پیام خوزستان
روند صعودی ورود آب به سدهای دز و کرخه
سه شنبه 6 اسفند 1398 - 13:05:15
پیام خوزستان - اهواز - مدیر دفتر برنامه‌ریزی منابع آب سازمان آب و برق خوزستان گفت: بارش‌های شب گذشته افزایش تدریجی ورود آب به سدها در حوضه های دز و کرخه را نشان می‌دهد.

داریوش بهارلویی سه شنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: بارش‌هایی که از اواخر دوشنبه آغاز شده و تا اوایل چهارشنبه ادامه دارد، در حال اثرگذاری بر ورودی آب سدهاست و رصدها، افزایش ورودی به حوضه‌های دز و کرخه را نشان می‌دهد.
وی افزود: بر اساس آمار دریافتی روند صعودی ورودی آب قابل مشاهده بوده و در ایستگاه تله زنگ (لرستان) حوضه دز ارقام به یک هزار مترمکعب برثانیه رسیده است.
بهارلویی با بیان اینکه خروجی سدهای کرخه و دز تا یک هفته آینده افزایش تدریجی خواهد داشت، اضافه کرد: خروجی سد دز در حال حاضر 240 مترمکعب برثانیه، سد کرخه 350 مترمکعب برثانیه، سد مارون 10 مترمکعب برثانیه و گتوند (کارون) 200 مترمکعب برثانیه است.
وی حجم خالی سدهای استان را در حال حاضر 8.8 میلیارد مترمعکعب عنوان کرد و ادامه داد: این حجم برای مهار سیلاب‌های ورودی به سدهای خوزستان کافی است، هم اکنون حجم کلی سدهای استان 12.6 میلیارد مترمکعب است که در سد کرخه 3.2 میلیارد مترمکعب، سد دز 1.36 میلیارد مترمکعب، سدهای حوضه کارون 7.46 میلیارد مترمکعب و سد مارون 410 میلیون مترمکعب آب ذخیره شده است.
بهارلویی همچنین گفت: با توجه به اینکه بارندگی در حوضه‌های بالادست خوزستان از دیروز شروع شده، اثر آن هنوز بر سدها مشخص نیست و تا فردا معلوم می‌شود.
وی افزود: بارندگی در اکثر ایستگاه‌های حوضه کرخه و دز بیشتر از 30 میلیمتر بوده و در صورت تداوم بارش‌ها، روند صعودی ورودی به سدها ادامه می‌یابد.
بهارلویی خاطرنشان کرد: طبق برنامه‌ریزی، افزایش خروجی سدها در حد تاب‌آوری رودخانه‌ها تنظیم شده است.
وی در ادامه گفت: تنها منطقه‌ای که با بالا آمدن آب رودخانه دچار مشکل شده منطقه «گبان» در شهرستان هویزه و در حاشیه رودخانه کرخه است که دلیل آن لوله‌گذاری بخشداری برای تخلیه سیلاب گذشته و عدم جمع آوری لوله‌ها بوده است، مقرر شده سازمان آب و برق با اعزام ماشین آلات خود به جمع‌آوری این لوله‌ها کمک کند، تا 24 ساعت آینده مشکل این منطقه مرتفع می‌شود.
بر اساس این گزارش، رابعی معاون مطالعات پایه و طرح‌های جامع منابع آب سازمان آب و برق خوزستان دیروز (دوشنبه) گفت : این بارندگی‌ها مشابه باران‌های سیل آسای فروردین امسال است اما با توجه به کافی بودن حجم خالی سدها اطمینان می‌دهیم که حوادث فروردین تکرار نمی‌شود. به گفته وی بر اساس برنامه ریزی‌ها تا یک هفته آینده، خروجی سد کرخه به 400 تا 450 مترمکعب برثانیه و خروجی سد دز به 700 تا 750 مترمکعب برثانیه افزایش می‌یابد و در صورت تحقق بارش‌ها، احتمال دارد خروجی این سد به یک هزار مترمکعب برثانیه و یا بیشتر نیز برسد.
اداره کل مدیریت بحران خوزستان از روز یکشنبه گذشته با هشدار نسبت به طغیان مسیل‌ها و رودخانه‌ها، حالت آماده باش در استان اعلام کرده است. این اداره کل همچنین با صدور اخطاریه ای نسبت به تشدید فعالیت سامانه بارشی از پنجم تا هفتم اسفند هشدار داده و اعلام کرده، در ارتفاعات شمال 175 میلیمتر باران و بیشتر، در ارتفاعات شرق و شمال شرق 220 میلیمتر بارندگی و بیشتر و در مناطق شمال و شمال شرق 70 تا 100 میلیمتر بارندگی و در مناطق مرکزی 30 تا 60 میلیمتر بارندگی پیش بینی شده است.
طبق گزارش هواشناسی خوزستان، بارندگی 24 ساعت گذشته در تاراز 52، ایستگاه لالی 44.9، دره بوری (روستایی از توابع بخش مرکزی لالی) 44، حسینیه اندیمشک 41.1، شوشوتر 32، بستان 30.1، شوش 28.8، گتوند 27، دهدز 26.9، مسجدسلیمان 26، دزفول 25.9، ایذه 25.7، کشاوریز اهواز 9.5، اهواز 8.2، رامهرمز 4.2 و شادگان 0.1 میلیمتر گزارش شده است.
سال آبی گذشته (مهر 97 تا پایان شهریور 98) دومین سال پرآب در خوزستان طی نیم قرن اخیر بوده، در این مدت بیش از 30 سیلاب بزرگ و کوچک در این استان رخ داد.
در پی طغیان رودخانه‌های کرخه، کارون و دز 21 شهرستان دچار سیلاب شدند. 133 روستا به زیر آب رفت و 374 روستا به صورت جزیی و کلی تخلیه شدند. به گفته وزیر کشور 400 هزار نفر در خوزستان تحت تاثیر سیل بهار امسال بودند.
در فروردین ماه امسال خروجی سد کرخه به بیش از 2 هزار مترمکعب برثانیه و خروجی سد دز به بیش از سه هزار مترمکعب بر ثانیه رسید.
برچسب‌ها
سازمان مدیریت بحران کشور سازمان هواشناسی کشور اداره کل هواشناسی خوزستان سیل سازمان آب و برق خوزستان

http://www.khozestan-online.ir/fa/News/159095/روند-صعودی-ورود-آب-به-سدهای-دز-و-کرخه
بستن   چاپ