پیام خوزستان

آخرين مطالب

رزمندگان حتی برای رفتن روی مین از هم سبقت می‌گرفتند وزارت نفت

رزمندگان حتی برای رفتن روی مین از هم سبقت می‌گرفتند
  بزرگنمايي:

پیام خوزستان - دفاع مقدس، دورانی بود که صداقت، شفافیت و کار برای رضا خدا، شاخصه‌های اصلی آن بود. بین بر و بچه‌های رزمنده همیشه صمیمیت بالایی وجود داشت. برای انجام کار از همدیگر سبقت می‌گرفتند، حتی برای رفتن روی مین‌های جنگی.

نخستین سال‌های پس از جنگ بود که ستاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس وزارت نفت با هدف‌های متعالی و بلند شکل گرفت. چند سال بعد در وزارتخانه‌ها و سازمان‌های دولتی نیز این ستاد تشکیل شد تا هر مجموعه‌ای بتواند به تفکیک، تأثیر و نقش خود را در دفاع مقدس توصیف و تبیین کند.
با توجه به نقش‌آفرینی بسیار پررنگ اهالی صنعت نفت در هشت سال جنگ تحمیلی، این ستاد در وزارت نفت نیز تشکیل شد و زیر نظر بسیج وزارت نفت فعالیت کرد تا اینکه سال 1392 به اداره کل روابط عمومی وزارت نفت منتقل شد.
به مناسبت هفته دفاع مقدس و مروری بر تاریخچه این ستاد و فعالیت‌های آن و نقش و تأثیر خانواده بزرگ صنعت نفت در هشت سال جنگ تحمیلی با وحید بهزادی از مسئولان سابق ستاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس وزارت نفت که از رزمندگان و جانبازان دوران دفاع مقدس است، گپ و گفتی داشته‌ایم که در ادامه می‌خوانید.
اهل کجا هستید و چگونه وارد خانواده بزرگ صنعت نفت شدید؟
متولد 1347 در گچساران هستم، البته اصالتاً مسجدسلیمانی‌ام و بزرگ‌شده شهر آبادانم. متأهل هستم و دو فرزند پسر دارم. پدر و پدربزرگم نیز نفتی بودند. پدرم رئیس شرکت بهره‌برداری نفت و گاز گچساران بود و 49 سال و نیم سابقه داشت. ایشان در واقع با نزدیک به نیم قرن سابقه کار بازنشسته شدند و سال 1381 به رحمت خدا رفتند. برخی از برادرانم، پدر همسر و برادر همسرم نیز نفتی هستند.
درست پس از جنگ با ورود به پالایشگاه نفت آبادان وارد صنعت نفت شدم. اکنون نیز استخدام رسمی این پالایشگاه هستم. در این پالایشگاه هم کارمند روابط عمومی بودم و هم کارمند آزمایشگاه. در آبادان بودم تا اینکه سال 1374 در مقطع کارشناسی دانشگاه تهران در رشته هنر با رتبه شش پذیرفته شدم. به همراه خانواده‌ام به تهران انتقال یافتم و وارد اداره کل روابط عمومی وزارت نفت شدم و تا سال 1380 در آنجا مشغول به کار بودم.
بعد از آن تا سال 1384 در دفتر معاون وزیر و مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فعالیت داشتم. از سال 1384 تا 1387 مشاور مدیرعامل گاز و رئیس روابط عمومی شرکت مهندسی و توسعه گاز بودم. از سال 1388 نیز دوباره به روابط عمومی ستاد برگشتم و تا الان در همین جا خدمت می‌کنم. 34 سال است که در صنعت نفت مشغول به کارم. مدرک کارشناسی‌ام را در رشته هنر گرفتم. کارشناسی ارشد را نیز در رشته مدیریت امور فرهنگی و همچنین دوران دکترا را در رشته مدیریت بازرگانی به پایان رساندم.
خودتان هم سابقه رزمندگی و جانبازی دارید، در کجا مجروح شدید؟
نزدیک به 57 ماه سابقه حضور در جبهه‌ها دارم و جانباز و رزمنده دفاع مقدس هستم. من در منطقه زلیخا در جنوب کشور و در عملیات آزادسازی زبیدات جانباز شدم. افتخار می‌کنم که از بچه‌های دوران دفاع مقدس محسوب می‌شوم، دورانی که صداقت، شفافیت و کار برای رضا خدا، شاخصه‌های اصلی آن بود. بین بر و بچه‌های رزمنده همیشه یک صمیمیت بالایی وجود داشت. برای انجام کار از همدیگر سبقت می‌گرفتند، حتی برای رفتن روی مین‌های جنگی.
ستاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس وزارت نفت از چه زمانی تشکیل شد؟
پیش از اینکه از پیشینه ستاد حفظ آثار نشر و ارزش‌های دفاع مقدس وزارت نفت سخنی بگویم، باید از مسئولان و کارکنانی که در سال‌های گذشته در راه تبیین نقش صنعت نفت در دفاع مقدس فعالیت کردند، صمیمانه تشکر و قدردانی کنم. متأسفانه بیشتر مردم از نقش کارکنان صنعت نفت در هشت سال دفاع مقدس بی‌خبرند. در حالی که در هشت سال دفاع مقدس، ما چه شهدا و جانبازانی تقدیم کرده‌ایم. اینها همه در شرایطی بود که نه در تولید، نه در صادرات و نه حتی در سوخت‌رسانی از سوی صنعت نفتی‌ها، کوچک‌ترین خللی وارد نشد.
می‌دانیم که وقتی مسئله جنگ پیش می‌آید، یک مؤلفه مهم در مقاومت و پیروزی، بحث سوخت است. در صنعت نفت در این باره جانفشانی‌ها شده و کارهای هنری - فرهنگی زیادی می‌توان انجام داد. ستاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس وزارت نفت، پس از جنگ تأسیس و تلاش شد تا نقش وزارتخانه‌ها و سازمان‌های دولتی در جنگ به‌طور تفکیکی‌تر مشخص شود.
این ستادهای وزارتی و سازمانی، به نوعی زیر نظر ستاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس کل کشور بودند. ما نیز در صنعت نفت در این باره هدف داشتیم و می‌خواستیم نقش وزارت نفت را در دوران هشت ساله دفاع مقدس به افکار عمومی و کارکنان جدید صنعت نفت معرفی و فرهنگ کار و فعالیت‌های نفتی‌ها را در آن دوران خاص، تبیین کنیم. این کار تا پیش از سال 1392 به‌عهده بسیج وزارت نفت بود. بنده نیز با حکم مدیرکل روابط عمومی وقت وزارت نفت، رئیس اجرایی این ستاد بودم. نظر این بود که در واقع به‌دلیل کارها و فعالیت‌های روابط عمومی، ستاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس در چارچوب روابط عمومی خیلی بهتر می‌تواند معرفی شود و فعالیت کند. تا آبان سال 1395 به فعالیت مشغول بودیم تا اینکه ستاد به همراه موزه‌های نفت از روابط عمومی جدا شد.
چه اهدافی را دنبال می‌کردید و به چه محصولاتی رسیدید؟
در کارهایمان تلاش کردیم آمار دقیق و موثق را ارائه کنیم. برای مثال تأسیسات چه زمان یا زمان‌هایی دچار حمله شده، چند بار بمباران شده، چند نفر در آن شهید شدند و...، همچنین سایت ستاد را تأسیس و رونمایی کردیم. کتاب‌هایی چون همسفران ققنوس و خارک، جنگ، مقاومت را منتشر کردیم و با بیش از 70 تا 80 مصاحبه تصویری بلند، با مدیران و کارکنانی که در میدان‌های جنگی صنعت نفت و مناطق عملیاتی درگیر دفاع، حضور داشتند، انجام دادیم که آرشیو شده‌اند.
در کل باید بگویم خیلی کارها در مدت سه سال و اندی انجام شد. همین الان اگر ستاد دوباره در روابط عمومی فعال شود، آرشیو بسیار مفصل و قوی وجود دارد، در حدی که می‌توانیم ماهی یک کتاب تولید کنیم. در سایت ستاد، آرشیو و مستندات مربوط به جنگ را تأسیس کردیم. مستنداتی چون تحولات جنگی مناطق عملیاتی، صادرات نفت، بازسازی هم‌زمان با حملات و بمباران‌ها، سوخت‌رسانی‌ها، استمرار تولید، اچ‌اس‌ئی و پدافند غیرعامل، بهداری و شهید تندگویان، همچنین صنعت نفت هر منطقه را به‌طور جداگانه معرفی کردیم و رزمندگان و جانبازان هر منطقه از صنعت نفت را در سایت به‌طور جداگانه آورده‌ایم تا مخاطبان به‌طور منسجم، مرتب و ماندگار از نقش صنعت نفت در دفاع مقدس مطلع شوند.
یکی از مهم‌ترین اهدافی که در این ستاد داشتیم، این بود که الگوها و افتخارهای جنگی صنعت نفت را بشناسانیم و آنها را محفوظ نگه داریم، همچنین اسناد مکتوب و حجمی مربوط به نفت و دفاع مقدس را هم جمع کردیم. همه اشیا را به تهران انتقال دادیم و در نخستین نمایشگاه نقش دولت در دفاع مقدس در سال 1395 به نمایش گذاشتیم. در نهایت کوشش کردیم تجربه‌های مدیریتی در شرایط دفاع مقدس را معرفی کنیم و بازتاب دهیم. اگر صنعت نفت در دفاع مقدس، نقش خود را به‌خوبی ایفا نمی‌کرد، ما الان هیچ حرفی برای گفتن نداشتیم. بحث هزینه‌های جنگ، بحث بسیار مهمی بود. پشتیبانی از جنگ مسئله بسیار مهمی بود که به پشتوانه ایثارها و تلاش صادقانه کارکنان صنعت نفت به انجام رسید.
وضع ستاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس وزارت نفت به کجا رسید؟
وضعی که اکنون ستاد را تهدید می‌کند، بلاتکلیفی آن است. به نظر می‌رسد باید هرچه سریع‌تر تصمیم گرفته شود که ستاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس وزارت نفت به چه شکل پیش برود، بهتر است. آیا بناست در روابط عمومی بماند یا به بسیج منتقل شود؟ به هر حال ستاد از چنین وضع بلاتکلیفی بیرون بیاید. از این طریق متولی مشخص شود و کارهای رهاشده، ادامه یابد. کار این ستاد، یک وظیفه ملی و سازمانی است و نباید نسبت به دفاع مقدس برخورد و نگاه سیاسی داشت.
به نظر من بزرگ‌ترین اشتباه این بود که ستاد، ضمیمه موزه‌های نفت شد، زیرا هرکدام تعریف مشخصی دارند. در موزه‌ها بناست که چیزهایی از گذشته به اکنون نشان داده شود که بسیار ارزشمند است، اما کار ستاد، پویایی خاص خودش را دارد. فقط مربوط به گذشته نیست، بلکه بناست یک فرهنگ را منتقل کند. ما اکنون شهدای مدافع حرم را داریم که تعدادشان کم نیست. این فضای فرهنگی به حرکت و پویایی نیاز دارد.
منبع: نشریه مشعل

لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/327282/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

گیتی آذرپی درگذشت

خودروِ ترکیبی یا دورگه؟

تعیین سرکنسول جدید عربستان در مشهد

جزئیات دادگاه منافقین/ قاضی: مردم آلبانی استرداد و خروج اعضای گروهک منافقین را از دولت خود مطالبه کنند

نزاع و درگیری لفظی تحلیلگران اینترنشنال در آنتن زنده

جزئیات دیدار رئیسی و مریم نواز شریف؛ توافق برای گسترش آموزش زبان فارسی در پاکستان

احکام جدید قاضی‌القضات؛ خلیلی و قطبی جایگزین مصدق و لاریجانی شدند

بلومبرگ: تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران روی کاغذ می‌ماند

پورموسوی و بی‌توجهی به حاشیه جنجالی

انتقاد چمران به نمای شیشه‌ای ساختمان بانک‌ها

قیصر امین پور ، قیصر شعر انقلاب اسلامی +فیلم

سپاهان توسط کمیته انضباطی جریمه شد

ثبت بالاترین رکورد صادرات فرآورده‌های نفتی در بندر خرمشهر

پرونده قتل و اختلاف خانوادگی در دزفول به صلح و سازش ختم شد

پیام‌های حزب‌الله به تل‌آویو با سرنگونی 5 پهپاد رژیم صهیونیستی

آغاز عملیات پروژه انتقال آب کارون 3 به ایذه

پیام حزب‌الله به تل‌آویو با سرنگونی 5 پهپاد رژیم صهیونیستی

اشتباهات داوری به ضرر چادرملو و به سود رقیبان است

انتقاد تند چمران از سه بانک اصلی در تهران | نمای شیشه‌ای ساختمان‌هایتان دهن کجی به اصول معماری است

تجربه رانندگی با محصولات تجاری گروه بهمن در اهواز

آزادی 250 زندانی در آذربایجان‌غربی تا پایان اردیبهشت

پیش‌بینی وقوع تندباد لحظه‌ای و گرد و خاک محلی در خوزستان

جریمه نقدی سپاهان و 4 باشگاه لیگ برتری/ توبیخ شجاع خلیل‌زاده

پرواز اندازه آدم رو برملا می‌کنه!

چه قاتل کیوتی هستی

علیرضا کمالی از فیلم هفت و نیم

«آژانس دوستی» و تماشای یک تیتراژ واقعی/ گرامیداشت آدم‌های رفته!

توضیحات طناز طباطبایی در مورد سکانس شاهکار «خشم و هیاهو»

نقش عجیب جنسیت پزشک بر درمان بیماران

خبر یک نماینده برای بازنشستگان/ زمان اجرای همسان‌سازی حقوق بازنشستگان اعلام شد

نمایی زیبا از چالکندی دزفول

هوای هندیجان در وضعیت «ناسالم برای گروه‌های حساس» قرار گرفت

هاشمی: باید پیوست فرهنگی فدراسیون ها تقویت شود

نگاهی به رقیبان آزادکار ایران برای کسب سهمیه

هایلات عملکرد انفرادی و قدرتمندانه صبح امروز لبران جیمز

مخالفت «وابا» با حضور حامد حدادی در شهرداری گرگان

رفتن پیولی از میلان قطعی شد

کاهش نرخ سکه و ارز در بازار؛ طلا 18 عیار پرچم دار کاهش ها

جایزه کتاب سال فراخوان داد

فلاحت پیشه: دیپلمات‌های خانه نشین و دیپلماسی حاشیه نشین شده دوباره به متن بازگردد

حمله به سایت اس 300 اصفهان؛ از ادعا تا واقعیت

صلح و سازش پایانی بر پرونده قتل در پی اختلاف خانوادگی

تداوم بارش باران در خوزستان

رتبه نخست بستان آباد در تولید قارچ دکمه‌ای در آذربایجان شرقی

بازگشایی و بهسازی پارک بانوان ولی‌عصر در اهواز

حملات موشکی مقاومت به «سدیروت»/ شنیده شدن صدای انفجار در «حیفا»

حدنگاری اراضی کشاورزی 6 واحد ثبتی خوزستان

مقاومت سنگربان بولونیا مقابل سردار آزمون شکست

دانش‌آموزان یک دبستان بدهی 2 زندانی جرایم غیرعمد را پرداخت کردند

پارک بانوان ولی‌عصر در اهواز بازگشایی شد