پیام خوزستان

آخرين مطالب

تقویم تاریخ؛ از روز عرفه تا شهادت مسلم بن عقیل مقالات

تقویم تاریخ؛ از روز عرفه تا شهادت مسلم بن عقیل
  بزرگنمايي:

پیام خوزستان - مهمترین رویداد‌های تاریخی جهان در چنین روزی (بیست و نهم تیر سال 1400) به شرح زیر است:
روز عرفه، روز نیایش مسلمانان
امروز نهم ماه ذیحجه، مصادف با روز عرفه (روز نیایش مسلمانان) است.
این روز از اعیاد بزرگ اسلامی به شمار می‏ رود، گرچه به اسم عید نامیده نشده است. در این روز خداوند تبارک و تعالی بندگان خود را به عبادت و اطاعت خود فراخوانده و سفره‏ جود و احسان خود را برای بندگان خود گسترانده است. شیطان در این روز خوار و حقیر و خشمناک است. از ظهر روز نهم ماه ذیحجه، زائران خانه خدا در صحرای عرفات وقوف می‌کنند و برای این وقوف، فضائل بسیاری ذکر شده است. «عرفات» نام صحرایی وسیع و هموار در دامنه کوهی بنام «جبل الرحمه» است که در جنوب شرقی مکه قرار دارد. گفتنی است که خداوند سرزمین مقدس عرفات را که حوادث مهمی در طول تاریخ به خود دیده است، برای ضیافت و پذیرایی از حجاج مقرر کرده و سفره انعام و اکرامش را در دامنه جبل الرحمه گسترانیده و از عموم زائران دعوت فرموده است تا در زمان و روز معین بر گرد خوان نعمت بی دریغش بنشینند و از لطف بیکران الهی برخوردار شوند. شایان ذکراست که زائران خانه خدا، در غروب همین روز از عرفات به مشعرالحرام می‌روند و خود را برای سایر مناسک پرشکوه حج آماده می‌کنند.
تقویم تاریخ؛ از روز عرفه تا شهادت مسلم بن عقیل
شهادت مسلم بن عقیل، پسر عموی امام حسین (ع)
1382سال پیش، در روز نهم ذیحجه سال 60 هجری قمری «مسلم بن عقیل»، پسر عموی امام حسین (ع) نوه گرامی پیامبر اکرم (ص)، در کوفه ـ در عراق ـ به شهادت رسید.
وی که از شخصیت‌های برجسته و باتقوای زمان خود بود، برای ارزیابی میزان وفاداری مردم کوفه به امام حسین (ع) به این شهر رفته بود، زیرا مردم کوفه طی هزاران نامه از امام حسین برای رفتن به این شهر و قیام علیه حکومت ستمگر یزید بن معاویه، دعوت کرده بودند. مردم کوفه اگرچه در ابتدا به گرمی از مسلم بن عقیل استقبال کردند، اما هنگامی که عبیدالله بن زیاد که مردی سنگدل و بیرحم بود بر کوفه حاکم شد، کوفیان فریب وعده‌های دروغین او را خوردند و به خاطر ترس و جهل، دست از حمایت امام حسین (ع) کشیدند و مسلم را تنها گذاشتند. پس از آن، مسلم به دست عُمّال ابن زیاد گرفتار آمد و به دستور او، از بالای داُرالاماره به پایین انداخته شد و به شهادت رسید.
درگذشت علامه طبرسی، مفسر برجسته قرآن کریم
894 سال پیش در چنین روزی برابر با نهم ذیحجه 548 قمری مفسر شهیر قرآن کریم "علامه طبرسی" درگذشت. ابوعلی فضل بن حسن طبرسی در سال 468 ق به دنیا آمد.
پس از فراگیری مقدمات در مشهد مقدس به تحصیل ادبیات عرب، قرائت، تفسیر، حدیث، حساب و جبر، فقه، اصول وکلام پرداخت و در آن علوم متبحر گردید. علامه در حدود 54 سال در مشهد بود و سپس راهی سبزوار شد و به تدریس و تالیف همت گماشت. قطب الدین راوندی، ابن شهر آشوب، ضیاءالدین راوندی و... از جمله شاگردان او به شمار می‏ آیند. همچنین اسرار الامامه، تاج الموالید و کنوز النجاح از تالیفات اوست. از میان ده‏ها کتاب او، تفسیر کبیر مجمع البیان، به عنوان سرآمد تفاسیر، مطرح گردیده است. او همچنین فقیهی وارسته و عالمی آگاه بود و محل مراجعه‏ مردم واقع می‏ شد. سرانجام امام مفسّران، پس از نزدیک به هشتاد سال عمر با برکت در روز عرفه‏ سال 548 ق بدرود حیات گفت.
استقلال کلمبیا از اسپانیا
211 سال پیش، در روز بیستم ژوئیه سال 1810 میلادی استقلال کلمبیا اعلام شد. کلمبیا در اواخر قرن پانزدهم میلادی توسط اسپانیایی‌ها کشف و استعمار آن آغاز شد.
از اواخر قرن هیجدهم میلادی، جنبش مردم کلمبیا برای کسب استقلال شدت یافت. اشغال اسپانیا توسط ناپلئون، فرصت مناسبی را برای مستعمره‌های اسپانیا، از جمله کلمبیا بوجود آورد تا مبارزات استقلال طلبانه خود را جدی‌تر از پیش دنبال کنند. به همین دلیل تقریبا همزمان با قیام سیمون بولیوار، انقلابی آمریکای جنوبی، کامیلیو تورس، ادیب آزادیخواه کلمبیایی در سال 1810 میلادی، با یک کودتا علیه دولت دست نشانده استعمار، کنترل گرانادای جدید، متشکل از قسمت اعظم کلمبیا، پاناما، ونزوئلا و اکوادور را در دست گرفت و اعلام استقلال کرد. اگرچه با تهاجم گسترده اسپانیا، این کودتا شکست خورد، اما بولیوار در سال 1819 میلادی بر نیرو‌های اسپانیایی چیره شد و رهبری کشور کلمبیای بزرگ شامل کلمبیا، اکوادور و ونزوئلا را به دست گرفت. چندی بعد این کشور نیز تجزیه شد و اجزای آن از جمله کلمبیا، حکومت‌های مستقلی تشکیل دادند. با جدا شدن پاناما از کلمبیا در سال 1903، کلمبیا شکل کنونی خود را یافت. کلمبیا با یک میلیون و یکصد و چهل ویک هزار کیلومتر مربع مساحت، در سواحل اقیانوس آرام و دریای کارائیب قرار دارد و با کشور‌های ونزوئلا، اکوادور، پرو، برزیل و پاناما، همسایه است.
درگذشت مارکونی، مخترع رادیو
84 سال پیش در چنین روزی، بیستم ژوئیه سال 1937 میلادی «گولیلمو مارکونی» (Guglielmo Marconi)، مخترع رادیو بعد از 63 سال زندگی درگذشت.
او در شهر بولونیای ایتالیا در خانواده‌ای اشرافی به دنیا آمد. پدرش تاجر بود؛ اما وی به مهندسی بویژه فیزیک و الکترونیک علاقه زیادی داشت. وی در سال 1895، نخستین سیگنال‌های رایدویی تلگراف بی سیبم را در فاصله یک و نیم مایلی مخابره کرد. در سال 1896، مارکونی تجهیزات آزمایشگاهی خود را به انگلیس بر و در آنجا با سر ویلیام پریس، سر مهندس الکترونیک اداره پست آشنا شد و پس از یک سال، اختراع سیستم تلگراف بی سیم را به نام خود ثبت کرد. مارکونی در دسامبر 1910 نخستین سیگنال‌های رادیویی را به آن سوی اقیانوس اطلس مخابره کرد.
تصویب قطعنامه 598
34 سال پیش در چنین روزی برابر با 29 تیر 1366 شمسی قطعنامه 598 شورای امنیت سازمان ملل متحد درباره لزوم پایان جنگ ایران و عراق به تصویب رسید.
قطعنامه 598 شامل 10 ماده بود که به اتفاق آرای 15 عضو شورای امنیت به تصویب رسید. این قطعنامه یکی از معدود موارد مورد اتفاق پنج عضو دایمی شورای امنیت در تاریخ چهل ساله سازمان ملل تا آن روز به شمار می‏‌رود. رژیم بعثی عراق بلافاصله موافقت بدون قید و شرط خود را با مفاد آن، مشروط به متابعت ایران از آن اعلام نمود. از آنجا که در قطعنامه 598، برخلاف قطعنامه‌‎های قبلی این سازمان، تا حدودی نسبت به حقوق ملت ایران توجه شده و نکات مثبت در آن آمده بود، دولت ایران آن را رد نکرد و تنها شرط تحقق آن را تعیین متجاوز اعلام نمود. پافشاری ایران برای شناسایی متجاوز، بار دیگر بر دشمنان ایران گران آمد و آنان را وارد میدان کرد که در این میان آمریکا با حضور بیش از 43 رزمناو در خلیج فارس و دیگر متحدان نیز با اهدای سلاح‌‎های گوناگون، اوج اتحاد خود را با رژیم عراق به نمایش گذاشتند. از آن پس، دشمن بعثی با حمایت همه جانبه و به کارگیری گسترده سلاح‌‎های شیمیایی، غیر انسانی‌‏ترین اعمال را در جنگ انجام داد و حتی از کشتار مردم کشور خود نیز که به رزمندگان اسلام پناه داده بودند، ابا نکرد. سرانجام با وقوع حوادث متعدد، رهبر کبیر انقلاب اسلامی، با درک توطئه غرب و نیز در نظر گرفتن منافع و مصالح نظام، قطعنامه 598 شورای امنیت را یک سال بعد در 27 تیرماه 1367 پذیرفتند.

لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/305907/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

داستان‌هایی از کریستین اندرسون با لهجه فارسی

فریدون عباسی: امروز ایران به قدرت نوظهور جهانی تبدیل شده است

نطق طوفانی علیرضابیگی: در مقابل گردنکشان و بدخواهان ملت ایران خواهم ایستاد

سخنگوی جبهه پایداری: در دور دوم انتخابات، لیست انقلابی‌تری خواهیم داشت

توصیه انتخاباتی مصباحی مقدم به مردم: از میان نامزدهای باقیمانده، اصلح را انتخاب کنید

القسام: پاسخ قاطع و گسترده ایران، معادلات دشمن را برهم زد

اجرای طرح ملی زراعت چوب با مشارکت بنیاد برکت در لالی +فیلم

نخستین قربانی اقتدار مقاومت در سرزمین‌های اشغالی/ آهارون هالیوا کیست؟

برداشت توت از باغات شهر منصوریه بهبهان+فیلم

آرای جدید انضباطی لیگ برتر اعلام شد

دیدار جمعی از کارگران با رهبر انقلاب فردا برگزار می‌شود

مدیریت متفاوت در قرمز و آبی‌های اهواز؛ یکی دخالت می‌کند، یکی حمایت!

کارگران فردا با رهبر انقلاب دیدار می‌کنند

عکس | تصویر جالب توجه منتشر شده از سوی قسام در دویستمین روز جنگ

لباس خنده‌دار حامد آهنگی و خانم بازیگر در برنامه «شب آهنگى»

«پرویز خان» راهی اکران آنلاین شد

«هما» عاقبت راز خود را برملا کرد

تلاش محمد دلاوری برای شکافتن هسته در سازمان انرژی اتمی

ناسا نقشه ٧٢ پرواز هلیکوپتر نبوغ در مریخ را به‌ نمایش گذاشت

کاهش حقوق کارگران با تعطیلی پنجشنبه تخلف است

آمار خوب «کنت» در فولاد؛ چشم پوشی ویسی از دروازه بان اتریشی

دوپینگ 6 ورزشکار پاورلیفتینگ ایران در سال 2023

سه بازیکن مصدوم پرسپولیس در حال تمرین اختصاصی

بیرانوند از صعود به فینال مسابقات تراپ قطر باز ماند

دو تمدید فوری که رئال مادرید می‌خواهد

جوکوویچ: امیدوارم یک بار دیگر با نادال بازی کنم

نماینده مجلس: آقای رئیس جمهور، ملاک تورم، جیب مردم است نه آمارسازی‌ها

سکه و طلا ارزان‌تر شد

رائفی‌پور برای دور دوم هم لیست می‌دهد

خزعلی: دوره موشک تمام نشده است، وقتی زبان «وتو» می‌شود

دستاوردسازی خیالی با بمباران رفح

تکیه تاریخی سادات اخوی بازسازی می‌شود

افزایش پایش تصویری مناطق جرم‌خیز اهواز

تولد اولین گوساله‌ گوزن زرد ایرانی پارک ملی کرخه در سال جاری

پیشرفت فیزیکی بیمارستان کسری به 98 درصد رسید

آغاز ثبت درخواست نامزد‌های مرحله دوم انتخابات برای استفاده از امکانات تبلیغاتی

خرید 38 هزار تن کلزا در خوزستان

هنرمندان اسراییلی غرفه رژیم صهیونیستی در بینال ونیز را نگشودند

رفع 400 نقطه پرحادثه در کشور/ احداث بزرگراه اهواز خرمشهر در دستور کار

ماجرای «ساجده، مهلا» در صداگذاری‌های جواد خواجوی

گناه فرشته؛ چرخه‌ای بی‌پایان از انتقام و تباهی

آنونس رسمی «مست عشق» در آستانه اکران

چرا ده‌نمکی پیشنهاد وزارت ارشاد در دولت احمدی نژاد را رد کرد؟

ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!

گزینه بایرن با استون‌ویلا تمدید کرد

مورد عجیب بازیکن فولاد؛ 7 فصل و فقط 16 دقیقه بازی

7 سال قبل در چنین روزی؛ شادی گل خاص مسی در ال‌کلاسیکو

سرخیو راموس اینگونه توپ را از روی خط دروازه تیمش بیرون کشید!

زنگ خطر رکود غیرتورمی

ونزوئلا استفاده از ارز دیجیتال را در تجارت نفت افزایش می‌دهد