پیام خوزستان

آخرين مطالب

ماجرای واردات لوازم‌ خانگی با ارز 3 هزار تومانی اقتصادي

ماجرای واردات لوازم‌ خانگی با ارز 3 هزار تومانی
  بزرگنمايي:

پیام خوزستان - دبیر انجمن تولیدکنندگان لوازم صوتی و تصویری با انتقاد از عدم برخورد با محصولات قاچاق در سطح عرضه گفت: از 3 سال گذشته برای شناسایی لوازم خانگی قاچاق از شناسه کالا و کد رهگیری استفاده می‌شود، ولی متأسفانه اراده لازم برای برخورد با کالای قاچاق وجود ندارد

بنا بر ادعای فعالان بازار لوازم‌خانگی، بازار این لوازم امسال برخلاف سال‌های قبل در رکود بوده و در این شرایط فروش اقساطی در سرا‌های بزرگ و عرضه کالا‌های قاچاق در فضای مجازی اندک تقاضای موجود را نیز به خود جذب می‌کند.
به گفته اکبر پازوکی، رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم‌خانگی تهران، رکود کنونی بازار خلاف آن چیزی است که هر ساله شاهد بوده ایم و به طور معمول در این فصل و نزدیک‌شدن به پایان سال باید بازار راه افتد، اما تاکنون این اتفاق نیفتاده است. برخی کارشناسان معتقدند که گسترش قاچاق لوازم موجب این رکود در بازار شده است.
بررسی میدانی نشان می‌دهد که کالای قاچاق نه‌ تنها در کف بازار پیدا می‌شود؛ بلکه کانال‌های توزیع قاچاق افزایش‌یافته و به فضای مجازی و ارتباطات تلفنی نیز توسعه پیدا کرده است. باند‌های قاچاق بدون داشتن هیچ تعهد قانونی و اجبار به پرداخت‌های مرتبط با این تعهدات کالای خود را با قیمتی جذاب در بازار داخل عرضه می‌کند. این اتفاق به خروج ارز از کشور از مجاری غیررسمی می‌انجامد و در واقع دولت ارز از دست می‌دهد؛ اما عوارض گمرکی دریافت نمی‌کند. مصرف‌کننده هم با خرید کالای قاچاق از دسترسی به خدمات پس از فروش محروم می‌شود.
سالانه 600 هزار دستگاه تلویزیون به کشور قاچاق می‌شود؟
محمدرضا شهیدی، دبیر انجمن صنفی تولیدکنندگان لوازم صوتی و تصویری با اشاره به‌وفور لوازم‌خانگی قاچاق در فضای مجازی و مراکز توزیع لوازم‌خانگی گفت: قاچاق لوازم‌خانگی به‌شدت افزایش پیدا کرده به‌طوری‌که طبق برآورد‌های انجام شده حداقل سالانه 600 هزار دستگاه تلویزیون به‌صورت قاچاق وارد کشور می‌شود.
شهیدی با بیان اینکه تولیدکنندگان 30 درصد از پول فروش کالا را باید به عناوین گوناگونی نظیر 9 درصد ارزش افزوده، گمرک، بیمه، هلال احمر و مالیات بر فروش و ... به دولت پرداخت کنند، گفت: به طور مثال از تلویزیون به مبلغ 10 میلیون تومان، 7 میلیون تومان به تولیدکننده و 3 میلیون مابقی به عنوان حقوق و مالیات دولتی داده می‌شود.
وی ادامه داد: این در حالی است که متخلفین با ورود کالای قاچاق از مبادی غیررسمی به‌نوعی از مالیات، بیمه، گمرک و ... معاف می‌شوند همین مسئله یک رقابت نابرابری را میان تولیدکنندگان و قاچاقچیان ایجاد کرده است.
تفاوت معنادار میان تأمین مالی تولیدکنندگان لوازم‌خانگی و قاچاقچیان
دبیر انجمن صنفی تولیدکنندگان لوازم صوتی و تصویری با اشاره به تفاوت تأمین مالی در ورود کالا میان تولیدکنندگان لوازم‌خانگی و قاچاقچیان بیان کرد: تولیدکنندگان حدود 80 روز در نوبت تأمین ارز قرار می‌گیرند؛ اما گردش مالی قاچاقچیان بدین صورت است که ابتدا سوخت، گازوئیل و بنزین را از کشور خارج کرده و سپس از کشور دیگری محصولات قاچاق را وارد کشور می‌کنند.
شهیدی در همین رابطه ادامه داد: در وضعیت ایجاد شده می‌توان گفت عملاً به قاچاقچیان دلار یا ارز بسیار ارزان زیر 3 هزار تومان تعلق گرفته است؛ زیرا آن‌ها گازوئیل را حدود 2 تا 3 هزار تومان خریداری کرده و در طرف دیگر مرز با قیمت حدودی هر لیتر 40 هزار تومان عرضه می‌کنند به عبارتی قاچاقیان کالای قابل تبدیل به ارز یعنی سوخت در اختیار دارند بر اساس اخبار منتشر شده روزانه 15 میلیون لیتر سوخت از کشور قاچاق می‌شود.
چرا بانک مرکزی حساب مالی متخلفین را رصد نمی‌ کند؟
وی عنوان کرد: تولیدکنندگان ازیک‌طرف با وضع مالیات‌های سنگین، عوارض و ... تحت‌فشار دولت قرار دارند؛ ولی در فضایی رقابت می‌کنند که قاچاقچیان هیچ‌گونه پرداختی ندارند از سوی دیگر بانک مرکزی نیز با رصد گردش حساب و تفکیک حساب تجاری از شخصی تمام فشار خود را بر تولیدکنندگان گذاشته است.
دبیر انجمن صنفی تولیدکنندگان لوازم صوتی و تصویری تصریح کرد: بانک مرکزی به‌راحتی از طریق اطلاعات وبگاه‌ها و کانال‌های تلگرامی توزیع‌کننده لوازم‌خانگی قاچاق، می‌تواند اسامی، شماره کارت و سایر اطلاعات متخلفین را تشخیص داده و حساب آن‌ها را رصد کند یکی از گلایه‌های تولیدکنندگان این است که چرا باید حساب پولی کشور در خدمت کالای غیررسمی و قاچاق قرار بگیرد؟
شهیدی با اشاره به بهانه‌جویی برخی از دستگاه‌های برخوردکننده به قابل‌تشخیص نبودن محصولات قاچاق بیان کرد: از 3 سال گذشته برای شناسایی کالای قاچاق از غیر قاچاق در حوزه لوازم‌خانگی از شناسه کالا و کد رهگیری استفاده می‌شود به عبارتی تمام زیرساخت‌های لازم برای مبارزه با قاچاق لوازم‌خانگی توسط تولیدکنندگان رعایت می‌شود؛ ولی متأسفانه اراده لازم برای برخورد با کالای قاچاق وجود ندارد.
دبیر انجمن صنفی تولیدکنندگان لوازم صوتی و تصویری عنوان کرد: ظرفیت تولید لوازم‌خانگی دوبرابر میزان تولیدات فعلی است؛ یعنی در حال حاضر با نصف ظرفیت تولید کار پیش می‌رود؛ بنابراین مسئله‌ای برای تأمین نیاز داخلی لوازم‌خانگی وجود ندارد و با فراهم‌شدن شرایط تبادل بانکی می‌توان صادرات لوازم‌خانگی را نیز آغاز کرد.
شهیدی با اشاره به افزایش کیفیت لوازم‌خانگی در چند سال اخیر ادامه داد: در 5 سال گذشته به شدت روی کیفیت محصولات لوازم خانگی کار شده و چنانچه شرایط برای تولیدکنندگان مهیا شود باز هم کیفیت محصولات را بالاتر برده تا بازار خارجی را نیز در دست بگیریم.
گردآری:
منبع: tasnimnews.com

لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/834987/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

بهار کتاب ایران؛ از افزایش اجاره غرفه‌ها تاابهامات حضور مهمان ویژه

سعیدی: ماجرای باغ ازگل بر دین اثر منفی دارد یا چند تار موی زنان؟

گزارش اختصاصی CNN از نمایشگاه دستاوردهای هوافضای سپاه

سخنگوی دولت: مشکلی در تامین منابع ارزی نداریم

استقلال خوزستان و ملوان امتیازات را تقسیم کردند

این مربی می‌خواست جای جواد نکونام را در استقلال بگیرد!

شهر حسینیه اندیمشک پربارش ترین نقطه خوزستان

40 هزار میلیارد ریال پروژه فعال در شهرداری اهواز وجود دارد

«توهین» میلیاردر‌های به تماشاگران

«حسینیه» رکورددار بیشترین میزان بارش در خوزستان

مجلس شورای اسلامی، قانون مدیریت یکپارچه شهر را عملیاتی کند

اعلام آمادگی چمران برای خرید اتوبوس های برقی شهر بجنورد

40 هزار میلیارد ریال پروژه فعال در اهواز وجود دارد

آمادگی آتش‌نشانی اهواز برای بارندگی پیش‌رو

بیکاری جوانان از مهم‌ترین معضلات آبادان است

بیکاری معضلی جدی/ ضرورت رفع مشکلات حوزه کشاورزی

(عکس) دشمن شماره یک فردوسی‌پور در ورزشگاه آزادی!

بازدید مدیر عامل شرکت بازرگانی دولتی ایران از مراکز خرید گندم در خوزستان

حوزه انتخابیه آبادان

سرپرست فولاد: ویسی از نبردن فولاد عصبانی بود/ نظارت بیشتر مانع از تضییع حق تیمی می‌شود

آژیر خطر به صدا در آمد: خوزستان روی گسل سقوط!

آزادی بیان به سبک آمریکایی + فیلم

ذهن آمریکااندیش

آزادی زندانی با مستمری بازنشستگی

شروع تبلیغات نامزدهای دور دوم انتخابات مجلس در خوزستان

حوزهٔ انتخابیه تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس

پرسپولیسی‌های سابق دیگر در آزادی تشویق نمی‌شوند!

خوزستان نیازمند بیمارستان تخصصی چشم و قلب

ثبت 72 میلیمتر بارندگی در «حسینیه» اندیمشک

رشد 31 درصدی صادرات در خوزستان

قیمت طلا، قیمت دلار، قیمت سکه و قیمت ارز 1403/02/13

نوسان قیمت طلا و سکه در بازار رشت تا ساعت 13:00

ساخت و تعمیر بیش از 80 مدرسه در خوزستان

واکنش زهره حمیدی به ویدئوی منتشر شده از او روی تخت بیمارستان

میخوای عشقت به زنت رو به رُخم بکشی؟

دعوای نیمه شب نقی با ارسطو

پرونده‌های کثیف فساد مالی در آغاز «قطب شمال»!

چهره ها/ قیافه متفاوت بهنوش بختیاری و امین حیایی در اتاق گریم

کشف نخستین سیاره بی‌ستاره!

افشاگری یک اقتصاددان درباره مولدسازی و فروش اموال/ ویدئو

دعوت عبدالله ویسی به کمیته انضباطی پس از اظهارات جنجالی

صعود مدعیان به نیمه‌نهایی رقابت‌های بین‌المللی تنیس ساحلی

شمسایی به کربلا رفت

بصیرت و ایمان شهدا عامل عزت و اقتدار جمهوری اسلامی است و ایمان شهدا عامل عزت و اقتدار جمهوری اسلامی

بی تو این شهر برایم قفسی دلگیر است

پاکستان: سازوکار دو جانبه با ایران برای مبارزه با تروریسم تقویت یافته است

واعظی: جنگ غزه، فشار حداکثری غرب را از دوش «روسیه» برداشت

رشیدی کوچی: مجلس بعدی بیشتر درگیر حواشی و تسویه حساب‌های درون حزبی خواهد بود

ابطحی: حجاب، فرع است

واکنش تند حماس و جهاداسلامی به جنایت خائنانه تشکیلات ابومازن