پیام خوزستان

آخرين مطالب

بانوی کارآفرین کجوری و صرف فعل توانستن معاونت امور زنان و خانواده

بانوی کارآفرین کجوری و صرف فعل توانستن
  بزرگنمايي:

پیام خوزستان -

بانوی کارآفرین روستایی در بخش کجور شهرستان نوشهر که علاوه بر تولید و فراوری 27 نوع محصول غذایی ارگانیک، با گسترش کسب و کار خود برای زنان بومی به صورت مستقیم ایجاد اشتغال کرده است، توانسته خود را در جایگاه برترین کارآفرینان استان مازندران قرار دهد.
پری بالی لاشکی ساکن روستای کدیر بخش کجور شهرستان نوشهر است که موفق شد در دهه فجر امسال به عنوان بانوی کارآفرین نمونه روستایی مازندران تجلیل شود.
او روستازاده است و خود را به محیط روستا وابسته می داند که باعث شد فعالیت اقتصادی‌ خود را در دل زندگی روستایی کجور به عنوان زنی کارآفرین همراه با هم کیشانش آغاز کند.
این بانوی کجوری بیش از سه دهه تجربه در آشپزی محلی دارد و با پخت دهها نوع غذای بومی مشتریانی از شهرهای مازندران تا دور ترین نقاط کشور دارد که همین اشتیاق و مشتریان باعث شده او از یک آشپز محلی به تولید کننده محصولات ارگانیک تبدیل شود.
او به عنوان یک فعال اقتصادی و کارآفرین از موفقیت هایش به عنوان یک زن موفق در حوزه تولید محصولات ارگانیک به خبرنگار ایرنا می گوید: با استفاده از فراگیری راز و رمز آشپزی نسل های گذشته از طریق مادران و بزرگ‌ترها ، علاقه به محصولات محلی و بهره گیری از تجربه چندین ساله خویش 27 نوع محصول ارگانیک را تولید کردم که بسیاری از آنها از نظر پزشکی وسلامت نیز دارای جایگاه ویژه ای در رژیم غذایی هستند.
بالی لاشکی ادعا میکند نه تنها در محصولات تولیدی خود از مواد نگهدارنده استفاده نمی‌کند بلکه فقط با ترکیب و تجربه ماندگاری محصولاتش را بالا می برد و ادامه می دهد: محصولاتی که ما تولید می کنیم ارزش غذایی بالایی دارد و از نظر طب سنتی و همچنین مواد بکار رفته برای بیماری‌هایی همچون کم خون، دیابت، فشارخون، اعصاب، معده، کلیه نه تنها بی ضرر بلکه مفید نیز می باشد و منجر به تقویت سیستم ایمنی بدن خواهد شد.
وی به شرح کسب و کار خود می پردازد و می گوید که در حال حاضر با توجه به نداشتن فضای لازم و همچنین دستگاه بسته بندی محصولات، تنها 11 نوع از 27 محصولات فرآوری شده به همراه انواع غذاهای سنتی و محلی با فرمول جدید در کارگاه او تولید و به بازار عرضه می شود.
این کارآفرین روستایی محصولات کارگاهش را متنوع دانسته و می گوید: هم اکنون در این کارگاه شکلات حبوبات، کشک، سبزیجات و شیره گیاهان وحشی بدون بکارگیری پارافین، سوهان با روغن گیاهان وحشی، معجون هفت میوه با شیره و میوه ها وحشی ، بیسکویت هفت مغز با شیره گیاهان وحشی، نان مغزدار ، آش گیاهان وحشی، ترشی ها و مرباجات با فرمول جدید و تمام محصولات ارگانیک تولید می شود.
به گفته خانم لاشکی در کارگاه‌اش انواع غذاهای محلی به صورت آماده البته با ترکیب جدید که برگرفته از سالها تجربه در شناخت گیاهان ، سبزیجات و میوه های وحشی می باشد ، پخت می شود که مشتریانی از استان هایی همچون تهران طلبه این محصولات هستند و در این میان مردم محلی از مشتریان ثابت می باشند.
این بانوی کارآفرین که سابقه 30 ساله در آشپزی دارد در خصوص چگونگی آغاز به کارش در زمینه تولید محصولات ارگانیک و غذاهای محلی می گوید: فعالیت ابتدایی در یک کارگاه کوچک 50 مترمربعی با سرمایه بسیار ناچیز شروع شد و پس از اخذ مدرک سرآشپزی از دانشگاه در سال 78 فعالیتم را گسترش دادم. از آن پس توانستم کیفیت محصولاتم را به عنوان یک تولیدکننده ارتقا دهم و با کمک یافته های علمی همراه با تجربیات بانوان محلی ترکیبات جدید در محصولات خود ایجاد کنم.
بلای کرونا بر کسب و کار روستایی
خانم بالی لاشکی همچنین به مشکلات ناشی از شیوع ویروس کرونا و تاثیر آن بر کسب و کار خودش می گوید: کسب و کارش همانند دیگر فعالیت های اقتصادی در مناطق غربی استان مازندران پیوند تنگاتنگی با گردشگری دارد و مشکلات پیش آمده از شیوع ویروس کرونا تاثیر منفی بر درآمد و به طور کل فعالیت اقتصادی ما گذاشته است.
به گفته او، با توجه به محدودیت های کرونایی از هفت ماه گذشته که با کاهش میزان گردشگران به عنوان مهم ترین مشتریان تولیدات محصولات محلیهمراه بوده است ، تولیدات محصولات کارگاه کاهش یافته است.
این بانوی کارآفرین با اشاره به همکاری و اشتغال هفت بانوی کجوری در کارگاه تولیدی‌اش می گوید که پیش از شیوع ویروس کرونا بیش از 40 بانوی خانه‌دار از روستاهای کدیر، چمرکوه، شاه ناجار، خاچک، سریوده، فیروزکلا، نارنجبن و حسن‌آباد در تولید و تهیه محصولات با او همکاری می کردند که با توجه به شرایط پیش آمده مجبور به تعدیل نیرو شدند.
وی که به ادعای خودش تاکنون اقدام به دریافت هیچگونه تسهیلات بانکی نکرده است به تغییر و تنوع در کسب و کار خود اشاره کرده و اظهار داشت: امسال با دریافت مجوز بوم گردی با ظرفیت 10 نفر در خانه قدیمی روستایی علاوه بر تهیه و فروش محصولات غذایی پذیرای گردشگران با رعایت پروتکل های بهداشتی نیز در روستای کدیر هستیم تا بتوانیم با این شیوه اشتغال پایدار بانوان را در روستا حفظ کنیم.
بالی لاشکی سود کم و کیفیت بالای تولیدات این کارگاه را عامل موفقیت در این سال های اخیر دانست و ایجاد یک کارگاه بزرگتر به همراه چندین شعبه و تنوع تولیدات و صادرات را از برنامه های کاری آینده خود می داند.
بخش تاریخی ، ییلاقی و کوهستانی کجور نوشهر با قدمتی حدود هفت هزار سال دارای ظرفیت های فراوان در حوزه گردشگری و کشاورزی است. روستای کُدیر نیز با قدمت حدود 800 سال به عنوان بخش از مبادی سرزمین رویان قدیم بین آمل و دیلم به شمار می‌رفت.
برخورداری از شرایط آب و هوایی مستعد در حوزه کشاورزی نظیر پرورش انواع گیاهان دارویی ، پرورش قارچ ، ماهی قزل آلا ،‌پرورش و تولید دام و طیور سنتی و صنعتی ، تولید انواع میوه های باغی مانند گیلاس ، گردو ، فندوق ، سیب ، انگور ،‌ گلابی و نیز گندم ، جو ، برنج و حبوبات از مهم ترین ظرفیت های بخش کشاورزی کجوراست.
بخش کجور نوشهر با برخورداری از 62 روستا و 2 شهر ، دستکم 12 هزار نفر جمعیت ثابت و 25 هزار نفر جمعیت متغیر دارد و این منطقه ییلاقی و کوهستانی درفاصله حدود 75 کیلومتری جنوب شرقی نوشهر قرارگرفته است.

لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/256114/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

صحبت های دلنشین دکتر کاکاوند در مورد قدرت

سفارت ایران در فرانسه از پیگیری قضایی فرد حمله‌کننده چشم‌پوشی کرد

لیست 16 نفره انتخاباتی «شانا» منتشر می‌شود

سخنگوی وزارت خارجه: اتهامات آرژانتین علیه شهروندان ایرانی فاقد اعتبار است

دیدار دبیر شورای عالی امنیت ملی با دبیر کمیته سیاسی و حقوقی دفتر مرکزی حزب کمونیست چین

تصویری جدید از موشک‌های ایرانی بر فراز دیوار ندبه در قدس اشغالی

جمیله علم‌الهدی در پاکستان، «بانوی اول» شد

انعقاد تفاهم‌نامه سرمایه‌گذاری خارجی 8 میلیون دلاری در بندر امام خمینی

مدیرعامل استقلال ملاثانی: شورای تأمین تکلیف دیدارهای خانگی ما را مشخص کرد

پیش بینی استقرار پایگاه فوریت‌های پزشکی در مسیر زوار شلمچه

سرپرست استقلال خوزستان:فقط تمرکز و دیگر هیچ!

بررسی 15 پرونده در کمیسیون ماده 5 آذربایجان غربی

مرکز متخلف خدمات زیبایی در خرمشهر مهروموم شد

راه اندازی پویش هشتگ معلم عزیزم

سپاهانی‌ها در انتظار نامه خوزستانی‌ها به سازمان لیگ

پیش بینی روند افزایش دما در آبادان و خرمشهر

وزیر جنگ رژیم صهیونیستی: نبرد آتی در جبهه شمال تعیین کننده است

گزارش تمرین سپاهان؛ محمد دانشگر پا به توپ شد

حمله موشکی گردان‌های المجاهدین به سرزمین‌های اشغالی

بخاطر دوتا کلیه چقدر خودشو برای ما میگیره!

فروش کمدی‌ها چهار برابر بقیه فیلم‌ها!

زنده شدن خاطرات یاسمن برای حامد

چندرغاز که دیگه چانه زدن نداره!

هجوم هواداران محمدرضا گلزار برای سلفی گرفتن با او!

سکانسی خنده دار از سریال «سه در چهار»

تلسکوپ فضایی جیمز وب شواهدی از وجود حیات را کشف کرده است

درخواست خصمانه آرژانتین از پاکستان و سریلانکا علیه ایران

شمارش معکوس؛ بهترین فوتبالیست جهان کیست

گل اول ویتنام به ازبکستان در جام ملت‌های 2024 فوتسال آسیا

عبادی‌پور: تیم ملی جای بچه‌بازی نیست!

خانواده شهدا پرچمداران اصلی ایثار و شهادت هستند/ نسل امروز نیازمند آشنایی با شهدا

پاسخ معاون وزیر کار در مورد دستمزد کارگران؛ افزایش 119 درصدی حقوق در 3 سال

گام اساسی دولت سیزدهم برای اجرای طرح‌های کیفی‌سازی سوخت در پالایشگاه‌ها

حضور پارک فناوری و نوآوی نفت در بزرگ‌ترین نمایشگاه صادراتی کشور

شاعرانه/که درد عاشقان آنجا به جز شیون نمی‌دانم

ما دو جور بخشنده داریم!

متقی: تخم‌ مرغ‌های حماس در یک سبد نیست

واکنش نماینده ایران به کشف گورهای دسته جمعی در خان‌یونس

بازتاب گسترده سفر رئیس‌جمهور ایران به سریلانکا در رسانه‌های جهان

ضربه کاری به ارتش اسرائیل و ترجمه عملی تهدیدات نصرالله

بهبود سرعت و کیفیت اینترنت با اجرای فیبرنوری در خوزستان

آزادی بیان به سبک فرانسه

پخش یک سریال خارجی جدید از تلویزیون

به سطح قالتاقی انسان‌ها احترام بزارید

شکایت صداوسیما از مهران مدیری به کجا رسید؟

وقتی رفتار بهمن هاشمی به بقیه هم سرایت میکنه!

هیتلر برای چه به دنبال برج ایفل بود؟

سگ رباتیک با قابلیت شعله‌افکنی تا فاصله 10 متری

افزایش دما و رطوبت تا هفته آینده در خوزستان

العین - یوکوهاما، آماده برای جنگ بر سر جام نقره‌ای