پیام خوزستان
واکنش دانشگاه شوشتر به انتشار عکس استفاده از لاشه حیوانات
يکشنبه 30 خرداد 1400 - 22:18:48
پیام خوزستان - ایرنا / روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی شوشتر در اطلاعیه ای به انتشار تصاویر کلاس تشریح دامپزشکی این واحد دانشگاهی در فضای مجازی واکنش نشان داد.
در بخشی از این اطلاعیه آمده است: «در روز سه شنبه گذشته با هماهنگی انجام شده با دانشکده دامپزشکی مدرس دروس اصول کالبدگشایی و عملیات کالبدگشایی دانشکده دامپزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شوشتر، جهت ارایه واحد عملی دروس مذکور یک مورد سگ نر مبتلا به بیماری دیستمپر تشریح و کالبدگشایی شد.
در ادامه آمده است: حیوان استفاده شده در این کلاس از میان سگ های موجود در دانشکده و پس از گزارش هایی مبنی بر وجود تیک عصبی و تشنج و تایید ابتلای این حیوان به بیماری دیستمپر با انجام معاینات بالینی و آزمایشات پاراکلینیکی و با توجه به اینکه بیماری یادشده، یک بیماری ویروسی خطرناک، کشنده و شدیدا مسری است و هنوز درمان قطعی برای آن وجود ندارد و همچنین جهت جلوگیری از ابتلا سایر حیوانات به ویروس از طریق ترشحات و تنفس هوای آلوده کیس مورد نظر جهت آموزش اصول تشریح و کالبدگشایی انتخاب شد.»
در بخش دیگری از این اطلاعیه ذکر شده است: «جهت اتانازی(مرگ با شفقت) ابتدا حیوان به وسیله داروی پیش بیهوشی آسپرومازین سپس داروی بیهوشی کتامین با دوز مناسب به صورت کاملا بیهوش شده و سپس با تزریق داخل وریدی کلرید پتاسیم اشباع شده مراحل ادامه یافت.
پس از آن رفلکس های حیوان مورد بررسی قرار گرفت. حیوان فاقد رفلکس درد(فشار دادن انگشتان حیوان) و رفلکس پلک(نزدیک کردن اشیاء به چشم و واکنش حیوان) بود ولی تنفس خیلی خیلی ضعیفی داشت.
جهت تکمیل این مکانیسم و مرگ قطعی حیوان می توان از روش های تکمیلی اتانازی دیگری هم استفاده کرد که با توجه به امکانات موجود در آزمایشگاه و جلوگیری از اذیت شدن حیوان از روش خونگیری از کشاله ران استفاده شد و پس از تایید مرگ قطعی حیوان کالبدگشایی آغاز شد.
در پایان این اطلاعیه تصریح شده است: «در انتهای تشریح و اتمام کلاس عملی جهت جلوگیری از در دسترس قرار گرفتن لاشه در اختیار سایر حیوانات بیابانی و احتمال شیوع و انتشار بیماری و آلودگی، لاشه حیوان با رعایت تمام پروتکل های بهداشتی معدوم شد.»
در روزهای گذشته برخی تصاویر در رابطه با استفاده از لاشه جانوران در کلاس تشریحی دامپزشکی دانشگاه آزاد شوشتر منتشر شده بود که با واکنش برخی فعالان اجتماعی و زیست محیطی روبرو شده بود.
دامپزشکان در سالهای آخر تحصیل و قبل از شروع به کار، بایستی عملیات جراحی را روی حیوانات واقعی تجربه نموده و باید بتوانند به تنهایی جراحی حیوانات را به انجام برسانند.
در برخی دانشگاه ها نیز از لاشه مصنوعی، جهت انجام تمرینات خود استفاده می‌کنند.

http://www.khozestan-online.ir/fa/News/297428/واکنش-دانشگاه-شوشتر-به-انتشار-عکس-استفاده-از-لاشه-حیوانات
بستن   چاپ