پیام خوزستان
کامو؛ شهری که آماده است تا خوزستان شود / معدن‌کاران روی سرچشمه قنات سه شهر کامو، جوشقان قالی و چوگان خیمه زده‌اند
دوشنبه 4 مرداد 1400 - 08:52:59
پیام خوزستان -

پیام خوزستان


یک شرکت معدنی قصد بهره‌برداری از سنگ‌های کوه‌های اطراف شهر کامو را دارد؛ جایی که آب کشاورزی و دامداری سه شهر جوشقان قالی، کامو و چوگان تأمین می‌شود و زندگی حداقل 10 هزار نفر به آن بستگی دارد.
گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، اعظم ذوالفقاری منظری؛ * در این روز‌ها که توجه رسانه‌ها و مردم به وقایع خوزستان جلب شده، می‌خواهیم در این گزارش از چند سال آینده مناطق سرسبز در مناطق مرکزی استان اصفهان سخن بگوییم؛ زمانی که مردم شهر‌های جوشقان قالی، کامو و چوگان فریاد بی آبی امروز مردم خوزستان را سر خواهند داد.
بیش از 20 هزار نفر دیگر نمی‌توانند در این منطقه زندگی کنند و بیابان اراضی میانی استان اصفهان را دربرخواهد گرفت.
ماجرا مربوط به زمانی است که یک فعال حوزه معادن قصد استخراج سنگ آهن از کوه‌های شمال شرق منطقه کامو و چوگان کرد. کشف این معدن سنگ آهن به حدود 15 سال قبل باز می‌گردد. برخی می‌گویند جنس سنگ به دست آمده از کوه‌های کامو و جوشقان قالی مرغوبیت بالایی دارد. اما این معادن می‌تواند زندگی مردم و طبیعت را در این منطقه تحت تأثیر شدید قرار دهد.
امام جمعه در میانه میدان مطالبه گری مدتی قبل، حجت الاسلام سلیمانی، امام جمعه جوشقان قالی نسبت به وضعیت کار معادن در اراضی کامو هشدار داده بود. حجت الاسلام سلیمانی، قبلا هم در حمایت از اعتراضات مردمی جوشقان قالی برای استخراج سنگ آهن از معدنی در جوشقان قالی که باعث نابودی مراتع و چراگاه دام مردم این شهر می‌شد، در محل معدن حضور یافته بود و اعلام کرده بود که اگر این معدن کار خود را آغاز کند، نماز جمعه را تعطیل خواهد کرد. مردم پشت سر امام جمعه شهر خود ایستادند و با اینکه برای اعتراض به حق خود، هزینه هم دادند، اما از فعالیت چند معدن در جوشقان قالی جلوگیری کردند. حالا که معدن کاران دست روی منطقه کامو و سرچشمه آب این شهر گذاشته اند، بار دیگر حجت الاسلام سلیمانی وارد میدان مطالبه گری شده است.
او گفته است که با توجه به حساس بودن آب منطقه سرچشمه کامو و تأثیر آن روی قنوات کامو، چوگان و جوشقان هر شرکتی که بخواهند در آن منطقه معدن احداث و بهره برداری کند، با واکنش تندی از سوی مردم هر سه شهر روبه رو خواهد شد.

پیام خوزستان

امام جمعه جوشقان قالی خطاب به معدن کاران گفته است که اگر معدن طلا هم در آن منطقه باشد، مردم شهر‌های کامو، چوگان و جوشقان قالی اجازه نمی‌دهند مجوز معدن صادر شود.
او همچنین اعلام کرده است که بیشتر از سه ماه است که درباره این معدن با مسئولان صحبت می‌کند. در واقع حجت الاسلام سلیمانی از مسئولان می‌خواهد که به فکر 10 هزار نفر جمعیت ساکن این منطقه و بیش از 20 هزار نفری که به این منطقه سفر می‌کنند، باشند.
امام جمعه جوشقان قالی به منتخبان شورای اسلامی شهر‌های جوشقان، کامو و چوگان و همچنین اعضای دوره پنجم شورای این شهر‌ها گفته که باید مساله را به صورت جدی پیگیری کنند و کوتاهی آنان باعث بروز خسارت‌های جبران ناپذیری به مردم می‌شود.
بیشتر بخوانید:
استخراج سنگ آهن در «کامو» به قیمت از بین بردن منابع آبی / وزارت صمت برای کاهش تنش بین مردم و معدن کاران چه برنامه‌ای دارد؟ طبیعت جوشقان قالی گرفتار در دام سودجویی و بی‌خیالی مسئولان / دستگاه قضایی ورود کرد اما اندک زیاده‌خواهی‌های معدن‌داران جوشقان قالی تا کی ادامه پیدا می‌کند؟ / بسیج دانشجویی پیگیر پاسخ به این سوال قوه قضائیه از تخلفات پشت پرده در جوشقان قالی جلوگیری کند معدن در همسایگی منازل مسکونی جوشقان قالی / مسئولان درباره مشکلات ناشی از فعالیت معادن چه می‌گویند؟
مطالبه گری پیگیرانه مردمی در کامو یکی از اهالی جوشقان قالی که قبلا در جریان مطالبه گری برای تعطیلی معدن‌های همجوار با این شهر در کنار دیگر مردم حضور داشته، به خبرنگار ما می‌گوید: این معدن در تقسیم گاه آب کشاورزی سه شهر قرار دارد. در واقع با حفاری در این معدن، کسب و کار و تولید در سه شهر به خطر می‌افتد.
او توضیح می‌دهد: قبلا یک سری حفاری‌هایی از سوی این شرکت در منطقه کامو انجام شده بود و برداشت سنگ نیز صورت گرفته بود. اهالی نسبت به این اقدامات شرکت معترض شدند و پس از آن فعالیت معدن متوقف شد. حالا به نظر می‌رسد پروانه بهره برداری از این معدن تمدید شده، چون وسایلی در منطقه معدن قرارداده اند.

پیام خوزستان

این شهروند جوشقان قالی توضیح می‌دهد: هم امام جمعه شهر ما و هم اعضای شورا‌های شهر جوشقان و کامو درحال پیگیری برای فعالیت این معدن هستند و فعلا از ادامه کار آن جلوگیری شده است. اما مساله اینجاست که معدن کاران هم رانت‌های قدرتمندی دارند.
او به نگرانی شرکت‌های معدنی از مطالبه گری مردم اشاره می‌کند و می‌گوید: از سویی معدن کاران می‌دانند که اگر مردم با اقدامات آنان مخالف باشند، اعتراض می‌کنند.
آسیب معدن به زندگی مردم و محیط زیست این شهروند اهل جوشقان قالی تأکید می‌کند: مساله کار این معدن، صرفا به معیشت و زندگی مردم مربوط نیست. فعالیت این معدن به محیط زیست منطقه هم آسیب می‌زند و باعث خشک شدن گیاهان و از بین رفتن زیست بوم منطقه می‌شود.
او البته به ضعف‌های قانونی درباره این موضوع هم اشاره می‌کند و می‌گوید: مدیران اداره کل منابع طبیعی استان اصفهان در پاسخ به استعلام، فعالیت این معدن را بلامانع دانسته اما مشکل اینجاست که مسئولان منابع طبیعی که از کامو بازدید نکرده اند و در جریان جزییات مساله نیستند. با این تصمیمات به نظر می‌رسد آنان نمی‌دانند که مجوز دادن به معدن در کامو چه بلا‌هایی سر طبیعت منطقه و زندگی مردم می‌آورد.

پیام خوزستان

آینده جوشقان و کامو و چوگان را می‌توان از آیینه این روز‌ها دید. از بین رفتن طبیعت در میانه‌های استان اصفهان، دشت‌های ریزگردخیز را در کشور بیشتر می‌کند، باعث گسترش بیابان می‌شود و یک منطقه بزرگ کشور را از سکنه خالی می‌کند. در این شاریط مطالبه گری مردم می‌تواند از بروز مشکلات در آینده جلوگیری کند، به شرطی که گوش شنوایی برای اعتراض مردم وجود داشته باشد.

http://www.khozestan-online.ir/fa/News/307657/کامو؛-شهری-که-آماده-است-تا-خوزستان-شود---معدن‌کاران-روی-سرچشمه-قنات-سه-شهر-کامو،-جوشقان-قالی-و-چوگان-خیمه-زده‌اند
بستن   چاپ