پیام خوزستان
نمایشگاه‌های فصلی فروش کالا در دزفول و چالش‌ها
یکشنبه 22 دی 1398 - 12:50:56 PM
ایرنا
پیام خوزستان - دزفول - برپایی نمایشگاه‌های فصلی و موقت فروش کالا در شهرهای مختلف از جمله دزفول همواره با چالش‌هایی نظیر اعتراض کسبه بومی مواجه بوده که لازم است تدبیر لازم برای جلوگیری از ضررو زیان این کسبه اتخاذ شود.

هر از گاهی نمایشگاه‌هایی از گل و گیاه گرفته تا مبلمان، لوستر، ساختمان و دیگر کالاها در سطح شهرستان دزفول برپا می‌شود که برخی از آنها با استقبال پرشور شهروندان و برخی دیگر با استقبال کمتر مواجه می‌شوند.
اعتراض کسبه بومی شهرستان دزفول مساله‌ای است که در برپایی این نمایشگاه‌ها مطرح شده و باید به آن پرداخت تا از رهگذر برپایی نمایشگاه‌ها ضرری متوجه آنها نشود.
برخی شهروندان نیز در نقطه مقابل از این نمایشگاه‌ها بدلیل تخفیف‌های ارائه شده استقبال می‌کنند و بر لزوم تداوم برپایی آنها اصرار دارند.
نظرات تعدادی از شهروندان دزفول درخصوص برپایی نمایشگاه
الناز محمدی یکی از شهروندان دزفول که از موافقان و مشتریان نمایشگاه‌های برپا شده است، به خبرنگار ایرنا گفت: همواره از نمایشگاه‌ها خرید می‌کنم چون کالاها همراه با تخفیف و قیمت پایین‌تر نسبت به بازار عرضه می‌شوند.
وی افزود: تنوع در طرح و کیفیت کالاهایی که از شرکت‌های مختلف کشور در نمایشگاه مبل و لوستر دزفول عرضه شدند، توجه من را جلب کرد.
رضا امیدی یکی دیگر از شهروندان دزفولی اظهارداشت: معمولا از نمایشگاه‌ها بازدید و گاهی خرید می‌کنم؛ مورد آزاردهنده‌ای که وجود دارد تاخیر در دریافت جنس خریداری شده است برای مثال جنسی که امروز از نمایشگاه سفارش می‌دهیم گاه بعد از یک ماه به دست ما می‌رسد.
برخی دیگر از شهروندان نیز نظرات متفاوتی نسبت به برپایی نمایشگاه عرضه کالا داشتند برای مثال عنوان می‌کردند محل برپایی نمایشگاه در شهرستان دزفول مناسب نیست و از شهر فاصله دارد و لازم است برای استقبال بیشتر در مکانی نزدیک‌تر برپا یا مکانی دائمی برای نمایشگاه‌ها در نظر گرفته شود.
در ادامه به سراغ برخی کسبه بومی شهرستان دزفول رفتیم تا نظر آنها را نیز در این خصوص جویا شویم.
برپایی نمایشگاه در پایان سال ظلم به کسبه بومی
وحید قنبری یکی از مبلفروشان بومی دزفول با بیان اینکه برپایی نمایشگاه‌ها باعث کاهش درآمد آنها می‌شود، به خبرنگار ایرنا گفت: روالی که اکنون درخصوص برپایی نمایشگاه‌های مختلف در سطح شهرستان دزفول وجود دارد آسیب جدی به کسبه بومی وارد می‌کند.
وی افزود: یک نمایشگاه مبلمان و لوستر در آذرماه امسال در دزفول برپا شد و قرار بود نمایشگاهی دیگر در بهمن‌ماه برپا شود ولی پس از پیگیری‌ فراوان از فرمانداری، اداره صنعت، معدن و تجارت، اداره اطلاعات و امام جمعه دزفول موفق به لغو برپایی آن شدیم.
این فروشنده، برپایی این نمایشگاه‌ها در ماه‌های آخر سال را اقدامی عجیب و ظلم به کسبه بومی دانست و گفت: کسبه بومی در تمام طول سال زحمت می‌کشند و با توجه به مشکلات اقتصادی و افت فروش به درآمد پایان سال چشم دارند.
وی ادامه داد: طبق آیین‌نامه، نمایشگاه فقط یک بار در طول سال امکان برپایی دارد حال آنکه در شهرستان دزفول چندین نوبت در طول سال شاهد برپایی نمایشگاه‌ هستیم.
قنبری با اشاره به برپایی 2 نمایشگاه مبلمان و خانه مدرن در آذرماه امسال گفت: قرار نبود در نمایشگاه خانه مدرن، سرویس خواب و مبلمان باشد ولی متاسفانه شاهد عرضه این کالاها نیز بودیم.
وی با تاکید بر لزوم نظارت بیشتر بر نحوه فعالیت غرفه‌داران در نمایشگاه‌های عرضه کالا افزود: بعد از اعتراض مبلفروشان، اتاق اصناف دزفول عنوان کرد، عرضه سرویس خواب و مبلمان در نمایشگاه خانه مدرن بدون مجوز بوده است.
برپایی نمایشگاه و افت بازار کسبه بومی
این مبلفروش اظهارداشت: با توجه به مشکلات اقتصادی همواره شاهد افت بازار هستیم که متاسفانه با برپایی نمایشگاه‌های متعدد در شهرستان این افت بازار بیشتر شده است.
وی با بیان اینکه اولویت تحویل غرفه‌ها در نمایشگاه‌ها باید کسبه بومی باشند، افزود: کسبه بومی در اغلب موارد، از برپایی نمایشگاه‌ها خبر ندارند و بعدها این موضوع را از طریق بنرهای نصب شده در سطح شهر متوجه می‌شوند.
قنبری خواستار لغو برپایی نمایشگاه‌های عرضه کالا در سطح شهرستان دزفول شد و گفت: با توجه به کرایه‌های بالای مغازه‌ها لازم است یا این نمایشگاه‌ها برداشته و یا حداقل طبق قانون در طول سال فقط یک بار برپا شوند.
وی با بیان اینکه برپایی چند نمایشگاه از جهیزیه عروس تا مبلمان و لوستر در ماه‌های آینده برنامه‌ریزی شده است، افزود: با توجه به عرضه کالاهای بی‌کیفیت در اغلب نمایشگاه‌ها، شکایت‌های زیادی بعد از برچیدن نمایشگاه به اصناف می‌رود حال آنکه تعداد شکایت‌ها از کسبه شهرستان دزفول بسیار کم است.
وی ادامه داد: در یک مورد در نمایشگاه آذرماه یکی از فروشندگان، لوستر جعلی با جنس آلومینیوم را به قیمت جنس برنز به مشتری فروخته و رفته بود ولی کاسب بومی موظف است جنس دارای ایراد را تعویض کند.
لزوم اعطای غرفه به کسبه بومی در نمایشگاه‌ها
این مبلفروش خواستار توجه بیشتر اداره صنعت، معدن و تجارت به موضوع برپایی نمایشگاه‌ها شد و گفت: انتظار کسبه بومی این است که در نمایشگاه‌ها از ظرفیت کسبه بومی نیز استفاده شود.
محسن صالحی یکی دیگر از کسبه بومی دزفول با بیان اینکه در تمام طول سال در انتظار فروش شب عید هستیم، اظهارداشت: خبری از کاسب‌های دوره‌گرد در بازار کساد سایر ایام سال نیست ولی هنگام برپایی نمایشگاه تمام غرفه‌ها را در اختیار می‌گیرند و رزق ما را می‌برند.
وی با بیان اینکه اغلب غرفه‌داران نمایشگاه کارخانه‌دار نیستند و بدون پروانه، فعالیت می‌کنند، افزود: این فروشندگان برای جلب اعتماد مشتریان خود را تولیدی معرفی می‌کنند.
نبود ظرفیت برای برپایی چند نمایشگاه در طول سال در دزفول
این کسبه بومی دزفول گفت: دزفول توان و ظرفیت برپایی چند نمایشگاه در طول سال را ندارد علاوه برآن برپایی نمایشگاه باعث خروج پول و سرمایه شهروندان از شهر می‌شود.
صالحی با انتقاد از اعطای مجوز فعالیت برخی غرفه‌داران دوره‌گرد از سوی اتاق اصناف و اداره صنعت، معدن و تجارت اظهارداشت: در کسب و کار من به شدت رکود ایجاد شده و برخی از همکارانم فروشگاه خود را تعطیل کرده‌اند.
محمد زاهد دارنده مدرک MBA بازاریابی و فروش نیز در گفت و گو با ایرنا با اشاره به تاثیر اقتصادی برپایی نمایشگاه عرضه مستقیم کالا در شهرها گفت: با توجه به تغییر سبک زندگی، مردم این روزها حوصله رفتن به بازار سنتی را ندارند و به دنبال مکانی هستند تا خریدهای خود را به صورت متمرکز انجام دهند که نمایشگاه عرضه مستقیم کالا می‌تواند در این زمینه کمک کننده باشد.
وی رونق هایپرمارکت‌ها و مراکز خرید در سطح شهرستان دزفول را یادآور شد و افزود: مردم در این نوع فروشگاه‌ها به دنبال تمرکز خرید، قیمت پایین و جنس باکیفیت هستند که باید در راستای تامین این خواسته‌ها گام برداشته شود.
زاهد در ادامه با تاکید بر لزوم عرضه کالاهای با کیفیت در نمایشگاه‌های فصلی اظهارداشت: شهروندان در اغلب موارد نسبت به کیفیت صنایع چوبی که از نمایشگاه‌ها خریداری کرده‌اند رضایت ندارند که باید نظارت بیشتری در این زمینه صورت گیرد.
ضعف اطلاع‌رسانی برپایی نمایشگاه‌ها در دزفول
دارنده مدرک MBA بازاریابی و فروش با انتقاد از ضعف اطلاع‌رسانی برپایی نمایشگاه‌ها در دزفول گفت: لازم است از ظرفیت کسبه بومی در نمایشگاه‌ها استفاده شود حال آنکه بسیاری از آنها تا روز برپایی نمایشگاه از موضوع خبر ندارند.
وی افزود: دادن فراخوان برای حضور کسبه بومی در نمایشگاه ضروری است البته ناگفته نماد برخی از این کسبه بدلیل هزینه‌های دایر کردن غرفه در نمایشگاه از جمله دکوراسیون و اجاره، تمایلی به شرکت در نمایشگاه ندارند و ترجیح می‌دهند این هزینه‌ها را صرف فروشگاه خود کنند.
زاهد اظهارداشت: برخی شرکت‌ها و حتی فروشندگان دوره‌گرد از خلا نبود کسبه بومی نهایت استفاده را می‌برند و با تهیه تجهیزات لازم در سراسر کشور پیگیر برپایی نمایشگاه‌ها هستند.
وی جلوگیری از خروج سرمایه از دزفول و افزایش گردش مالی در سطح شهرستان را از مزایای حضور کسبه بومی در نمایشگاه‌ها عنوان کرد و افزود: اهمیت برپایی نمایشگاه و نقش آن در رشد اقتصادی کسبه بومی و سنتی باید در سطح شهرستان جا بیفتد که لازمه آن اطلاع رسانی است.
دارنده مدرک MBA بازاریابی و فروش ادامه داد: اتحادیه‌ها درصورت برپایی نمایشگاه باید اطلاع رسانی لازم را به فروشندگان داشته باشند.
کسبه بومی در اولویت اعطای غرفه هستند
رییس اتاق اصناف شهرستان دزفول نیز در این باره به خبرنگار ایرنا گفت: نمایشگاه‌های بهاره و پاییزه و همچنین صنعت ساختمان در راستای رفاه و کمک به شهروندان در تمام شهرستان‌ها برپا می‌شوند.
حمید کاظم خدایی‌نژاد درخصوص مجوز برپایی این نمایشگاه‌ها اظهارداشت: اعطای مجوز برپایی برخی از نمایشگاه‌ها از جمله خانه مدرن برعهده مسوولان شهرستان نیست و به طور مستقیم از سوی مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان خوزستان صادر می‌شوند.
وی با بیان اینکه امسال فقط یک نمایشگاه خانه مدرن در شهرستان دزفول برپا شده است، افزود: قرار بود یک نمایشگاه مبلمان دیگر داشته باشیم ولی با توجه به اعتراض کسبه بومی لغو شد.
رییس اتاق اصناف شهرستان دزفول عدم اطلاع رسانی برپایی نمایشگاه‌ها به کسبه را تکذیب کرد و گفت: اولویت ما همواره اعطای غرفه‌ها به کسبه بومی بوده‌ است.
وی با بیان اینکه غرفه‌داران نمایشگاه‌های صنعت ساختمان و گل و گیاه، بومی بودند، افزود: یک نمایشگاه لباس عروس و جهیزیه نیز قرار است برپا شود که همه غرفه‌داران آن بومی خواهند بود.
رییس اتاق اصناف همچنین از برپایی نمایشگاه بهاره با 20 درصد زیر قیمت بازار خبر داد و از همه کسبه بومی برای گرفتن غرفه در این نمایشگاه دعوت کرد.
این اظهارات در حالی است که اغلب کسبه بومی از جمله مبلفروشان نسبت به نحوه اطلاع رسانی برپایی نمایشگاه‌ها انتقاد دارند و دلیل این موضوع را دریافت هزینه بیشتر از کسبه غیربومی عنوان می‌کنند.
کسبه معترض دزفول در نمایشگاه‌ها غرفه بگیرند
سرپرست فرمانداری ویژه دزفول درخصوص اعتراض برخی از کسبه به ویژه مبلمان فروشی‌های دزفول به برپایی نمایشگاه گفت: شیوه‌نامه‌ برپایی نمایشگاه‌ها مشخص است و انتظار می‌رود اداره صنعت، معدن و تجارت دزفول براساس آن در سال آینده برنامه‌ریزی کند.
امید بن‌عباس از کسبه معترض خواست در نمایشگاه‌ها غرفه بگیرند و افزود: اولویت در تمامی نمایشگاه‌ها با تولیدی‌ها و کسبه شهرستان باشد البته ممکن است از خارج از استان هم کسبه و تولیدی بیاید که برای ایجاد رقابت بد نیست.
به هرحال برپایی نمایشگاه در شهرستان دزفول این روزها مورد استقبال شهروندان قرار گرفته و لازم است با ایجاد سازوکار مناسب و اتخاذ تدابیر لازم از جمله دادن غرفه به کسبه بومی و یا برپایی نمایشگاه اختصاصی برای کسبه بومی از این فرصت به خوبی استفاده و چالش‌ها را به فرصت تبدیل کرد.
 
 

http://www.khozestan-online.ir/fa/News/150468/نمایشگاه‌های-فصلی-فروش-کالا-در-دزفول-و-چالش‌ها
بستن   چاپ