پیام خوزستان
مسجد بلال اهواز از تاسیس تا پیشگامی در عرصه های اجتماعی
سه شنبه 5 اسفند 1399 - 09:53:34
پیام خوزستان - حجت الاسلام فاطمی اتحاد، همدلی و تشکیلاتی کار کردن را از مهم ترین شاخصه های مسجد بلال اهواز دانست و گفت: یکی دیگر از مهم ترین رویکردهای مسجد اشتغال بر پایه توان داخلی است و همواره سعی شده افراد تحت تکفل مسجد را به سمت توانمندسازی سوق دهیم.
خبرگزاری شبستان _ اهواز ، مساجد از دیرباز همواره یکی از مهمترین مکان ها برای اجتماعات دینی بوده است، با پیروزی انقلاب اسلامی تا حدودی مساجد آن کارکرد اصلی خود را بازپروری کرد و خوشبختانه با گذشت بیش از چهل سال از پیروزی انقلاب اسلامی مساجد بسیاری در کشور توانستند مراکز اصلی فرهنگی و اجتماعی در شهرها شوند که امروزه حتی شهرت ملی دارند.
بر این اساس به منظور معرفی یکی از این مساجد خبرنگار خبرگزاری شبستان در اهواز به گفت‌وگو با حجت الاسلام سید مجتبی فاطمی زاده امام جماعت مسجد بلال و مدیر کانون فرهنگی هنری فاطمه الزهرا (س) پرداخته که مشروح آن را در ذیل می‌خوانید.
وضعیت کلی مسجد چگونه است و از چه سال بنا شد؟
حجت الاسلام فاطمی زاده : مسحد بلال اهواز در سال 1362 و در زمان جنگ تحمیلی بنا شد که در همان هنگام این مسجد به عنوان یکی از مراکز اصلی تجمع، آموزش و اعزام رزمندگان اسلام بود و شهدایی همچون طمیمیان، عطار و احمد جعفریان از جمله شهدای شاخص این مسجد هستند که همچنان معنویت این شهدا در مسجد حاکم است.
این شهدا با تلاش های روزانه خود مسجد بلال را به عموم مردم اهواز معرفی کنند و این مهم در وصیت نامه های ایشان وجود دارد. یکی از نکات قابل توجهی که می توان به آن اشاره کرد حضور فعال اولین فرمانده پایگاه مسجد در کنار جوانان است این مهم نشان از آن دارد که پیشکسوتان و جوانان این مسجد دوشادوش یکدیگر فعالیت می کنند.
اتحاد، همدلی و تشکیلاتی کار کردن از مهم ترین شاخصه های مسجد بلال است. از دیگر موضوعاتی که باید به آن توجه کرد ارتباط خوب اعضای مسجد با شهدای مسجد است، ما همواره تلاش کردیم که شهدایی که در این محله رفت و آمد می کردند را به اعضای مسجد معرفی کنیم زیرا این شهدا بهترین الگوی برای جوانان محلات است زیرا از اخلاقیات انها با فضای محله مطابقت دارد.
مسجد بلال همواره اولویت خود را برای ساکنان محله قرار دهد و از هیچ تلاش و کوششی برای خدمت رسانی به ساکنان دریغ نکند و همین مورد سبب شد که امروز مسجد بلال به عنوان مسجد محوری محله سپیدار اهواز معرفی شود. خوشبختانه پایه های این مسجد بر اساس ظرفیت های داخلی مسجد بنا شده است، امروزه از امام جماعت تا مداح و مربیان همه از دوران کودکی عضو همین مسجد بوده اند و همین مورد باعث متفاوت بودن مسجد بلال است.
مهمترین رویکرد مسجد بلال چیست؟
حجت الاسلام فاطمی زاده : همواره سعی کردیم نگاهمان به دیگر مساجد نباشد و خودمان ابداع کننده اتفاقات باشیم، به طور مثال در دهه 80 ویژه برنامه های مهمی برای شهادت امام جعفرصادق (ع) برگزار نمی شد اما این مسجد توانست برنامه محوری شهادت امام صادق (ع) را در کلانشهر اهواز برگزار کند و این برنامه همچنان به عنوان برنامه شاخص مسجد بلال معرفی می شود.
یکی دیگر از مهم ترین رویکردهای مسجد اشتغال بر پایه توان داخلی است، ما همواره سعی کردیم به جای دادن وجه نقد به نیازمندان هزینه های آنها را کاهش دهیم که به طور مثال می توان به ارتباط گیری با پزشکان جهت انجام رایگان ویزیت اشاره کرد، خوشبختانه اکنون بیش از 140 خانواده تحت پوشش این مسجد هستند.
پیشرفت ما در این نیست که روز به روز تعداد مددجویان خود را افزایش دهیم بلکه در عین کمک های مومنانه باید اهداف اشتغال زایی را برای مددجویان ترسیم کنیم، در غیر این صورت با مشکلات جدی مواجه خواهیم شد، همواره سعی شده افراد تحت تکفل مسجد را به سمت توانمندسازی سوق دهیم.
چند مرکز علمی و فرهنگی در مسجد در حال فعالیت هستند؟
حجت الاسلام فاطمی زاده : مسجد بلال سعی کرده مراکز مختلفی را راه اندازی کند که بخشی از آنها مجموعه ورزشی، پایگاه بسیج بانوان و آقایان، مرکز علوم اسلامی ویژه بانوان، کتابخانه عمومی هستند، از دیگر اقداماتی که ای مسجد انجام داده تبدیل خانه امام جماعت مسجد به مرکز ترک اعتیاد است که به نوبه خود این اقدام قابل توجه است.
به منظور اشتغال زایی در حال راه اندازی کارگاه تولیدی و فنی و حرفه ای هستیم که این کارگاه هم محل تولید و هم محل عرضه محصولات خواهد بود، این مسجد همواره سعی کرده است به منظور توسعه اشتغال برای جوانان و نیازمندان تسهیلاتی را در حد توان اعطا کند که خوشبختانه اتفاقات خوبی در این زمینه صورت گرفته است.
با توجه به مراکز متعددی که در این مسجد فعال هستند بیش از 80 عضو در این مسجد حضور مستمر دارند که تنها هر مجموعه ای این مراکز روزانه تعداد زیادی برنامه صورت می گیرد.
چشم انداز شما برای آینده مسجد بلال چیست؟
حجت الاسلام فاطمی زاده : برای بیان چشم انداز مسجد اجازه دهید مثالی بزنم؛ یک بمب اتم چه میزان انرژی دارد، آیا یک مومن کمتر از اتم انرژی دارد؟ اگر مسجد بتواند انرژی نهفته درون نیروهای خود را شکوفا کند این مسجد تبدیل به بمب انرژی در کشور و حتی جهان خواهد شد.
در حوزه نرم افزاری در شب های احیا پاورپوینت اعمال و زیارت های شب های قدر را طراحی کردیم که این پاور بیش از سه هزار دانلود در سراسر کشور داشت؛ با توجه به روایات و احادیث کسی که منتظر دست دیگران باشد حزن و اندوه او فراوان خواهد شد، بنابراین لازم است که اعضای مسجد نگاهشان به خارج نباشد.
چشم انداز مسجد بلال این است که پس از حفظ انسجام داخلی خود، سعی دارد فعالیت های خود را در سطح منطقه و حتی کلانشهر اهواز توسعه دهد و این مهم مستلزم این است که نهادهای فعال درون مسجد به انسجام بیشتری دست یابند، سپیدار دارای مشکلات مختلفی است، یکی از اقداماتی که اکنون در حال انجام هستیم آوردن مسئولان و پیگیری مشکلات محله است، از جمله برنامه هایی که در آینده اجرا خواهد شد راه اندازی گروه های نخبگان به منظور تاثیرگذاری بیشتر در محله خواهد بود.
به نظر شما مهمترین خلائی که امروزه در مساجد احساس می شود چیست؟
حجت الاسلام فاطمی زاده: تشکیلاتی کار نکردن مساجد مهم ترین خلائی است که می توان به آن اشاره داشت، و لازم است که مساجد به صورت ویژه و دقیق تری براین مهم دقت داشته باشند.
از جمله نکاتی که باید در مورد مساجد در سطح شهر عنوان کرد، عدم توجه به مساجد در پازل شهری است بدین معنی که مسئولان در تصمیم گیری های مهم مساجد را به عنوان نهاد تاثیرگذار و فعال قبول ندارند در حالی که مساجد بهترین نهاد برای کاهش آسیب های اجتماعی در جامعه هستند زیرا ارتباط بسیار تنگاتنگی با مردم دارند.
ما بر این اعتقاد داریم که مسجد در حال تولید ایمان در میان اقشار مختلف است و آسیب های اجتماعی ناشی از بی ایمانی بوده، در صورتی که بتوان نقش مساجد را در فعالیت های اجتماعی پررنگ تر کرد می توان به کاهش بسیاری از مشکلات اجتماعی امید داشت.
نکته ای دیگری که باید به آن توجه داشت این است که در کشور عدالت رسانه ای شامل مساجد نمی شود، ما مشاهده می کنیم در سریال ها و فیلم ها زمانی مساجد را نشان می دهیم که فرد دچار مشکل شده است، ما باید رویکردمان در فلیم سازی نسبت به مساجد تغییر کند، باید مساجد واقعی را به جای مساجد خیالی در رسانه ها نشان دهیمف مساجدی که مانند همه نهادهای اجتماعی مشکلات خاص خود را دارد.
پایان پیام/690

http://www.khozestan-online.ir/fa/News/256526/مسجد-بلال-اهواز-از-تاسیس-تا-پیشگامی-در-عرصه-های-اجتماعی
بستن   چاپ