پیام خوزستان
پایگاه خبری تحلیلی شهر بررسی کرد
رونمایی از سه اقدام شهرداری تهران برای افزایش درآمد
سه شنبه 3 دي 1398 - 13:26:14
پیام خوزستان - شهرداری تهران از سه اقدام مهم برای افزایش درآمدها رونمایی کرده که بر اساس آن درآمدهای پایدار افزایش چشمگیری خواهد داشت.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی شهر، مدیران اقتصاد شهری شهرداری تهران بیش از گذشته به دنبال یافتن منابع درآمدی جدید و پایدار هستند. دلیل آن هم تنگنا‌های مالی و بدهی‌های شهرداری از یک طرف و شرایط کلان اقتصاد کشور از سوی دیگر است. از چندین دهه تا به امروز شهرداری‌ها یا وابسته به عوارض ناچیز محلی بودند که بخش بسیار کمی از هزینه‌های نگهداشت شهر را پوشش می‌داد یا بخش بزرگی از درآمدهایشان که البته درآمد‌هایی ناپایدار و سمی بود را با تکیه بر ساخت و ساز و شهرفروشی به دست می‌آورد.
اما حالا نه فقط راهکار‌های گذشته جواب نمی‌دهد بلکه شهرداری تهران قصد دارد فاصله خود را با درآمد‌های مسموم و ناپایدار حفظ کند و تا جای ممکن به سمت فروش تراکم و خروج از ضوابط طرح تفصیلی حرکت نکند. آمار نشان می‌دهد در 6 ماه نخست امسال، از کل درآمد شش ماهه 6 هزار و 129 میلیارد تومان معادل 80 درصد نقد و 20 درصد آن معادل یک هزار و 560 میلیارد تومان غیرنقد است. از کل درآمد نقدی وصولی 35 درصد آن درآمد پایدار و 65 درصد آن درآمد ناپایدار است.
پیشتر هم حسن رسولی خزانه‌دار شورای شهر تهران گفته بود «20 درصد درآمد‌ها از جنس غیرنقد و 80 درصد آن نقدی است و این موضوع علامت اهتمام شهرداری به اصلاح نظام کسب درآمد و دور شدن از فروش انواع دارایی‌هاست.».
اما راهکار مدیران اقتصادی شهرداری تهران برای افزایش درآمد‌ها و جبران کاهش درآمد‌های ناشی از نفروختن شهر چیست؟
توسعه روش‌های پرداخت نوین مجازی
شهرداری می‌گوید از اواخر سال 97 در مسیر سه سرفصل مهم حرکت کرده‌است. اقدامات جاری، اقدامات تحول‌آفرین و نوین در راستای افزایش وصول درآمد‌ها و اقدامات قانونی، مصوبات و لوایح سه روشی است که نقشه راه شهرداری برای درآمدزایی را مشخص کرده است.
بازنگری منابع درآمدی محلی موجود، فعال سازی ظرفیت‌های غیرفعال و شناسایی منابع جدید در قالب کمیته‌های تخصصی ستاد اجرایی برنامه سوم، بهبودبخشی و کارآمدتر کردن نظام وصول و تخصیص منابع با رویکرد انگیزشی، تقویت واحد اجرا برای پیگیری وصول مطالبات معوقه از اسناد برگشتی، بخشی از کار‌های انجام شده و در حال انجام در بخش اقدامات جاری است.
عوارض و بهای خدمات شهری اشخاص حقیقی و حقوقی، چاپ و توزیع فیش‌های انبوه درآمد‌های پایدار و وصول مطالبات با نرخ‌های جدید (عوارض نوسازی، بهای خدمات مدیریت پسماند، عوارض کسب و پیشه) در کنار توسعه روش‌های پرداخت نوین مجازی هم در دستور کار شهرداری تهران قرار دارد.
آمار می‌گوید امسال تا 22 مهرماه وصولی شهرداری در چهار کد درآمدی، 12 درصد در تعداد قبوض و 30 درصد هم در مبلغ وصولی نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش داشته است.
در سرفصل اقدامات جاری که مدیران اقتصادی شهرداری در مسیر آن‌ها حرکت می‌کنند؛ به روز رسانی و سیستمی شدن فرآیند بررسی و صدور آراء پرونده‌های کمیسیون ماده 77، برنامه‌ریزی برای آغاز ممیزی املاک شهر تهران از سال 1398 برای به‌روز رسانی بانک جامع املاک، راه‌اندازی سامانه پیامکی استعلام و اعلام عوارض پایدار با امکان ارایه شناسه قبض و شناسه پرداخت و اجرای دستورالعمل اجرایی مدیریت منابع و مصارف غیر نقد هم وجود دارد.
اقدامات تحول آفرین و نوین برای افزایش درآمد
بخش دوم راهکار‌های شهرداری تهران مربوط به اقدامات تحول آفرین و نوین در راستای افزایش وصول درآمد‌ها است. در این بخش اجرایی کردن تهاتر بدهی‌ها و مطالبات با دولت وجود دارد. موضوعی که شهرداری توانست برای نخستین بار بیش از سه هزار میلیارد تومان تهاتر با دولت انجام دهد.
حرکت به سمت تغییر نگاه به روش‌ها و ابزار‌های تولید ثروت در مدیریت شهری (پارادایم شیفت)، رتبه‌بندی و اعتبار سنجی مودیان از طریق همکاری با شرکت اعتبار سنجی ایران، پیگیری نهادینه شدن برون سپاری وصول کلیه مطالبات مشکوک‌الوصول و خارج از دسترس، تعامل و هم افزایی با دستگاه‌های اجرایی (مانند سازمان مالیاتی و ثبت اسناد) و وصول مطالبات شهرداری از شهروندان از طریق این دستگاه‌ها و ایجاد درگاه‌های کنترل سیستمی در نظام‌های اداری برای مودیان دارای بدهی عوارض مستمر، اقداماتی است که تا به امروز از سوی شهرداری تهران انجام شده و ادامه دارد.
انتظار شهرداری از دولت، مجلس و شورا
سومین راهکار شهرداری تهران برای افزایش درآمد‌ها یاری از قانون، مصوبات و لوایح است. بخشی از این موارد مربوط به مجلس شورای اسلامی مثل پیگیری اصلاح لایحه مالیات بر ارزش افزوده و پیگیری و مشارکت موثر در تصویب لایحه درآمد پایدار شهرداری‌ها است. به جز این‌ها شهرداری تهران به دنبال گرفتن سهم شهرداری‌ها از مالیات بر عایدی سرمایه است.
بخش دوم مربوط به مصوبات شورای شهر است؛ از به روزرسانی عوارض افزایش ارزش قانونی ناشی از طرح‌های توسعه شهری و ساخت پارکینگ محله‌ای تا تعیین عوارض سالیانه فعالیت بانک‌ها و موسسات مالی و اعتباری در شهر تهران.
ناظران اقتصاد شهری بر این باوراند اگر شهرداری تهران بتواند حرکت در این مسیر را ادامه دهد شاید توان حفظ فاصله از درآمد‌های ناپایدار را داشته باشد، اما بخشی بزرگی از موفقیت شهرداری در این راه به همراهی دولت و مجلس بستگی دارد.

http://www.khozestan-online.ir/fa/News/144770/رونمایی-از-سه-اقدام-شهرداری-تهران-برای-افزایش-درآمد
بستن   چاپ