پیام خوزستان
مراسم رونمایی از نقش برجسته سرباز هخامنشی در برج میلاد برگزار شد
چهارشنبه 11 دي 1398 - 05:22:36
پیام خوزستان - مراسم رونمایی از نقش برجسته سرباز هخامنشی در موزه مشاهیر برج میلاد با حضور شهردار تهران و تعدادی از مقامات شهرداری و وزارت میراث فرهنگی و گردشگری برگزار شد.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی شهر ، در این مراسم احمد مسجد جامعی – عضو شورای شهر تهران – در این مراسم گفت: کاش دختر هفت هزار ساله مولوی را هم کسی ربوده بود تا این قدر مورد احترام قرار گیرد. وقتی این دختر پیدا شد ما گفتیم سایتی ویژه در منطقه مولوی درست شود که محرک فرهنگ و ظرفیت‌های گردشگری آن محله شود. اما آنچنان که باید و شاید به آن پرداخته نشد در حالی که در کشور‌های دیگر درباره درباره رنگ مو و چشم او مقالات زیادی نوشته اند.
وی افزود: ما باید به آنچه الان داریم بیشتر ارج بنهیم. آن دختر تهرانی در مولوی می‌توانست منشاء تحول در مشاغل شود و می‌توانست به توسعه گردشگری و توجه به میراث فرهنگی کمک کند. اما از آنجا به موزه ملی منتقل شد.
مسجد جامعی در ادامه به نقش برجسته سرباز هخامنشی اشاره کرد و گفت: شما در آرایه‌های این سرباز شاهد یک نظم و سلسله مراتب هستید و این نشان می‌دهد که اوج هنری را داشته است.
وی در پایان از مسئولان وزارت امور خارجه و شخص جواد ظریف به خاطر تلاش‌ها برای بازگرداندن این اثر تشکر کرد.
مجتبی توسل مدیرعامل برج میلاد نیز در مراسم رونمایی از نقش برجسته سرباز هخامنشی با اشاره به این نقش برجسته گفت: این نقش برجسته سربازی است که از اعماق تمدن این سرزمین برگشته و به جرم غنا و تمدن و هنر و توانمندی‌های سرزمینش به اسارت رفته بود و بعد از 80 سال به موطن خود برگشت و امروز در بنایی که نشان و نماد توانمندی مهندسان ایران امروز است این سرباز جای گرفته. این اتفاق فکر می‌کنم اتفاق مبارکی باشد و خدا را شکر که این توفیق را یافتیم و از همه عزیزانی که ما را در انجام این امر یاری کردند سپاسگزارم.
در ادامه مراسم جبرئیل نوکنده رییس کل موزه‌های ایران از همکاری مشترک بین موزه ملی ایران و موزه مشاهیر برج میلاد تقدیر کرد و گفت: این نقش برجسته مربوط به سده پنجم پیش از میلاد است. نشانی از شکوه فرهنگ و هنر و تمدن غنی دوره هخامنشی که یکی از باشکوه‌ترین آثار است.
وی افزود: این اثر با آن که از سرزمین اصلی دور شده بود در کشور‌های دیگر جهانیان را با فرهنگ آشنا ساخته و مایه مباهات این سرزمین بوده است. این نقش برجسته هخامنشی اثری ملی متعلق به مردم ایران است و مقرر شد این اثر برای بازدید مردم فرهنگ دوست در شهر‌های مختلف نمایش داده شود.
در این مراسم محمدرضا کارگر مدیر کل موزه‌ها و اموال منقول وزارت میراث فرهنگی و گدشگری با اشاره به سوابقی از تخت جمشید و آثار بجامانده از آن دوره بر بهره گیری از جلوه‌های فرهنگی آن تاکید کرد و گفت: بهترین مسیر برای باور پذیری اثبات هویت بازسازی تاریخی از آثار بجامانده است امروز موزه‌ها صادقانه با ما صحبت می‌کنند و اسناد موزه باور‌های متقن و غیرقابل انکار هستند.
در این مراسم محمد حسن طالبیان – معاون وزیر میراث فرهنگی – هم گفت: تعداد زیادی از این قطعات به تاراج رفته است و در آینده احتمالا تعدادی دیگر از این قطعات به کشور برخواهد برگشت. من سال‌ها در تخت جمشید مدیر بودم و انشاءالله این سرباز بعد از سفر به استان‌های مختلف به تخت جمشید می‌رود.
وی با تشکر از حناچی برای فعالیت‌های فرهنگی در تهران گفت: تهران بیش از کار‌های سخت افزاری نیازمند کار‌های فرهنگی است. امیدوارم ساختمان میدان مشق هم به زودی به موزه تبدیل شود.
در این مراسم علاوه بر مقاماتی از شهرداری و میراث فرهنگی سفرای سوئیس و کرواسی هم حاضر بودند.
لازم به ذکر است که این نقش برجسته به مدت یک ماه در موزه مشاهیر برج میلاد به نمایش عمومی گذاشته می‌شود.

http://www.khozestan-online.ir/fa/News/147673/مراسم-رونمایی-از-نقش-برجسته-سرباز-هخامنشی-در-برج-میلاد-برگزار-شد
بستن   چاپ