پیام خوزستان
رئیس دانشگاه صنعتی دزفول:
تلاش برای ایجاد دبیرخانه دائمی نشست دانشگاه‌های با قدمت بیش از 700 سال
شنبه 8 خرداد 1400 - 08:38:17
پیام خوزستان - ایسنا/خوزستان رئیس دانشگاه صنعتی جندی شاپور دزفول با بیان اینکه به دنبال این هستیم که شهر دانشگاهی جندی شاپور را از نظر محتوایی، احیا و دبیرخانه دائمی نشست دانشگاه‌های با قدمت بیش از 700 سال را ایجاد کنیم، گفت: باید خودباوری علمی، فرهنگی و تمدنی کشورمان را به اطلاع مردم جهان و جوانان خودمان برسانیم تا از این راه، بخشی از هجمه‌های فرهنگی که به کشور ما وارد می‌شود را خنثی کنیم.

محمدرضا عصاری در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به تشکیل کمیته فرهنگ و تمدن، اظهار کرد: کمیته فرهنگ و تمدن به صورت منظم تشکیل می‌شود و یکی از کمیته‌های شورای عالی انقلاب فرهنگی است که مسائل فرهنگ و تمدن اسلام و ایران را پیگیری می‌کند و در جهت احیای این میراث برای آگاهی نسل جدید تلاش می‌کند. یکی از مباحثی که از سال 93 در حوزه کاری این کمیته قرار گرفته بحث دانشگاه جندی شاپور است.
وی افزود: بسیاری از مواردی را که امروز در دانشگاه جندی شاپور شاهد احیای آن هستیم، به دلیل تلاش این کمیته است. این کمیته اتفاقاتی که در حوزه تمدن صورت می‌گیرد را پایش می‌کند و پس از سومین کنگره بین‌المللی جندی شاپور، پیشنهادی را مبنی بر احیای اولین شهر دانشگاهی که جندی‌شاپور در زمان خود داشته، مطرح کردیم.
رئیس دانشگاه صنعتی جندی شاپور دزفول تصریح کرد: این میراث بزرگ و گران‌بها به همت شورای عالی انقلاب فرهنگی و وزارت علوم بازخوانی شده است. پیشنهاد ما در خصوص احیای شهر دانشگاهی جندی شاپور، احیای محتوایی آن است که مورد استقبال کمیته فرهنگی قرار گرفت. از طرفی دیگر، پیشنهادی مبنی بر برگزاری یک گردهمایی یا نشست برای دانشگاه‌های با قدمت بیش از 700 تا 1000 سال داده شد. با توجه به قدمت بیش از 1700 ساله دانشگاه جندی شاپور، طبیعتاً یکی از کرسی‌های اصلی در اختیار ایران قرار خواهد گرفت. از آنجا که برخی از کشورها سعی دارند که ما را جنگ‌طلب نشان دهند و بعضاً چهره خشنی از ما نشان می‌دهند، این گنجینه و سند 1700 ساله جندی شاپور می‌تواند همه این تلاش‌ها را نفی کند.
عصاری با اشاره به تلاش برای احیای محتوایی دانشگاه جندی شاپور، ادامه داد: به دنبال این هستیم که شهر دانشگاهی جندی شاپور را از نظر محتوایی احیا کنیم و دبیرخانه دائمی نشست دانشگاه‌های با قدمت بیش از 700 سال را ایجاد کنیم. باید خودباوری علمی، فرهنگی و تمدنی کشورمان را به اطلاع مردم جهان و جوانان خودمان برسانیم تا از این راه بخشی از هجمه‌های فرهنگی که به کشور ما وارد می‌شود، خنثی کنیم.
وی بیان کرد: مقام معظم رهبری در یکی از فرمایشات بیان کرده بودند که "مسئولان و مدیران دانشگاه‌ها باید فکر کنند و ببینند که برای احیای فرهنگ و تمدن اسلامی چه کنند." جندی شاپور 500 سال پس از ورود اسلام نیز برپا بوده و فعالیت می‌کرد و این نشان دهنده هم‌زیستی درست اسلام و علم و فرهنگ و تمدن است.
رئیس دانشگاه صنعتی جندی شاپور دزفول با اشاره به آخرین وضعیت کاوش دانشگاه جندی شاپور، گفت: در خصوص کاوش شهر جندی‌شاپور اختیاری در این خصوص نداریم و مرتبط با وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی است. البته دانشگاه‌های مختلف در دنیا و داخل کشور نیز در این خصوص تمایل به همکاری داشتند اما نکته مهمی وجود دارد که کاوش، بخشی از کار و نگهداری از آن، بخش دیگر است. اگر برنامه نگهداری از میراث فرهنگی پس از کاوش مشخص نشود ممکن است باعث وارد شدن آسیب به این میراث فرهنگی شود.
عصاری در پایان یادآور شد: کاوش شهر دانشگاهی جندی‌شاپور در مدت کوتاه زمانی امکان‌پذیر نیست و ممکن است حداقل 10 سال زمان ببرد. پس طبیعتاً باید با برنامه و حمایت‌های کشوری این اتفاق رخ دهد. اگر احیای شهر دانشگاهی جندی شاپور از نظر فیزیکی صورت گیرد، می‌تواند گردشگران زیادی را جذب کند.
انتهای پیام

http://www.khozestan-online.ir/fa/News/291705/تلاش-برای-ایجاد-دبیرخانه-دائمی-نشست-دانشگاه‌های-با-قدمت-بیش-از-700-سال
بستن   چاپ