پیام خوزستان
رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی خوزستان عنوان کرد:
واگذاری تدوین برخی از برنامه‌های توسعه‌ای استان به جهاددانشگاهی
يکشنبه 1 دي 1398 - 17:47:29
پیام خوزستان - ایسنا/خوزستان رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی خوزستان گفت: با توجه به سیستم و سازوکار خوبی که مجموعه جهاد دانشگاهی از نظر علمی و اجرایی دارد و اعتماد مجموعه مدیریت و برنامه‌ریزی خوزستان به این سازمان، تدوین برخی از برنامه‌های توسعه‌ای استان را به این مجموعه سپرده‌ایم.

امید حاجتی در نمایشگاه دستاوردهای پژوهش و فناوری و هفتمین فن بازار خوزستان با حضور در غرفه جهاددانشگاهی خوزستان، اظهارکرد: در حوزه پژوهش چند سالی است که تلاش کرده‌ایم در رویه‌های پژوهشی استان تغییراتی ایجاد کنیم، آن هم به این دلیل که شاهد چند اتفاق باشیم؛ یکی این‌که پژوهش‌ها باید عمدتا منجر به تولید یا بهبود یک محصول یا کالا شود و بر این اساس، عمده پژوهش‌هایی که ما حمایت می‌کنیم در این راستا هستند.
وی ادامه داد: وقتی برنامه‌ای در حوزه صنعتی قرار می‌گیرد، یعنی تولید محصولات یا بهبود کیفیت یا ارزان کردن محصولات، قابل رقابت در بازارهای داخلی یا خارجی است و با این رویکرد نیز تلاش کرده‌ایم حمایت‌مان را در حوزه پژوهش جهت‌گیری شده انجام دهیم و از تقاضاهایی که به صورت پراکنده و کور به سازمان ما انعکاس داده می‌شود، خودداری کنیم، مگر این‌که در چهارچوب اولویت‌هایی که به آن اشاره داشتم، باشند.
رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی خوزستان گفت: یکی از مجموعه‌هایی که در این زمینه با آن‌ها همکاری داریم، جهاد دانشگاهی خوزستان است. در واقع همکاری ما دو نوع است؛ یکی در حوزه بحث‌های صنعتی که عمدتا دانش‌بنیان و با توانمندی خود مجموعه جهاد است که از جمله آن می‌توان به تولید مته حفاری اشاره کرد. برای این مهم نیز کاملا تقاضا وجود دارد و از خروج ارز جلوگیری می‌کند و همچنین اقدام بسیار موثر برای فعالان حوزه نفت در استان است.
وی افزود: فعالیت‌ و همکاری دیگری که با جهاد دانشگاهی داریم، مربوط به تدوین برنامه‌های توسعه استان است. خیلی از موضوعاتی که برای آن‌ها نیازمند بررسی هستیم و در واقع پیش از تصمیم‌گیری باید تصمیم‌سازی‌های مناسب با پشتوانه علمی داشته باشیم را با حوزه جهاد دانشگاهی انجام می‌دهیم. از جمله آن نیز می‌توان به صنعت توسعه در حوزه روستاها و اصلاح نقشه‌های داده‌های مکانی پایه در پژوهش و مطالعات اشاره کرد.
حاجتی بیان کرد:‌ با توجه به سیستم و سازوکار خوبی که مجموعه جهاد دانشگاهی از نظر علمی و اجرایی دارد و اعتماد مجموعه مدیریت و برنامه‌ریزی خوزستان به این سازمان، انجام چنین کارهایی را به مجموعه جهاد دانشگاهی سپرده‌ایم و کارها نیز به خوبی پیش می‌رود. جا دارد از این مجموعه قدردانی کنم زیرا در سطح استان و ملی هر وقت نیاز به صحبت و تصمیم‌گیری در مورد حوزه‌ای باشد یا بخواهیم برای لایحه و طرحی در قانون پیشنهاد ارائه دهیم، دستمان پر بوده است که بخش عمده آن به دلیل همکاری با مجموعه جهاد دانشگاهی خوزستان بوده است.
وی خاطرنشان‌کرد: یکی دیگر از مواردی که در امر پژوهش تلاش برای سازماندهی آن داشته‌ایم، بحث ایجاد شفافیت و مدیریت واحد دانش توسعه و پژوهش در استان خوزستان است. سامانه مدیریت دانش توسعه و پژوهش خوزستان، یکی دو سالی است که راه‌اندازی شده است و امیدواریم از طریق این بستر، هم هزینه‌های موازی‌کاری‌ها به حداقل برسد و هم قابلیت دسترسی برای همه کسانی که می‌خواهند در امر برنامه‌ریزی تصمیم‌گیری و تصمیم‌سازی استان فعال شوند، فراهم شود تا از این طریق بتوانند هم تولیدات‌شان را در معرض دید بگذارند و هم از تجارب و پژوهش‌های دیگران بهره‌مند شوند. در واقع دانش موجود در حوزه توسعه استان، گسترش پیدا می‌کند.
رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی خوزستان بیان کرد: یکسری اتفاقات نیز باید بیفتد تا شاهد این باشیم که تمام ظرفیت‌های پژوهشی در مسیر توسعه استان یا کشور قرار بگیرند. به طور مثال دانشگاه‌های بسیاری در استان خوزستان داریم که بخشی از اعتبارات این دانشگاه‌ها پژوهشی است، ضمن این‌که یکسری از دانشجویان تحصیلات تکمیلی‌شان نیز پایان‌نامه‌هایی در مقاطع فوق لیسانس و دکتری تهیه و دفاع می‌کنند ولی متاسفانه از آن‌جا که در ساختار ارتقا اعضای هیات علمی دانشگاه‌ها به نوعی تعریف شده که عمدتا پژوهش‌ها بنیادی و حداکثر توسعه‌ای باشند، ما از پژوهش‌های کاربردی غافل مانده‌ایم؛ یعنی ساختار دانشگاه‌ها به صورتی است که به این سمت و سو نمی‌روند و این چیزی است که در مناطق آزاد تجاری اتفاق افتاده و سال‌ها است که همه می‌گویند چرا این مناطق به جای این‌که سکوی تولید صادرات باشند، به سکوی واردات تبدیل شده‌اند که کافی است بنگریم که ساختار این مناطق را چگونه چیده‌ایم.
وی افزود: وقتی ساختار مناطق آزاد به صورتی است که تولید در این مناطق از معافیت‌های مالیاتی برخوردار می‌شود، بنابراین انگیزه‌ای برای مدیریت مناطق آزاد وجود ندارد و از آن طرف نیز واردات تنها مسیری است که برای آن‌ها درآمد ایجاد می‌کند و طبیعتا تمام انرژی خود را می‌گذارند تا واردات بیشتری داشته باشند و با کسب درآمد به اهداف‌شان برسند. بنابراین این‌که ساختار اداری یک مجموعه را به چه صورت تعریف و قوانین آن را چگونه تدوین می‌کنیم، در خروجی و اثرگذاری آن تاثیر می‌گذارد.
حاجتی عنوان کرد: اگر در وزارت علوم بازنگری‌هایی انجام شود که همچنان که پژوهش‌های بنیادی و توسعه‌ای جایگاه مناسبی در مسیر ارتقا شغلی اعضای هیات علمی دارد، پژوهش‌های علمی نیز بتوانند از چنین جایگاهی و بلکه بهتر و موثرتر با ضریب‌های مشوقانه برخوردار شوند، این باعث می‌شود از ظرفیت عظیم دانشجویی و هیات علمی در مسیر پژوهش‌های کاربردی برخوردار شویم و بتوانیم خیلی از خلاءهای موجود را پوشش دهیم.
وی بیان کرد:‌ یکی از کارهایی که در این زمینه صورت گرفته است، نمایشگاه هفته پژوهش است و تلاش کرده‌ایم این نمایشگاه را با دقت و کارایی بیشتر برگزار کنیم. در ارزیابی که انجام شد نیز استان خوزستان در بین 31 استان کشور از نظر عملکرد ستاد هفته پژوهش و عملکرد در این حوزه، رتبه نخست را به دست آورد که این مهم را به تمام پژوهشگران، دانشجویان، اساتید هیات علمی و تمام دست‌اندرکاران تبریک می‌گویم.
رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی خوزستان گفت: در دنیا عمدتا شرکت‌هایی موفق هستند که بخش تحقیق و توسعه قوی دارند و همواره در این بخش با پیشبرد و بهبود تکنولوژی سه کار را انجام می‌دهند؛ اولا کیفیت کار را افزایش می‌دهند، دوم این‌که هزینه‌ها را کاهش داده و سوم این‌که تقاضاها و سلایق جدید را نیز پاسخگو هستند. بر این اساس این شرکت‌ها همیشه در عرصه رقابت در تولید و بازارهای جهانی، پیشرو هستند.
وی بیان کرد:‌ ادارات و واحدهای تولیدی کوچک که در هزینه‌های روزانه خود مشکل دارند نیز می‌تواند از طریق چنین نمایشگاه‌هایی که برگزار می‌شوند، تقاضای خود را مطرح کنند و پژوهشگرانی که در بخش‌های مختلف وجود دارند نیز این تقاضاها را با حداقل هزینه پاسخگو باشند تا این ادارات و واحدهای تولیدی کوچک به رشد و حیات خود در بازار رقابت با سایر تولیدکنندگان منطقه‌ای، کشوری و جهانی ادامه دهند.
انتهای پیام

http://www.khozestan-online.ir/fa/News/144491/واگذاری-تدوین-برخی-از-برنامه‌های-توسعه‌ای-استان-به-جهاددانشگاهی
بستن   چاپ