پیام خوزستان
مجسمه حافظ به دستور چه کسي ناپديد شد؟
يکشنبه 14 مهر 1392 - 3:04:53 PM
فارس
روز گذشته خبري مبني بر سرقت مجسمه 2 متري حافظ منتشر شد و امروز يکي از سايت‌هاي خبري به نقل از معاونت اجتماعي فرماندهي نيروي انتظامي اهواز اين خبر را تکذيب کرده و اعلام کرده است که «شرکت سازنده تنديس با همکاري عوامل شهرداري اهواز نسبت به جابجايي اين تنديس که گفته شده 600 کيلوگرم وزن داشته اقدام کرده است.» 

همچنين تکذيب اين خبر از سوي مدير روابط‌ عمومي و امور بين‌الملل شهرداري اهواز نيز صورت گرفت و فرزين حاتمي کاکش  اعلام کرده است که همه اخبار درباره سرقت مجسمه حافظ در اهواز شايعه بوده‌ است.

او دليل مفقود شدن اين مجسمه را جا به جايي آن به مکاني ديگر اعلام کرده و از تلاش براي جانمايي مناسب و نصب مجدد اين مجسمه در آينده نزديک و پس از بررسي دقيق در محلي مناسب خبر داده است.

 تکذيب اين خبر در حالي صورت مي‌گيرد که شهني مدير عامل سازمان زيباسازي شهرداري اهواز همچنان بر اين موضوع اصرار دارد که اين مجسمه بدون اطلاع مقامات مسئول در سازمان زيباسازي و شهرداري اهواز مفقود شده و لازم است که با خاطيان برخورد صورت گيرد.

ارسلان شهني مدير عامل سازمان زيباسازي شهرداري اهواز جوابيه‌‌اي را به صورت اختصاصي در پاسخ به تکذيب اين خبر در اختيار خبرنگار هنرهاي تجسمي  گذاشته است که متن کامل اين  جوابيه پيش روي شما قرار دارد:

مدير عامل سازمان زيباسازي شهرداري اهواز در جوابيه خود نسبت به تکذيب سرقت مجسمه حافظ نوشته است: «احتراماً با توجه به تکذيب حيرت‌انگيز!! مفقود شدن مجسمه حافظ در فلکه دانيال موارد ذيل به استحضار مي‌رسد

 الف) موضوع مفقود شدن و تکذيب آن!!

 1: به گواهي عکس‌هاي پيوست، مجسمه در نقطه فوق نصب گرديده بود و بعد مفقود شده است و موضوع کاملاً محرز مي‌باشد.

2: به محض اطلاع سازمان،‌اينجانب شخصاً با مديريت حراست سازمان،‌مديريت حراست شهرداري اهواز مکاتبه آني نموده ( که مدير محترم حراست شهرداري دستور فوري بسيج عوامل مربوطه را جهت پيگيري صادر نمودند) و نيز با شهردار منطقه سه مکالمه تلفني نمودم و هر سه نفر کاملاً بي‌اطلاع بودند و شهردار منطقه از اتفاق فوق به شدت اظهار ناراحتي نمودند،‌ضمناً در پيگيري کارشناسان سازمان عوامل منطقه نيز کاملاً اظهار بي‌اطلاعي کردند!

3: سؤال اينست اگر مجسمه به دستور منطقه جمع آوري شده بود،‌چرا ايشان و نيز حراست شهرداري اهواز و حراست سازمان و عوامل منطقه کاملاً از موضوع فوق بي اطلاع بودند؟

4: در پيگيري‌هاي همان روز شايعاتي مبني بر جمع آوري توسط بسيج سپاه مطرح شد که اينجانب با معاون محترم سپاه وليعصر (جناب سرهنگ هاتف) «موضوع را» در ميان نهادم و ايشان ضمن تکذيب اعلام نمودند با طرح کنندگان اين شايعه به شدت برخورد خواهند نمود.

5: اينجانب با نماينده اداره اطلاعات تماس و طرح موضوع نمودم که ايشان از قبل مطلع و ناراحت بودند ليکن اطلاعي از چگونگي آن نداشته و قول پيگيري سريع دادند.

6: اينجانب پس از اطلاع به حراست به جهت اهميت موضوع و ضرورت اطلاع شهروندان  دادم.

7: پس از حساس شدن نهادهاي فوق (که بسيار سريع و قاطع بود) و ناکام ماندن شايعه جمع آوري مجسمه توسط بسيج!! و اقدام سريع و درخور تقدير حراست شهرداري اهواز و اداره اطلاعات، ظاهراً منطقه در هنگام حضور در حراست شهرداري اعلام مي‌نمايد که خودشان (مجسمه را) جمع آوري نموده‌اند!! و هيچ فرد خاصي را به عنوان خاطي معرفي نکرده! و ظاهراً شهردار منطقه نيز اعلام مي‌کند که عوامل زيردستش بدون اطلاع ايشان اقدام به اين کار نموده‌اند. جاي سؤال باقي است که چگونه همه اين اتفاقات صورت مي‌گيرد و در آخر هيچ فرد خاصي مقصر نيست؟!! و ناهماهنگي! دليل اين اتفاقات حيرت‌انگيز اعلام مي‌گردد و حتي به صورت تلويحي سازمان زيباسازي به خاطر اطلاع رساني سرزنش مي‌گردد!! ليکن در مورد ناهماهنگي به موارد زير توجه فرماييد:

ب) موضوع ناهماهنگي و مکان‌يابي نامناسب!!

 1: مطابق اساسنامه سازمان( که مصوب شوراي اسلامي شهر و تأييد وزارت کشور است) که قانون محلي محسوب مي‌شود،‌نصب هر الماني در شهر وظيفه سازمان زيباسازي است. اين موضوع به ويژه در مورد فلکه‌ها در شهر طي نامه شماره 33267/1100/1 مورخ 27/9/90 توسط شهردار وقت آقاي کتانباف به تمامي مناطق ابلاغ شده است.

2: شهرداري منطقه سه طي نامه شماره 45646/13 مورخ 2/7/92 از سازمان زيباسازي درخواست نموده نسبت به طراحي المان ميدان هاي اقبال، دانيال، عامري و ...اقدام نمايد. سازمان نيز طي نامه شماره 4278/24 مورخ 9/7/92 (يک هفته بعد) پاسخ داد که «بزودي تنديس حافظ در ميدان دانيال نصب خواهد شد و پس از آن دو تنديس ديگر نيز در دو ميدان اقبال و عامري نصب مي‌گردد!!! حال چگونه ناهماهنگي عامل جمع آوري محسوب مي‌شود؟! و مگر به جز با مکاتبات کتبي و مذاکرات شفاهي راهکار ديگري نيز براي هماهنگي وجود دارد؟! و به نظر مي‌رسد امکان ارائه بهانه‌هاي ديگر و بهتري وجود داشت!!

در مجموع به نظر اين سازمان بايد بر روي حرف شهردار منطقه سه که خود را بي اطلاع دانسته است حساب کرد اما قطعاً و يقيناً جمع آوري مجسمه‌اي که با شرايط فعلي بين يکصدو پنجاه تا دويست ميليون تومان ارزش دارد،‌محل ابهام و ترديد است و بلکه مايه حيرت است!! و نحوه برخورد و يا ناديده گرفتن تعمدي موضوع فوق بر عهده متوليان امر مي‌باشد،‌ليکن ارائه اطلاعات نادرست به مردم و شهروندان و تکذيب موضوع «اظهر من الشمس» احتمالاً باعث بروز بي اعتمادي شهروندان و ناامني ذهني و رواني آن‌ها مي‌گردد که قاعدتاً همانطور که ذکر شد، مسئوليت پيگيري و معرفي مقصران و افراد متخلف بر عهده نهادهاي مربوطه مي‌باشد که گزارش فوق براي تمامي آن‌ها نيز ارسال مي گردد.

در پايان وظيفه خود مي دانيم مجدداً از اقدام سريع و قاطع اداره اطلاعات استان، سپاه حضرت وليعصر(عج) و حراست شهرداري اهواز تقدير و آرزو نماييم جهت جلوگيري از تکرار دوباره، با متخلفان برخورد صورت گيرد.»

 خبر سرقت اين مجسمه در اهواز بار ديگر خاطره ناخوشايند سرقت مجسمه‌هاي تهران را در اذهان زنده کرد و هنرمندان و مردم هنردوست بسياري را نگران کرده است چرا که پليس تهران عليرغم وعده‌هاي بسياري که براي پيگيري و دستگيري سارقان اين مجسمه‌ها داده بود،‌بعد از چندين سال هنوز موفق به يافتن سرنخي از اين سارقان نشده است! و در چنين امنيتي که براي سارقان آثار هنري فراهم آمده است، به نظر مي‌رسد سارقان فعاليت خود را گسترش داده و اکنون به شهرستان‌ها سري زده‌اند و از مجسمه 2 متري حافظ در اهواز شروع به کار کرده‌اند.

اي غايب از نظر به خدا مي‌سپارمت/ جانم بسوختي و به دل دوست دارمت...


http://www.khozestan-online.ir/fa/News/308/مجسمه-حافظ-به-دستور-چه-کسي-ناپديد-شد؟
بستن   چاپ