پیام خوزستان

آخرين مطالب

کارشناس روابط بین‌الملل:

تحریم ها و پاندمی کرونا 2 خلأ بزرگ مناظره‌ا بود علمي

تحریم ها و پاندمی کرونا 2 خلأ بزرگ مناظره‌ا بود
  بزرگنمايي:

پیام خوزستان - مجموع این نظرات نیز نشان می‌دهد که در برنامه 180دقیقه‌ای صداوسیما همچنان وجوه مختلفی از مشکلات اقتصادی کشور مغفول مانده و ردی از آن در صحبت‌های نامزدها و سؤالات صداوسیما دیده نشد. دیاکو حسینی، عضو مرکز تحقیقات استراتژیک ریاست‌جمهوری و کارشناس روابط بین‌الملل می‌گوید که 2 موضوع مهم مغفول‌مانده در مناظرات، تحریم‌ها و پاندمی کروناست. درحالی‌که اولی بر اقتصاد کشور در 3سال گذشته تأثیر زیادی داشته و درآمدها را به‌طرز چشمگیری کاهش داده است و پاندمی کرونا و تأثیر آن بر اقتصاد دنیا و ایران هم در برنامه‌های نامزدها مورد توجه قرار نگرفته است. حسینی همچنین در این گفت‌وگو کاهش هیجان ‌و شور مناظره‌ها را نتیجه بی‌اعتمادی مردم به مؤثر‌بودن عملکرد دولت می‌داند.
‌نخستین دور مناظره نامزدها مورد ارزیابی کارشناسان و تحلیلگران قرار گرفته است. شما فکر می‌کنید مهم‌ترین موضوع مغفول‌مانده اقتصادی در دور نخست چه بود؟
یکی از انتقاداتی که به نخستین مناظره ‌وارد است، بی‌توجهی به تحریم‌ها به‌عنوان یکی از مهم‌ترین عوامل تأثیرگذار بر اقتصاد ایران است؛ تحریم‌هایی که اقتصاد کشور در چند سال گذشته به شکل بی‌سابقه‌‌ای قربانی آن شد و فشار بسیار زیادی را به ایران وارد کرد. تاحدی که طبق آمارها ایران را از 150تا 200میلیارد دلار از درآمدهای خود محروم کرده است. این رقم هنگفت معادل نصف GDP ایران طی سال است. بنابراین نبودن سؤال‌های مرتبط با نقش تحریم در اقتصاد ایران و برنامه نامزدها برای عبور از این مرحله، خلأ بسیار بزرگ و فاحشی ‌در نخستین مناظره‌‌ ریاست‌جمهوری بود که بسیار عجیب به‌نظر می‌رسید؛ چراکه فکر می‌کنم هیچ‌کس در آینده نخواهد توانست دولت را در ایران اداره کند مگر اینکه به این سؤال بزرگ پاسخی روشن داشته باشد و نشان دهد که توانایی قدمی فراتر گذاشتن در قیاس با دولت پیشین در این حوزه را دارد.
بحث پاندمی کرونا و تأثیرگذاری آن بر اقتصاد دنیا و به‌تبع آن ایران نیز مطرح است.
در حوزه اقتصاد همه کشورهای جهان و حتی قدرت‌های بزرگ اقتصادی مثل چین و برخی کشورهای اروپایی به‌دلیل پاندمی کرونا متحمل خسارت‌های اقتصادی زیادی شدند. حتی رشد اقتصادی برخی از این کشورها به‌طور کامل متوقف شد. بنابراین نقش پاندمی در اقتصاد ایران باید مورد توجه قرار می‌گرفت؛ اینکه نامزدها چه چشم‌انداز و راه‌حل‌هایی را برای پیگیری اقتصاد ایران در دوران همه‌گیری دست‌کم تا یک سال آینده خواهند داشت.
فکر می‌کنید بی‌توجهی به این دو مسئله در صحبت‌های کاندیداها و سؤالات طرح‌شده عامدانه بوده است؟ آن هم درحالی‌که مواضع نامزدها درباره مذاکره و دیپلماسی دچار تفاوت‌های زیادی با گذشته شده است.
به‌نظرم فقدان این دو مسئله نقص بزرگی بود و این شائبه را تقویت می‌کند که اگر این سؤالات درباره روابط خارجی مطرح می‌شد، ممکن بود کسانی که طی سال‌ها نسبت به این موضوعات چشم بسته بودند، در یک پارادوکس قرار بگیرند.
عامدانه‌بودن یا نبودن این بی‌توجهی را من نمی‌دانم و باید مسئولان به آن پاسخ دهند. اما در مورد نکته‌ دیگر سؤال باید بار دیگر تأکید کنم دولتی که با برجام و دیپلماسی مخالف است، ‌شانسی برای پیشبرد امور کشور ندارد.
 امروز نیز در مرحله انتخابات همه طرفدار مذاکره هستند، اما سؤال اصلی این است که چطور از مذاکرات دولت انتقاد می‌کردند و آن را مصداق غرب‌گرایی می‌دانستند؟ سؤال دیگر اینجاست که اساس طرفداری از مذاکره چندان اهمیت ندارد و مهم روشن‌کردن تکنیک‌ها و رویکردهای تضمین‌شده‌ای است که با آنها می‌خواهند وارد این قلمرو شوند تا نتایج بهتری در قیاس با امروز به‌دست بیاورند.
به‌نظر من این تکنیک‌ها و جزئیات هرگز مورد بحث قرار نمی‌گیرد و نامزدها به همان کلیات و طرفداری از مذاکره بسنده می‌کنند. هیچ‌یک از آنها نیز به این سؤال پاسخ نمی‌دهد که اگر واقعا طرفدار مذاکره هستند، چرا طی این چند سال مخالفت کردند و دولت را به‌دلیل مذاکرات
متهم می‌کردند.
بحث دیگر مطالبات مردمی مغفول‌مانده در مناظره‌هاست که برخی به آن اشاره کرده‌اند. فکر می‌کنید به‌طور کلی چرا این رویداد شور و هیجان سال‌های قبل را نداشته است؟ آیا مطالبات مردم در مناظره‌ها مغفول مانده است؟
من فکر می‌کنم مردم فراتر از این صحبت‌ها رفته‌اند. نکته اینجاست که دولت یازدهم و دوازدهم همه فاکتورهایی را که امروز در مناظره‌ها مطرح می‌شود، داشت. به‌طور مثال، آقای روحانی به‌دلیل استفاده از افراد منتسب به جناح‌های مختلف در کابینه در معرض انتقاد قرار گرفت، ولی به‌دلیل سنگ‌اندازی‌ها و مانع‌تراشی‌ها و تضادهای داخلی که ایجاد شد، بخشی از مطالبات مردم در سال‌های 92 و 96 بدون پاسخ باقی ماند. در نتیجه مردم اعتقاد خود را نسبت به دولت از دست داده‌اند و حتی فارغ از اینکه چه‌کسی دولت را اداره می‌کند، تردید دارند که این نهاد بتواند مشکلات آنها را رفع کند. در واقع مردم نسبت به عملکرد نهاد دولت بی‌اعتماد شدند و این چندان به نامزدهای امروز ریاست‌جمهوری مرتبط نیست. این تاوان 8 سال تشدید تضادها و دامن‌زدن به دعواهای داخلی است.
از سوی دیگر، همانطور که اشاره کردید، بحث‌های بنیادی کشور نیز در مناظر‌ه‌ها مطرح نیست و مردم در شعارهای انتخاباتی مطالبات خود را نمی‌بینند. آنچه امروز‌مردم می‌‌شنوند نه فقط در 96 و 92 بلکه در88 و پیش از آن نیز شنیده شده بود. نامزدها چیز بیشتری برای اضافه‌کردن ندارند و بخش عمده‌ای از این وضعیت به‌دلیل مطالباتی است که محقق نشده و باعث ناامیدی مردم شده است. مردم امروز فکر می‌کنند که شعارها محدود به جلسات مناظرات است و پس از این با تکرار وقایع گذشته روبه‌‌رو هستند. همانطور که گفتم، بی‌اعتمادی به مؤثربودن عملکرد نهاد دولت و فراتر از افراد است و بازسازی اعتماد مردم به این نهاد در ایران
فوریت دارد.
چرا‌که این نخستین گام فاصله‌گرفتن عمیق و تأثیرگذار از مجموعه بدنه حکومتی ‌ است.

لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/294113/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

معرفی نفرات برتر رده سنی نوجوانان دختر کاراته قهرمانی کشور

موفقیت‌های فولاد اکسین مرهون تلاش‌های کارگران است

ایمن سازی نقاط حادثه خیز جاده‌های خوزستان در دستور کار قرار گیرد

داستانک/ انسان های بازنده

عشق زندگی می بخشد

معاون اجرایی ارتش: هر تهدیدی علیه ایران را در نطفه خفه خواهیم کرد

گزارش علی باقری از نشست اعضای بریکس

گزارش صداوسیما از اجلاس امنیتی کشورهای عضو شانگهای با حضور وزیر دفاع

مقام سابق موساد: ایران شبکه‌ای باورنکردنی برای دور زدن تحریم‌ها ایجاد کرده است

در خط مقدم؛ روایتی از دیدار کارگران با رهبر انقلاب

رئیس جمهور: به رغم تهدیدها و تحریم‌ها می‌توان ایران را کشوری پیشرفته و فناور نامید

آصفری: آژانس گزارش صادقانه بدهد تا اعتماد ایران را جلب کند

نمازی: برای دور کردن خطرها از کشور باید مردم را با نظام همراه‌تر کنیم

به سردار سلیمانی گفتم اسارت شما هزینه زاست، به‌دست دشمن بیفتید چه؟

هلاکت یک صهیونیست در حمله موشکی حزب الله به مزارع اشغالی شبعا

آزادی 6 مرزبان ایرانی از طالبان (+عکس)

نوه نلسون ماندلا: اراده فلسطینی‌ها الهام بخش ماست

توسعه دزفول در گرو اجرای طرح‌های مصوبه سفر استاندار خوزستان

آزادی 63 پناهجوی افغان از بازداشت پلیس در پاکستان

کنکوری های اروند در حال رقابت با یکدیگر

سردار فدوی: امام خمینی (ره) خبیثان آمریکایی و صهیونیسم را مورد حمله مستقیم قرار داد/ 92 درصد از کشورهای جهان طی 200 روز گذشته، همان مطالب 60 سال پیش امام خمینی در خصوص آمریکا را تکرار کردند

طرح 550 هزار هکتاری کشاورزی باید در اولویت مجلس پیش رو باشد

جای خالی ستاره‌ آلومینیوم در جام حذفی (عکس)

لزوم ایمن سازی نقاط حادثه خیز جاده‌های خوزستان

انجام 10 عمل اهدای اعضا در خوزستان جهشی بی سابقه

چهره ها/ محمدرضا گلزار تماشاگر بازی لیکرز در بسکتبال NBA

چهره‌ها/ جدیدترین تصویر از فرهاد مجیدی و پسرش در امارات

عاقبت شوخی با «ناهید» خانم

سیلی عروس به گوش تازه داماد

از اولش هم از شوهرت بدم می اومد

«لوران کانته» فیلمساز فرانسوی برنده نخل طلا و سزار درگذشت

تو زندگی منو نابود کردی

آغاز ثبت‌نام برنامه‌های روز و هفته جهانی نجوم از فردا

دوربین مخفی از پشت پرده کمبود شیرخشک/ ویدئو

توضیحات رئیس سازمان خصوصی‌سازی درباره نحوه واگذاری سرخابی‌ها

نمایش درخشان دو دروازه‌بان پیکان مقابل مس

ادامه حیات، دغدغه دولت برای واگذاری سرخابی‌ها

پیام وزیر ورزش به‌ مناسبت روز فرهنگ پهلوانی و ورزش زورخانه‌ای

شوک بزرگ به دنیای کشتی؛ پایان عصر تیلور - یزدانی

گزارشگری هادی عامل در جام تختی

زمین چمن باشگاه ذوالجناح در انتظار لیگ ملی

راز لگد تاریخی کلینزمن؛ مقابل تراپاتونی گریه کردم!

آغاز بازی های انتقامی پرسپولیس و اوسمار

آیا می‌توان اقتصادی به آفریقا سفر کرد؟

بعضی از رنج ها‌‌‌‌‌‌‌ را نمیشه حل کرد!

اظهارات وزیر کشور درخصوص دور دوم انتخابات مجلس

فرمانده سپاه با خانواده شهید حاجی‌رحیمی دیدار و گفت‌وگو کرد

رئوفیان: هر کس رئیس مجلس شود شورای وحدت با او همکاری می‌کند

موضع دولت درخصوص انتخاب رئیس مجلس دوازدهم

مصباحی مقدم: دشمنان شکست خورده در حال تدارک استراتژی جدید برای ضربه زدن به نظام هستند