پیام خوزستان

آخرين مطالب

حکایت آمریکایی که دیگر «آمریکا» نیست شهرستان ها

حکایت آمریکایی که دیگر «آمریکا» نیست
  بزرگنمايي:

پیام خوزستان - تاریخ پر است از سرگذشت ابرقدرت‌هایی که دیگر قدرتی برایشان باقی نمانده و سرزمین‌هایی که از شوکت و ثروتشان تلی از خاک به یادگار مانده است و این حکایتی است که به نظر میرسد این روز‌ها نیز در حال تکرار شدن است.
پیش از جنگ سرد آمریکا و شوروی به عنوان رهبران دو بلوک غرب و شرق قدرت و یا همان هژمونی جهان را در دست داشتند؛ با شروع جنگ سرد، اما یکی از این قدرت‌ها از بین رفت و جهان به عنوان جهانی تک قطبی به راه خود ادامه داد.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
نشریه «فارن افرز» سال 99 در زمان هیاهوی برجام نوشت تمامی عواملی که روزی باعث قدرت جهانی آمریکا شده بودند، امروز در حال دگرگونی است و به سویی می‌رود که به هژمونی آمریکا پایان دهد. فروپاشی ابرقدرتی آمریکا سخت است، اما با تحولات جهانی استحکام گذشته خود را از دست داده است.
سال 2022 هم راشا تودی گزارش داد: سال 2022 رو به پایان است. این سال، سالی بود که پیامد‌های مهمی برای آینده ژئوپلیتیک جهانی داشت و در کتاب‌های تاریخ از آن یاد خواهد شد. به طور خاص، این سال نشانگر پایان سه دهه تک قطبی آمریکا بود که با فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی در سال 1991 آغاز و سبب ایجاد جهان چند قطبی جدید متشکل از قدرت‌های بزرگ رقیب متعدد شد. 12 ماه گذشته اگرچه مدت‌ها قبل در حال شکل گیری بود، اما تثبیت نهایی دوره ژئوپلیتیکی جدید را رقم زد. عملیات نظامی روسیه در اوکراین نقطه عطف تعیین کننده بود، که نمایانگر گسست نهایی از جهانی بود که با سقوط اتحاد جماهیر شوروی ایجاد شد. کاتالیزور اصلی این تغییر، خود آمریکا بود، که دیگر از جهانی شدن که زمانی از آن حمایت می‌کرد، خوشش نمی‌آمد. کاهش هژمونی آمریکا از طریق احیای مجدد دولت‌های رقیب که به میل آمریکا اصلاحات انجام نمی‌دهند (روسیه و چین) انجام شده است.
حمید صالحی کارشناس مسائل منطقه در این زمینه معتقد است: شکی نیست که قدرت و نفوذ آمریکا در طی این چند سال اخیر رو به افول است به این معنی که هیمنه و هژمونی آمریکا در دستگاه‌ها و نهاد‌های بین المللی کمتر شده است. کاهش قدرت آمریکا در نهاد‌های بین المللی دلایل متعددی دارد که بخشی از آن قدرت گرفتن چین و همچنین روسیه است و بخش دیگر مربوط به تحولاتی است که در منطقه رخ می‌دهد و نیز اتفاقات درون ایالات متحده از جمله عواملی است که بر کاهش قدرت آمریکا تاثیر گذاشته است. براساس قرارداد بین المللی 1925 ژنو که استفاده، تولید و انباشت سلاح شیمیایی ممنوع است، اما آمریکایی‌ها در لائوس و... استفاده کردند، این مساله نشان می‌دهد آمریکایی‌ها هر چه به نفع‌شان باشد حمایت و ضمانت کرده و آن را دنبال می‌کنند.
صالحی خاطرنشان کرد: آمریکایی‌ها در دو سه موضوع دارای قدرت هستند از جمله دلار، اما در شرایط کنونی و تحولات اخیر این قدرت آنان رو به افول است. تحولات منطقه‌ای و جهانی هم در این مساله تاثیر گذار است؛ بنابراین عوامل مختلفی دست به دست هم داده تا شاهد روند کاهش قدرت آمریکا باشیم که نتایج مثبتی در به نتیجه رسیدن معاهدات بین المللی و رأی دادگاه لاهه دارد، البته یکسری تحولات بین المللی مانند جنگ روسیه و اوکراین هم در این موضوع موثر هستند.
مقاومتی که باعث شکست آمریکا شد
اما یکی از عواملی که بسیاری معتقدند روند سقوط این هژمون سابق را تسریع کرده محور مقاومت است.
حسین کنعانی مقدم کارشناس سیاست خارجی در این باره گفته است: آمریکا در ماجرای طوفان الاقصی به طور تمام قد درکنار رژیم صهیونیستی قرار رفت و این جمله معروف بایدن که ما درحمایت از رژیم صهیونیستی ایستاده ایم عملا شراکت در جنایات نسل کشی، کودک کشی و اقدامات دد منشانه رژیم صهیوینستی در برابر ملت فلسطین و علیه صلح و امنیت جهانی شد. تصور آمریکا هم این بود که رژیم صهیونیستی در میدان با نبرد میتواند بر مردم فلسطین غلبه کند. همچنین با توج به اینکه خود رژیم صهیونیستی مولود نامشروع پیوند آمریکا و انگلیس بود خیلی تلاش داشتند تا این طفل نامشروع را حفظ کنند، اما در طوفان الاقصی اراده ملت فلسطین پیروز شد و عملا آمریکا نتوانست در میدان و صحنه بین المللی و حتی در موضوع رسانه‌ای اقدامی را در جهت بقای صهیونیست‌ها انجام دهد تا حدی که خودش هم اکنون در گیر یک جبش اجتماعی و دانشجویی است که در حال جهانی شدن است.
مقاومت معادلات قدرت را در دنیا برهم زده است
وی ادامه داد: باتوجه به گذشته جنبش دانشجویی در آمریکا در سال 1960 که در مقابله با بحث مداخلات آمریکا در ویتنام بود و باعث شد که آمریکا عقب نشینی کند و تسلیم اراده دانشجویان شود میتوان الان هم گفت که آمریکا در درون خود هم دچار شکست شده است. زیرا الان به جای اینکه یک آمریکایی بگوید که من در کنار اسرائیل ایستاده ام شاهد این است که حتی مردم و نخبگان خود را هم از دست داده است؛ بنابراین شکست خورده قطعی میدان و دیپلماسی رژیم صهیونیستی است با توجه به اینکه الان هم در صحنه بین المللی شاهد قطعنامه 2728 برعلیه رژیم صهیونیستی بودیم تا حدی که خود آمریکا هم رای ممتنع داد و نتوانست این قطعنامه را وتو کند. در حال حاضر هم بسیاری از کشور‌ها در پی این هستند که روابط سیاسی و دیپلماتیک و اقتصادی خود را با صهیونیست‌ها قطع کنند و در هیچ یک از حنه‌هایی که برایشان متصور بود پیروز نشدند و محور مقاومت از همیشه پیروزتر است و در معادلات بین المللی و منطقه‌ای هم بعد از عملیات وعده صادق حرف اول را در مناسبات میزند.
این کارشناس معتقد است: همه میدانند که مقاومت معادلات قدرت را در دنیا برهم زده است و الان میتوان گفت که یکی از محور‌های شکل گرفته در جهان چند قطبی محور مقاومت و از جمله جمهوری اسلامی است که این محور را حمایت میکند. ایران در بریکس و شانگهای و در معاملات منطقه‌ای در مناسبات قفقاز و سایر کشور‌ها اثر موثری داشته است چه از نظر سیاسی چه امنیتی و چه اقتادی بنابراین قطب سوم جهان در حال شکل گیری با بازیگران مطرح است.
باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی سیاست خارجی

لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/857688/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

نمایشگاه کتاب چقدر فروش داشت؟

رئیس جمهور از کدام غرفه‌های نمایشگاه کتاب بازدید کرد؟

نامزدهای ششمین دوره جایزه «ارغوان» معرفی شدند

تا حالا شده، یهو یادش بیفتی...

کتاب «آشپزی دوره صفوی» به چاپ ششم رسید

ناصر فیض: در هیچ انقلابی شاعران نقش نداشتند؛ از آنها واهمه نداشته باشید

تحلیل رئیس دولت اصلاحات از عملیات موشکی علیه اسرائیل: دنیا پذیرفت که ایران یک قدرت است

وزیر کشور: درصد مشارکت به نسبت مرحله دوم دور قبل انتخابات مجلس 6، 7 درصد بیشتر بوده است

تکمیل موزه دفاع مقدس مازندران در انتظار تامین اعتبار

آتش‌سوزی در منطقه حفاظت‌شده «بدیل» بهبهان

شهرستان‌های شمالی خوزستان در صدر جدول خسارت دیدگان بارش‌ها

عواقب زودهنگام تجاوز به رفح برای صهیونیست‌ها

صلح و سازش میان 3 طایفه خوزستان با حضور خدام رضوی

53 شهر و روستا سردشت آب آشامیدنی ندارند

در شبی برای بهرام شاه‌محمدلو چه گذشت؟

نظر بهروز افخمی درباره کارگردانی جواد عزتی

خاطره بازی با سکانسی از «نوید محمدزاده» که هرگز فراموش نمی شود

ویدیویی از قوی‌ترین شراره خورشیدی منتشر شده تا به امروز

معمایی که به دست کاوشگر چین حل می‌شود!

کشت برنج در حوضه آبریز رودخانه کرخه ممنوع شد

ورود سامانه بارشی به خوزستان

10 تا از بهترین لحظات جان‌تری در لباس چلسی

ملوان از داور بازی شکایت کرد

رضازاده در فدراسیون جانبازان پست گرفت

کسب دومین سهمیه پارالمپیک پاراکانو توسط جاهدی

جام جهانی تیراندازی؛ نکونام فینالیست شد

حیدری: یزدانی گزینه بهتری برای 86 کیلو است

برزگر: مردم از کشتی در المپیک ‌انتظار مدال دارند

پرتاب‌های دقیق ادینسون کاوانی درون سبد بسکتبال

12 سال محرومیت برای جودوکاران کم بینا

افزایش صادرات زعفران‌ با بسته‌بندی؛ مشتریان زعفران ایرانی کدامند؟

جزئیات افزایش مستمری و کمک‌های جانبی پرداختی بازنشستگان تأمین اجتماعی

الزام به مشارکت بخش خصوصی در طرح‌های صنعت نفت

بزرگترین قرارداد تولید بار اول در صنعت نفت امروز امضا می‌شود

روغن‌های بومی‌سازی‌شده موردنیاز تجهیزات صنعت نفت رونمایی شد

عرضه 33 جلد آثار همایش بین المللی ابوطالب(ع) برای اولین بار

واکنش جالب یکی از شیوخ کشورهای عربی بعد از دیدن پیشرفت‌های ایران

سوابق 30 نامزدی که از تهران به مجلس دوازدهم راه یافتند

اظهارات وکیل شکات و متهمین پرونده منافقین در حاشیه یازدهمین جلسه دادگاه

روایت اختلاف بین هویدا و شهردار وقت تهران برای اولین مقبره خانوادگی قبل از انقلاب

فرمانده نداجا: رزمایش‌های موفق دریایی توانسته تهدیدها و تحریم‌های ظالمانه را در هم بشکند

جنگ اشباح/ از مدل مبارزه مقاومت فلسطین در غزه چه می‌دانیم؟

ورود سامانه بارشی به خوزستان از فردا

آیا فصل دوم سریال شوگان ساخته خواهد شد؟

دعوای خواهرشوهر و زن داداش!

دستورعمل تولید محصولات بار اول در صنعت نفت به جدیت پیگیری می‌شود

شبیه‌‌سازی ناسا از سقوط در سیاهچاله

ویدئویی از قوی‌ترین شراره خورشیدی منتشرشده تا به امروز

ثبت نام ترم دوم بهار آموزش زبان های خارجی در موسسه علوم و فنون کیش

خوسلو: باید با رئیس باشگاه حرف بزنم