پیام خوزستان

آخرين مطالب

نقش موسیقی در انتخاب غذای سالم مقالات

نقش موسیقی در انتخاب غذای سالم
  بزرگنمايي:

پیام خوزستان - نیوز نوشت: تحقیق جدید، اولین تحقیقی است که چگونگی تاثیر موسیقی بر تغییر انتخاب غذا در فرهنگ‌ها غربی و شرقی را بررسی کرده است.
شرکت‌کنندگان شامل 215 فرد از چین و دانمارک بودند. به‌طورکلی، اولویت‌های غذایی پایدار در هر دو گروه شرکت‌کننده بر اساس موسیقی ارزیابی شد. موسیقی سالم و ناسالم بر اساس نتایج پیش مطالعه‌ای ایجاد شد که از شرکت‌کنندگان هر دو کشور خواسته شده بود ارتباط بین غذاهای مختلف و کیفیت‌های موسیقی را شناسایی کنند. با وجود تفاوت‌ها در ارتباط بین ژانرهای موسیقی و سلامتی، موارد سازگار نیز در هر دو فرهنگ مشاهده شد؛ شرکت‌کنندگان چینی تمایل داشتند موسیقی راک و کلاسیک را با غذای ناسالم مرتبط کنند، در حالی که شرکت‌کنندگان دانمارکی بیان کردند، موسیقی هیپ هاپ انتخاب غذای ناسالم را القاء می‌کند.
افرادی که در معرض موسیقی سالم قرار گرفته بودند زمان بیشتری را برای تثبیت تصاویر غذاهای سالم‌تر مانند سبزی‌ها، سالاد ماهی تن و آناناس صرف کردند در مقابل انتخاب مواد غذایی افراد در معرض موسیقی ناسالم به مینی دونات‌ها، پیتزا و چیپس سیب‌زمینی محدود شد.
دانی پنگ لی، دانشجوی دکترای گروه علوم غذایی دانشگاه آرهوس دانمارک و محقق اصلی این تحقیق اظهار کرد: معمولا زمانی که به غذا فکر می‌کنیم، به طعم، بو و شکل آن نیز توجه داریم اما در بسیاری از مواقع نقش صدا نادیده گرفته شده است.
وی ادامه داد: شناسایی اولویت‌های غذایی افراد به دلیل این‌که همیشه تصمیم‌گیری منطقی در آن وجود ندارد و اغلب تحت تاثیر امیال احساسی است یا ناخودآگاه توسط نیازهای جسمی و گرسنگی کنترل می‌شود، دشوار است. به‌علاوه تعریف غذای سالم نیز تاحدودی فردی و تحت تاثیر فرهنگ و سنت‌های غذایی است.
نتایج تحقیقات گذشته این گروه نشان می‌دهد، انسان به طور ضمنی و صریح برخی از صداها را با طعم‌هایی مانند تلخی و شیرینی مرتبط می‌کند. اما نتایج تحقیق جدید ثابت کرد که این تاثیرات با مفاهیم انتزاعی‌تر مانند سلامتی که در فرهنگ‌ها مختلف متفاوت هستند نیز ارتباط دارد.
محققان با استفاده از نتایج پیش تحقیق، نسخه ناسالم و سالم غذایی را بر اساس موسیقی شناسایی کردند. هر دو نمونه دارای ملودی یکسان اما از نظر تنظیم آهنگ و سرعت متفاوت بودند. موسیقی ناسالم راک محور، موسیقی خشن، با صدای گیتار، گام‌های سریع، طبل‌ها با صدای سنگین و نوت‌های کوتاه بود و موسیقی سالم صدای جاز همراه با پیانو و سرعت کم داشت.
دانشمندان صدای موسیقی پس زمینه را نیز افزایش دادند تا اولویت شرکت‌کنندگان برای گزینه‌های غذایی سالم یا ناسالم را بیشتر تحت تاثیر قرار دهند. موسیقی ناسالم با صدای یک منظره شلوغ شهری، بوق خودروها و ترافیک همراه شد. محققان این فرضیه را مطرح کردند که این صداهای دلخراش و استرس‌زا عملکردهای مغزی داوطلبان را تحت تاثیر قرار می‌دهند و به آنان فرصت کمتری برای تفکر در مورد گزینه‌های انتخابی می‌دهند. در همین حال، موسیقی پس زمینه سالم شامل موسیقی آرام متشکل از امواج اقیانوس و مرغ‌های دریایی بود که در تحقیقات قبلی مشخص شده بود با سلامتی همراه است.

پیام خوزستان


به‌طورکلی، هر دو گروه شرکت‌کنندگان دانمارکی و چینی هنگام پخش موسیقی با پس زمینه سالم غذاهای سالم را انتخاب کردند، این امر براساس میزان انتخاب هر یک از شرکت‌کنندگان نسبت به غذای سالم و همچنین تعداد دفعاتی که مجددا به آن انتخاب خاص پرداختند، مشخص شد. این موارد با نظارت بر حرکات چشم شرکت‌کنندگان پیگیری شد. محققان این نظریه را مطرح کردند که ممکن است گوش دادن به موسیقی سالم آسان‌تر باشد، یا حداقل حواس‌پرتی کمتری ایجاد کند و این مورد به شرکت‌کنندگان فرصت می‌دهد تا درباره تصمیمات خود فکر کنند.
نتایج این تحقیق در دنیای واقعی کاربردی است؛ فروشگاه‌ها، دولت‌ها و سرآشپزها می‌توانند موسیقی انتخاب کنند که دارای ویژگی‌های سالم برای تشویق تغذیه سالم باشد، در حالی که از لحن خشن و سرعت بالا جلوگیری شود تا افراد تحت تاثیر آن غذای سالم را انتخاب کنند.
پنگ لی گفت: «لازم نیست که شما ماه‌های زیادی را صرف انجام یک مطالعه و یافتن پارامترهای دقیق موسیقی کنید که با چیز خاصی مرتبط هستند. این نتایج فقط پیشنهادی برای افرادی است که می‌خواهند این کار را انجام دهند تا در انتخاب صدا و موسیقی بازتاب بیشتری داشته باشند و در موسسات غذایی یا تنظیمات خرده‌فروشی خود استفاده کنند.»
زیربنای تحقیق جدید نتایج قابل توجه تحقیقات پیشین بود که چگونگی تاثیر موسیقی بر مصرف را بررسی کرده بودند. در کارهای پیشگامانه از اواخر دهه 1990، محققان دریافتند که موسیقی بر انتخاب مواد غذایی تاثیر دارد اما در اکثریت قریب به اتفاق موارد، خریداران گفتند که موسیقی نقشی در تصمیم‌گیری آنان نداشته است و این مورد بیان می‌کند ما از تاثیر صدا بر انتخاب خود آگاه نیستیم و این تاثیر تا حدودی ناخودآگاه است.
امروزه بسیاری از شرکت‌های غذایی و رستوران‌ها از موسیقی به عنوان ابزاری برای تغییر انتخاب افراد استفاده می‌کنند. نتایج مطالعات نشان دادند که موسیقی با صدای بلند که موجب حواس‌پرتی می‌شود، توانایی ما را در تشخیص برخی از طعم‌ها مانند ترش و شیرین مختل یا تقویت می‌کند.
پنگ لی گفت: «برخی از رستوران‌ها از این ایده‌ها استفاده می‌کنند و ممکن است پیشرفت بیشتری در این زمینه داشته باشند اما من فکر می‌کنم می‌توان از این نتایج نه تنها در حوزه غذا و خرده‌فروشی، بلکه در بسیاری از موارد استفاده کرد.»
نتایج این تحقیق در نشریه Appetite منتشرشده است.

لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/282714/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سخنان جالب دکتر کاکاوند در مورد شاعر مهستی گنجوی

میرسلیم: رئیسی در فرصت باقی‌مانده تدبیر مناسبی بیندیشد وگرنه همه ضرر می‌بینیم

کارگران به دیدار رهبر انقلاب می‌روند ‌

سرلشکر باقری: همه سناریوها را در سطح عملیاتی دقیقا بررسی می‌کنیم

زیباکلام: هزینه‌ای که اسرائیل برای رهگیری موشک‌های ایران داد خیلی بیشتر از هزینه‌ای بود که ایران متحمل شد

نشست سخنگوی دولت؛ از واردات خودرو تا افزایش تعطیلات

ایثارگری‌های جبهه مقاومت ‌برای نسل جدید بازگو شود

اعزام سه هزار و 700 زائر خوزستانی به سرزمین وحی در حج 1403

ضرورت آموزش حفاظت و نگهداری از طبیعت به دانش آموزان

تثبیت سند مالکیت بیش از 99 درصد از عرصه‌های ملی در خوزستان

گرد و خاک در راه جنوب غرب خوزستان

هنیه: یمن اقتصاد اسرائیل را فروپاشید/حمایت قدرتمندانه ایران

تولید سالانه بیش از یک هزار تن قارچ دکمه‌ای در بستان آباد

هر سکه بهار آزادی چند کیلو پیاز ؟! ؛ مقایسه تکان دهنده قیمت ‌ها با 20 سال پیش در اسکار مهران مدیری | ویدئو

مقاومت منطقه معادلات جدیدی را به صهیونیست‌ها تحمیل کرده است

وصول 935 میلیارد تومان از معوقات حق آلایندگی خوزستان

تکیه سادات اخوی نونوار می‌شود

آزادی 250 زندانی در آذربایجان غربی تا آخر اردیبهشت

جزئیات تازه در پرونده مرگ زهره فکور صبور

آزادی زندانیان جرایم غیرعمد نجات خانواده است

نیویورک تایمز: نابودی حماس ممکن نیست

مقایسه قیمت ‌ها با 20 سال پیش در اسکار مهران مدیری + ویدئو | هر سکه بهار آزادی چند کیلو پیاز ؟!

صلح و سازش پایانی بر پرونده قتل اختلاف خانوادگی با همت شورای حل اختلاف دزفول

آغاز لوله‌گذاری آبرسانی به روستا‌های محروم خرمشهر

دانش‌آموزان مدرسه بیان رفیع بدهی دو نفر زندانی را پرداخت کردند

انتقادها به «گناه فرشته» و ماجرای سخنان جنجالی یک مدیر!

افعی تهران دقیقا چندتا قتل انجام داده؟

هیچ جنگی برنده نداره

ساخت دستگاهی برای تولید برق از عرق بدن

امام صادقی ها باید مسئولیت فقر را بر عهده بگیرند/ رشد 6درصدی ادعایی دولت رئیسی پس کجاست؟

لوله‌گذاری آبرسانی به روستاهای محروم خرمشهر آغاز شد

هشدار زرد وزش باد شدید و گردوخاک در خوزستان

مرگ تلخ یک دانشجوی دندانپزشکی در رفسنجان

محاکمه دوباره کارگردان متهم به تجاوز

ماجرای دستگیری یک قاتل فراری در شوش

اطلاعیه مهم تامین اجتماعی درباره سن بازنشستگی

خواسته هواداران لیورپول: جرارد را بیاورید، نه زیدان!

اولین گام برای ارزان ‌شدن تنیس برداشته شد

معافیت 2 قهرمان نامدار روسیه از شرکت در مسابقه انتخابی

انتقاد شدید اولین مربی میراسماعیلی از شرایط فدراسیون جودو

صعود جهانی نوشاد عالمیان بعد از شکست در جام‌جهانی تنیس روی میز

حمله اسنوکر باز انگلیسی به حسین وفایی

پیگیری جلسات کمیته فنی برای انتخاب سرمربی تیم ملی بسکتبال

یک بازیکن دیگر از تیم ملی والیبال انصراف داد

مهر تایید مجوز حرفه ای روی تسویه مالی پرسپولیس

انتصاب مدیرکل توسعه منابع انسانی بنیاد شهید و امور ایثارگران

شعرخوانی زیبا از دکتر کاکاوند

ای مرغ سحر عشق ز پروانه بیاموز

ادای احترام رئیس جمهور به اقبال لاهوری

موضع ایران درخصوص توافقات اخیر جمهوری آذربایجان و ارمنستان