پیام خوزستان

آخرين مطالب

سرپرست دانشکده علوم پزشکی آبادان:

توصیه‌های سلامت‌محور ماه رمضان را جدی بگیریم سياسي

توصیه‌های سلامت‌محور ماه رمضان را جدی بگیریم
  بزرگنمايي:

پیام خوزستان - آبادان - سرپرست دانشکده علوم پزشکی آبادان بر رعایت توصیه های سلامت محور از سوی روزه داران برای حفظ سلامتی شان در ایام ماه مبارک رمضان، تاکید کرد.

شکرالله سلمان‎‌زاده در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: افراد روزه‌دار باید همانند زمانی که روزه نیستند، 3 وعده غذا بخورند که این وعده‌ها شامل سحر، افطار و شام است، همچنین توصیه می‌شود در آخر شب یک میان وعده آخر شب شامل انواع میوه‌ها میل شود، صرف غذا در دفعات کمتر از 2 بار، در سال‌هایی که ماه مبارک رمضان در فصل تابستان است، به هیچ عنوان توصیه نمی‌شود.
وی درباره اهمیت وعده سحری افزود: باید توجه داشت که خالی ماندن دستگاه گوارش و نداشتن منبع انرژی برای مدت زمان طولانی بسیار مضر است زیرا روند ترشح اسید و آنزیم‌های گوارشی، عدم در دسترس بودن آب برای فعل و انفعالات حیاتی و اتمام انرژی به دلیل مصرف یک وعده غذا دچار اختلال شده و عوارض مختلفی چون سوزش سردل ، زخم معده، عدم تمرکز فکری، بی‌خوابی و عصبانیت را به دنبال دارد.
وی تصریح کرد: بهتر است غذای مصرفی در وعده سحری خصوصیات و ویژگی وعده صبحانه کامل یا ناهار را داشته باشد تا از ایجاد گرسنگی در طول روز پیشگیری شود، همچنین در وعده سحری مصرف سالاد که شامل خیار، گوجه، هویج، جوانه غلات، غذاهای حاوی کربوهیدرات‌های پیچیده و فیبر مثل نان، برنج و ماکارونی کم چرب، حبوبات و خصوصاً کاهو باشد توصیه می‌شود زیرا کاهو در مقایسه با سایر سبزی‌ها دارای آب بسیار زیادی است از احساس تشنگی در طول روز کم می‌کند.
سرپرست دانشکده علوم پزشکی آبادان گفت: روزه‌داران از مصرف غذاهای پرچربی و پرکالری، غذاهای شور و تند، سوسیس و کالباس، سس‌های چرب مانند سس مایونز و نوشیدنی‌هایی مانند قهوه، نسکافه و نوشابه در وعده سحری به شدت پرهیز کنند زیرا سبب تشنگی شدید در طول روز می‌شود، ضمن اینکه مصرف آب به مقدار زیاد در وعده سحری و به طور خاص در بین غذا به هبچ عنوان توصیه نمی‌شود زیرا سبب رقیق شدن شیره معده وآنزیم‌های گوارشی شده و روند هضم غذا را مختل می‌کند.
سلمان زاده افزود: روزه داران افطار خود را با شیر گرم یا کمی آب گرم و یا چای کمرنگ به همراه خرما یا کشمش آغاز کنند و توصیه می‌شود به جای مصرف انواع شیرینی‌ها مثل زولبیا و بامیه که فقط حاوی انرژی و فاقد مواد مغذی (ویتامین‌ها و املاح) هستند، از مواد غذایی طبیعی شیرین مثل خرما، کشمش و انواع میوه استفاده کنند، در ادامه افطار نیز مصرف غذاهای سبک و مختصر مانند نان و پنیر و سبزی توصیه می‌شود، ضمن اینکه مصرف شیر گرم و فرنی و یا شیر برنج در هنگام افطار نیز مناسب است.
وی ادامه داد: بهتر است در فاصله افطار تا سحر یک وعده غذایی مانند شام سبک را میل کرد، وعده شام در ایام گرم سال بهتر است به فاصله نیم تا یک ساعت پس از افطار و در ایام سرد سال که روز کوتاه است به فاصله یک تا 2 ساعت پس از صرف افطار میل شود تا مشابه شام در ایام معمولی سال باشد، شام می‌تواند در برگیرنده انواع گوشت، نان، غلات، لبنیات و سبزیجات باشد. مصرف ماست و سالاد بدون سس چرب که دارای کاهو باشد که بسیار هم مفید است.
این مقام مسئول اظهار کرد: در مواقعی که ماه مبارک رمضان با روزهای بلند تابستان مقارن می‌شود، یکی از مشکلات اساسی روزه داران، بروز تشنگی در طول روز است، در این ماه روزه‌داران به منظور پیشگیری از کم آبی بایستی بین افطار تا سحر مایعات فراوان مصرف کنند، به طوری که حدود 8 تا 10 لیوان آب آشامیدنی بهداشتی و مایعات سالم دیگر در فاصله افطار تا سحر باید بنوشند، در وعده سحری نیز روزه داران باید یک فنجان چای و پیش از آن میوه‌هایی همچون هندوانه و سالاد مصرف کنند تا املاح مورد نیاز بدن تأمین شود.
وی تصریح کرد: به منظور حفظ سلامتی، روزه‌داران در ایام ماه مبارک و مابقی ایام سال، از مصرف نوشابه‌های گازدار، رژیمی، آبمیوه‌های مصنوعی، دوغ گازدار و دلستر به خصوص در وعده سحری پرهیز کنند.
سرپرست دانشکده علوم پزشکی آبادان گفت: خرما میوه بسیار مغذی و کاملی است که به همراه شیر یا چای کمرنگ یا آب جوش در زمان افطار صرف می‌شود، خرما منبع بسیار خوب قند، فیبر و کربوهیدرات است و در متون مذهبی به عنوان ماده غذایی مناسب در هنگام افطار توصیه شده زیرا با مصرف خرما ویتامین و نمک موردنیاز بدن که طی ساعات روزه‌داری از دست رفته و نیز انرژی مورد نیاز بدن، تأمین می‌شود و برای عملکرد ماهیچه‌ها، ساخت عضله و بافت‌های عصبی و پیشگیری از کم‌خونی مؤثر است.
سلمان زاده ادامه داد: برخی از قنادی‌ها برای سرخ کردن زولبیا و بامیه از روغن نباتی جامد استفاده می‌کنند که این روغن‌ها به علت داشتن مقادیر بالای اسیدهای چرب اشباع و ترانس عامل مهمی در بروز بیماری‌های قلبی- عروقی هستند؛ استفاده مکرر از این روغن‌ها تولید ماده‌ای به نام پراکسید می‌کند که سرطان‌زا است، کالری بالای زولبیا و بامیه به دلیل داشتن قند و روغن زیاد زمینه‌ساز چاقی و اضافه وزن است و خوردن این ماده غذایی موجب سیری زودرس، کاهش اشتها و حذف وعده اصلی می‌شود و فرد نمی‌تواند مواد مغذی مورد نیاز بدن را دریافت کند و در درازمدت دچار کمبودهای تغذیه‌ای می‌شود.
وی با اشاره به اینکه به دلیل مصرف آب و مایعات بسیار پس از خوردن زولبیا و بامیه، غذا دیرتر هضم می‌شود، گفت: از مصرف زولبیا و بامیه در وعده سحری خودداری شود زیرا به دلیل داشتن قند بالا، سبب افزایش سریع قند خون و به دنبال آن ایجاد گرسنگی زودرس در ساعات ابتدایی روز می‌شود لذا توصیه آن است که در ماه مبارک رمضان کشمش و خرما که از سودمندترین قندهای طبیعی هستند، جایگزین زولبیا و بامیه شود، در صورت تمایل به مصرف زولبیا و بامیه بایستی به مقدار و در دفعات کم مصرف شده و از فروشگاه‌هایی که به مواد اولیه آنها اطمینان داریم و خودشان تولیدکننده اند ، آن را تهیه کنیم.


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

ساير مطالب

خودسوزی معلم مسجدسلیمانی منجر به مرگ او شد

حریرچی:همکاری مردم آمار مبتلایان به کرونا را کاهش داد

آتش‌سوزی در جنگل‌های کرخه شوش مهار شد

نقص فنی کمباین، آتش به جان اراضی کشاورزی باغملک انداخت

جزییات تماس تلفنی رییس‌جمهور با استاندار خوزستان

دستگیری سارق حرفه‌ای با 26 مهر جعلی ادارات در ایذه

افزایش 50 درصدی حقوق کادر درمان بی‌سابقه بوده است

افزایش ظرفیت نمونه گیری از افراد بی علائم در دزفول ضروری است

رونمایی از کتاب مجموعه عکس های ژوزف پلروس در کیش

آتش سوزی در جنگل‌های کرخه شوش مهار شد

حریرچی: 86 درصد اصناف کشور بارکد بهداشتی دریافت کرده اند

آتش‌سوزی پنج میلیارد به کشاورزان ایذه خسارت زد

جزئیات تماس روحانی با استاندار خوزستان / مجوز کشت شلتوک صادر شد

فاصله گذاری ها در خوزستان تشدید می‌شود

فشار کمتری به اصناف خوزستان واردشود/شیوع کرونا دراستان دیر آغازشد

دوشنبه، تصمیم‌گیری برای تعطیلی آخر هفته / امتحانات پایه نهم حضوری برگزار نمی‌شود

چک صیاد چیست؟

معاون وزیر بهداشت: بیمارستان‌های خوزستان از آمادگی بالایی برای مقابله با کرونا برخوردارند

جزییات تماس تلفنی رییس جمهوری با استاندار خوزستان

دستگیری سارق حرفه ای با 26 مهر جعلی ادارات در ایذه

دکتر حریرچی: 86 درصد اصناف کشور بارکد بهداشتی دریافت کرده اند

مدیرعامل گروه ملی صنعتی فولاد ایران: تمام خطوط تولید در مدار هستند

فردا برای فعالیت ادارات و اصناف در خوزستان تصمیم گیری می شود

اینفوگرافیک/ آخرین آمار مبتلایان و جان‌باختگان کرونا در خوزستان

امتحانات پایه نهم در خوزستان حضوری برگزار نمی‌شود

حریرچی: کشف واکسن کرونا حداقل یک سال طول می‌کشد

12 هکتار از مزارع باغملک در آتش سوخت

مردم خوزستان از دورهمی های خانوادگی پرهیز کنند

رسم تیراندازی در عیددیدنی، مرگ نوجوان شادگانی را رقم زد

پیش‌بینی افزایش موارد ابتلا در خوزستان در چند روز آینده

دستور روحانی به رئیس بانک مرکزی: تورم را کنترل کنید

تاکنون تصمیمی درخصوص تعطیلی پایان هفته گرفته نشده است

ماجرای عجیب «اتحادیه ضد ماسک» در دوران آنفولانزای 1918

جزئیات سوءقصد به جان هاشمی رفسنجانی در خرداد 58 / «آقای رفسنجانی دست یکی از تروریست‌ها را گرفته بود و تروریست دیگر ناگهان شلیک کرد»

اصناف شوشتر هر چه سریع تر در سامانه سلامت ثبت نام کنند

هشدار نمایندگان مجلس درباره آینده بازار بورس

تولید باتری جدیدی از هوا که از لیتیوم-یون بهتر است

آیین‌های عروسی و عزا مهمترین عامل انتشار بیماری کرونا در خوزستان

وزش باد و گرد و غبار در راه خوزستان

آمادگی طلبه ها و بسیجیان خوزستان در خدمت به بیماران مبتلا به کرونا

معاون وزیر بهداشت: به زندگی با کرونا باید عادت کنیم

امتحانات پایه نهم در خوزستان به صورت حضوری برگزار نمی شود

مردم دزفول حسرت تسلیم شهر را بر دل صدامیان باقی گذاشتند

25 پروژه عمرانی و خدماتی توسط شهرداری دزفول افتتاح و کلنگ زنی شد

انفجار گاز در شهرستان اهواز 2مصدوم برجا گذاشت

روند صعودی کرونا در خوزستان اکنون کنترل شده است

جشنواره مجازی هنرهای تجسمی به مناسبت «4 خرداد» در دزفول برگزار شد

آغاز نوبت‌دهی الکترونیکی«شاد» برای ثبت‌نام دانش آموزان خوزستانی

2600 بسته معیشتی بین نیازمندان دزفول توزیع شد

9043 مجموع بهبودیافتگان مبتلابه کرونا در خوزستان/ 490 ابتلای جدید