پیام خوزستان
خرید تکنولوژی از کشورهای دیگر برای ایران شایسته نیست
سه شنبه 24 دي 1398 - 16:28:16
پیام خوزستان - اهواز - معاون علمی و فناوری رییس جمهوری گفت: حدود چهار میلیون دانشجو در کشور وجود دارد و ایران رتبه پنجم تربیت مهندس در جهان را به خود اختصاص داده از این رو شایسته نیست که از کشورهای دیگر تکنولوژی خریداری کنیم.

سورنا ستاری روز سه شنبه در نشست اقتصاد دانش بنیان منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی ماهشهر ، در بندر امام خمینی (ره) بیان کرد: یکی از تفاوت های میان کارخانه و صنعت این است که برای احداث یک کارخانه خط تولید از خارج کشور وارد می‌شود و سپس افرادی آن را طراحی می کنند؛ در این صورت از دانشگاه‌ها استفاده نمی شود اما در صنعت همه مراحل از جمله طراحی و ساخت ماشین آلات بومی می‌شود.
وی با اشاره به لزوم سرمایه گذاری کلان در آموزش عالی کشور افزود: باید دانشگاه‌ها تجهیز و به اساتید عضو هیات علمی توجه ویژه شود.
ستاری بیان کرد: اقتصاد کشور ما نفتی است و ذات این نوع اقتصاد حل کردن تمام مشکلات با پول است اما باید بدانیم که تکنولوژی خریدنی نیست بلکه باید آن را فراگرفت.
معاون علمی و فناوری رییس جمهوری با بیان اینکه در حوزه‌های دانش بنیان محوریت با انسان‌ها است گفت: قیمت یک بشکه نفت 154 لیتری 50 دلار است اما برخی داروها، بذر محصولات کشاورزی و عطرها، چندین برابر قیمت یک بشکه نفت به فروش می رسند و این افزایش قیمت براساس دانش به کار رفته در تولید آن محصولات است.
وی صنعت پتروشیمی را یک صنعت فوق‌العاده دانست و ادامه داد: در صنعت پتروشیمی هرچه دانش پیشرفته‌تری را به کار بگیریم نتیجه بهتری کسب کرده و درآمد حاصل از آن افزایش می‌یابد.
ستاری، درخصوص تحریم کاتالیست نیز گفت: درمورد تحریم کاتالیست کسی صحبتی نمی کند زیرا بسیاری از آنها در داخل ساخته شده و بقیه نیز درحال ساخت هستند.
(کاتالیست ماده ­ای است که سرعت واکنش های شیمیایی را از طریق کاهش انرژی فعال سازی، افزایش می­دهد بدون اینکه خود در آنها شرکت کند. یکی از موارد استفاده کاتالیست­ها، مبدل­های کاتالیستی است.)
وی ادامه داد: تا چند سال پیش برای ساخت کاتالیست‌ها مشکل داشتیم اما اکنون شرکت‌های خوبی در این حوزه ایجاد شده و رتبه شیمی ایران از نظر مقالات علمی در جایگاه ششم جهان قرار دارد.
معاون علمی و فناوری رییس جمهوری با بیان اینکه ما در برخی شاخص های نیروی انسانی رتبه دوم یا سوم دنیا را داریم بیان کرد: قوانین بروکراتیک، سخت کردن فعالیت تولیدکنندگان و وضعیت بد واردکنندگان نتیجه ساختارهای اقتصاد نفتی است.
وی گفت: همین ساختار سبب سرکوب کارآفرینان و ترغیب فرزندان به استخدام در ادارات و نهادهای دولتی می شود، این بزرگترین خیانت به بچه‌های ما است چرا که موجب کشتن اعتماد به نفس و نوآوری در آنها می شود.
ستاری بیان کرد: اگر خواهان انجام فعالیت نوآورانه و خلاقانه توسط فرزندانمان در ایران اسلامی هستیم باید این تفکر را در جامعه گسترش و از طرح‌های آنها حمایت کنیم.
وی افزود: دانش مهمتر از ساخت کاتالیست است ، اقدامی که در پتروشیمی کارن انجام شده سبب کاهش هزینه‌ها، بومی سازی و بهینه‌سازی منابع شده است.
به گزارش ایرنا معاون علمی و فناوری رییس جمهوری، صبح روز سه‌شنبه 24 دی از طریق فرودگاه بندر ماهشهر وارد خوزستان شد. بازدید از شرکت‌های دانش بنیان و فناور مستقر در آبادان و مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر از جمله برنامه‌های ستاری در این سفر اعلام شده است.
برچسب‌ها
پتروشیمی سورنا ستاری ایرنا خوزستان

http://www.khozestan-online.ir/fa/News/150814/خرید-تکنولوژی-از-کشورهای-دیگر-برای-ایران-شایسته-نیست
بستن   چاپ