پیام خوزستان

آخرين مطالب

وقتی چشم‌های ناسا به روی زمین بسته شوند! علمي

وقتی چشم‌های ناسا به روی زمین بسته شوند!
  بزرگنمايي:

پیام خوزستان - خبرآنلاین /سه ماهواره قدیمی به‌زودی از دسترس خارج خواهند شد و همین دانشمندان را مجبور خواهد کرد تا نحوه دیدگاهشان به کره زمین را تغییر دهند.
غزال زیاری_ تا چند سال دیگر (که زمان دقیق آن هنوز مشخص نشده)، سه ماهواره ناسا که هریک به‌اندازه یک فیل وزن دارند، از رده خارج خواهند شد.
البته این ماهواره‌ها کماکان در حال حرکت هستند و ذره‌ذره ارتفاع کم می‌کنند. این سه ماهواره بیش از دو دهه است که از جو به زمین خیره شده‌اند و در موارد فراوانی از پیش‌بینی آب‌وهوا گرفته تا کمک به نحوه مدیریت آتش‌سوزی‌های جنگلی و حتی رصد نشت نفت و ده‌ها اقدام دیگر، به کمک انسان‌ها می‌آیند. اما از آنجاکه عمر هر چیزی روزی به پایان خواهد رسید، این سه ماهواره نیز به‌زودی بعد از ارسال آخرین گزارش‌هایشان، آماده سقوط آهسته و نهایی خود به سمت زمین خواهند شد.

پیام خوزستان


پایان دسترسی به اطلاعات با پایان عمر مدارگردها
دانشمندان وحشت زیادی از این لحظه دارند؛ زمانی که سه مدارگرد زمین به نام‌های Terra، Aqua و Aura خاموش شوند، دسترسی به بسیاری از داده‌هایی که آنها جمع‌آوری کرده بودند، با خاموش شدن آن‌ها به پایان خواهد رسید و ماهواره‌های جدیدتر همه این اطلاعات را گردآوری نخواهند کرد.
درنتیجه دانشمندان یا نباید به منابع جایگزینی که ممکن است نتواند نیازهای دقیق آن‌ها را برآورده کنند دل‌خوش کنند و یا باید به دنبال راه‌حلی برای ادامه دسترسی به داده‌ها و سوابق موجود باشند.
مشکل اصلی اینجاست که با ازکارافتادن این سه ماهواره، هیچ ابزار دیگری به جمع‌آوری این داده‌ها ادامه نخواهد داد و دست‌کم برای چند سال، اطلاعات خوبی که در مورد زمین در اختیارمان قرار می‌گرفت، کمرنگ و مبهم خواهد شد.

پیام خوزستان


سوزان سولومون، شیمیدان اتمسفر در موسسه فناوری ماساچوست دراین‌باره گفته: «از دست دادن این داده‌های غیرقابل جایگزین، غم‌انگیز است. آن‌هم دقیقاً درزمانی که بیش از همیشه به این نیاز داریم که روی تأثیرات انسان بر روی زمین تمرکز کنیم. اما حالا به نظر می‌رسد که انگار پشت فرمان ماشین به خواب برویم.»
داده‌های حساس استراتوسفر
یکی از بخش‌هایی که با ازکارافتادن این سه ماهواره، دسترسی به داده‌هایش نخواهیم داشت، استراتوسفر، بخش بسیار مهم لایه اوزون است که در سراسر هوای سرد و رقیق این بخش، مولکول‌های اوزون در اثر تعامل با گازهای دیگر، دائماً در حال شکل‌گیری و نابودی، پرتاب و جاروب شدن هستند. بخشی از این گازها منشائی طبیعی دارند و برخی دیگر به خاطر حیات انسان‌ها ایجاد می‌شوند.

پیام خوزستان


رأس جی سالاویچ دانشمند جوی دانشگاه مریلند توضیح داده که ابزاری تحت عنوان "عضو صداگیر ماکروویو،" در مدارگرد Aura بهترین دیدگاه را از این درامای شیمیایی در اختیار ما قرار داده و وقتی Aura از بین برود، بینش ما به این قضیه حسابی کمرنگ خواهد شد. او در عین‌ حال به این نکته اشاره کرد که اخیراً داده‌های این دستگاه صداگیر، ارزش واقعی خود را ثابت کرده و مثلاً میزان آسیب وارده به لایه اوزون در آتش‌سوزی‌های ویرانگر استرالیا در اواخر سال 2019 و اوایل سال 2020 و یا فوران آتش‌فشانی زیردریا در نزدیکی تونگا در سال 2022 را مشخص کرده است.
موضع‌گیری مختلف دانشمندان
جک کی، معاون مدیر تحقیقات بخش علوم زمین ناسا، نیز نگرانی محققان درباره پایان فعالیت این صداگیر را درک کرده و معتقد است که منابع دیگری مثل ابزارهای موجود در ماهواره‌های جدیدتر، در ایستگاه فضایی بین‌المللی و اینجا روی زمین، همچنان دیدگاه خوبی از آنچه در جو در حال وقوع است در اختیار ما قرار خواهند داد.
او در ادامه به این نکته اشاره کرد که گاهی مسائل مالی، ناسا را مجبور به اتخاذ تصمیمات سختی می‌کند. او در این باره گفت: «آیا این ایده خوبی است که همه‌چیز به شکل همیشگی باقی بمانند؟ بله.» ولی بخشی از مأموریت ناسا ارائه ابزارهای جدید برای دانشمندان است تا به آن‌ها کمک کند به روش‌های جدیدتری به جهان نگاه کنند.
البته برای دانشمندانی که در حال مطالعه بر روی سیاره در حال تغییر ما هستند، ممکن است تفاوت بین این داده‌ها، بسیار زیاد باشد و تنها با نظارت مستمر، با یک شیوه خاص و در طول زمان طولانی، می‌توانند ازآنچه در حال وقوع است اطمینان حاصل کنند.
حتی یک توقف کوتاه در رکوردها ممکن است مشکل‌ساز شود؛ تصور کنید که یک کوه یخی در گرینلند فروبریزد؛ تا زمانی که سطح دریا قبل از این اتفاق، در هنگام وقوع آن و پس‌ازاین سانحه را اندازه‌گیری نکرده باشید، هرگز نمی‌توان با اطمینان گفت که این تغییر ناگهانی در اثر فروریختن کوه یخی بوده است.

پیام خوزستان


نظرسنجی از دانشمندان توسط ناسا
ناسا در سال گذشته، نظر دانشمندان را در مورد اینکه چگونه پایان کار سه مدارگرد Terra، Aqua و Aura بر کار آن‌ها تأثیر خواهد گذاشت، جویا شد و بیش از 180 نفر از دانشمندان به این نظرسنجی پاسخ دادند و این محققان نگرانی‌شان را در مورد عدم دسترسی به طیف گسترده‌ای از داده‌های ماهواره‌ها ابراز کردند. از اطلاعاتی در مورد ذرات موجود در دود آتش‌سوزی، گردوغبار صحرا و توده‌های آتش‌فشانی گرفته تا اندازه‌گیری ضخامت ابرها، نقشه‌های با مقیاس دقیق از جنگل‌ها، مراتع، تالاب‌ها و محصولات زراعی جهان.
طبق گفته دانشمندان، حتی اگر منابع جایگزینی برای این اطلاعات وجود داشته باشد، ممکن است وضوح کمتری داشته باشند، یا محدود به ساعات خاصی از روز باشند که همه این عوامل، در میزان مفید بودن داده‌ها تأثیرگذار خواهد بود.

پیام خوزستان


حالا مدارگردهای Terraو Aqua، همراه با دو مدارگرد جدیدتر، به پایان عمرشان نزدیک می‌شوند و تنها یک جایگزین برای آن‌ها کارش را آغاز کرده. خداحافظی با این مدارگردها چه زمانی خواهد بود؟ حداکثر پنج سال دیگر.
نورمن جی لوب، دانشمند ناسا دراین‌باره گفت:« در 10 سال آینده، ما از چهار مأموریت به یک مأموریت خواهیم رسید و تنها مأموریت باقیمانده در اوج فعالیت خواهد کرد.»

پیام خوزستان


امید به آینده‌ای درخشان تر
این روزها و با ظهور صنعت فضایی خصوصی و درعین‌حال افزایش تعداد ماهواره‌ها در اطراف زمین، ناسا و سایر آژانس‌های فضایی به دنبال رویکردی متفاوت برای نگریستن به زمین هستند. این احتمال وجود دارد که در آینده به ابزارهای کوچک‌تر و سبک‌تری اتکا شود؛ ابزارهایی که بتوانند با قیمتی ارزان‌تر و هوشمندانه‌تر از Terra، Aqua و Aura در مدار قرار بگیرند.
اداره ملی اقیانوسی و جوی این روزها برای توسعه چنین ناوگانی در راستای نظارت بر آب و هوا سخت می‌کوشد. دکتر لوب و دیگران در ناسا هم بر روی یک ابزار سبک‌وزن برای ادامه اندازه‌گیری تعادل انرژی زمین کار می‌کنند. دکتر لوب معتقد است که برای آنکه این فناوری‌ها مفید واقع شوند، باید مدارگردهای جدید، قبل از از کار افتادن مدارگردهای امروزی، به فضا ارسال شوند. او در این رابطه گفت:« به یک دوره طولانی همپوشانی نیاز است تا بتوان تفاوت‌ها را درک و مشکلات را حل کرد. در غیر این صورت، کار برای اعتماد به اندازه‌گیری‌های جدید واقعاً سخت خواهد بود؛ مگر آنکه این امکان فراهم باشد تا داده‌های جدید را هم‌زمان با داده‌های اندازه‌گیری فعلی مقایسه کنیم.»

پیام خوزستان


طبق گفته دانشمندان، این اعتبار بزرگی برای ناسا است که Terra، Aqua و Aura تا حالا دوام آورده‌اند. ولید ابدالتی، دانشمند ارشد سابق ناسا می‌گوید: «از طریق ترکیبی از مهندسی فوق‌العاده و البته شانس، این مدارگردها حدود بیست سال است که مشغول فعالیت‌اند. مقدار زیادی شانس، ما این‌ها را برای 20 سال است که داریم. ما به‌نوعی درگیر این ماهواره‌ها شده‌ایم و قربانی موفقیت خودمان هستیم ولی بالاخره روزی شانس از بین می‌رود.»
منبع: sciencesprings

لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/863551/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

مجموعه تلویزیونی ضدایرانی «300» هم ساخته می‌شود

مردای ساکت جذاب ‌ترن!

تعویق در پخش زنده مسابقه‌ای که جهان در انتظارش بود

وقتی یک مرد عاشق میشه!

با تغییر رییس جمهور خزاعی همچنان دبیر جشنواره می‌ماند؟

ارائه خمیر نانویی برای ساخت قطعات الکترونیکی انعطاف‌پذیر

تاثیر حیرت‌انگیز عصاره پوست پرتقال بر سلامت قلب

دمای هوای امیدیه از 50 درجه عبور کرد

برگزاری مراسم سالگرد ارتحال رهبر کبیر انقلاب در کیش

ورزش ایران حامی اصلی خود رئیس جمهور را از دست داد

استقبال بسیار خوب تماشاگران از بازی پرسپولیس و مس رفسنجان

وزیر اسبق اقتصاد: سرچشمه رشد 1402 مبتنی بر نفت بود

«مردی در دوردست» به کتابفروشی‌ها آمد

خیلی سخته شریف زندگی کردن...

محسن هاشمی: برای اعلام کاندیداتوری منتظر نظر جبهه اصلاحات هستم

زاکانی داوطلب نامزدی انتخابات ریاست‌جمهوری شد

گزارش آخرین خبر از لحظه ثبت‌نام زاکانی برای انتخابات ریاست‌جمهوری

نماینده زابل، کاندیدای ریاست‌جمهوری شد

اخبار لحظه به لحظه از انتخابات ریاست‌جمهوری؛ شهردار تهران نامزد شد

جبهه مردمی فلسطین: بایدن شریک اصلی تجاوز به غزه است

حادثه برای کارگر پیمانکار در ایستگاه متروی اصفهان؛ علت در حال بررسی است

آینده فوتبال خوزستان رو به نابودی است

درخشش خوزستانی‌ها در بیست و دومین دوره مسابقات پرورش اندام کشور

صهیونیست‌ها قدری فهم داشتند به سفارت ایران حمله نمی‌کردند

مجله برق دانشگاه شهیدچمران، نمایه پایگاه استنادی جهان اسلام دریافت کرد

کشف و ضبط 3800 قلم دارو و سم دامی تاریخ گذشته در اهواز

هجوم پرسپولیسی‌ها به استادیوم آزادی (عکس)

مقدم: امام آموزگار آزادی و آزادگی و عدالت خواهی برای دنیای اسلام بود

ترافیک شدید در ورودی های منتهی به ورزشگاه/ درهای آزادی باز شد

گروه دیگری از شیطان پرستان دستگیر شدند

سومین مرکز «ایراپن» در غرب اهواز راه‌اندازی شد

تصاویری از جدیدترین فیلم «مهران مدیری»

معرفی برنامه‌های تلویزیون در 14 و 15 خرداد

داری از این آدما تو زندگیت؟

خواب خوب، احساس تنهایی را کم می‌کند!

بیشترین افزایش و کاهش قیمت خوراکی ها اعلام شد

دستگیری 35 عضو شبکه شیطان‌پرستی در دزفول

تحریم‌ سفت و سخت و تازه آمریکا علیه ایران

اسبقیان: لازم نبود که در تغییر مدیرعامل استقلال با وزارت ورزش هماهنگ شود

بازداشت سرپرست تیم والیبال در امارات یک مشکل شخصی است

رییس‌جمهور تاکید کردند که پاداش‌ها بین قهرمانان و مدال‌آوران برابر باشد

برگزاری مسابقات ورزشی ایثارگران یادمان «شهدای خدمت و غریب» در استان البرز

جان برنساید شاعر و نویسنده اسکاتلندی درگذشت

روند عضویت نمایندگان در کمیسیون‌های تخصصی مجلس چگونه است؟

دعوت 161 نماینده از قالیباف برای ثبت‌نام در انتخابات

ایسنا: سعید جلیلی در شبکه‌های اجتماعی خارجی حساب کاربری ندارد

دعوت جبهه شریان از بذرپاش برای انتخابات ریاست جمهوری

پاسخ جوانفکر به سوالی درباره حضور احمدی‌نژاد در انتخابات

سخنگوی سپاه: هراس دشمنان این است که گفتمان انقلاب اسلامی مورد پذیرش افکار عمومی دنیا قرار بگیرد

انجمن هواشناسی ایران: هیچ امواج کوهساری در روز حادثه بالگرد رئیس جمهور رخ نداده بود