پیام خوزستان
/یادداشت/
بخش نامه ای که کام ورزش خوزستان را تلخ کرد
دوشنبه 29 مرداد 1397 - 4:51:05 AM
ایسنا
پیام خوزستان - وزارت نفت اخیرا تصمیمی را مبنی بر کاهش سرمایه‌گذاری شرکت‌های تحت پوشش این وزارت در ورزش اتخاذ کرده است که باتوجه به تعدد تیم‌های نفتی در خوزستان، به نظر می‌رسد دود آن بیشتر به چشم نوجوانان و جوانان خوزستانی که ورزش حداقل سهم آن‌ها از نفت است، خواهد رفت.
 تقریبا 20 روزی است که از دستور وزیر نفت مبنی بر این که شرکت های تحت پوشش وزارت نفت امسال تنها می توانند 40 درصد بودجه سال 96 را در ورزش قهرمانی سرمایه گذاری کنند، می گذرد؛ تصمیمی که هر طور به آن نگاه شود به واسطه بودن شرکت های مناطق نفت خیز جنوب، ملی حفاری، پالایش نفت و پتروشیمی، تنها به ضرر ورزش خوزستان است و می تواند ضربات جبران ناپذیری بر پیکره ورزش استان وارد کند.
براساس این بخشنامه باشگاه های ورزشی شرکت های وابسته به نفت نمی توانند در بخش ورزش همگانی که همیشه مورد تاکید همگان از جمله مقام معظم رهبری بوده است، فعالیت کنند. این باشگاه ها از برگزاری جشنواره نیز منع شده اند. همچنین بر اساس این بخشنامه مربیان شاغل در این شرکت ها دیگر نمی توانند در تیم های ورزشی شرکت های تابعه، فعالیت داشته باشند و این تصمیم در حالی است که خوزستان مربیان شاخص بی شماری در این تیم های ورزشی دارد که همگی خدمات بسیاری به ورزش کشور داشته اند.
شاید اوج این بخشنامه که به نظر می رسد از اول تا پایان آن بیشتر کام خوزستانی ها را تلخ می‌کند، انحلال تیم های ورزشی این شرکت‌ها است که باتوجه به تعدد شرکت‌های نفتی در استان، از این به بعد جوانان خوزستانی کمتر خواهند توانست در میادین ورزشی دنیا و کشور خودی نشان دهند و شاید تنها سهم آن ها از نفت شان، آلاینده‌های نفتی باشد.
همچنین این وزارت‌خانه برای اطمینان از این که شرکت های تابعه به موارد بخش‌نامه عمل کنند، به آن‌ها گوشزد کرده است که در صورت برگزاری مسابقه یا تخلف در دیگر موارد دستورالعمل ابلاغی، توبیخ خواهند شد.
در حالی با این تصمیم، ورزش از جوانان خوزستانی گرفته می شود که این مهم حداقل سهم آن‌ها از نفت است و شاید برای خوزستانی که با مشکلات بسیاری دست و پنجه نرم می‌کند، این ورزش تنها میدانی برای شادی و نشاط جوانان آن باشد.
این تصمیم در حالی اتخاذ شده است که خوزستان با تولید بیش از 83 درصد نفت کشور، اصلی‌ترین منبع تولید نفت ایران محسوب می‌شود و نقشی بی‌بدیل و اساسی در حرکت چرخ اقتصاد این مرز و بوم دارد.
به نظر می‌رسد وزارت نفت در پی این تصمیم حتی وظیفه اجتماعی این وزارت‌خانه را هم فراموش کرده است؛ اما می توان دوباره یادآور شد که از جمله وظایف اجتماعی وزارت نفت، خدمات رسانی به مناطق نفتی در قالب پروژه ها و برنامه های ورزشی، عمرانی، بهداشتی، زیستی و ... است.
این تصمیم نگران‌کننده، باشگاه‌های مناطق نفت خیز جنوب، ملی حفاری، پتروشیمی ها و پالایش نفت را که خدمات بسیاری به ورزش استان داشته اند، دچار مشکل جدی می‌کند و اجرایی شدن آن مطمئنا ورزش خوزستان را که از دیرباز یکی از قطب‌های ورزش ایران بوده است، از مسیر حرکت خود خارج خواهد کرد و شاید دیگر نتوان این جمله مرد اول ورزش استان را که "حال ورزش خوزستان خوب است"، شنید.
با این تصمیم، مسوولیت بر شانه استاندار خوزستان، یوسفی نماینده مردم اهواز و عضو فراکسیون ورزش مجلس و مدیرکل ورزش و جوانان خوزستان که به خوبی به شرایط استان واقف هستند و بارها به نقش اساسی ورزش در این استان اشاره کرده‌اند و آن را باعث شادی، نشاط و امید خوزستانی‌ها و به حاشیه رفتن بداخلاقی‌ها دانسته‌اند، بیشتر سنگینی می‌کند و باید تا بیش از این دیر نشده است واکنشی به موقع نسبت به این موضوع داشته باشند و با رایزنی و پیگیری، مانع از اجرایی شدن این دستورالعمل شوند و اجازه ندهند که دود این تصمیم به چشم جوانان خوزستانی برود.
اخیرا نیز اداره کل ورزش و جوانان خوزستان در ارزیابی عملکرد صورت گرفته سال 96 توسط وزارت ورزش، رتبه نخست کشور را به دست آورد که نمی‌توان از فعالیت خوب باشگاه های مناطق نفت خیز جنوب و ملی حفاری و میزبانی‌های موفق آن ها از رقابت های بین المللی در رشته هایی همچون وزنه‌برداری چشم پوشید؛ پس با اجرایی شدن قطعی این بخشنامه، نمی‌توانیم شاهد میزبانی از رویدادهای مهم ورزشی در استان باشیم و به طور حتم این موضوع در ارزیابی عملکرد اداره کل ورزش و جوانان خوزستان هم تاثیرگذار خواهد بود و شاید دیگر خبری از رتبه اول هم نباشد و کسب این رتبه از این به بعد برای خوزستان به یک آرزو تبدیل شود.
مسوولان خوزستان نباید اجازه دهند با این تصمیم وزارت نفت، نفس ورزش خوزستان به شماره بیفتد و از آن جایی که حق گرفتنی است باید حق این نوجوانان و جوانان را هر چه زودتر بگیرند.
البته نمی توان به تمامی موارد این بخشنامه که در اجرای سیاست های دولت برای صرفه جویی و کاهش هزینه هایی که عملا تاثیری در کارایی دستگاه ها ندارد، ایراد گرفت و شاید اجرایی شدن برخی موارد آن در قسمت های مختلف شرکت های نفتی به نوعی از ریخت و پاش های بسیار جلوگیری کند اما کاهش هزینه ها در حوزه ورزش باید کارشناسی شده و منطقی باشد چرا که میادین ورزشی مکانی امن برای جوانان و نوجوانانی است که آسیب های اجتماعی هر لحظه در کمین آن ها است. در صورت اعمال تصمیم غیر کارشناسی در این زمینه، باید منتظر عواقب جبران ناپذیر آن برای جوانان خوزستانی بود.
 


http://www.khozestan-online.ir/fa/News/68481/بخش-نامه-ای-که-کام-ورزش-خوزستان-را-تلخ-کرد
بستن   چاپ