پیام خوزستان

آخرين مطالب

دهه‌ها فراز و فرود برای عضویت فلسطین در سازمان ملل اجتماعی

دهه‌ها فراز و فرود برای عضویت فلسطین در سازمان ملل
  بزرگنمايي:

پیام خوزستان - 76 سال از زمان تاسیس رژیم اشغالگر صهیونیستی در سرزمین‌های فلسطین می‌گذرد و حق طبیعی، تاریخی و قانونی مردم فلسطین برای ایجاد کشور مستقل هنوز در انتظار اجراست. این حق نشان دهنده یک بدهی تاریخی است که جامعه بین المللی باید در قبال مردم فلسطین به آن عمل کند.
فلسطینی‌ها به دنبال به رسمیت شناختن بین المللی کشور خود در مرز‌های 1967، از جمله قدس شرقی، همانطور که در قطعنامه‌های مربوطه سازمان ملل متحد تصریح شده است و خواستار پیوستن به سازمان ملل به عنوان یک کشور عضو کامل هستند.
شایان ذکر است که قطعنامه 181 مجمع عمومی سازمان ملل متحد که مبنای قانونی پذیرش رژیم صهیونیستی به عنوان عضوی کامل در سازمان ملل متحد است تصریح می‌کند که درخواست دومین کشور مندرج در قطعنامه یعنی فلسطین برای پیوستن به آن به عنوان یک عضو کامل سازمان ملل متحد باید مثبت در نظر گرفته شود. بنابراین، به رسمیت شناختن بین‌المللی کشور فلسطین و پذیرش آن به‌عنوان عضو کامل سازمان ملل متحد با تلاش‌هایی که هدف آن یافتن راه‌حلی صلح‌آمیز برای مناقشه است، سازگار است.
به رسمت شناختن فلسطین، دروازه‌ای برای ورود به صلح به رسمیت شناختن کشور فلسطین در مرز‌های 1967 به نوعی سرمایه گذاری در صلح است. 139 کشور عضو سازمان ملل، کشور فلسطین را در مرز‌های 1967 به رسمیت می‌شناسند، از جمله 9 کشور از 10 کشور دارای بالاترین تراکم جمعیت در جهان. مردم این کشور‌ها روی هم 75 درصد از کل جمعیت جهان را تشکیل می‌دهند. به رسمیت شناختن کشور فلسطین و حمایت از الحاق آن به سازمان ملل، تأیید می‌کند که رژیم اشغالگر حق هیچ تصرفی از سرزمینی را که در سال 1967 اشغال کرده بود، ندارد و این با قطعنامه 242 شورای امنیت که عدم حق تصرف این سرزمین را تأیید می‌کند، مطابقت دارد. 
سازمان ملل متحد بار‌ها به رسمیت شناخته است که مردم فلسطین از حقوق بشر مندرج در کنوانسیون‌ها و معاهدات بین المللی مربوطه برخوردارند. بنابراین، باید به مردم فلسطین فرصت داده شود و به آنها قدرت داده شود تا وضعیت سیاسی خود و آزادی خود را برای پیگیری توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی خود تعیین کنند، به روشی که مطابق با ماده 1 مشترک میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی باشد. 
حدود 75 درصد از جمعیت کشورهای سازمان ملل کشور فلسطین را به رسمیت می‌شناسند و این عدد هر روز در حال افزایش است. بیشتر این به رسمیت شناختن پس از آن صورت گرفت که شورای ملی سازمان آزادی بخش فلسطین در سال 1988 استقلال فلسطین را اعلام کرد.

پیام خوزستان

مقدماتی برای به رسمیت شناختن فلسطین در سازمان ملل در 22 نوامبر 1974 قطعنامه شماره 3236 مجمع عمومی سازمان ملل حق تعیین سرنوشت، استقلال و حاکمیت در فلسطین را برای فلسطینیان به رسمیت شمرد و همچنین سازمان آزادی‌بخش فلسطین را به‌عنوان تنها نماینده مردم آن کشور و عضو ناظر مجمع عمومی سازمان ملل متحد انتخاب کرد.
مدت کوتاهی پس از بیانیه سال 1988، دولت فلسطین توسط بسیاری از کشور‌ها در آفریقا و آسیا و همچنین کشور‌های مخالف بلوک غرب و اعضای جنبش عدم تعهد به رسمیت شناخته شد. در آن زمان آمریکا با سوء استفاده از قانون کمک‌های خارجی تلاش نمود که دیگر کشور‌ها و سازمان‌های بین‌المللی را از به رسمیت شناختن دولت فلسطین منصرف کند.
اگرچه این اقدامات در بسیاری از موارد موفقیت‌آمیز بود، اما اتحادیه کشور‌های عرب و سازمان همکاری‌های اسلامی بلافاصله با انتشار بیانیه‌هایی ضمن به‌رسمیت شناختن دولت فلسطین، با هدف حمایت و همبستگی با این کشور، دولت فلسطین را به عضویت هر دو سازمان پذیرفتند. 

پیام خوزستان

در فوریه 1989 و در نشست شورای امنیت سازمان ملل، نماینده سازمان آزادی‌بخش فلسطین اعلام کرد 94 کشور، دولت فلسطین را به رسمیت شناخته‌اند. با این اقدام، فلسطین تلاش کرد عضویت چند سازمان تخصصی سازمان ملل متحد را به دست آورد که در نهایت آمریکا با تهدید‌هایی مبنی بر قطع بودجه سازمان‌هایی که فلسطین را به عضویت بپذیرند، مانع از به‌ثمر نشستن تلاش‌های فلسطین شد. 
تهدید آمریکا مانع از عضویت فلسطین در سازمان‌های بین‌المللی برای نمونه در آوریل سال 1989 و پس از آنکه آمریکا تهدید کرد اگر عضویت فلسطین در سازمان بهداشت جهانی پذیرفته شود، بودجه سازمان بهداشت جهانی را قطع خواهد کرد، درخواست عضویت فلسطین در آن سازمان پذیرفته نشد.

پیام خوزستان

در ژوئن 1989 سازمان آزادی‌بخش فلسطین طی نامه‌ای به دولت سوئیس به عنوان متولی کنوانسیون ژنو سال 1949، عضویت در آن کنوانسیون را درخواست کرد ولی دولت سوئیس پاسخ داد به‌دلیل آنکه استقلال فلسطین در مجامع جهانی هنوز به‌رسمیت شناخته نشده‌است، نمی‌تواند این درخواست را بپذیرد.
سوئیس در ادامه افزود: با توجه به آنکه جامعه جهانی درباره وجود یا نبود یک دولت فلسطینی تردید دارد، تا زمانی که این مسئله در چارچوب مناسبی حل نشود، دولت سوئیس به‌عنوان متولی کنوانسیون ژنو و پروتکل‌های الحاقی آن، نمی‌تواند تشخیص دهد که این ارتباطات می‌تواند سند مناسبی برای افزودن فلسطین به کنوانسیون و پروتکل‌های الحاقی آن باشد یا خیر.
در نتیجه، در ماه نوامبر 1989 اتحادیه کشور‌های عربی، قطعنامه‌ای را به مجمع عمومی سازمان ملل پیشنهاد داد که براساس آن سازمان آزادی‌بخش فلسطین به‌طور رسمی به‌عنوان دولت مستقل فلسطین به‌رسمیت شناخته شود.
اما پس از آنکه آمریکا مجددا کشور‌هایی را که بخواهند به این قطعنامه رأی مثبت دهند به قطع کمک‌های مالی تهدید کرد، پیش‌نویس این قطعنامه کنار گذاشته شد. کشور‌های عربی در مقابل تعهد آمریکا بر عدم تکرار تهدید به تحریم سایر کشورها، پذیرفتند بر تصویب این قطعنامه پافشاری نکنند.
در ژوئیه 2011، ریاض منصور، سفیر فلسطین در سازمان ملل متحد اعلام کرد که 122 کشور، دولت فلسطین را به رسمیت می‌شناسند. در پایان سپتامبر همان سال، ریاض منصور بار دیگر اعلام کرد، تعداد این کشور‌ها به 139 کشور رسیده است. 
تاریخچه تلاش برای عضویت فلسطین در سازمان ملل در 14 اکتبر 1974 سازمان آزادی‌بخش فلسطین به عنوان نماینده مردم فلسطین، از سوی مجمع عمومی سازمان ملل متحد به‌رسمیت شناخته شد و حق حضور و شرکت در جلسات عمومی آن مجمع که درباره فلسطین برگزار می‌شود را به دست آورد.
در 22 نوامبر 1974، وضعیت عضویت ساف (سازمان آزادی‌بخش فلسطین) به «ناظر غیر دولت» تغییر کرد و این سازمان اجازه یافت در همه جلسات مجمع عمومی و دیگر فعالیت‌های سازمان ملل متحد شرکت کند. 
در 15 دسامبر 1988 و بر اساس قطعنامهٔ 43/177 مجمع عمومی سازمان ملل، بیانیه استقلال فلسطین به رسمیت شناخته شده و در سازمان ملل نام فلسطین جایگزین نام سازمان آزادی‌بخش فلسطین شد. تلاش سازمان آزادی بخش فلسطین برای عضویت کامل در سازمان ملل از سال 2009 پس از جنگ 6 روزه آغاز و با استقبال بسیاری از کشور‌ها مواجه شد. 
در 29 نوامبر 2012 و طی قطعنامه شمارهٔ 67/19، فلسطین به عنوان «دولت ناظر غیر عضو» در آن مجمع پذیرفته شد و در 17 دسامبر همان سال «یوکیول یون» مدیر پروتکل‌های سازمان ملل مقرر کرد که استفاده از نام دولت فلسطین در تمامی اسناد رسمی سازمان ملل الزامی‌است.

پیام خوزستان

سپس در 23 سپتامبر 2013 محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین، به نمایندگی از سازمان آزادی‌بخش، درخواست عضویت دائم و رسمی این کشور را به سازمان ملل متحد تقدیم کرد. 
امروز (پنجشنبه) 18 آوریل 2024 (30 فروردین 1403) نیز شورای امنیت سازمان ملل به درخواست برای بررسی درخواست تشکیلات خودگردان فلسطین برای عضویت کامل در این نهاد بین‌المللی جلسه‌ای برگزار خواهد کرد. اگر 9 عضو از 15 عضو این شورا به عضویت فلسطین رای دهند و آمریکا آن را وتو نکند، فلسطین به عنوان یک کشور به عضویت کامل سازمان ملل درخواهد آمد.
باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل خاورمیانه

لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/853662/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

رامین و پرسپولیسی‌ها در آزادی/ بیرو می‌رسد؟

گل دوم رئال مادرید توسط وینیسیوس از روی نقطه پنالتی در دقیقه 84

رضایی: خوشحالم که مردم قزوین از این برد شاد شدند

تقابل توخل و آنچلوتی برنده نداشت؛ سرنوشت صعود در برنابئو

پاسخ قاطع سفیر ایران به ادعای نخست‌وزیر دانمارک

آزادی 5 نفر از صیادان ایرانی در سیشل

بابک زنجانی امکان بهره‌مندی از «آزادی مشروط» را دارد

تداوم تظاهرات شهرک‌نشینان علیه نتانیاهو و ادامه جنگ غزه

بهره‌برداری 1000 پروژه مسوولیت اجتماعی در خوزستان

انتخاب رییس هیات قایقرانی خوزستان

عدالت باید در اجرای پروژه‌های عمرانی خوزستان رعایت شود

انسولین «نوومیکس» در داروخانه‌های خوزستان توزیع می شود

زراعت چوب نمونه اقتصاد مقاومتی است

(ویدئو) زهره حمیدی روی تخت بیمارستان؛ برایم دعا کنید

شناسایی پیکر مطهر دو شهید جاویدالاثر خوزستان پس از 4٠ سال

خبر مهم قالیباف درباره حقوق بازنشستگان

گل دوم بایرن مونیخ توسط هری کین در دقیقه 57

فرصت گلزنی برای بایرن مونیخ که ضربه هری کین با بلاک رودیگر راهی به دروازه نیافت

موقعیت گلزنی برای رئال که بازیکنان بایرن مونیخ سراسیمه توپ را دور کردند

نویسنده بزرگ ایل قشقایی و بنیانگذار آموزش و پروش عشایری ،استاد محمد بهمن بیگی

کنایه حسن روحانی به جنجال ساختن مسجد در پارک قیطریه

ناگفته‌های سردار حاجی‌زاده از عملیات «وعده صادق»

تجمع دانشجویان در حمایت از آزادی‌خواهان حامی فلسطین برگزار شد

تظاهرات اعتراضی شهرک‌نشینان همچنان ادامه دارد

آزادی 5 صیاد ایرانی از سیشل

تظاهرات صهیونیست‌ها در تل آویو برای آزادی اسرا

تهدید عجیب سرمربی استقلال خوزستان؛ فردا نتیجه نگیریم طوفان به پا می‌کنم!

مصدوم شدن مرد 60 ساله براثر حمله خرس در دزفول

آغاز بارش های شدید و سیلابی در بیشتر مناطق کشور

تغییر چهره بازیگر سریال «آن شرلی» بعد از 4 دهه

چهره ها/ قرتی بازی های آقای محمدرضا گلزار!

ضربان‌سازی که تا 300 سال در بدن کار می‌کند!

تصمیم نهایی مجلس درباره یارانه ها در سال 1403

از پاس گل رونالدینیویی تا جدایی از استقلال

ترکیب احتمالی پرسپولیس مقابل سپاهان

تراکتور فردا سرمربی خود را معرفی می‌کند!

به مناسبت سالروز شهادت اسلام شناس برجسته ،شهید مرتضی مطهری

گفتگوی جالب سخنگوی دولت با یک دانشجو پیرامون پیشرفت‌های ایران

جزئیات جدیدی از طراحی ترور آیت‌الله بهشتی در سال 54

هیات عالی نظارت مجمع تشخیص، مصوبه مجلس را تایید کرد

کدام چهره‌های سیاسی در نشست منتخبان مجلس دوازدهم حضور داشتند؟

جمعی از معلمان فردا با رهبر انقلاب دیدار می‌کنند

کامرون: شناسایی سپاه به عنوان سازمان تروریستی به سود انگلیس نیست

هیأت اجرایی موقت فراکسیون انقلاب اسلامی‌ مجلس انتخاب شد

هشدار نارنجی هواشناسی برای این استان‌ها؛ سیل و آبگرفتگی در راه است؟

آزادی 5 صیاد ایرانی از جمهوری سیشل

خوش‌آمد پورموسوی به ملوان و امیدواری به پیروزی

تارتار: مساوی دیگر به درد ما نمی‌خورد

اسدی به پرسپولیس رسید

فردا نتیجه نگیریم طوفان به پا می‌کنم!