پیام خوزستان
معاون اداری مالی وزارت:
بودجه وزارت علوم، نیاز آموزش عالی کشور را برآورده نمی‌کند
يکشنبه 3 مرداد 1400 - 13:06:54
پیام خوزستان - ایسنا/خوزستان معاون اداری، مالی و مدیریت منابع وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به بودجه 1400 وزارت، گفت: در مجموع در حوزه آموزش عالی کشور حدود 20 هزار میلیارد تومان اعتبار داریم و با توجه به اینکه 80 درصد آن به بخش جاری و عمدتاً حقوق و مزایا اختصاص پیدا می‌کند، 20 درصد باقی‌مانده با فرض تخصیص صد درصد اعتبار، نیاز آموزش عالی کشور را برآورده نمی‌کند.

محمدتقی نظرپور امروز (سوم مردادماه) در حاشیه افتتاح چند پروژه عمرانی در دانشگاه شهید چمران اهواز در جمع خبرنگاران اظهار کرد: بودجه آموزش عالی در دو بخش جاری و عمرانی است. در بخش جاری خوشبختانه در سال 1400، حدود 55 درصد افزایش اعتبار نسبت به سال 99 داشتیم و بخش عمده‌ای از آن مربوط به افزایش حقوق همکاران اداری و اعضای هیات علمی دانشگاه‌ها است. اما آیا نیاز آموزش عالی را برطرف می‌کند یا خیر؟ که پاسخ مثبت نیست.
به گزارش ایسنا، وی در خصوص دلایل کافی نبودن بودجه بخش جاری وزارت علوم در سال 1400، گفت: به دلیل اینکه ما غیر از پرداخت حقوق و مزایا به همکاران شاغل در وزارت علوم، فعالیت‌های علمی و پژوهشی داریم، اگر بخواهیم به درستی این مسئله را تجزیه و تحلیل کنیم باید بگوییم که حدود 50 درصد اعتبارات حوزه آموزش عالی باید به بخش حقوق و مزایای همکاران اختصاص پیدا کند. اما این وضعیت به صورت متوسط اکنون حدود 80 درصد است. یعنی تنها 20 درصد از اعتبارات حوزه آموزش عالی به بخش تحقیقات و موضوعات مرتبط با فعالیت‌های پژوهشی اختصاص پیدا می‌کند که عدد کمی است.
معاون اداری، مالی و مدیریت منابع وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به بودجه 1400 وزارت، بیان کرد: در مجموع در حوزه آموزش عالی کشور حدود 20 هزار میلیارد تومان اعتبار داریم و با توجه به اینکه 80 درصد آن به بخش جاری و عمدتاً حقوق و مزایا اختصاص پیدا می‌کند، 20 درصد باقی‌مانده با فرض تخصیص صد درصد اعتبار، نیاز آموزش عالی کشور را برآورده نمی‌کند و باید حتماً به این موضوع توجه کرد.
نظرپور با بیان اینکه بخش دوم اعتبارات مربوط به حوزه عمرانی است، تصریح کرد: بعضی از پروژه‌ها با اینکه فازبندی شده‌اند اما 10 تا 12 سال از شروع احداث آن‌ها می‌گذرد و تازه بخشی از آن در حال افتتاح است. علت عمده این است که اعتبار لازم برای حوزه عمرانی دانشگاه‌ها به منظور بهره‌برداری از فضاهای در دست احداث نداریم. به این دلیل در این حوزه نیز باید حتماً کمک شود تا بتوان پروژه‌ها را ظرف حداکثر سه تا پنج سال به بهره‌برداری رساند و عمر مفید ساختمان در زمان ساخت از بین نرود.
معاون اداری، مالی و مدیریت منابع وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: از سال 92 تا 99، در دولت‌های یازهم و دوازدهم، حدود 850 پروژه عمرانی به بهره‌برداری رسید و پروژه‌های جدیدی نیز در حال افتتاح است. برخی از پروژه‌ها به دلیل کامل نبودن، احتمالاً در هفته دولت افتتاح خواهند شد.
وی با اشاره به لزوم کمک گرفتن از سازمان برنامه و بودجه، بیان کرد: بحث عمده ما این است که اعتبارات موردنیاز برای تکمیل این پروژه‌ها کم است که باید از سازمان برنامه و بودجه کمک بگیریم.
نظرپور همچنین گفت: فضای فیزیکی آموزشی ما حدود چهار و نیم میلیون متر مربع بود که اکنون بالغ بر 6 میلیون متر مربع شده است. یعنی حدود 1.4 نسبت به ابتدای دولت افزایش پیدا کرده است.
انتهای پیام

http://www.khozestan-online.ir/fa/News/307357/بودجه-وزارت-علوم،-نیاز-آموزش-عالی-کشور-را-برآورده-نمی‌کند
بستن   چاپ