پیام خوزستان

آخرين مطالب

زخم‌های سردشت و 34 سال هم‌نشینی با تاول و خردل مقالات

زخم‌های سردشت و 34 سال هم‌نشینی با تاول و خردل
  بزرگنمايي:

پیام خوزستان -

پیام خوزستان


خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها- سکینه اسمی: سردشت بعدازظهر روز هفتم تیر ماه سال 1366 در حالی که جنگ ایران و عراق در اوج خود بود، توسط حزب بعث عراق، بمباران شیمیایی شد و طی آن 109 نفر بلافاصله جان خود را از دست دادند و هزاران نفر از مردم این شهر شیمیایی شدند.
در همان روزهای اولیه وقوع این حادثه تلخ و پس از بررسی‌های صورت گرفته، مشخص شد که نزدیک به 8 هزار نفر از جمعیت 12 هزاری شهرستان سردشت در معرض گازهای سمی قرار گرفتند و به شدت مصدوم شدند.
امروز 34 سال است هر روز هفتم تیر در سردشت تکرار می‌شود بوی سیر و لیموی روز هفتم تیر سال 1366 دیگر جزئی از زندگی هر روز مردم این شهر شده است، متأسفانه سه نسل و شاید بیشتر مردم این دیار به دلیل ماندگاری 150 ساله گاز خردل با درد و رنج حاصل از آثار سلاح‌های شیمیایی، صبوری پیشه کنند و سال‌های سال با زخم‌هایی که تمدن بیمار بر پیکر آنها زده باید بسوزند و بسازند.
کمبود امکانات درمانی مناسب همانند بیمارستان‌های مجهز و دارای امکانات پزشکی کافی، محرومیت شهرستان سردشت، فراهم نبودن زیرساخت‌ها به خصوص در زمینه عمران شهری و جاده‌های مواصلاتی و از سویی نیز رسیدگی‌های جسته و گریخته بنیادهای مسئول همچنان مشکلات و مسائل مردم این منطقه از کشور را به شکل ثابت نگاه داشته است و هنوز مردم شهرستان سردشت درگیر رنج و درد مضاعفی هستند.
هنوز با گذشت 34 سال با وجود وعده‌های مکرر که مسئولان سیاسی استان و کشور برای انجام اقدامات زیرساختی و بنیادی در مسیر حل مشکلات مردم شهر سردشت و به ویژه مردم آسیب دیده بر زبان راندند، احداث بیمارستان‌های فوق تخصصی ایجاد امکانات رفاهی ورزشی و درمانی، راه‌های مواصلاتی، فضای سبز و… به خود رنگ واقعیت نگرفته و همچنان یکی از مطالبات بر زمین مانده مردم به شمار می‌روند.

پیام خوزستان

عزم راسخی برای حل مشکلات مردم سردشت وجود ندارد
عضو هیئت رئیسه انجمن دفاع از مصدومان شیمیایی سردشت در خصوص آخرین وضعیت مردم این شهرستان مرزی به خبرنگار مهر گفت: شهرستان مرزی سردشت به دلیل تحمل رنج و درد ناشی از حملات شیمیایی رژیم بعث در جنگ نابرابر تحمیلی علیه کشورمان نیازها و شرایط ویژه ای نسبت به سایر شهرهای استان حتی کشور دارد.
صالح عزیزپور با بیان اینکه امروز 34 سال از حادثه و فاجعه انسانی بمباران شیمیایی سردشت نخستین شهر شیمیایی شده جهان می‌گذرد در تمام این مدت مردم به عنوان مرزداران غیور حافظ امنیت کشور بوده‌اند، اظهار کرد: به‌طور طبیعی هر ایرانی توقع دارد بهترین خدمات به قربانیان بی‌دفاع حملات شیمیایی به سردشت ارائه شود ولی افسوس که حداقل امکانات برای مردم این شهر از سوی دستگاه‌ها ارائه شده است.
وی ادامه داد: کلینیک بدون پزشک، بیکاری، آسیب‌های اجتماعی، کم توجهی مسئولان مربوطه به افرادی که مدرکی برای اثبات مصدومیت خود ندارند، مشکلات خدمات شهری و حمل و نقل، نداشتن گمرک، بازارچه‌های مرزی پویا، راه نامناسب و همه و همه موجب شده تا آلام و دردهای مردم این منطقه هر روز بیشتر و بیشتر شود.
عزیزپور با انتقاد جدی از وعده‌های مکرر مسئولان برای حل مشکلات مردم سردشت افزود: کارهای زیادی در طول 34 سال در سردشت انجام شده اما این اقدامات مختص مردم سردشت نبوده در همه شهرهای استان و کشور شاهد خدمات رسانی از جمله گاز رسانی و آبرسانی و… هستیم اما نیازهای مردم این منطقه با سایر شهرها متفاوت است.
عضو هیئت مدیره انجمن دفاع از مصدومان شیمیایی سردشت خاطرنشان کرد: سردشت نیازمند انجام کارهای زیربنایی است قاچاق کالا از یکسو و تولیدات مواد مخدر صنعتی از سویی دیگر، بیکاری، نبود فضای سبز، نبود امکانات بهداشتی و پزشکی مورد نیاز همه و همه این شهر را تهدید می‌کند، وقتی در شهر سردشت قدم می‌زنیم، آثار چندانی از توسعه نیست.

پیام خوزستان

راه‌های مواصلاتی سردشت مربوط به دهه 40 بوده و هنوز یک متر بازسازی نشده است
عزیزپور با بیان اینکه این شهر یک متر فضای سبز ندارد گفت: آیا سزاوار است بعد از 34 سال حملات شیمیایی امروز مردم این شهر در حسرت یک متر فضای سبز باشند، متأسفانه هر سال همزمان با سالروز بمباران شیمیایی سردشت به سر تیتر رسانه‌ها تبدیل می‌شود و بعد از آن مطالبات چندین ساله مردم به فراموشی سپرده می‌شود.
وی با بیان اینکه راه‌های مواصلاتی سردشت مربوط به دهه 40 هست عنوان کرد: متأسفانه یک کیلومتر از این راه‌های مواصلاتی تاکنون بازسازی نشده است، راه‌های مواصلاتی این شهرستان با مشکلات اساسی مواجه است، خدمات رسانی به سردشت تنها گازرسانی و برق رسانی نیست که برای این خدمات مردم هزینه پرداخت می‌کنند این شهر نیازمند توجه جدی برای زیرساخت هاست.
عزیزپور با بیان اینکه در طول هفته اخیر 5 نفر در راه‌های مواصلاتی سردشت تصادف کرده و جان باخته‌اند، افزود: تصور کنید هشت هزار مصدوم و جانباز شیمیایی هر روز برای تأمین نیازهای دارویی و پزشکی و نیز کارهای اداری از این جاده‌های نامناسب تردد می‌کنند چقدر رنج و درد مضاعف را متحمل می‌شوند.
عضو هیئت رئیسه انجمن دفاع از مصدومان شیمیایی سردشت خاطرنشان کرد: آنقدر در خصوص مطالبات و مشکلات مردم سردشت در این سال‌ها حرف زده‌ایم خودمان خسته شده‌ایم مردم این شهرستان بیشتر از حرف و وعده به اقدامات عملی نیاز دارد.

پیام خوزستان

کلینیک سردشت تنها یک ساختمان با چهارچوب کلیشه‌ای برای مردم سردشت است
عزیزپور در خصوص خدمات درمانی و مشکلات تنها کلینیک مصدومان شیمیایی سردشت گفت: امروز تنها کلینیک مصدومان شیمیایی سردشت تنها یک ساختمان با چهارچوب کلیشه‌ای کارایی دیگری برای مردم سردشت ندارد این در حالی که قرار بود این کلینیک اهدایی مقام معظم رهبری به بزرگترین کلینیک درمان خاورمیانه برای مصدومان شیمیایی سردشت تبدیل شود.
وی با بیان اینکه از برکت حضور مقام معظم رهبری در آذربایجان‌غربی شهر سردشت 19 سال قبل صاحب کلینیک تخصصی شد ولی این کلینیک رنگ پزشک متخصص را به خود ندیده است، قرار بود این کلینیک مجهزترین کلینیک تخصصی خاورمیانه شود ولی امروز پس از گذشت نزدیک دو دهه پزشک متخصص ندارد.
عزیزپور اظهار کرد: حالا پس از گذشت 34 سال از حمله شیمیایی به این شهر مرزی جانباز شیمیایی 240 کیلومتر را باید طی کند تا خودش را از جاده‌های پرپیچ و خم و صعب‌العبور به ارومیه برساند، در کنار مشکلات درمانی کمبود دارو نیز از دیگر مشکلات مردم این شهرستان است.
وی با بیان اینکه داروهایی که جانبازان شیمیایی تهیه می‌کنند داروی خارجی را نمی‌توانند پیدا کنند اگر هم پیدا شده باید هزینه گزافی پرداخت کنند و متأسفانه پول داروها به جانبازان خیلی دیر یا اصلاً پرداخت نمی‌شود گفت: بیمه‌ای که مصدومان شیمیایی سردشت را بیمه کرده نیز برخی داروها نسخه بیماران را تقبل نمی‌کند.
عضو هیئت رئیسه انجمن دفاع از مصدومان شیمیایی سردشت در خصوص پزشکان متخصص نیز گفت: پزشکان به صورت دوره‌ای به شهر می آیند که به دلیل دور بودن و کمبود امکانات چندان تمایلی به حضور در سردشت ندارند و هم اکنون کمبود پزشک متخصص از نیازهای ضروری مردم منطقه است.

پیام خوزستان

1518 جانباز شیمیایی در سردشت تحت پوشش قرار دارند
وی با اشاره مشکل تملک کلینیک توسط بنیاد شهید و امور ایثارگران و وزارت بهداشت عنوان کرد: سالهاست در خصوص مالکیت این کلینیک بین بنیاد شهید و امور ایثارگران و وزارت بهداشت سالهاست اختلاف ایجاد شده اگر این مرکز توسط وزارت بهداشت تملک شود بسیاری از مشکلات درمانی مردم این شهر حل می‌شود.
صحبت‌های عضو هیئت رئیسه انجمن دفاع از مصدومان شیمیایی سردشت در حالی مطرح می‌شود که فرماندار سردشت مدعی است اقدامات زیادی برای حل مشکلات مردم این منطقه انجام شده است.
اقصی نخشی پور در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: سردشت اولین شهر شیمیایی شده دنیا نماد مظلومیت ملت ایران تنها نیست بلکه نماد برخورد دوگانه مجامع بین المللی در جهت تأمین منافع ابرقدرت‌ها و مستکبرین نیز هست.
وی با بیان اینکه در 7 تیرماه سال 66 برابر گزارش‌ها، بیش از 400 شرکت تولیدکننده مواد شیمیایی از عراق برای تجهیز شیمیایی حمایت کردند که بیشترین آنها از آلمان و انگلیس بودند، افزود: این در شرایطی است که آلمان به عنوان تنها کشوری شناخته می‌شود که هم کنوانسیون ژنو را امضا کرده و هم اتحادیه اروپا اجازه دارد با بازرسی از صنایع شیمیایی آن کشور مانع از تولید سلاح‌های شیمیایی به وسیله آلمان شود.
نخشی پور با بیان اینکه در آخرین وضعیت ساماندهی مردم 13 هزار نفر از مردم سردشت برای کمیسیون‌های پزشکی ثبت نام کرده‌اند، افزود: در حال حاضر یک هزار و 51 نفر از جانبازان شیمیایی سردشت تحت پوشش خدمات بنیاد شهید و امور ایثارگران قرار دارد و خدمات مناسبی به آنها ارائه می‌شود.
فرماندار سردشت در خصوص هشت هزار مدعی جانبازی شیمیایی در این شهر نیز افزود: مردمی که مدعی مصدومیت شیمیایی هستند به کمیسیون معرفی شده و معاینه می‌شوند اگر از نظر پزشکی احراز شوند به بنیاد شهید و امور ایثارگران معرفی می‌شوند تاکنون توانسته‌ایم دو هزار جمعیت از مصدومان را شناسایی کنیم.

پیام خوزستان

4 پارک و فضای سبز در سردشت ایجاد شده است
نخشی پور در خصوص ایجاد زیرساخت‌های مناسب شهری برای مردم سردشت گفت: پروژه‌های عمرانی خوبی در دست اجراست در خصوص بهسازی محیطی شهر رینگ دور شهر زده‌ایم، بسیاری از خیابان‌های شهر آسفالت شده‌اند و سه الی چهار پارک ایجاد شده است.
وی از احداث یادمان و سالن کنفرانس 550 نفری برای مردم شهر خبر داد و عنوان کرد: با گذشت زمان نیازهای مردم نیز افزایش می‌یابد هر چقدر خدمات ارائه دهیم باز کم است و مردم مطالبات زیادی دارند.
فرماندار سردشت در خصوص کلینیک مصدومان شیمایی سردشت نیز گفت: کمبود پزشک متخصص نداریم پزشکان به صورت دوره‌ای در مرکز حضور دارند اما برای پاسخ به نیاز مردم باید پزشکان در کلینیک مستقر شوند که در این خصوص رایزنی و اقدامات خوبی انجام شده است.
وی با بیان اینکه کمبود دارو و داروخانه در شهر نداریم گفت: تا کنون تجهیزات مناسبی از جمله دستگاه‌های سی تی اسکن، ماموگرافی و رادیولوژی در بیمارستان سردشت نصب شده و تلاش‌ها برای رفع نیازهای درمانی مردم ادامه دارد.
فرماندار سردشت ایجاد زیرساخت‌ها در بازارچه مرزی کیله سردشت، مرمت و ساماندهی راه‌های مواصلاتی به خصوص راه مواصلاتی به بازارچه مرزی، نبود جاده‌های استاندارد و پرپیچ و خم، حل مشکلات کشاورزی و بیکاری در منطقه را مهمترین مطالبات مردم این شهرستان عنوان کرد.

پیام خوزستان

بیمارستان جدید داخل شهر در سردشت آینده نزدیک احداث می‌شود
نخشی پور در خصوص گلایه مردم به دلیل دور بودن تنها بیمارستان سردشت از داخل شهر گفت: تنها بیمارستان سردشت از امکانات و تجهیزات درمانی خوبی برخورداراست اما مردم انتظار دارند بیمارستان در داخل شهر باشد به دلیل جانمایی نامناسب آن زمان بیمارستان در خارج از شهر احداث شده که تلاش داریم بیمارستان جدیدی را در آینده نزدیک در داخل شهر سردشت احداث کنیم که نیازمند تأمین اعتبار و توجه مسئولان است.
وی توسعه تنها کلینیک مصدومان شیمیایی سردشت را مورد اشاره قرار داد و گفت: باید کلینیک ساماندهی و توسعه یابد که در کنار آن کلینیک تأمین اجتماعی با 4 هزار مترمربع در حال احداث مراحل نهایی را طی می‌کند 85 درصد پیشرفت دارد امیدواریم تا دهه فجر این کلینیک به بهره برداری برسد.
فرماندار سردشت با اشاره به سکوت مدعیان حقوق بشر بعد از 34 سال از جنایت انسانی در سردشت گفت: بمباران شیمیایی سردشت یک فاجعه انسانی بود که توسط استکبار جهانی انجام شد در واقع سردشت سند حقانیت جمهوری اسلامی، سند پایدار صبر و بردباری اهالی سردشت است اما متأسفانه سکوت مدعیان حقوق بشر همچنان در برابر این فاجعه ادامه دارد.
مشکلات مردم سردشت تمامی ندارد اما یکی از مهمترین مطالبات مردم ماندگاری گاز خردل و تلاش‌ها برای اثبات این موضوع است گروهی از کارشناسان اعلام کرده‌اند که گاز خردل در صورت شرایط پایداری می‌تواند تا 400 سال آلودگی داشته باشد و گروهی می‌گویند دیگر اثری از گاز خردل نیست. با این حال اهالی سردشت می‌گویند وقتی خانه‌های قدیمی را خراب می‌کنیم همان بوی زمان بمباران شیمیایی به مشام می‌رسد. عده‌ای خارش دست می‌گیرند و عده‌ای هم جوش‌های ریزی می‌زنند. تاکنون هیچ کارشناسی برای پایش آلودگی زمین به سردشت اعزام نشده است.
کمبود امکانات درمانی مناسب، دوری تنها بیمارستان سردشت از شهر، محرومیت و فراهم نبودن زیرساخت‌های توسعه به خصوص در بخش عمران شهری در کنار نارضایتی‌ها از تشکیل کمیسیون‌های پزشکی برای تعیین میزان جانبازی مصدومان و مدعیان شیمیایی بخشی از مشکلات مردمی است که نه تنها در دفاع مقدس بلکه هر روز جان و مال خویش را در نقطه صفر مرزی برای امنیت پایدار کشور فدا می‌کنند.
احداث شعبه بیمارستان ساسان در سردشت، ایجاد امکانات رفاهی، ورزشی و درمانی در سردشت، پیگیری حق و حقوق مدعیان شیمیایی از مجامع بین المللی، آخرین نتیجه تخلیه کلینیک مصدومان شیمیایی سردشت بخشی از وعده‌های مسئولان برای مردم این شهرستان است که هنوز رنگ واقعیت به خود نگرفته است.
سردشت هفتم تیرماه سال 66 در اوج جنگ ایران و عراق بمباران شیمیایی شد اما با گذشت سه دهه از این فاجعه مردم این دیار با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم می‌کنند و همچنان از عوارض آن رنج می‌برند.
هر چند در اثر چهار بار بمباران هوایی رژیم بعث عراق در سال 66، درجه رفیع شهادت به بیش از 110 نفر از مردم بی گناه و مظلوم این شهر رسید اما هزاران نفر نیز به دلیل آثار زیانبار گاز خردل با گذشت 34 سال هنوز تاوان این جنایت انسانی را پس می‌دهد.
نزدیک چهار دهه از سند توحش غرب و مدعیان حقوق بشر در سردشت می‌گذرد اما هنوز تاول‌های چرکی و سرفه‌های خشک مردم این دیار پایانی ندارد هنوز هم که هنوز است خردل و تاول جزئی از زندگی روزمره مردم مرزی این دیار است.
کد خبر 5245909

لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/299396/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

بازدید مدیر کل راه و شهرسازی خوزستان از سکونتگاه های غیر رسمی بهبهان

سومین سالگرد شهادت «سردار سید محمد حجازی» در کرمان

انتقاد از بی قانونی در نظام مهندسی اهواز

رشد چشمگیر گرما در اروند

از روبوتاکسی تا مریخ؛ نگاهی به بدترین پیش‌بینی‌ها و وعده‌های ایلان ماسک در 15 سال اخیر

واکنش فرمانده کل ارتش به انفجار در اصفهان

وضعیت تاسیسات هسته‌ ای اصفهان بعد از حادثه امروز

تساوی گل گهر سیرجان و استقلال خوزستان در لیگ برتر فوتبال

بهره‌برداری از 6 طرح ورزشی و آموزشی در اندیمشک

مخالفت مجمع تشخیص مصلحت با بندی از برنامه هفتم توسعه

برج آزادی تهران به مناسبت روز هموفیلی «قرمز» شد

تجلیل از دست اندرکاران رادیو مقاومت

تصویر روز ناسا؛ روبه‌روی NGC 1232

مخالفت آمریکا با عضویت فلسطین در سازمان ملل

تکریم خانواده شهدا و  ترویج فرهنگ ایثار و شهادت امر بزرگی است که باید از دل جریان‌های مردمی بجوشد

فروش نفت ایران به بالاترین سطح 6 سال گذشته رسیده است

قرارداد برداشت داده‌های لرزه‌نگاری دشت مغان امضا شد

سرنگونی 100 جنگنده پیشرفته؛ افتخاری از پدافند هوایی ایران + فیلم

سومین سالگرد شهادت سردار سید محمد حجازی در کرمان

مدل تلسکوپ فضایی جیمز وب با اندازه واقعی به نمایش در می‌آید

بارش‌های بهاری تا نیمه اردیبهشت‌ ادامه دارد؛ آیا بارندگی‌ها، کم‌بارشی زمستان را جبران می‌کند؟

خبری تازه درباره پروازهای فرودگاه امام و مهرآباد

پیش بینی هواشناسی هرمزگان جمعه 31 فروردین

جزئیات جدید از شنیده شدن صدای 3 انفجار در مرکز ایران

واکنش سپاه به آسیب نیروگاه اتمی اسرائیل

منشا صدای انفجار در تبریز مشخص شد

اوقات شرعی سی و یکم فروردین ماه به افق آبادان و خرمشهر

مواد شیمیایی در پارکینگ ها احتمال ابتلا به ALS را افزایش می دهد

شرکت فولاد خوزستان در فهرست تحریم‌های آمریکا قرار گرفت!

صعود موقت سرخ‌ها به صدر جدول / عزم جدی استقلال خوزستان برای بقا

مرمت خط انتقال آب محله سنگفرش شوشتر

تشییع جانباز شهید کلیوند عباسی در اهواز

گشایش دومین نمایشگاه نقاشی کُنار، درخت زندگی در دزفول

برگزاری نماز جمعه در همه شهر‌های گیلان

ابطال یا تأخیر پروازهای تعدادی از فرودگاه‌های کشور تا ساعت 10 صبح

دستان پر مهر خیران قفل گشای آزادی

تساوی استقلال خوزستان در لیگ برتر فوتبال

قاطع‌ترین برد پرسپولیس در راحت‌ترین بازی فصل!

مربی گل‌گهر و رقم زدن یک لحظه عجیب دیگر!

اصلانیان: تیم‌های پایین جدول پیش باخته برابر پرسپولیس هستند

آشتیانی: صنعت نفت بعد از دریافت گل اول متلاشی شد/ شانس قهرمانی پرسپولیس زیاد است

توالت هوشمند 1٫5 میلیارد تومانی در هفته طراحی میلان به‌نمایش درآمد

خلاصه بازی پرسپولیس و صنعت نفت آبادان در هفته بیست و چهارم

کمالوند: باخت برابر پرسپولیس را به گردن می‌گیرم/ برای بقای صنعت نفت در لیگ ناامید نیستیم

واکنش اوسمار به تحریم کنفرانسش در آبادان

ترکش‌های باخت سنگین نفت آبادان برابر پرسپولیس؛ کسر 10 درصد از قرارداد!

سنگ تمام مردم آبادان برای گلزن پرسپولیس (عکس)

سرمربی صنعت نفت آبادان: خاک بر سر ما با این فوتبالی که بازی می‌کنیم!

دیدگاه دولت و مجلس سرمایه‌داری است؛ مشکلات کارفرما و نوسان قیمت دلار چه ربطی به کارگر دارد؟

کمالوند: فدراسیون فوتبال و کمیته داوران پاسخگو باشند