پیام خوزستان
در بازدید از سایت کمپوست نیشکر امیرکبیر عنوان شد؛
ظرفیت تولید سالانه 80 هزار تن کمپوست از پسماند نیشکر
دوشنبه 23 دي 1398 - 15:31:11
پیام خوزستان - ایسنا/خوزستان رئیس اداره آب، خاک و تحقیقات کاربردی شرکت کشت و صنعت نیشکر امیرکبیر با اشاره به مزایای تولید کمپوست، گفت: به تدریج بازار اقتصادی کمپوست در حال بهبود است و متقاضیان کمپوست در سطح کشور در حال افزایش هستند.

حسین حاجی‌شرفی در حاشیه بازدید از سایت تولید کمپوست از بقایای نیشکر شرکت کشت و صنعت امیرکبیر که امروز (23 دی ماه) انجام شد، در جمع خبرنگاران اظهار کرد: ظرفیت تولید کمپوست این سایت سالانه 80 هزار تن است و این سایت بزرگترین سایت تولید کمپوست در سطح خاورمیانه است.
به گزارش ایسنا، وی افزود: از سال 95 کار تولید کمپوست آغاز شده و دانش تولید آن را بر اساس آزمایشات و تجربیات حاصل‌شده به دست آوردیم.
حاجی‌شرفی با بیان اینکه کمپوست تولیدشده استاندارد لازم را دارد، تصریح کرد: سازمان استاندارد ایران، دو نوع استاندارد دارد. یکی از استانداردها در خصوص پسماندهای غذایی است و دومین نوع استاندارد مربوط به پسماندهای خشک‌ است که باگاس از این نوع پسماندها است و ما استاندارد این ماده را کسب کرده‌ایم.
وی عنوان کرد: در طول چهار سال فعالیت در زمینه تولید کمپوست، 185 هزار تن کمپوست تولید شده است که حدود 145 هزار تن آن در شرکت‌های کشت و صنعت نیشکر مصرف شده است. مقداری از کمپوست‌های تولید شده نیز به شهرداری و شرکت نفت به فروش رسیده است.
حاجی‌شرفی با اشاره به مشکلات موجود در زمینه حمل کمپوست، خاطرنشان کرد: روند تولید کمپوست چهار تا پنج ماه طول می‌کشد و یکی از بزرگترین مشکلات در خوزستان به ویژه در جنوب خوزستان، بحث فقر خاک از نظر مواد آلی است. علاوه بر قیمت تمام‌شده تولید کمپوست، هزینه جابه‌جایی و حمل آن نیز بسیار زیاد است و اگر مشکل بالا بودن هزینه حمل و نقل آن حل شود، می‌توانیم کمپوست تولیدی را به سایر نقاط کشور ارسال کنیم.
رئیس اداره آب، خاک تحقیقات کاربردی شرکت کشت و صنعت نیشکر امیرکبیر ادامه داد: در کشورهای اروپایی ماده آلی خاک سه تا چهار درصد است اما میزان ماده آلی خاک در شمال خوزستان، حدود یک درصد و در جنوب استان تقریبا صفر است. شرط اول بقایای کشاورزی ماده آلی خاک است و اگر خاک از نظر مواد آلی فقیر باشد، در تولید دچار نوسان و مشکل می‌شویم.
به گزارش ایسنا، وی افزود: اگر مواد آلی خاک افزایش یابد، نوسانات اقلیمی قابل کنترل هستند. اگر میزان این مواد به یک درصد برسد، پایه‌ای برای کشاورزی پایدار خواهیم داشت و مصرف آب و کودها کمتر می‌شود و زمانی که ماده آلی خاک افزایش یابد، بانک بیولوژیکی خاک فعال می‌شود.
حاجی‌شرفی با بیان اینکه شالوده و اساس تولید کشاورزی، ماده آلی خاک است، گفت: اگر ماده آلی خاک افزایش یابد، قطعا نیاز به استفاده کود شیمیایی و سموم کاهش می‌یابد. هر هزینه‌ای که در خاک انجام می‌شود، سرمایه‌گذاری است و موجب ثبات تولید کشاورزی می‌شود.
رئیس اداره آب، خاک تحقیقات کاربردی شرکت کشت و صنعت نیشکر امیرکبیر با بیان اینکه به تدریج بازار اقتصادی کمپوست در حال بهبود است و متقاضیان کمپوست در سطح کشور در حال افزایش هستند، با اشاره به موارد مصرفی کمپوست، عنوان کرد: کمپوست تولیدشده در این سایت در فضای سبز، شرکت‌های کشت و صنعت نیشکر و برخی شرکت‌های مستقر در خوزستان مورد استفاده قرار گرفته است.
وی تصریح کرد: سالانه 33 درصد محصول ما در کشت و صنعت‌های نیشکر، باگاس و تفاله نیشکر است، یعنی سالانه 300 هزار تن باگاس تولید می‌شود. همچنین ما پسماند دیگری به نام گِل در شرکت کشت و صنعت، داریم که در مجموع از ترکیب باگاس نیشکر، گِل و فاضلاب تصفیه‌شده کشت و صنعت، کمپوست را تولید می‌کنیم؛ این سه ماده قبلا پسماند بودند و آلودگی زیست محیطی ایجاد می‌کردند.
حاجی‌شرفی بیان کرد: اکنون در این سایت سالانه 50 هزار تن باگاس مصرف می‌شود و مابقی باگاس تولیدشده برای کشاورزی مورد استفاده قرار می‌گیرد و یا در سایت باگاس ذخیره‌سازی می‌شود.
انتهای پیام

http://www.khozestan-online.ir/fa/News/150651/ظرفیت-تولید-سالانه-80-هزار-تن-کمپوست-از-پسماند-نیشکر
بستن   چاپ