پیام خوزستان

آخرين مطالب

90 درصد خودکشی کنندگان اختلال روان دارند

فوت سالانه 800 هزار نفر در جهان بر اثر «خودکشی» مقالات

فوت سالانه 800 هزار نفر در جهان بر اثر «خودکشی»
  بزرگنمايي:

پیام خوزستان - این در حالیست که بررسی آمارهای خودکشی از سال 96 تا 99 در ایران نشان از افزایش روند این امر دارد. اما بررسی چرایی خودکشی در افراد حاکیست بیش از 90 درصد کسانی که با خودکشی از دنیا می‌روند، دچار اختلال روانی بوده‌اند که به گفته متخصصان، لازم است دولت‌ها برای پیشگیری، چند اقدام اساسی را در این زمینه در دستور کار خود قرار دهند.
حسین اسدبیگی با اشاره به اینکه امسال روز جهانی پیشگیری از خودکشی با شعاری تحت عنوان "ایجاد امید از طریق اقدام و عمل" نامگذاری شده است، به تشریح وضعیت آمارهای خودکشی در ایران و جهان طی سال‌های گذشته پرداخت و اظهار کرد: طبق گزارش پزشکی قانونی در سال 99 در ایران 5542 نفر جان خود را به دلیل خودکشی از دست دادند حال آنکه در سال 98، 5143 نفر خودکشی کردند که نشان می‌دهد 399 نفر سال 99 بیشتر از سال قبل خودکشی کردند. 
خودکشی مانند تمام آسیب‌های مختلف اجتماعی روند افزایشی دارد
وی با اشاره به اینکه به علت افزایش جمعیت و به دلایل مختلف دیگر سالانه آمار خودکشی مانند تمام آسیب‌های مختلف اجتماعی افزایش پیدا می‌کند، به طوری که سال 96، 4625 مورد خودکشی گزارش شده است و در سال 97 این رقم 5101 مورد بوده است، گفت: لذا این افزایش میزان خودکشی آمار سال 99 نسبت به سال 98 می‌تواند به دلیل شیوع کرونا نباشد و این روندی کلی است. 
رئیس گروه نظارت و هماهنگی دفتر امور آسیب‌دیدگان اجتماعی بهزیستی کشور با بیان اینکه هر سال استان‌های ایلام، کرمانشاه، لرستان، کهگیلویه و بویراحمد در صدر خودکشی قرار دارند، یادآور شد: در دهه 80 خودکشی در ایلام بسیار زیاد بود و اکنون کم شده است، اما علت این موضوع آن بوده که آنها از جوامع سنتی به جوامع پیشرفته در حال گذار هستند، ولی همزمان فرهنگ آنها به صورت متوازن پیشرفت نکرده است؛ به طور مثال برخی از دختران این استان با کسانی که دوست ندارند به زور ازدواج می‌کنند. البته طی سال‌های گذشته اقدامات زیادی برای پیشگیری از خودکشی در استان‌های مختلف انجام شده است. 
فوت سالانه 800 هزار نفر در جهان بر اثر خودکشی
بیش از 20 برابر خودکشی کامل، اقدام به خودکشی در دنیا گزارش شده است
اسدبیگی در ادامه به آمارهای خودکشی در جهان اشاره کرد و افزود: براساس آمارهای بهداشت جهانی، سالانه در جهان 800 هزار نفر خودکشی می‌کنند و با خودکشی از دنیا می‌روند.
وی با اشاره به اینکه بیش از 20 برابر خودکشی کامل، اقدام به خودکشی در دنیا گزارش شده است، تصریح کرد: به این معنی که در برابر یک نفری که با خودکشی جان خود را از دست می‌دهد، 20 نفر اقدام به خودکشی می‌کنند اما زنده می‌مانند. همچنین 1.3 درصد از مرگ و میرهای جهان ناشی از خودکشی است.
خودکشی؛ سیزدهمین عامل مرگ و میر در دنیا
رئیس گروه نظارت و هماهنگی دفتر امور آسیب‌دیدگان اجتماعی بهزیستی کشور با بیان اینکه به طور کلی سیزدهمین عامل مرگ و میر در دنیا خودکشی گزارش شده است، عنوان کرد: در مورد کودکان و نوجوانان، سومین عامل مرگ‌ومیر در برخی از کشورها مانند آمریکا، خودکشی است. 
60 درصد خودکشی‌های دنیا مربوط به قاره آسیاست
اسدبیگی با بیان اینکه آمار خودکشی در سال 2019 در آمریکا 47 هزار نفر بوده است که نیمی از خودکشی‌های کامل در این کشور با سلاح گرم انجام می‌شود، به وضعیت دیگر کشورهای جهان اشاره کرد و گفت: بیشترین آمار خودکشی مربوط به هندوستان با 140 هزار نفر و در چین با 120 هزار نفر در سال است و به این ترتیب 60 درصد از خودکشی‌های دنیا در قاره آسیا رخ می‌دهد.
با وجود این آمارها و همچنین روند افزایشی میزان خودکشی در ایران طی سال‌های گذشته، رئیس گروه نظارت و هماهنگی دفتر امور آسیب‌دیدگان اجتماعی بهزیستی کشور در پاسخ به سوالی درخصوص تاثیر کرونا بر میزان خودکشی طی دو سال گذشته اظهار کرد که به طور کلی پاندمی کرونا در دنیا بر روی خودکشی تاثیر نداشته است؛ اگرچه از ابتدا کارشناسان و متخصصان بهداشت روان در دنیا نگران افزایش خودکشی در کشورها بودند،بررسی روند خودکشی در کشورهای مختلف نشان می‌دهد که به طور کلی کرونا در خودکشی تاثیری نداشته است، اما در برخی کشورها ممکن است روند خودکشی افزایش داشته باشد. 
چرا افراد دست به خودکشی می‌زنند؟
رئیس گروه نظارت و هماهنگی دفتر امور آسیب‌دیدگان اجتماعی بهزیستی کشور در ادامه این گفت‌وگو به تحلیل چرایی اقدام افراد به خودکشی پرداخت و با بیان اینکه یکی از علل اصلی خودکشی اختلالات روانی است، گفت: بیش از 90 درصد کسانی که با خودکشی از دنیا می‌روند دچار اختلال روانی بوده‌اند که مهم‌ترین نوع اختلال «افسردگی» بوده است. 
وی با بیان اینکه خودکشی به دلایل اختلالات روانی و علت‌های فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی مانند بیکاری رخ می‌دهد، در پاسخ به سوالی درخصوص تاثیر کرونا در میزان اختلالات روانی و افسردگی و به دنبال آن خودکشی نیز اینطور توضیح داد: اوایل دوران کرونا که افراد مجبور به خانه‌نشینی بودند، افسردگی و مسائل مختلف روانی و اجتماعی از جمله بیکاری و کم درآمد شدن افراد خود به خود می‌توانست منجر به افسردگی شود و شده است، به همین دلیل کرونا می‌تواند به صورت غیرمستقیم روی خودکشی اثرگذار بوده باشد، البته در برخی موارد این خانه‌نشینی به انس و الفت بیشتر افراد خانواده کمک کرده و باعث بیشتر شدن ارتباطات میان افراد خانواده شده است اما زمانی که زمینه اختلاف وجود دارد، ماندن زن و شوهر و فرزند در خانواده باعث بیشتر شدن اختلافات می‌شود.
رسانه‌ها خبر خودکشی را چگونه منتشر کنند؟
رئیس گروه نظارت و هماهنگی دفتر امور آسیب‌دیدگان اجتماعی بهزیستی کشور در ادامه به تاثیر رسانه‌ها در کاهش میزان خودکشی پرداخت و افزود: رسانه‌ها از جمله خبرگزاری‌ها، صدا و سیما و شبکه‌های اجتماعی نقش مهمی در پیشگیری از خودکشی دارند؛ زمانی که گزارشی درمورد خودکشی نوشته می‌شود باید به راه‌های پیشگیری از خودکشی و کمک به کسانی که قصد خودکشی دارند هم توجه شود.
وی ادامه داد: رسانه‌ها رسالت بزرگی در پیشگیری از خودکشی دارند، زیرا یکی از نگرانی‌ها در این حوزه، خودکشی تقلیدی است؛ به طور مثال زمانی که فرد مهم و محبوبی خودکشی می‌کند و جان خود را از دست می‌دهد ممکن است بازتاب این خبر در جامعه منجر به خودکشی کردن طرفداران و علاقه‌مندان آن فرد شود و در همین راستا رسانه‌ها باید به نکاتی در این زمینه توجه کنند؛ در این راستا خبر خودکشی افراد مهم را برجسته نکنند (به طور مثال روزنامه‌ها در صفحه اول خود این خبر را چاپ نکنند)، حتی الامکان موضوع را به عنوان خودکشی ننویسند و همچنین مکانی که فرد در آنجا دست به خودکشی می‌زند ممکن است به جایی برای افرادی که تمایل به خودکشی دارند، تبدیل شود. 
اسدبیگی در ادامه به اقدامات سازمان بهزیستی برای پیشگیری از خودکشی افراد در کشور اشاره کرد و با بیان اینکه افرادی که اقدام به خودکشی می‌کنند یا خطر خودکشی برای آنها وجود دارد می‌توانند به صورت تلفنی یا حضوری از اورژانس اجتماعی خدمات دریافت کنند، یادآور شد: اورژانس اجتماعی سه فعالیت اساسی دارد؛ یکی از این فعالیت‌ها خط تلفنی 123 است که مردم سراسر کشور می‌توانند با این خط تماس بگیرند. فعالیت دیگر خودروهای خدمات سیار است که از مرکز اورژانس به مکانی که فردی اقدام به خودکشی می‌کنند اعزام می‌شوند و فعالیت دیگر مرکز مداخله در بحران است که در محل ثابتی قرار دارند و مردم به این مرکز مراجعه می‌کنند.
چند اقدام اساسی که باید برای پیشگیری از خودکشی در کشور صورت گیرد
اما با این وجود رئیس گروه نظارت و هماهنگی دفتر امور آسیب‌دیدگان اجتماعی بهزیستی کشور با تاکید بر اینکه باید برای پیشگیری از خودکشی چند اقدام اساسی صورت گیرد، معتقد است که باید بودجه و اعتبارات مربوط به سلامت روان در وزارتخانه‌ها و سازمانهای مرتبط افزایش پیدا کند. این درحالیست که برخی از سازمان‌ها که ارتباط زیادی با موضوع آسیب‌های اجتماعی ندارند بودجه‌های کلانی برای پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی دریافت می‌کنند اما عملکرد آنچنانی هم در این حوزه نداشته‌اند، حال آنکه در عمل تنها وزارت بهداشت و سازمان بهزیستی در این حوزه‌ها فعالیت می‌کنند.
اسدبیگی ادامه داد: از سوی دیگر برای پیشگیری از خودکشی باید اطلاع‌رسانی بیشتری صورت گیرد و تنها معطوف به روز جهانی نباشد و طی سال در این زمینه اطلاع‌رسانی دقیق و درست صورت گیرد. 
وی همچنین با اشاره به تاثیر غربالگری در کاهش میزان خودکشی‌ها این را هم گفت که باید امکاناتی وجود داشته باشد تا گروه‌هایی مانند پزشکان، پلیس و... که بیشتر با افرادی که ممکن است دست به خودکشی بزنند ارتباط دارند، بتوانند این افراد را شناسایی و غربالگری کنند. این غربالگری امکان می‌دهد که اگر در فردی خطر خودکشی وجود دارد فرد را به مراکز تخصصی مربوطه ارجاع دهند و با درمان به موقع از خودکشی فرد جلوگیری می‌شود.
رئیس گروه نظارت و هماهنگی دفتر امور آسیب‌دیدگان اجتماعی بهزیستی کشور در ادامه به تحت پوشش بیمه قرار گرفتن خدمات مشاوره و روانشناسی اشاره کرد و افزود: اکنون کسانی که به مراکز مشاوره و روانشناسی مراجعه می‌کنند، بیمه هزینه این خدمات را پرداخت نمی‌کند؛ حال اگر این خدمات تحت پوشش بیمه قرار گیرد، افرادی که در معرض خطر خودکشی هستند می‌توانند راحت‌تر به این مراکز مراجعه کنند و تحت درمان قرار گیرند. 
افرادی که اختلال اعصاب و روان دارند 20 برابر بیشتر از سایر افراد خودکشی می‌کنند
در این راستا سیدحسن موسوی‌چلک- رئیس انجمن مددکاران اجتماعی ایران ـ نیز نسبت به تحت پوشش بیمه قرار گرفتن خدمات مشاوره و روانشناسی و مددکاری اجتماعی به منظور پیشگیری از خودکشی تاکید می‌کند و با اشاره به تاثیر کرونا در ایجاد افسردگی به ایسنا می‌گوید: هر بحرانی عوارض خاص خودش را دارد و براساس نوع، شدت، گستردگی و مدت بحران افراد تحت تاثیر، در شرایطی که تحت تاثیر قبل از بحران قرار دارند میزان تاثیرگذاری‌شان متفاوت است اما بحرانها همیشه زمینه‌ها و بسترهایی را برای افزایش اختلالات روانی دارند به همین دلیل اختلال ناشی از حادثه در بحران اتفاق می‌افتد. 
وی ادامه می‌دهد: اکنون وارد دو سالگی این بحران می‌شویم و با شرایطی که بحران کرونا ایجاد کرد باید نگران باشیم؛ قبل از بیماری کرونا نیز حال و روز جامعه‌ در حوزه سلامت روانی _ اجتماعی خوب نبود و آخرین گزارشات که مربوط به سال 2019 است نشان می‌دهد که افرادی که از اختلال به ویژه اختلال اعصاب رنج می‌برند 20 برابر بیشتر از سایر افراد خودکشی می‌کنند.
رئیس انجمن مددکاران اجتماعی با بیان اینکه در بحران کرونا متخصصان حوزه های سلامت روانی و اجتماعی هشدارهایی در خصوص افسردگی دادند، یادآور می‌شود: بخشی از این موضوع در حین بحران خود را نشان می‌دهد و بخشی از عوارض به بعد از بحران‌ها بازمی‌گردد که خود را بیشتر نشان خواهد داد؛ براساس شیوع‌شناسی که وزارت بهداشت در سال 1394 انجام داده بود، 23 تا 25 درصد مردم حداقل دچار یک اختلال بودند و ما پس از آن با موضوعاتی همچون سیل، زلزله، رکود اقتصاد و کرونا مواجه شدیم که هرکدام می‌تواند عامل تهدیدکننده‌ای برای حوزه سلامت روان باشد. 
سه چهارم خودکشی‌ها مربوط به کشورهایی با درآمد کم و متوسط
وی در ادامه با بیان اینکه ایران جز کشورهایی با درآمد پایین یا متوسط است، اظهار کرد: براساس گزارش جهانی سال 2019، سه چهارم خودکشی‌ها در کشورهایی با درآمد کم و متوسط اتفاق افتاده است، لذا ما ویژگی کشور متوسط را داریم و آمارها نشان می‌دهد که در این کشورها روند شیوع خودکشی به مراتب بیشتر از کشورهای پردرآمد است البته ممکن است برخی از کشورهای پردرآمد نیز به دلیل ویژگی‌های محیطی اقدام به خودکشی نیز در آنها بالا باشد، اما به دلیل اینکه ما جز کشورهایی هستیم که ممکن است مصداق این طبقه‌بندی باشیم و همچنین عوامل تشدیده‌کننده این بحرانها از قبیل سیل و زلزله، بحرانهای اقتصادی، بحران های بهداشتی که اکنون در کشور نیز داریم تجربه می‌کنیم، به مراتب نگرانی‌ها را از میزان افزایش اختلالات روانی در جامعه تشدید می‌کند.
تحت پوشش بیمه قرار گرفتن خدمات مشاوره و مددکاری برای ارتقاء سلامت روانی ـ اجتماعی
وی با اشاره به لزوم تحت پوشش بیمه قرار گرفتن خدمات مشاوره و روانشناسی و مددکاری اجتماعی بر پیشگیری از خودکشی ادامه می‌دهد: باید بپذیریم که هرچقدر دسترسی مردم به خدمات حرفه‌های یاورانه مانند مشاوره، روانشناسی و مددکاری اجتماعی آسانتر و ارزانتر شود، احتمال استفاده بیشتر مردم از این متخصصین و خدمات افزایش پیدا می‌کند و زمانی که خدمات حوزه سلامت روانی _ اجتماعی مشمول پوشش بیمه‌ای نمی‌شود ممکن است برخی از مردم توان استفاده از این خدمات را نداشته باشند. 
رئیس انجمن مددکاران اجتماعی ایران ادامه می‌دهد: پوشش بیمه‌ای می‌تواند رغبت مردم را برای استفاده از خدمات سلامت روان افزایش دهد، به همین دلیل یکی از انتظارات از دولت سیزدهم و شورای عالی بیمه این است که خدمات حرفه‌های یاورانه مانند مشاوره، روانشناسی و مددکاری اجتماعی را تحت پوشش بیمه قرار دهند؛ به ویژه اینکه اکنون ما شرایطی را تجربه می‌کنیم که در آینده نیاز به این خدمات بیشتر خواهد شد و اکنون این نیاز احساس می‌شود، لذا اگر این نیاز را برآورده نکنیم ممکن است مجبور به از دست دادن نیروی انسانی شویم.

لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/321485/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سیلاب برای قطار تهران-گرگان دردسرساز شد

کار بزرگ یاران حاج‌صفی با 3 گل طلایی

جلوگیری از سوزاندن بقایای گیاهی کاه و کلش در گتوند

حملات هوایی شدید رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان

کلوپ: حالا فقط لغزش سیتی و آرسنال ما را قهرمان می کند

اتلتیک بیلبائو ایران در انتظار رویایی با سپاهان

خوشحالی هواداران اینتر پس از کسب بیستمین قهرمانی در لیگ

جزئیات کشف سکه‌های دوره اشکانی از یک مسافر قطار

حملات هوایی شدید اسرائیل به جنوب لبنان

خلاصه بازی منچستریونایتد 4 - شفیلد یونایتد 2

تن هاخ: وحشت نکردیم، خیلی خونسرد بردیم

اسبقیان: دخل و خرج دو باشگاه بر عهده مالکان آنهاست

آقای کلوپ لیگ را در گودیسون پارک از دست دادی!

نایب رئیس بارسا تأیید کرد؛ ژاوی می‌ماند

خنده های یورگن کلوپ پس از گل دوم اورتون به لیورپول

سخت‌ترین بازیکنانی که مقابل خسرو قرار گرفتند

استعفای ناگهانی فرمانده یگان «اشباح» ارتش رژیم صهیونیستی

لحظه هدف قرار دادن پناهگاه صهیونیست‌ها توسط حزب‌الله |ببینید

تمجید سایت فیفا از عملکرد متقدرانه شاگردان شمسایی

خلاصه بازی اورتون 2 - لیورپول 0

گل دوم منچستریونایتد توسط فرناندز از روی نقطه پنالتی در دقیقه 61

احمدی: تیمی خواهیم ساخت که در آسیا مدعی باشد

گل چهارم منچستریونایتد توسط هویلون در دقیقه 86

گل سوم منچستریونایتد توسط فرناندز در دقیقه 81

نتانیاهو از پیگرد قضایی و سیاسی پس از جنگ می‌ترسد

اتفاق خوب برای سپاهان قطعی شد

ترفند متفاوت آدم ربایان به دام انداختن مردم

پیش بینی وضعیت بارندگی برای آخر هفته

ماجرای تعطیلی شنبه یا پنجشنبه جنجالی شد

تمجید دل‌پیرو از بلینگام؛ جود استثنایی است

امیدوارم رانگنیک پیشنهاد بایرن را رد کند

گل دوم اورتون به لیورپول توسط دومنیک کالورت لوین در دقیقه 58

احساساتی شدن جان تری پس از پیام تبریک مورینیو به مناسبت ورود به تالار مشاهیر لیگ برتر

آخرین وضعیت بدهی‌های سرخابی‌ها به بانک شهر

پاری‌سن‌ژرمن برد و در آستانه قهرمانی قرار گرفت

چگونگی فرآیند واگذاری سرخابی‌ها از زبان احمدی

دکلمه زیبای خسرو شکیبایی

رئیسی پایتخت سریلانکا را به مقصد تهران ترک کرد

ثبت صادرات 6 میلیارد دلاری در خوزستان

آغاز برداشت چغندرقند از مزارع دزفول

95 درصد روستاهای خوزستان از اینترنت بهره‌مند هستند

رفع ابهامات حق بیمه مشاغل سخت و زیان‌آور و مفاصا حساب قراردادها

بازدید جامعه ورزش کشور از یادمان‌های جنوب غرب خوزستان

دور دوم انتخابات مجلس در آبادان الکترونیکی برگزار می‌شود

جزئیات دیدار یحیی السنوار با رهبران حماس روی زمین

پیش‌بینی وزش باد در اغلب مناطق خوزستان

پایگاه‌های اورژانس در مسیر زائران اربعین شلمچه مستقر می‌شوند

جمالپور: حق کشتی فرنگی خوزستان داشتن 2 مربی در المپیک است

اجرای طرح کشت چوب در 300 هزار هکتار از اراضی خوزستان

بیش از 370 هزار تن گندم در خوزستان خریداری شد