پیام خوزستان
تعیین تکلیف «نشان سرباز» تا 22 بهمن/ نقاشی‌های کودکان دیوارنگاری می‌شود + عکس
دوشنبه 6 بهمن 1399 - 15:11:22
پیام خوزستان - به گزارش خبرنگار تجسمی خبرگزاری فارس، فراخوان مسابقه طراحی نشان سرباز همزمان با اولین سالگرد شهادت سپهبد حاج قاسم سلیمانی از سوی مدیریت هنرهای تجسمی و امور موزه‌های سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران منتشر شد. در این فراخوان از طراحان و علاقه‌مندان هنر گرافیک و مقاومت خواسته شده است تا نشانی را بر اساس ویژگی‌ها و مفاهیمی خاص و مرتبط با مقاومت، ایثار و شجاعت طراحی کنند.
مسعود نجابتی، دبیرکل جشنواره هنر مقاومت و داور مسابقه طراحی نشان سرباز در این باره گفت: هنر مقاومت، هنر آزادگی و ذات رهایی است. رهایی از هر چه انسان را اسیر می‌کند و به بند می‌کشد. مقاومت در برابر هر گونه شرارت که آزادی انسان را سلب می‌کند و از این زاویه هنر مقاومت ازمهم‌ترین مصادیق هنر دینی است. آموزه‌های رهایی‌بخش ادیان توحیدی از قیود شیطانی و انسانی، فطرت پاک، وجدان فردی و شرایط اجتماعی، ذهن و قلم هنرمند را متاثر و در مقابله با کژی‌ها تحریک می‌کند. این گونه آثار هنری لزوماً نه بر اساس آموزه‌های آکادمیک و گونه‌های از پیش مشخص شده و متاثر از مکاتب هنری، بلکه از دل تجربیات لحظه به لحظه هنرمندانی درد آشنا که از زیستن در شرایطی طوفانی برمی‌آید شکل می‌گیرد. و در این جوشش و کوشش هنرمند سعی می‌کند به زبانی راحت و ساده دست یابد که به دور از هرگونه ابتذال و دور از نوآوری‌های افراطی و شهوت‌گونه بتواند به آسانی مفاهیم عمیق و پیچیده را انعکاس دهد تا برای گروه‌های مختلف قابل دریافت و درک باشد.
او ادامه داد: هنر مقاومت یک نیاز انسانی، حیاتی و اجتماعی است هم‌چون نیازهای ضروری دیگر، نه یک پدیده خصوصی، تفریحی، تشریفاتی و تزیینی. و این نیاز یا خودجوش است یا در قالب یک سفارش، سفارشی که موید اعتقاد و نگاه هنرمند است. هنر مقاومت هنری مرده نیست تا زینت دیوارهای موزه و منازل مجموعه‌داران باشد، هنر مقاومت زنده است و نفس می‌کشد و خواب را از چشم خیلی‌ها ربوده، وقتی سیاست‌مدران برای اغوای عامه دروغ می‌بافند. هنر مقاومت پوزخند می‌زند. زمانی که دشمن سلطه‌جو به بهانه‌های واهی به اعماق سرزمین‌ها چنگ می‌اندازد هنر مقاومت مرعوب نمی‌شود و به میدان می‌آید. گاهی هم که متاسفانه کار از کار می‌گذرد این هنر مرهمی می‌شود بر زخم‌های بشری و تسلایی بر رنج‌های آدمی و امیدبخش آینده‌ای روشن.
نجابتی یادآور شد: زبان هنر مقاومت از خشونت عاری‌ست اما هماره برای بسیاری تلخ و گزنده است، چرا که به جای موافقت و مخالفت به تقلید، آگاهی می‌بخشد و بیدار می‌کند. از این رو مقاومت منتظر بخشنامه و ابلاغ و بودجه نمی‌ماند. جشنواره‌ها شاید فرصتی باشند برای ایجاد شور و انگیزه در خصوص موضوعات خاص و هموار کردن مسیر تولید و رفع موانع و مشکلات پیشِ رو برای رسیدن به آثار خلاق. هم‌چنین هنر مقاومت منحصر به گونه‌ای خاص از هنر نیست. هر کدام از گرایش‌های هنری با ابزارهای خاص خودش زمینه‌ای فراهم می‌کند که هنرمند بتواند فضای ذهنی خاص خود را بیافریند. در هنر مقاومت صحبت بر سر ارزش‌گذاری ابزارها و نشانه‌ها نیست که مثلا تصویر برتر از کلمه می‌تواند حس و درک ذهنی را منتقل کند. در واقع هنرمند اندیشه خود را با هر وسیله که در اختیار دارد و بدان تواناست متبلور می‌کند. آن‌چه ارزش است عمل به تکلیفی است که بر هر انسان آزاده فرض شده. هنرمند متناسب با میزان توانایی واقعی‌اش و بهره‌گیری از تمامی ظرفیت‌های بصری در نهایت صدایی است در میان صداهای دیگر و مسلما مخاطبان خود را می‌طلبد.»
فراخوان مسابقه طراحی نشان سرباز، 13 دی منتشر شده است و علاقه‌مندان به هنر گرافیک می‌توانند تا 22 بهمن آثار خود را به نشانی الکترونیکی neshanesarbaz.1399@gmail.com ارسال کنند یا با شماره تلفن‌های 96654544- 96654547 تماس بگیرید.

پیام خوزستان

* داوری دومین دوره مسابقه «شهری که من دوست دارم» تمام شد
دبیر کمیته پیگیری و نظارت شهر دوستدار کودک اعلام کرد آثار برتر دومین دوره مسابقه نقاشی «شهری که من دوست دارم» ضمن نمایش در یک نمایشگاه، امکان اجرا در سطح شهر را پیدا می‌کنند.
الهام فخاری دبیر کمیته پیگیری و نظارت شهر دوستدار کودک با اشاره به پایان مرحله داوری آثار ارسالی توسط کودکان و نوجوانان 4 تا 14 سال در دومین دوره مسابقه نقاشی «شهری که من دوست دارم» اظهار کرد: هدف از این مسابقه آشنایی جامعه شهری با آرزوها و نوع نگاه کودکان به شهرشان است. 
این عضو شورای شهر تهران با تاکید بر اینکه تجربه دوره قبل مسابقه نشان داد کودکان نگاهی دقیق، آگاهانه و منتقدانه به شهر دارند و به خوبی فرصت‌ها و تهدیدها را در شهر می‌شناسند، افزود: با اقداماتی که در این دوره از مدیریت شهری در حوزه شهر دوستدار کودک صورت گرفته است، شاهد همگرایی و تعامل بیشتر بین ارگان‌های ذیربط با موضوع کودکان هستیم که از آن جمله همکاری آموزش و پروش استان تهران و کانون پرورشی و فکری کودکان و نوجوانان در برگزاری این مسابقه است. 
دبیر کمیته پیگیری و نظارت شهر دوستدار کودک بیان کرد: این دوره مسابقه نقاشی «شهری که من دوست دارم» به دلیل همزمانی با شیوع کرونا و محدودیت‌های کودکان و نوجوانان در تعامل با مدرسه و دوستانشان و همینطور به دلیل محدودیت حضورشان در شهر، با عنوان «شهری که من دوست دارم از پشت پنجره خانه‌مان ببینم» برگزار شد و حدود 14850 اثر از طریق سایت معاونت امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران و سامانه شاد آموزش و پرورش برای دبیرخانه مسابقه ارسال شد.
به گفته وی، دوره نهایی داوری با حضور استادانی همچون ایرج طهماسب، جمال اکرمی، آتوسا صالحی، حدیثه قربان و محمدعلی بنی اسد در مورخ 18 دی ماه به پایان رسید.
رییس کمیته هنر شورای شهر تهران همچنین خبر داد: آثار منتخب این مسابقه یکم بهمن ماه در نمایشگاهی که به صورت حضوری برگزار می‌شود، به نمایش درمی آیند و همچنین مورد تجلیل مدیران شهری قرار خواهد گرفت.

پیام خوزستان

وی با اشاره به اینکه باید کودکان در شهر حضوری فعال و مؤثر داشته باشند زیرا ساختن شهرها و کشورمان به زودی به دست آن‌ها ممکن خواهد بود، خاطرنشان کرد: کودکان در این نقاشی‌ها، دریافت، پردازش و دلبستگی‌هایشان به شهر و آرزوها و خیال‌پردازی‌شان درباره آینده شهر را به تصویر کشیده‌اند. باید این نقاشی‌ها را به‌مثابه سندهای شهری و شهروندی بدانیم، از داده‌های آن‌ها بهره‌ بگیریم و بازخوردهایمان به شهر، شهروندان و زندگی گروهی را دگرگون کنیم تا زمینه‌ شکوفایی توانایی‌های کودکان و بهبود عادلانه زیرساخت‌های شهرمان فراهم شوند. 
فخاری در پایان گفت: در پی این هستیم که آثار منتخب در دوره زمانی مناسب در چند مرحله در سطح شهر تهران اکران شوند.

پیام خوزستان

انتهای پیام/

http://www.khozestan-online.ir/fa/News/244271/تعیین-تکلیف-«نشان-سرباز»-تا-22-بهمن--نقاشی‌های-کودکان-دیوارنگاری-می‌شود---عکس
بستن   چاپ