پیام خوزستان
نگاهی به تجربه موسسه آموزش عالی جهاد دانشگاهی خوزستان در آموزش مجازی
دوشنبه 10 خرداد 1400 - 09:49:31
پیام خوزستان - ایسنا/خوزستان معاون آموزشی موسسه آموزش عالی جهاد دانشگاهی خوزستان با بیان اینکه میزان مشارکت دانشجویان در کلاس‌های مجازی بیش از 50 درصد ارزیابی می‌شود؛ از ارزشیابی مستمر مدرسان توسط دانشجویان خبر داد.

نوید سیاه‌پلو در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: نگرانی جدی که در خصوص واحدهای عملی و نظری - عملی وجود داشت این بود که ماهیت این دروس عملی است و بنابراین دانشجو باید به صورت عملی درس‌ها را بگذراند. اما با تلاش‌های گروه آموزشی و پیگیری اساتید موفق شدیم از امکانات فضای مجازی برای برگزاری کلاس‌های عملی استفاده کنیم. روش‌های مختلفی مانند استفاده از شبیه‌سازها، نرم‌افزارها و دوربین لایو در برگزاری کلاس‌های عملی به کار گرفته شدند و خوشبختانه می‌توان گفت هیچ کلاس برگزار نشده عملی یا عملی - نظری تا این لحظه نداشتیم و امیدواریم که به این شکل ادامه یابد.
وی با بیان اینکه با توجه به اینکه این نیم سال سومین نیم سال مجازی است، اکنون دیگر زمان تثبیت تجربیاتی است که در این مدت به دست آمده است، تصریح کرد: با کمک‌های خوبی که از طریق بخش انفورماتیک سازمان جهاد دانشگاهی خوزستان صورت گرفته و همدلی و تلاش در بخش آموزش‌های کوتاه‌مدت موسسه و معاونت آموزشی سازمان، از تجربیات به دست آمده به بهترین شکل استفاده کردیم.
معاون آموزشی موسسه آموزش عالی جهاد دانشگاهی خوزستان با اشاره به مهم‌ترین اقدامات آموزشی صورت گرفته، بیان کرد: اولین اقدامی که برای نیم سال جاری انجام شد این بود که شیوه‌نامه آموزشی الکترونیک را در شورای آموزشی موسسه تصویب کردیم؛ این شیوه‌نامه یک سند ماندگار برای زمانی است که تصمیم بگیریم بخشی از آموزش‌های حضوری را مجازی کنیم. تقریبا می‌توان گفت که ما جزو معدود موسسات غیرانتفاعی بودیم که برای آموزش‌های الکترونیکی یک شیوه‌نامه مصوب و مدون را تهیه کردیم. این شیوه‌نامه براساس اندوخته‌های به دست آمده در این مدت است.
سیاه‌پلو با اشاره به اقدامات صورت گرفته برای ارتقای سطح تدریس مجازی، گفت: اولین اقدامی که برای ارتقای تدریس مجازی انجام دادیم، تصویب شیوه‌نامه آموزش الکترونیک بود. به نظرمان رسید که ابزار نظارتی را بر کلاس‌هایی که برگزار می‌شوند، افزایش دهیم. به طور مشخص بخش نظارت و ارزیابی موسسه، بر کیفیت کلاس‌ها تمرکز کرده‌اند و از کلاس‌های عملی و نظری - عملی به طور مستمر و روزانه گزارش ارسال می‌شود.
وی یادآور شد: بخش مدیریت کلاس‌ها را به عنوان یکی از ارکان کلیدی نظارت تقویت کردیم. در این بخش موضوعاتی از قبیل تشکیل به موقع کلاس‌ها، حضور و غیاب اساتید و میزان رعایت ضوابط شیوه‌نامه برگزاری کلاس‌های الکترونیک بررسی می‌شود. همچنین محتواهای جدید ضبط شده را برای آموزش و آشنایی دانشجویان و بهره‌مندی بهتر از کلاس‌های آنلاین تهیه و در وبسایت موسسه بارگذاری کردیم.
معاون آموزشی موسسه آموزش عالی جهاد دانشگاهی خوزستان ادامه داد: بخش زیادی از بروکراسی‌های اداری دست و پاگیر را به حداقل رساندیم و امکان رد و بدل کردن درخواست‌های دانشجویی را در فضای مجازی برآورده کردیم؛ یعنی برای کاهش مراجعات حضوری دانشجویان، تمام فرم‌هایی که در گذشته به صورت حضوری ارائه می‌دادیم را در فضای مجازی بارگذاری کردیم. بنابراین درخواست‌های دانشجویی به صوت قابل ملاحظه‌ای تسهیل و از طریق فضای مجازی به سرانجام رسید. این‌ها بخشی از مهمترین کارهای صورت گرفته در موسسه آموزش عالی است. البته نشست‌ها و کارگروه‌های مختلفی نیز برگزار شد. همچنین با کمک مدیران و کارشناسان آموزشی، تاکنون توانستیم همه کلاس‌ها را در کیفیت قابل قبولی برگزار کنیم و اکنون وارد هفته دهم آموزشی شدیم.
سیاه‌پلو با بیان اینکه میزان مشارکت دانشجویان در کلاس‌های مجازی بیش از 50 درصد ارزیابی می‌شود که عدد خوبی است، گفت: همچنین میزان درصد تشکیل کلاس‌ها بیش از 90 درصد است. برای کلاس‌هایی که تشکل نمی‌شوند نیز ساز و کاری در نظر گرفته شده که از این طریق استاد مربوطه می‌تواند برای برگزاری کلاس جبرانی اقدام کند.
وی بیان کرد: در خصوص آزمون‌ها نیز، کل آزمون‌های پایان ترم به صورت آنلاین هستند که در دو روش برگزار می‌شوند؛ اولین روش از طریق سامانه ساجد به صوت آنلاین و دومین روش این است که استاد طبق برنامه امتحانی با استفاده از ماژول آزمون‌ساز به صورت آفلاین، امتحان را برگزار می‌کند. آزمون‌های ما از ابتدای تیر آغاز می‌شوند و تا 24 تیر ادامه خواهند داشت. امتحانات آزمایشگاهی و کارگاهی را خارج از بازه زمانی مشخص شده و از 18 خرداد تا 2 تیر برگزار خواهیم کرد و بازه زمانی آزمون را نسبت به سال‌های گذشته افزایش داده‌ایم. همچنین ساز و کارهایی برای به حداقل رساندن تخلف‌ها در آزمون در نظر گرفته شده است.
معاون آموزشی موسسه آموزش عالی جهاد دانشگاهی خوزستان در پایان یادآور شد: فرآیند ارزشیابی مستمر مدرسان برای ما بسیار اهمیت دارد، بنابراین از دانشجویان تقاضا دارم که با حوصله ارزشیابی را انجام دهند.
انتهای پیام

http://www.khozestan-online.ir/fa/News/292349/نگاهی-به-تجربه-موسسه-آموزش-عالی-جهاد-دانشگاهی-خوزستان-در-آموزش-مجازی
بستن   چاپ