پیام خوزستان
معاون امور اقتصادی وزارت کار تاکید کرد: آموزش و توانمندسازی نیروی کار و جامعه بومی منطقه مکران
دوشنبه 7 تير 1400 - 04:22:03
وزارت رفاه
پیام خوزستان - معاون امور اقتصادی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: منطقه پهناور مکران، از سواحل جاسک هرمزگان تا چابهار در سیستان و بلوچستان به مرکز بزرگ فعالیت و تولید صنعتی تبدیل می‌شو و به تبع این اتفاق مراکز اسکان جمعیتی نیز در این منطقه استقرار پیدا می‌کند.

به گزارش مرکز روابط‌عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، "حجت میرزایی" معاون امور اقتصادی در نخستین نشست کمیته اقدامات ویژه توسعه سواحل مکران گفت: پس از تشکیل شورای توسعه سواحل مکران، به پیشنهاد وزارت راه و شهرسازی، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به عضویت این شورا درآمد .
وی افزود: وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی وظایف مهمی را در این زمینه بر عهده دارد که آموزش و توانمندسازی نیروی کار و جامعه بومی از طریق توسعه کسب‌وکارهای خصوصی، ایجاد واحدهای خدمات‌رسانی بیمه‌های اجتماعی و خدمات درمانی برای بیمه‌شدگان تأمین اجتماعی و راه‌اندازی واحدهای خدماتی روابط کار در منطقه ازجمله این وظایف است .
وی با اشاره به غلبه بافت روستائی در این منطقه، عنوان کرد: ارائه خدمات بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر سیاست‌ رفاهی دیگری است که باید در راستای افزایش رفاه منطقه مکران به کار گرفته شود .
میرزایی خاطرنشان کرد: مشارکت صندوق‌های بازنشستگی و شرکت‌های وابسته در طرح‌های توسعه‌ای نیز می‌تواند از مهم‌ترین محورهای فعالیت وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تحت عنوان اقدامات اختصاصی در این منطقه باشد .
ضرورت فعالیت وزارت تعاون،کار و رفاه اجتماعی در منطقۀ مکران برای تحقق عدالت اجتماعی
" فاطمه ذوالقدر " مشاور و نماینده ویژه وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در شورای توسعه سواحل مکران در این نشست گفت: موقعیت استراتژیک مکران، ویژه است و مقام معظم رهبری نیز در آخرین سفر به سواحل مکران تأکید ویژه‌ای بر توسعه این منطقه با توجه به موقعیت ژئوپولتیک و استراتژیک آن و تقویت امنیت خلیج فارس داشتند .
وی افزود: درچند بند از برنامه ششم توسعه نیز، به پروژه‌های اقتصادی و سرمایه‌گذاری در این منطقه اشاره شده است و برای تحقق عدالت اجتماعی، پرهیز از توسعه متمرکز و استفاده از توانایی و ظرفیت جوانان منطقه، ضرورت حضور و فعالیت وزارت تعاون در شورای توسعه سواحل مکران بیش از پیش حس می‌شود .
وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی؛ مهم‌ترین رکن توسعۀ مکران است
" احمد الله‌ یاری " رئیس دبیرخانه شورای توسعه سواحل مکران نیز در این نشست گفت: یک سند توسعه برای سواحل مکران تهیه شده که دو رویکرد برون‌زایی و درون‌نگری در آن مشهود است .
وی تشریح کرد: برون‌زا بدین معنا که یک سری از ظرفیت‌ها از شهرهای دیگر به مکران منتقل شده‌اند و درون‌نگری به بروز ظرفیت‌ها و توانمندی‌های جامعه محلی اشاره دارد؛ بر همین اساس، در این سند، توسعه هم هدف و هم ابزار به حساب می‌آید .
وی افزود: البته در توسعۀ درون‌زا وزارتخانه‌های مختلفی فعالیت دارند، اما دو وزارتخانه جهاد کشاورزی و تعاون، کار و رفاه اجتماعی به‌طور اخص به این موضوع می‌پردازند .
الله‌یاری با بیان اینکه می‌توان وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی را مهم‌ترین رکن توسعه جوامع محلی قلمداد کرد، تشریح کرد: از این رو در پنجم آبان 1399 به شورای توسعه سواحل مکران پیشنهاد شد که این وزارتخانه به عضویت شورا درآید .
وی با اشاره به دلایل ضرورت حضور وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در شورای توسعه سواحل مکران، تأکید کرد: از طریق این وزارتخانه می‌توان به توسعۀ آموزش‌های مهارتی، اشتغال و توسعۀ کارآفرینی، ارائه خدمات بهزیستی، تشکل‌سازی و ایجاد تعاونی، انجام فعالیت‌های جمعی، ارائه خدمات بیمه و درمانی و درنهایت سرمایه‌گذاری اقتصادی در منطقه کمک کرد .
به گفته رئیس دبیرخانه شورای توسعه سواحل مکران، اکنون تملک زمین به گلوگاه سرمایه‌گذاری تبدیل شده که با افزایش شهرک‌های صنعتی سعی می‌شود این معضل کاهش یابد .
6 تیر 1400 14:08
کد خبر : 241,551
کلیدواژه ها: نیروی کار,جامعه بومی,منطقه مکران,مکران,حجت میرزایی,فاطمه ذوالقدر,وزارت تعاون,احمد الله‌یاری
نظرات بینندگان

http://www.khozestan-online.ir/fa/News/299233/معاون-امور-اقتصادی-وزارت-کار-تاکید-کرد--آموزش-و-توانمندسازی-نیروی-کار-و-جامعه-بومی-منطقه-مکران
بستن   چاپ