پیام خوزستان
آغاز فصل کوخه نشینی در استان بوشهر
شنبه 22 شهريور 1399 - 10:18:50
پیام خوزستان - کوخه نشینی سودجویان برای زنده گیری پرندگان شکاری، همزمان با آغاز فصل کوچ این پرندگان به استان بوشهر، آغاز می شود.

به گزارش روابط عمومی اداره کل حفاظت محیط زیست استان بوشهر ، فرمانده یگان حفاظت محیط زیست استان در آستانه فصل مهاجرت پرندگان شکاری و زمان کوخه‌نشینی برای زنده‌گیری این پرندگان تاکید کرد که این یگان در برخورد با سودجویان و حفاظت از این پرندگان با قاطعیت برخورد خواهد کرد.
سید احسان موسوی با اشاره به این که سودجویان همزمان با حضور پرندگان شکاری در استان بخ صورت شبکه ای از اواخر شهریور تا اوایل آذر، دست به زنده‌گیری و قاچاق این گونه‌ها می‌زنند، گفت: 17 گروه برای مبارزه با کوخه‌نشینی و پیشگیری از قاچاق پرندگان شکاری در نظر گرفته شده است و از هفته آینده کار مبارزه با این موضوع شروع خواهد شد..
وی با تاکید برا این که زنده‌گیری پرندگان پیش از این در استان‌های جنوبی رایج بود، اما حالا در همه استان‌ها فراگیر شده است، اظهار داشت: سود خوب زنده گیری و قاچاق این پرندگان به کشورهای حوزه خلیج فارس باعث شده است که سودجویان برای این کار برنامه ریزی منسجم داشته باشند و سختی کوخه نشینی را به جان بخرند، زیرا که برای مثال در سال‌های گذشته پرندگان شکاری با توجه به سن، اندازه و وزن بین 100 میلیون تا یک میلیارد تومان فروخته شده‌اند.
موسوی افزود: کوخه نشینان پس از زنده گیری پرنده شکاری، پلک‌های پرنده را به هم می دوزند و به آنها آسیب می زنند، برای همین محیط بانان پس از نجات این پرندگان از دست سودجویان باید آنها را به اداره محیط زیست منتقل کنند تا پس از تیمار و مداوا، به طبیعت بازگردانده شود.
فرمانده یگان حفاظت محیط زیست استان بوشهر با ارزشمند خواندن پرندگان شکاری، گفت: پرندگان شکاری در چرخه بالای زنجیره غذایی قرار دارند؛ زنجیره‌ای که از بین رفتن اجزایش ممکن است به قیمت از بین رفتن اجزا تمام شود.
موسوی با اشاره به نقش پرندگان شکاری در مهار جمعیت جوندگانی مانند مار و موش، از آن‌ها به عنوان نیرو‌های اکولوژیک طبیعت برای مبارزه با این آفات نام برد که بدون استفاده از سموم آسیب‌زا آفت‌ها را از بین می‌برند.
فرمانده یگان حفاظت محیط زیست استان بوشهر پرندگان شکاری مانند شاهین، بحری و بالابان را در معرض خطر انقراض دانست و گفت: همه کشور‌ها موظفند از این پرندگان که در فهرست قرمز سازمان جهانی حفاظت از طبیعت هستند، حفاظت کنند.
موسوی با اشاره به اینکه در قوانین شکار و صید، زنده‌گیری و قاچاق پرندگان جرم است، توضیح داد: شکار پرندگان شکاری 200 میلیون تومان و پرندگانی مانند دلیجه که برای طعمه این پرندگان به شمار می‌روند 30 میلیون تومان است علاوه بر این مجازاتی مانند حبس هم در انتظار متخلفان است.
وی افزود: با این حال، پول هنگفتی که با قاچاق پرنده شکاری نصیب سودجویان می‌شود این قدر هست که آن‌ها خطر بالایی را بپذیرند و تخلفشان را تکرار کنند.
این مقام محیط زیست معتقد است که برای مقابله با این تخلف، سازمان‌های جهانی باید کشور‌های مقصد را متقاعد کنند که این گونه‌ها در معرض از بین رفتن هستند و از خرید و فروش آن‌ها جلوگیری کنند. البته برخی از کشور‌های عربی حوزه خلیج فارس عضو کنوانسیون‌های محیط زیست هستند، اما خرید و فروش پرنده به صورت غیرقانونی در آن‌ها رواج دارد.
موسوی با اشاره به این نکته که برخی از کشور‌های عربی مراکز پرورش پرندگان شکاری ایجاد کرده‌اند، اما باز هم مشتری گونه‌های وحشی هستند، اظهار داشت: محیط‌بانان استان سال گذشته با هزار و 500 نفر روز ماموریت، 24 متخلف را دستگیر کردند و یک بهله بالابان و 300 قطعه بهله قمری و دلیجه را کشف و سپس در طبیعت رها کردند.
فرمانده یگان حفاظت محیط زیست استان بوشهر به تعداد کم محیط‌بانان و دشواری کارشان برای حفاظت از 377 هزار هکتار مناطق چهارگانه زیر نظر این اداره کل اشاره کرد و ادامه ادامه: طبق استاندارد‌های جهانی به ازای هر هزار هکتار باید یک محیط‌بان داشته باشیم، اما ما به جای 377 محیط‌بان 60 تا 70 نیرو در این حوزه داریم.
موسوی برخورد با زنده‌گیری پرندگان را نیازمند همکاری دستگاه‌های مختلف دانست و گفت: دستگاه‌های مختلف از جمله دستگاه‌های امنیتی و انتظامی باید در این زمینه کمک کنند زیرا این کار فقط از عهده محیط زیست بر نمی‌آید.
وی با اعتقاد به اینکه همراهی این نهاد‌ها که امکانات خوبی دارند، می‌تواند کشفیات را بیشتر کند، افزود: در صورتی که از کمک نهادهای دیگر برخوردار شویم با توان بیشتری می توانیم با سودجویان مقابله کنیم و با متخلفان جدی‌تر برخورد و از خروج پرندگان از کشورمان جلوگیری کرد.
فرمانده یگان حفاظت محیط زیست استان بوشهر از مردم نیز خواست در تماس با شماره 1540 و یا مراجعه به اداره‌ها و پاسگاه‌های محیط زیست به شناسایی و برخورد با تخلف‌های زیست محیطی کمک کنند.

http://www.khozestan-online.ir/fa/News/200773/آغاز-فصل-کوخه-نشینی-در-استان-بوشهر
بستن   چاپ