پیام خوزستان
سرپرست فرمانداری شادگان:
شادگان از قطب‌های اصلی خاورمیانه در تولید خرما است
سه شنبه 1 تير 1400 - 10:31:07
پیام خوزستان - اهواز- سرپرست فرمانداری شادگان، کمبود آب کشاورزی را از عمده‌ترین مشکلات این شهرستان دانست و گفت: شادگان از قطب‌های اصلی خاورمیانه در تولید خرما است.

به گزارش خبرنگار مهر ، امید صبری پور صبح امروز سه‌شنبه در مراسم افتتاح نمادین سیستم‌های نوین آبیاری شادگان اظهار کرد: شهرستان شادگان به واسطه کشاورزی یکی از قطب‌های اصلی خرما در کشور و در خاورمیانه مشهور شده ولی یکی از مشکلات عمده شهرستان شادگان در حوزه کشاورزی بحث آب است که ورود کشاورزان در حوزه آب با این مدل‌های جدید و نمونه‌های جدید و اقدامات علمی نوین برای من جای بسی خوشحالی دارد.
وی افزود: در خوزستان به آب، کشاورزی، نفت و سرمایه‌های خدادادی سرزمین خود می‌نازیم و امید داریم که با مدیریت منابع بتوانیم روزانه شاهد پیشرفت بیشتر حوزه کشاورزی باشیم.
سرپرست فرمانداری شادگان تصریح کرد: با اقدامات علمی، تلاش و همت و همچنین ورود به موضوعات علم و تکنولوژی در کنار تولید و صنعت می‌توانیم ایران را از آنچه هست، آبادتر کنیم.
صبری پور یادآور شد: نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران آبادی‌های بسیاری برای ملت ایران داشته و آنچه امروز داریم، مرهون زحمات همه بزرگانی است که مؤثر بودند و امروز شاهد این افتتاحیه‌ها هستیم؛ حسب نظر رئیس جهاد کشاورزی شادگان امسال اعتبارات خاصی را برای حوزه کشاورزی اختصاص می‌دهیم و امیدوارم که با توجه به مشکلات پیش رو در حوزه آب شاهد رونق بیشتر کشاورزی به خصوص در عرصه آبیاری مدرن و تحت‌فشار باشیم.
وی عنوان کرد: از کشاورزان شهرستان شادگان درخواست دارم تا در کنار این کشت‌ها به بحث کاشت نخل هم روی بیاورند و این سرمایه بزرگی را که در دین جایگاه خیلی خاصی دارد نیز فراموش نکنند.
سرپرست فرمانداری شادگان گفت: امید است که با همفکری، همکاری و مدیریتی که انجام می‌دهیم و با استفاده از ظرفیت‌های جهاد کشاورزی شاهد تحول‌های بزرگی در شهرستان شادگان خواهیم بود.
به گزارش خبرنگار مهر ، مراسم افتتاح نمادین سیستم‌های نوین آبیاری به وسعت 142.1 هکتار و با مبلغ 38 میلیارد ریال و اعتبار بلاعوض دولتی 27 میلیارد ریال برای افزایش راندمان آبیاری که موجب افزایش کمی و کیفی و کاهش هزینه تولید محصولات کشاورزی می‌شود در روستای نثاره بزرگ شادگان برگزار شد.
راندمان آبیاری بالا به میزان 70 درصد در روش بارانی و به میزان 90 درصد در روش قطره‌ای و صرفه‌جویی در مصرف آب و انرژی بهبود مدیریت مزرعه، افزایش کیفیت و عملکرد محصول، تشکیل نشدن رواناب سطحی و جلوگیری از فرسایش خاک امکان آبیاری خاک‌ها با بافت‌های مختلف و اراضی با خاک‌های کم‌عمق تهویه مناسب خاک و یکنواختی پخش آب در سطح مزرعه، بی‌نیازی به زهکشی مزرعه، افزایش محصول در واحد سطح در مقایسه با آبیاری سنتی جلوگیری از سله بستن و حفظ پوکی خاک امکان، به‌کارگیری کود و سهم همراه با آب آبیاری، جلوگیری از رویش علف‌های هرز و کاهش آفات و امراض به دلیل مرطوب شدن فقط بخشی از سطح خاک اطراف از جمله مزایای آبیاری تحت‌فشار هستند.

http://www.khozestan-online.ir/fa/News/297896/شادگان-از-قطب‌های-اصلی-خاورمیانه-در-تولید-خرما-است
بستن   چاپ