت به این مسائل بی‌تفاوت باشیم.
به گزارش ایسنا، وی در خصوص حمایت از پایان‌نامه‌های تحصیلات تکمیلی گفت: از دانشجویان ارشد و دکتری‌ای که در زمینه 7 ماموریت تعیین شده استان کار کنند، حمایت ویژه می‌شود. از سال‌ها پیش دانشگاه در حال پیش رفتن به سمت افزایش ارتباط با صنعت و جامعه است و امروز خوشبختانه قراردادها و پروژه‌های بزرگ را با صنایع مختلف داریم.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه شهید چمران اهواز ادامه داد: ارتباط با صنعت و دانشگاه کار بسیار پیچیده و سختی است. البته این مسائل، خاص دانشگاه ما نیست و تمام دانشگاه‌ها این مشکلات را دارند؛ بزرگترین معضل ما این است که ارتباط با صنعت و دانشگاه هنوز به شکل مناسب نرسیده است و دلیل آن دولتی بودن اقتصاد است. صنایع بزرگ و دانشگاه‌های ما دولتی هستند بنابراین ممات و حیات صنعت و دانشگاه به هم متصل نیست؛ صنعت الزامی ندارد که بخواهد با دانشگاه قرارداد ببندد و بخواهد مسائل را با دانشگاه مطرح کند از طرفی دانشگاه نیز اگر سمت صنایع نرود هیچ مشکلی نخواهد داشت. این عدم وابستگی باعث می‌شود که کار در این حوزه دشوارتر شود. ما باید در دانشگاه افراد را تشویق کنیم تا به سمت ارتباط با صنعت بروند و در صنعت نیز باید مدیرانی وجود داشته باشند که به ارتباط با دانشگاه اعتقاد داشته باشند.
حقیقی با بیان اینکه در سال‌های اخیر وضعیت ارتباط دانشگاه‌ها با صنایع بهتر شده و شاهد افزایش قراردادها هستیم، تصریح کرد: همچنین ماموریت‌های بزرگ و کلان‌ به دانشگاه محول می‌شود. از طرفی صنایع بزرگ به دانشگاه اعتماد بیشتری دارند. خوشبختانه اخیرا با صنایع فولاد ارتباط بسیار خوبی برقرار کردیم، همچنین با سازمان آب و برق از سال‌ها پیش در ارتباط بودیم. این اعتماد دو طرفه و پروژه‌های موفقی که دانشگاه برای صنعت نفت انجام داد، کمک کرد تا دانشگاه خود را اثبات کند و حوزه ارتباط با صنعت ما اکنون مانند یک شرکت عمل می‌کند. یعنی سفارشی از صنعت می‌گیرد و در موعد مقرر با کیفیت مناسب سفارش را تحویل می‌دهد.
عضو هیات علمی دانشگاه شهید چمران اهواز تاکید کرد: خوشبختانه اخیرا از طرف وزارت نفت پروژه میدان گازی تنگ بیجار ایلام به ما محول شد. این پروژه یک پروژه بزرگ مطالعاتی 10 ساله است و مطالعات این میدان گازی کاملا به ما محول شده است که یکی از موفقیت‌های بزرگ ما در حوزه ارتباط با صنعت است. برای ارتباط با صنعت روش‌های مختلفی وجود دارد که ساده‌ترین آن این است که عضو هیات علمی، مشکلی را در صنعت شناسایی می‌کند و برای آن پروپوزال ارائه می‌دهند. این ارتباط در نهایت منجر به منعقد شدن یک قرار داد با صنعت می‌شود، عضو هیات علمی ما به عنوان مجری طرح و پروژه تحت نظارت دانشگاه اجرا می‌شود.
و در ادامه گفت: نوع دیگری از همکاری ما پروژه‌های عرضه محور هستند؛ به این ترتیب که صنعت پروژه‌ای را به دانشگاه واگذار می‌کند و یا در مناقصه شرکت می‌کنیم و دانشگاه پروژه را اجرا می‌کند. نوع دیگر از ارتباط با صنعت، پایان نامه‌های دانشجویان است. روش چهارم نیز مراکز رشد دانشگاه و شرکت‌های دانش بنیان مستقر است. در دانشگاه به اندازه کافی انعطاف برای ارتباط با صنعت وجود دارد با این حال ما این آمادگی را داریم که اگر صنعت روش دیگری از همکاری را پیشنهاد دهد، استقبال کنیم.
به گزارش ایسنا، همچنین دکتر افشین قنبرزاده، مدیر دفتر ارتباط با صنعت دانشگاه شهید چمران اهواز، اظهار کرد: در دانشگاه شهید چمران اهواز 13 دانشکده، 54 دپارتمان، حدود 600 هیات علمی و حدود 16 هزار دانشجو داریم که از این تعداد 30 درصد را دانشجویان تحصیلات تکمیلی تشکیل می‌دهند. دانشجویان تحصیلات تکمیلی پتانسیل اصلی ما برای انجام طرح‌های پژوهشی و تحقیقاتی هستند.
وی افزود: به دلیل تعدد پروژه های نفت و گاز و اهمیت آن‌ها، سال گذشته پژوهشکده نفت و گاز دانشگاه به بهره برداری رسید. این پژوهشکده تمام راهبری پروژه‌های نفت و گاز را برعهده دارد.
قنبرزاده با اشاره به قراردادهای منعقد شده با صنعت گفت: در سال 97 موفق شدیم 103 قرارداد داشته باشیم و در سال 98 این تعداد را به 233 قرارداد رساندیم. این قراردادها شامل چندین نوع قرارداد هستند و در سال 98 در راستای حمایت از پایان نامه‌ها و هدایت پروژه‌های تحصیلات تکمیلی به سمت رفع معضلات، از کل تعداد قراردادها بیش از 100 پروژه مربوط به پایان نامه‌های تحصیلات تکمیلی بود. برای امسال نیز امیدواریم این روند ادامه پیدا کند.
مدیر دفتر ارتباط با صنعت دانشگاه شهید چمران اهواز ادامه داد: تا سال 93 قراردادهای ما بین 500 میلیون تا 7 میلیارد تومان بود اما با توجه به ارزش گذاری و اهمیت دادن به ارتباط با صنعت، از سال 94 به بعد جهش‌هایی در خصوص مبلغ قرارداد داشتیم و در سال 98، مبلغ قراردادها به 150 میلیارد تومان رسید.
وی ادامه داد: پتانسیل جدیدی به نام پسادکتری در دانشگاه‌ها ایجاد شده که دانشگاه شهید چمران یکی از دانشگاه‌های پیشرو در این زمینه است که پتانسیل بسیار خوبی است و می‌توان از آن‌ در پروژه‌های تحقیقاتی استفاده کرد. در زمینه آشنایی اساتید و دانشگاه با صنایع هر سال بازدیدهای علمی و صنعتی داریم و سعی می‌کنیم این بازدیدها را افزایش دهیم اما به نظر می‌رسد امسال با توجه به شیوع کرونا کاهش پیدا کند.
قنبرزاده تصریح کرد: در سال 98 دانشگاه در زمینه فناوری توانست افتخاراتی را به دست آورد؛ برای اولین بار یکی از اعضای هیات علمی دانشگاه شهید چمران اهواز توانست به عنوان فناور برتر کشوری انتخاب شود، همچنین سه طرح به عنوان طرح‌های برگزیده کشوری در راستای حل مشکلات رونق تولید انتخاب شدند که یکی از طرح‌ها برگزیده کشوری شد. دانشگاه شهید چمران اهواز بر اساس رتبه بندی Times میان دانشگاه‌های کشور توانست رتبه ششم را از نظر ارتباط با صنعت کسب کند و در سطح دنیا نیز رتبه 170 را کسب کرد.
مدیر دفتر ارتباط با صنعت دانشگاه شهید چمران اهواز در پایان با اشاره به موفقیت‌های کسب شده در دانشگاه در زمینه ارتباط با صنعت، گفت: تولید پمپ‌های srp برای اولین بار در کشور در دانشگاه شهید چمران اهواز بومی سازی شد. همچنین در زمینه فناوری ژئوشیمی اکتشافی، دانشگاه ما با توانمندی‌های ایجاد شده قطب ژئوشیمی کشور شد. برای اولین بار دانشگاه شهید چمران موفق به وارد شدن در طرح کلان فناوری میادین شد. این میدان یک میدان گازی است که برای آن 5 مرحله تدوین شده، 10 ساله است و یک پروژه کلان است که حداقل 50 پروژه بزرگ را درون خود جای می‌دهد.
انتهای پیام

لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/186407/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

معرفی نفرات برتر رده سنی نوجوانان دختر کاراته قهرمانی کشور

موفقیت‌های فولاد اکسین مرهون تلاش‌های کارگران است

ایمن سازی نقاط حادثه خیز جاده‌های خوزستان در دستور کار قرار گیرد

داستانک/ انسان های بازنده

عشق زندگی می بخشد

معاون اجرایی ارتش: هر تهدیدی علیه ایران را در نطفه خفه خواهیم کرد

گزارش علی باقری از نشست اعضای بریکس

گزارش صداوسیما از اجلاس امنیتی کشورهای عضو شانگهای با حضور وزیر دفاع

مقام سابق موساد: ایران شبکه‌ای باورنکردنی برای دور زدن تحریم‌ها ایجاد کرده است

در خط مقدم؛ روایتی از دیدار کارگران با رهبر انقلاب

رئیس جمهور: به رغم تهدیدها و تحریم‌ها می‌توان ایران را کشوری پیشرفته و فناور نامید

آصفری: آژانس گزارش صادقانه بدهد تا اعتماد ایران را جلب کند

نمازی: برای دور کردن خطرها از کشور باید مردم را با نظام همراه‌تر کنیم

به سردار سلیمانی گفتم اسارت شما هزینه زاست، به‌دست دشمن بیفتید چه؟

هلاکت یک صهیونیست در حمله موشکی حزب الله به مزارع اشغالی شبعا

آزادی 6 مرزبان ایرانی از طالبان (+عکس)

نوه نلسون ماندلا: اراده فلسطینی‌ها الهام بخش ماست

توسعه دزفول در گرو اجرای طرح‌های مصوبه سفر استاندار خوزستان

آزادی 63 پناهجوی افغان از بازداشت پلیس در پاکستان

کنکوری های اروند در حال رقابت با یکدیگر

سردار فدوی: امام خمینی (ره) خبیثان آمریکایی و صهیونیسم را مورد حمله مستقیم قرار داد/ 92 درصد از کشورهای جهان طی 200 روز گذشته، همان مطالب 60 سال پیش امام خمینی در خصوص آمریکا را تکرار کردند

طرح 550 هزار هکتاری کشاورزی باید در اولویت مجلس پیش رو باشد

جای خالی ستاره‌ آلومینیوم در جام حذفی (عکس)

لزوم ایمن سازی نقاط حادثه خیز جاده‌های خوزستان

انجام 10 عمل اهدای اعضا در خوزستان جهشی بی سابقه

چهره ها/ محمدرضا گلزار تماشاگر بازی لیکرز در بسکتبال NBA

چهره‌ها/ جدیدترین تصویر از فرهاد مجیدی و پسرش در امارات

عاقبت شوخی با «ناهید» خانم

سیلی عروس به گوش تازه داماد

از اولش هم از شوهرت بدم می اومد

«لوران کانته» فیلمساز فرانسوی برنده نخل طلا و سزار درگذشت

تو زندگی منو نابود کردی

آغاز ثبت‌نام برنامه‌های روز و هفته جهانی نجوم از فردا

دوربین مخفی از پشت پرده کمبود شیرخشک/ ویدئو

توضیحات رئیس سازمان خصوصی‌سازی درباره نحوه واگذاری سرخابی‌ها

نمایش درخشان دو دروازه‌بان پیکان مقابل مس

ادامه حیات، دغدغه دولت برای واگذاری سرخابی‌ها

پیام وزیر ورزش به‌ مناسبت روز فرهنگ پهلوانی و ورزش زورخانه‌ای

شوک بزرگ به دنیای کشتی؛ پایان عصر تیلور - یزدانی

گزارشگری هادی عامل در جام تختی

زمین چمن باشگاه ذوالجناح در انتظار لیگ ملی

راز لگد تاریخی کلینزمن؛ مقابل تراپاتونی گریه کردم!

آغاز بازی های انتقامی پرسپولیس و اوسمار

آیا می‌توان اقتصادی به آفریقا سفر کرد؟

بعضی از رنج ها‌‌‌‌‌‌‌ را نمیشه حل کرد!

اظهارات وزیر کشور درخصوص دور دوم انتخابات مجلس

فرمانده سپاه با خانواده شهید حاجی‌رحیمی دیدار و گفت‌وگو کرد

رئوفیان: هر کس رئیس مجلس شود شورای وحدت با او همکاری می‌کند

موضع دولت درخصوص انتخاب رئیس مجلس دوازدهم

مصباحی مقدم: دشمنان شکست خورده در حال تدارک استراتژی جدید برای ضربه زدن به نظام هستند