پیام خوزستان
علیپور تشریح کرد
جزئیات اجرای طرح کاپ در پایتخت
دوشنبه 9 دي 1398 - 07:15:39
پیام خوزستان - صبح امروز تفاهمنامه همکاری مابین سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و شهرداری منطقه 7 برای اجرای طرح کاپ امضا شد.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی شهر، با امضای این تفاهمنامه وزارت ارتباطات به طرح کاپ (طرح کاهش پسماند) می‌پیوندد و در ساختمان این وزارتخانه اقداماتی در جهت کاهش پسماند و تفکیک آن از مبدا اجرا می‌شود. بر این اساس، مخازن جدیدی برای جمع آوری پسماند به شکل قابل تفکیک در محوطه ساختمان نصب خواهد شد.
صدرالدین علیپور در این مراسم با تشریح طرح کاپ از وزارت ارتباطات تشکر کرد که به این طرح پیوسته است و گفت: ما در این طرح به دنبال راه‌هایی هستیم که پسماند اولا کمتر تولید شود و در مرحله بعد تا جای ممکن دفن نشود و بازیافت پسماند از مبدا آغاز و باقیمانده غیر قابل استفاده آن تبدیل به انرژی شود. برای رسیدن به اهداف نهایی طرح کاپ شش گام در نظر گرفته شده است که می‌تواند رسیدن به اهداف را تسهیل کند. یکی از آن‌ها حذف مخازن بزرگ فعلی پسماند و جایگزینی آن با مخازنی است که پسماند به صورت تفکیکی در آن‌ها ریخته می‌شود.
وی به نحوه فعلی جمع آوری پسماند با مخازن بزرگ اشاره و عنوان کرد: این شکل جمع آوری زباله زمانی مناسب بود، اما هم اکنون معضلاتی ایجاد کرده است؛ در برخی نقاط ما روزانه سه بار این مخازن را تخلیه می‌کنیم در حالی هیچ وقت این مخازن خالی نیستند که بتوانیم آن‌ها را نظافت کنیم. همچنین، خودرو‌های بزرگی که هم اکنون برای انتقال پسماند به آرادکوه فعال هستند مشکلاتی ایجاد می‌کنند که قرار است در طرح کاپ خودرو‌های کوچک‌تر جایگزین آن شوند. در زمینه مخازن هم برنامه ما این است که مخازن جدید در داخل مجتمع‌های مسکونی قرار گیرد و مخازن تفکیک شده باشند. مخازن پسماند‌تر به صورت روزانه تخلیه می‌شوند و این فوریت برای پسماند‌های خشک وجود نخواهد داشت. این شیوه جدید به صورت تدریجی انجام خواهد شد و ابتدا از ساختمان‌های بزرگ و ادارات آغاز می‌شود و طبق برنامه در چند سال آینده بیشتر مخازن بزرگ از سطح شهر جمع آوری خواهند شد.
رییس سازمان مدیریت پسماند در ادامه گفت: علاوه بر ایستگاه‌هایی که برای جمع آوری مخازن خشک در نظر گرفته شده است طی مذاکراتی که با تعدادی از شرکت‌های داخلی انجام شده دستگاه‌های (RVM) (دستگاه‌های اتوماتیک و نیمه اتوماتیک دریافت پسماند خشک) در سطح شهر و در برخی نقاط عمومی قرار خواهد گرفت. ضمن این که در حال مذاکره با شرکت‌هایی هستیم که اپلیکیشن‌هایی در زمینه پسماند تهیه می‌کنند. برخی اپلیکیشن‌های خدمات دهنده به مردم هم اعلام آمادگی کرده اند که در این زمینه فعال شوند.
وی به تولید برق از پسماند نیز پرداخت و تصریح کرد: طبق برنامه‌ای که داریم حدود 2 هزار تن از پسماند شهر تهران غیرقابل بازیافت است و برای تولید برق سوزانده خواهد شد که می‌توانیم با آن 25 مگاوات برق تولید کنیم. در زمینه تولید گاز متان از پسماند‌های بجا مانده از سال‌های قبل هم شرکت‌های کره‌ای آمادگی خود را برای فعالیت در این زمینه اعلام کرده اند و هم اکنون در حال رفع مشکلات حضور این شرکت‌ها هستیم که ناشی از تحریم هاست.
علیپور به ساخت شهرک بازیافت اشاره کرد و گفت: تا سال آینده شهرکی در مجاورت مرکز بازیافت ساخته خواهد شد تا شرکت‌هایی که وظیفه بازیافت زباله‌های خشک را دارند، در این شهرک مستقر شوند.
وی بر اطلاع رسانی در این زمینه و استفاده از رسانه‌ها در زمینه طرح کاپ تاکید و عنوان کرد: امیدواریم از ظرفیت صداوسیما و اطلاع رسانی در مدارس و مراکز آموزشی برای فرهنگسازی در مدیریت بهتر پسماند استفاده کنیم.

http://www.khozestan-online.ir/fa/News/147333/جزئیات-اجرای-طرح-کاپ-در-پایتخت
بستن   چاپ