پیام خوزستان
رئیس دفتر استانی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌های خوزستان:
در هر صحنه‌ای که صحنه عمل صالح است حاج قاسم دیده می‌شود
شنبه 14 دي 1398 - 18:24:41
پیام خوزستان - ایسنا/خوزستان رئیس دفتر استانی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌های خوزستان گفت: در هر صحنه‌ای که صحنه عمل صالح است حاج قاسم دیده می‌شود و این مسئولیت‌شناسی او مرز جغرافیایی نمی‌شناسد.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین سیدمحسن شفیعی در مراسم گرامیداشت شهید سردار حاج قاسم سلیمانی که امروز شنبه، 14 دی‌ماه پس از نماز ظهر و عصر در مسجد امام خمینی(ره) دانشگاه شهید چمران اهواز برگزار شد، اظهار کرد: در ارتباط با انسان‌های بزرگ از زوایای مختلف می‌شود صحبت کرد. این طبیعت کار است که با کوزه‌ای و ظرفی از رودخانه‌ای آب برداشتن جز اینکه برای خودمان ثمری داشته باشد چیز دیگری نیست. مگر می‌شود شخصیت انسانی مانند حضرت امیرالمؤمنین(ع) را توصیف کرد؟ این همه قرون از وجود مقدس حضرت سیدالشهدا(ع) صحبت شده است آیا بخشی از ابعاد شخصیتی آن بزرگوار بازگو شده است؟ آیا به نقطه‌ای رسیده‌ایم که بگوییم نکته‌ای نمانده و همه شخصیت حضرت سیدالشهدا(ع) را شناخته‌ایم؟ قطعاً این‌طور نیست.
وی اظهار کرد: علت و سرّ این مطلب این است که انسان‌های این چنینی نقطه اتصال خود را به سرچشمه فیض الهی برقرار کردند و منقطع نیستند. این اتصال است که به آنها بی‌کرانگی و بزرگی عنایت می‌کند و این ارتباط است که آنها را فراخ و گسترده می‌کند. هر کسی از نگاه خود صحبتی می‌کند و همه حرف‌ها را که کنار هم می‌گذاریم باز هم آنچه ناگفته باقی مانده است بیش از گفته‌ها است. سرّ این مطلب همان است که انسان خود را هیچ نبیند و فانی در پروردگار متعال شود؛ این فنا عین بقاست. وجود مقدس حضرت امیر(ع) می‌فرماید: «انا عبدٌ من عبید محمد» اگر علی(ع) چنین بگوید این بزرگی ایشان است.
به گزارش ایسنا، شفیعی با اشاره به آیه «إِنَّ الَّذِینَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ سَیَجْعَلُ لَهُمُ الرَّحْمَنُ وُدًّا»(مریم، 96) گفت: در ارتباط با شهادت حاج قاسم، بارها این آیه را منطبق و متناسب دیدم. کدام برنامه می‌تواند از یک انسان، چنین محبتی در دل‌ها و چنین عواطفی در جان‌ها ایجاد کند؟ کدام نرم‌افزار می‌توانست عواطف امتی را این چنین متوجه یک نقطه کند؟ رمز و راز این مطلب در این آیه است: «کسانی که ایمان آورده و کارهای شایسته کرده‏ اند به زودی [خدای] رحمان برای آنان محبتی [در دلها] قرار می‏ دهد» این کار، کار خدا است. ایجاد این محبت کار خدا است. غیر از خدا که مقلب‌القلوب است چه کسی می‌تواند این همه دل را به یک نقطه متوجه کند؟ این نتیجه ایمان و عمل صالح است.
رئیس دفتر استانی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌های خوزستان ادامه داد: تردیدی نیست آنچه خداوند بگوید حق محض و صدق محض است. خداوند فرموده است که اگر ایمان داشتیم و عمل صالح انجام دادیم، در دل‌های مجموعه انسان‌ها محبت می‌گذارد؛ محبتی که حرکت‌آفرین و تحول‌ساز است. این وُد و محبتی است که خدای متعال وعده داده است. تحولی که نسبت به حاج قاسم در دل‌ها از دیروز بروز کرده چیزی به جز همان وعده الهی نیست. مردی که عمر خود را به ایمان و عمل صالح گذراند. مردی که برای اعتبارات ظاهری ارزشی قائل نبود. هیچ منیت و خودبینی در او وجود نداشت. او تا از خودش عبور نکرده باشد چنین اتفاقی نمی‌افتاد.
وی گفت: دیروز در صحبت‌های سرلشکر جعفری این نکته بود. می‌گفت: «حاج قاسم سی سال بعد از پایان جنگ تا لحظه شهادت در انتظار شهادت سوخت تا آن را به دست آورد.» مردی که به دنبال این باشد که وظیفه‌اش چیست، چه کار باید بکند، اینکه دیده بشود یا نشود، پسندیده بشود یا نشود، اینکه دیگران در مقابل او چه موضعی بگیرند، چه فکر بکنند، این اعتبارها حجاب‌هایی است که ما به آن گرفتاریم. ما هستیم که به کوچک‌ترین بی‌احترامی و احترامی محاسبات و معادلاتمان عوض می‌شود. ما هستیم که خوشایند و ناخوشایند دیگران مسیرمان را عوض می‌کند. ماییم که در قید و بند این هستیم که کجای مجلس بنشینیم. تقدم و تأخر ما چگونه باشد. ما چون مبتلا به میل دیده شدن هستیم دیده نمی‌شویم. امثال قاسم سلیمانی از اینها عبور کردند، ما زمینی فکر می‌کنیم، به همین دلیل در زمین محصور می‌مانیم. آنها آسمانی فکر می‌کنند. به این دلیل که با جای دیگری ارتباط برقرار می‌کنند. اینها کسانی هستند که در آسمان معروف‌ترند تا زمین. اشک‌های مکرر حاج قاسم در ذکر یاد شهیدان برخاسته از عمق جان بود.
شفیعی ادامه داد: شهید تقوی‌فر بازنشسته شده بود، می‌توانست بگوید کارم را انجام دادم. مساله سوریه پیش آمد، مساله عراق پیش آمد، از همه اینها گذشته، امسال در سیل خوزستان چه کسی از حاج قاسم سلیمانی انتظار داشت به خوزستان بیاید؟ چه کسی سیل را در ارتباط با حاج قاسم می‌دید؟ جمله ایشان این بود یک روز مردم به پشتیبانی نیروهای مسلح آمدند، امروز نیروهای مسلح باید به پشتیبانی مردم بیاید. این عنصر عمل به تکلیف و انجام وظیفه در نهاد انسان‌های عامل، آتش روشن می‌کند و لازم نیست کسی از او بخواهد.
وی با تصریح بر اینکه دودمان ما را میل به دیده شدن به باد داده است، گفت: در هر صحنه‌ای که صحنه عمل صالح است حاج قاسم دیده می‌شود. این مسئولیت‌شناسی حاج قاسم مرز جغرافیایی نمی‌شناسد. این اعتبارات در برابر مردان بزرگ بی‌اعتبارند. جغرافیا چه معنا دارد؟ تاریخ چه معنا دارد؟ امام می‌فرمود من به تاریخ چه کار دارم، من یک عرصه پاسخگویی دارم باید به فکر آنجا باشم. اینکه دیگران چه می‌گویند مهم نیست. برای تکلیف، بین سوریه و عراق و ایران فرقی نیست. او وظیفه خود می‌داند در صحنه حاضر باشد. این مکتب امام(ره) بود. رهبر انقلاب در پیام بسیار ارزشمند خود برای حاج قاسم، مسائل کلیدی دارند. یکی از نکات این است که گفتند حاج قاسم شاگرد تربیت شده مکتب امام است. امام فرموده بود از من پیرمرد خسته‌تر نیست اما تکلیف را چه کار کنم؟ انسان موحد این‌طور است: «الذین آمنوا و عملوا الصالحات»؛ عمل صالح تا جایی که انسان رمق و توان دارد.
به گزارش ایسنا، رئیس دفتر استانی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌های خوزستان ادامه داد: مهم این است که وظیفه‌ را تشخیص دهیم و به آن عمل کنیم. گاهی وظیفه خود را تشخیص می‌دهیم اما موانعی وجود دارد که حجاب می‌شوند. گاهی تشخیص می‌دهیم اما انجام آن ضرر دارد و منافعی را از ما می‌گیرد. انسان‌های بزرگ، تربیت‌شدگان مکتب امام این چنین هستند که اگر وظیفه‌ای را تشخیص دادند پی آن راه می‌افتند.
شفیعی خاطرنشان کرد: بدون تردید تاریخ در دفتر خود برای حاج قاسم حرف‌های زیادی دارد که به نسل‌های بعدی منتقل کند. وقتی انسان چنین چهره‌ای را می‌بیند متوجه می‌شود چقدر کوچک است. این‌قدر می‌شود بزرگ بود؟ این‌قدر فاصله مایه خجالت است. می‌شود حاج قاسم شد، می‌شود این چنین تأثیرگذار بود، می‌شود قافله‌ دل را به دنبال خود کشید، پر زد و رفت. این مکتب امام است که مکتب اسلام است. به نظرم اگر هر آنچه را بخواهیم در این آیه کریمه ببینیم راه را درست انتخاب کرده‌ایم. طراز ما طراز ایمان و عمل صالح باید باشد. رهبر انقلاب در صحبتی نکته‌ای گفتند که بسیار ارزشمند است. فرمودند: هر کس در نظام جمهوری اسلامی در هر جایی ایستاده، هر کاری به او سپرده شده است، آن را اساسی‌ترین و مهم‌ترین نقطه انجام مسئولیت خود بداند. این بار، بار سنگینی است. اگر به کار خود و وظیفه خود عمل کنیم،‌ خداوند آنچه را باید انجام خواهد داد.
رئیس دفتر استانی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌های خوزستان در بخش دیگری از صحبت‌های خود با اشاره به شهادت ابومهدی المهندس گفت: آن مجاهد بزرگ اگرچه در این امتحان بزرگ، در زیر اشعه خورشید حاج قاسم قرار گرفت، اما خود مستقلاً مرد بزرگی‌ است. ابومهدی نسخه عراقی حاج قاسم است و ای کاش وجدان‌های آزاد، حنجره‌های پاک و ای کاش رسانه‌های غیرتمند به ملت ما بگویند، ابومهدی همان آزاده‌ای است که گفت ما در عراق جلوی داعش خواهیم ایستاد و نخواهیم گذاشت داعش به مرزهای جمهوری اسلامی ایران نزدیک شود. مردم ما بدانند ابومهدی همان روح حاج قاسم در کالبد دیگری بود که جمهوری اسلامی را خاک خود و ایران را ملت خود می‌دانست. اگر در برابر داعش ایستادند و صدها شهید تقدیم کردیم و اجازه ندادند پای این جنایت‌کاران به ایران برسد، بخش عمده‌ای از این کار در عراق مدیون این شهید بزرگوار است.
وی در پایان سخنان خود اظهار کرد: به نمایندگی از جامعه دانشگاهی به ملت بزرگ اسلامی تسلیت عرض می‌کنم. ان شاءالله فردا شهر اهواز میزبان پیکر شهید حاج قاسم خواهد بود. ما از این سردار بزرگ قدرشناسی می‌کنیم و بزرگی او را قدر خواهیم شناخت.
انتهای پیام

http://www.khozestan-online.ir/fa/News/149312/در-هر-صحنه‌ای-که-صحنه-عمل-صالح-است-حاج-قاسم-دیده-می‌شود
بستن   چاپ