پیام خوزستان
گردشگري خوزستان و نقش استانداري در رونق آن
چهارشنبه 5 آبان 1395 - 9:02:41 AM
ايرنا
خوزستان انلاين- تا همين چند سال پيش صنعت گردشگري در کشور ما به دلايل متعدد مورد توجه چنداني قرار نگرفته بود. در استان خوزستان نيز به تبع آن به گردشگري چندان اعتنايي نميشد.
اما اين وضعيت در کشور چند سالي است تغيير کرده است؛ کاهش درآمدهاي نفتي و البته تغيير نگاه بسياري از مسئولان نسبت به مزاياي ورود گردشگر به کشور ،اين صنعت را داراي اولويت در کشور کرده است.
در دولت فعلي حوزه گردشگري به دليل سياستهاي مناسب دولت، ساليانه به طور متوسط شاهد رشد ده درصدي ورود گردشگر به کشور بوده است و استان هاي مختلف در زمينه توسعه زير ساختهاي گردشگري کارهاي مهمي را انجام داده اند و حتي برخي از آنها نخستين اولوليت توسعه استان خود را گردشگري تعريف کرده اند.
اما به نظر ميرسد در سالهاي گذشته گردشگري خوزستان همچنان مورد توجه مسئولان ارشد استان نبوده است. در اين زمينه به چند نکته بايد اشاره کرد.
1- گردشگري صنعتي است که براي رونق آن بايد همکاري گستره دستگاهها و سازمانهاي مختلف صورت پذيرد. به گفته برخي مسئولان ارشد اين صنعت براي برنامه ريزي رونق گردشگري حدود سي دستگاه و ارگان مختلف ميبايست همکاري به هم پيوسته اي داشته باشند.
در خوزستان هم طبيعتا براي رسيدن به يک وحدت رويه و به هم پيوستگي در اين صنعت نقش استانداري نقش بي بديلي است، شواهد اما نشان مي دهد در سالهاي گذشته استانداري خوزستان براي اين امر مهم و حياتي وقت زيادي صرف نکرده است.
اگر بدانيم که سازمان ميراث فرهنگي به عنوان متولي اصلي اين صنعت در مواجهه با ادارات مختلف دچار چالشهاي متعددي است آنوقت به ضرورت توجه بيشتر مديران ارشد استانداري خوزستان و ضرورت ورود جدي و بدون مماشات آنها به اين حوزه بيشتر واقف ميشويم.
نمونه هاي ناهماهنگي در دستگاههاي اجرايي استان در زمينه گردشگري بسيار است ولي در تازه ترين آنها رياست سازمان آب و برق خوزستان که مجموعه تحت نظرش به دليل فقدان نيروي متخصص در حوزه گردشگري و انحصار چندين ساله در بهره برداري و مديريت زيباترين تاسيسات گردشگري آبي، خود کارنامه نامناسبي در حوزه گردشگري دارد، در زمينه نحوه بهره برداري از موزه پارک جزيره اهواز؛ سازمان ميراث فرهنگي خوزستان را ناتوان از اداره آن دانسته است.
2- بايد بپذيريم منابع فعلي سازمان ميراث فرهنگي ،صنايع دستي و گردشگري خوزستان جوابگوي حجم انبوه عقب ماندگي استان در زمينه گردشگري نيست.
از سويي تجربه استانهاي پيشرو اين صنعت در کشور نشان داده همکاري دستگاههاي اداري مختلف در اين زمينه نقش مهمي در ارتقا زيرساختهاي گردشگري در اين استانها داشته است. به عبارتي واضح تر براي توسعه گردشگري خوزستان تاکيد بر تعصب سازماني سم مهلکي است.
مديران ارشد دستگاههاي اجرايي خوزستان بايد کمک به حوزه گردشگري را در وهله اول کمک به توسعه خوزستان و افزايش درآمد خوزستاني ها بدانند نه امتياز دادن به متوليان اين صنعت در استان. به نظر ميرسد نقش استاندار محترم و معاونين وي در ترغيب مديران اجرايي استان به همکاري مشترک در حوزه گردشگري رسالتي است که گذشت زمان نشان ميدهد در انجام آن چقدر توفيق داشته اند.

http://www.khozestan-online.ir/fa/News/4506/گردشگري-خوزستان-و-نقش-استانداري-در-رونق-آن
بستن   چاپ