پیام خوزستان
انصاری در گفت و گو با پایگاه خبری تحلیلی شهر تشریح کرد
آخرین اقدامات شهرداری تهران برای شناسایی منبع بوی نامطبوع
سه شنبه 3 دي 1398 - 13:25:53
پیام خوزستان - مدیرکل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران درباره آخرین اقدامات صورت گرفته برای شناسایی و رفع منبع بوی نامطبوع در سطح تهران سخن گفت.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی شهر، بوی نامطبوع این روز‌ها به یکی از چالش‌های پایتخت تبدیل شده است. سال گذشته مردم تهران یک نوبت در 12 دی ماه این بوی نامطبوع را استشمام کردند، اما امسال در چند نوبت بوی نامطبوع از طریق سامانه 137 گزارش شد و برخی مناطق تهران در روز‌های 11، 17، 13 و 24 آذر و روز گذشته با این بو درگیر بودند.
در همین رابطه، شینا انصاری مدیرکل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران در گفتگو با پایگاه خبری تحلیلی شهر با اشاره به انتشار بوی نامطبوع در تهران و منشا آن گفت: بو، آلودگی نسبتا جدیدی در سطح دنیاست و ممکن است منبع مشخص داشته باشد یا چندین گاز در شرایط خاص با هم ترکیب شوند و بو تولید کنند.
وی با تاکید بر این مطلب که هنوز منشا بو به طور قطعی مشخص نشده است، عنوان کرد: ما با مجهولی به نام بوی نامطبوع مواجه هستیم؛ اما پس از بررسی همه روز‌هایی که شاهد بوی نامطبوع بودیم، برخی عناصر مشترک را مشاهده کردیم.
انصاری توضیح داد: به عنوان مثال در همه روز‌ها شاهد اینورژن (وارونگی دما) بودیم یا سرعت وزش باد بسیار کم و حداکثر 4 متر بر ثانیه مطابق گزارش سازمان هواشناسی بود، جهت باد هم در همه این روز‌ها جنوب به شمال بود که موجب شده نظریه انتقال آلودگی‌های جنوب تهران به داخل پایتخت پررنگ شود، اما با توجه به سرعت باد این مورد دور از ذهن است.
مدیرکل محیط زیست شهرداری تهران با تاکید بر اینکه به هر حال کانون بوی نامطبوع در تهران وجود دارد، اضافه کرد: در اطراف تهران صنایع آلاینده داریم، اما ما در شهرداری از نظر قانونی تکلیفی برای ورود در این زمینه نداریم و متولی نظارت و پایش صنایع آلاینده سازمان محیط زیست است.
انصاری اضافه کرد: دریافتیم که در همین شرایط اینورژن، کارخانه سیمان ری چندین هفته مازوت می‌سوزاند، پالایشگاه ری از سوخت مازوت، نیروگاه بعثت در خزانه بخارایی و نیروگاه باقرشهر در ری از گازوییل استفاده می‌کردند.
وی تاکید کرد: در شرایط وارونگی دما، سوخت سنگین می‌تواند هم دی اکسید گوگرد و هم ذرات معلق تولید کند که بسیار مضر است و باعث تشدید آلودگی هوا می‌شود.
مدیرکل محیط زیست شهرداری تهران گفت: قابل قبول نیست که در شرایط هشدار هوا، زمانی که بسیاری از فعالیت‌های شهروندان تحت تاثیر آلودگی هوا قرار می‌گیرد، صنایع تهران از سوخت سنگین و آلوده کننده استفاده کنند. در نتیجه، ما با توجه به شرایط موجود، موضوع عدم استفاده از سوخت مازوت را قویا پیگیری کردیم.
تشکیل کارگروه تخصصی برای تشخیص منشا بوی نامطبوع و رفع آن
وی با اشاره به اقدامات این مجموعه برای تشخیص منبع بو و برون رفت از آن تصریح کرد: ما در شهرداری تهران کارگروه علمی راه اندازی کردیم، البته کارگروهی هم با محوریت استانداری تشکیل شده است.
انصاری توضیح داد: در گام اول بر اساس گزارش سامانه 137 نقشه سیر زمانی و مکانی شکوائیه‌ها را تهیه کردیم. بر مبنای این نقشه، بیشترین مناطقی که بو در آن‌ها استخراج می‌شد، شناسایی شده است.
وی افزود: در مرحله دوم مناطق را درگیر کردیم؛ با کارشناسان گروهی را تشکیل دادیم و جلسات کارشناسی متعددی داشتیم؛ در این جلسات و بر اساس نظرات کارشناسان فرمی را تهیه کردیم که کارشناسان محیط زیست و نواحی در فرایند شناسایی مشارکت فعال داشته باشند.
انصاری تاکید کرد: همچنین قرار است تجهیزات و ادوات موردنیاز برای نمونه برداری تهیه و در سطح مناطق توزیع شود که به محض تولید بوی نامطبوع، نمونه گیری صورت بگیرد و سپس برای تعیین پارامتر‌های مواد بو به آزمایشگاه انتقال یابد.
وی ادامه داد: پژوهشکده محیط زیست دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز در تحقیقی که سال گذشته و امسال انجام داده اشاره کرده که در روز‌های گسترش بوی نامطبوع، در ایستگاه‌های پایش شاهد افزایش غلظت دی اکسید گوگرد بوده ایم. این‌ها مواردی است که باید ارتباطشان با بوی نامطبوع مشخص شود.
مدیرکل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران در پایان گفت: بر اساس گزارش‌های ارسالی از سامانه 137، بیشترین گزارش‌های رسیده مربوط به مناطق 2، 6، 10 و عمدتا مناطق مرکزی تهران بوده است.

http://www.khozestan-online.ir/fa/News/144767/آخرین-اقدامات-شهرداری-تهران-برای-شناسایی-منبع-بوی-نامطبوع
بستن   چاپ