پیام خوزستان
سنگینی وزنه محرومیت بر وزنه‌برداری آبادان
سه شنبه 1 بهمن 1398 - 9:41:58 AM
ایسنا
پیام خوزستان - آبادان - کمبود سالن و تجهیزات مورد نیاز در کنار نبود حامی مالی از جمله مشکلاتی است که ورزشکاران وزنه‌بردار آبادانی برای فعالیت در این رشته ورزشی با آن مواجه‌اند ، مشکلاتی که بار سنگین ناشی از آنها فعالیت در این رشته ورزشی در شهری که وزنه‌برداری در آن یکی از رشته‌های پرطرفدار است را سخت کرده‌است.

 وزنه‌برداری از جمله رشته‌های پرطرفدار میان جوانان است . این رشته ورزشی در آبادان نیز طرفداران بسیاری دارد. اما موفقیت در رشته ورزشی وزنه‌برداری فقط به قدرت بدنی بستگی ندارد، توانایی پرتابی بدن یا همان قدرت انفجاری برای اجرای سریع حرکت در موفقیت وزنه برداران نقش مهمی دارد و برای رسیدن به این توانایی نیاز به تمرین‌های مستمر با تجهیزات و امکانات استاندارد است.
حضور سیدایوب موسوی اسطوره وزنه برداری استان خوزستان و عنوان‌دار جهانی و راه یافته به المپیک توکیو بیانگر اوج استعداد در این رشته ورزشی در شهر آبادان است ولی این توفیق هم بهانه‌ای برای بها دادن و جلب حمایت مسئولان از وزنه‌برداران آبادانی نشده است.
نوجوانان و جوانان وزنه‌بردار آبادان از نبود حامی مالی به عنوان یک چالش این رشته ورزشی در آبادان نام برده و مدعی‌اند برای حضور در مسابقات کشوری با مشکل مالی مواجه هستند.
از سوی دیگر نبود حامی مالی برای اعزام تیم‌ها به مسابقات استانی و کشوری باعث کاهش انگیزه بین ورزشکاران این رشته ورزشی شده است و این مشکل سال‌ها است پابرجاست.
جمعی از مرییان، قهرمانان کشوری و رییس هیات وزنه برداری آبادان با حضور در میزگرد خبری "بررسی چالش‌های رشته ورزشی وزنه برداری" توجه جدی مسوولان به این رشته پر مدال و پرافتخار را مطالبه کردند.
پیشبرد اهداف نیازمند سالن و تجهیزات تمرینی است
یکی از مربیان وزنه‌برداری آبادان به وجود استعدادهای جوان در آبادان برای درخشش در این رشته ورزشی اشاره کرد و گفت: وزنه‌برداران جوان حمایت و تغذیه مناسب می‌خواهند و استعدادهای بسیاری در رشته در آبادان وجود دارد.
شالو غفاری افزود: از عمر تجهیزات وزنه‌برداری آبادان بیش از 25 سال می‌گذرد و تمرین کردن با این تجهیزات بسیار قدیمی سخت و دشوار است زیرا هر آن امکان آسیب ورزشکار وجود دارد.
وی با بیان اینکه وضعیت تجهیزات وزنه‌برداری در آبادان نیز ایده آل نیست اظهار داشت: هم اکنون بیش از 50 وزنه بردار در سالن ورزشی دهداری با وسایل معیوب و فاقد استاندارد لازم تمرین می‌کنند.
غفاری تصریح کرد: اگر حمایت لازم انجام شود آبادان همانند قبل از جنگ تحمیلی به یکی از قطب‌های وزنه‌برداری کشور تبدیل می‌شود و در ردیف سه تیم نخست کشور قرار می‌گیرد.
این مربی وزنه بردای آبادان گفت: آبادان دارای پیشینه بسیار با ارزش است و قهرمانان بین المللی ایران از این شهر رشد کردند و در عرصه های جهانی روی سکوهای مختلفی رفتند ولی پس از جنگ به دلیل مشکلات مالی و امکانات دیگر نتوانست درخشش گذشته را تکرار کند.
کمبود امکانات و نبود حامی مالی
وزنه‌بردار آبادانی راه یافته به مسابقات المپیک توکیو گفت: وزنه‌برداری رشته‌ای پرهزینه است اما اعتبار اختصاصی به هیات آبادان آنقدر کم است که توانایی اعزام تیم به مسابقات کشوری را ندارد.
سید ایوب موسوی اظهار داشت: وزنه‌برداری آبادان سال هاست به دلیل نداشتن حامی مالی نتوانسته در عرصه های کشوری صاحب مقام شود و این معضل باعث ایجاد بی انگیزگی ورزشکاران این رشته ورزشی شده است.
دارنده مدال نقره مسابقات جهانی آمریکا با اشاره به کمبود فضای تمرین برای وزنه‌برداران آبادان افزود:نبود فضا و سالن اختصاصی از مهم‌ترین مطالبات ورزشکاران این رشته ورزشی است، سالنی که برای این رشته در نظر گرفته شده بسیار فرسوده است و تمرین کردن در چنین فضایی خطرآفرین است.
موسوی تصریح کرد: وجود چنین مشکلاتی باعث می شود ورزشکار برای رسیدن به اهدافش به شهرهای دیگر نقل مکان کند همانگونه که من با رفتن از آبادان توانستم به مقام های جهانی دست یابم و سهمیه المپیک توکیو را برای ایران کسب کنم.
تجیهزات قدیمی و فرسوده
مربی تیم وزنه برداری بانوان آبادان گفت: سالنی که برای تمرین در اختیار بانوان این رشته است استاندارد نیست و از حلقه‌های لاستیکی و میله‌های تمرینی مربوط به بیش از 30 سال پیش استفاده می‌کنیم.
سهیلا روزبهانی اظهار داشت: امکانات رشته وزنه‌برداری آبادان با شهرهای دیگر قابل قیاس نیست زیرا در آبادان چیزی بنام امکانات سخت افزاری وجود ندارد.
وزنه برداری رشته پرافتخار ولی بدون حامی
رییس هیات وزنه‌برداری آبادان در این میزگرد خبری گفت: وزنه‌برداری رشته‌ای پرهزینه است و اعتبارات اختصاصی به این هیات بسیار ناچیز و با آن نمی‌توان آینده‌ای درخشان برای این رشته ورزشی ترسیم کرد.
رضا درویش با اشاره به کمبود فضای تمرین برای رشته وزنه‌برداری در آبادان افزود:نبود فضا و سالن اختصاصی از مهم‌ترین مطالبات ورزشکاران این رشته ورزشی است.
وی افزود: سالن وزنه‌برداری آبادان فرسوده است و برای بازسازی آن به بیش از 2 میلیارد ریال اعتبار نیاز است که تامین آن در توان این هیات نیست.
رییس هیات وزنه برداری آبادان گفت: وزنه‌برداری آبادان تنها رشته‌ای است که دارای قهرمان بین‌المللی می‌باشد ولی با این حال باز هم مورد توجه قرار نمی‌گیرد.
درویش افزود: رشته ورزشی وزنه‌برداری در آبادان به حمایت بیشتر مسوولان نیاز دارد و این رشته باید به عنوان یک رشته مدال‌آور و دارای ظرفیت معرفی قهرمان به تیم ملی مورد توجه مسوولان شهرستان قرار گیرد.
وی اظهار داشت: راهکار برون رفت و حل مشکلات رشته ورزشی وزنه‌برداری در آبادان افزایش حمایت و همکاری اداره کل ورزش و جوانان منطقه آزاد اروند، پالایشگاه، شهرداری، پتروشیمی و سایر ارگان‌ها برای تامین سالن اختصاصی این رشته ورزشی است.
70 ورزشکار زن و مرد به صورت سازمان یافته زیر نظر هشت مربی در رشته ورزشی وزنه برداری در آبادان فعالیت دارند.
بیش از 40 رشته ورزشی در آبادان فعالیت دارند که شاخص ترین آنها فوتبال می باشد.
برچسب‌ها
وزنه برداری آبادان ورزشی

http://www.khozestan-online.ir/fa/News/151639/سنگینی-وزنه-محرومیت-بر-وزنه‌برداری-آبادان
بستن   چاپ