پیام خوزستان
تغییر در قوانین مالیاتی مناطق آزاد باعث خروج سرمایه از این مناطق می‌شود
پنجشنبه 21 آذر 1398 - 14:16:41
پیام خوزستان - یک فعال اقتصادی در منطقه آزاد انزلی گفت: هرگونه تغییر در اجرای قوانین مالیاتی مناطق آزاد به نوعی بد عهدی در توافق صورت گرفته برای حضور فعالان اقتصادی و سرمایه گذاران در این مناطق است و سبب می شود خروج آنها از مناطق آزاد خواهد شد.

به گزارش فرینا به نقل از اقتصاد24، احمد طاهری یکی از موفق ترین سرمایه گذاران و کارآفرینان کشور است که بیشتر با تولید پوشاک و به خصوص استفاده از فناوری دانش بنیان در تولید پوشاک کودک و نوجوان شناخته می شود. این کارآفرین نمونه کشوری با استفاده از استانداردهای جهانی و صدور محصول به بیش از 40 کشور جهان توانسته موفقیت های زیادی کسب کند.
طاهری از سال 1361 به طور جدی وارد بازار تولید پوشاک می شود و اولین کارگاه خود را در خیابان جمهوری تهران، قلب پوشاک ایران راه اندازی می کند و در سال 1364 برای نخستین بار طعم صادرات را میچشد و برای نخستین بار تولیداتش را به کشور بلغارستان صادر می‌کند که این آغازی می‌شود برای صادرات به دیگر کشورهای اروپایی.
در همین زمان طاهری شروع به سفر برای جمع آوری اطلاعات و آگاهی از روش های نوین تولید صنعتی با استفاده از تجربیات کشورهایی که در تولید پوشاک شناخته شده بودند مانند ترکیه و چین و برخی کشورهای اروپایی می‌کند. وی در این سفرها و تحقیق و تفحص ها عوامل موفقیت این کشورها را مورد بررسی قرار می‌دهد و حاصل این تحقیق و تفحص او می شود تصمیمی برای ایجاد کارخانجات تولیدی اش در منطقه آزاد انزلی تا سرآغازی برای گسترش برند تجاری و رونق بخشیدن به بخش تولید و صادرات در این منطقه آزاد شود.
سال 1385 نقطه عطفی در فعالیت‌های طاهری است. در این سال فعالیت گروه کارخانجات سرزمین شاد در زمینه تولید البسه کودک که با به‌کارگیری به‌روزترین ماشین آلات دوخت، بهترین مواد اولیه و متخصصین طراحی و تولید پوشاک است، آغاز شد و هپی لند توانست نام خود را بر سر زبان ها بیاندازد که در مدت کوتاهی آوازه این برند به آن سوی مرزها نیز رسید و محصولات گروه کارخانجات سرزمین شاد تحت برند «روح ـ ROOH» آلمان در بازارهای بین المللی عرضه شد که این فعالیت تا امروز نیز با موفقیت پیگیری می شود.
خبرنگار اقتصاد24 برای اطلاع از داستان تولد برند و کسب و کار مجموعه هپی لند با احمد طاهری مدیر این برند و صادرکننده نمونه کشور گفت‌و‎گویی انجام داده که در ادامه می خوانید.
* لطفا درباره فعالیت ها و پیشینه کاری خود در منطقه آزاد انزلی توضیحاتی بفرمایید.
در حدود 15 سال پیش با خرید یک کارخانه ورشکسته در منطقه آزاد انزلی ، کارخانه تولید پوشاک خودم را با برند روح (ROOH) به شکل گسترده تر ادامه دادم و در حال حاضر با جذب نیروی کار موجود در منطقه مجموعه کارخانجات هپی لند را در عرصه تولید تخصصی پوشاک صفر تا شانزده سال، تولید پوشاک بزرگسال، تولید اکسسواری، اسباب بازی و کیف و کفش و … توسعه دادم.
همچنین با ایجاد ظرفیت و بسترهای تولید و فروش محصولات هپی لند؛ فروشگاه های زنجیره ای خود را با نام تجاری “هپی لند”در تمام نقاط ایران تأسیس و شعب فروشگاهی خود را به 60 شعبه مختلف در شهرهای ایران برسانیم.

* با توجه به تجربیات شما در طول سال‌ها فعالیت در عرصه تولید و صادرات، از نظر شما مناطق آزاد برای سرمایه گذاران چه مزایایی دارد؟
مناطق آزاد در جهان و ایران در واقع با هدف تسریع و تسهیل سرمایه گذاری با تصویب مشوق ها و امتیازات قانونی برای فعالان اقتصادی جهت حضور در این مناطق تاسیس شده اند. به طور کلی زیرساخت های فراهم شده در مناطق آزاد جهت سهولت در امر صادرات محصولات تولیدی کارخانجات و واردات مواد اولیه با کمترین عوارض گمرکی از برجسته ترین مزایای مناطق آزاد تجاری – صنعتی محسوب می شود. آنچه مبرهن است در میان تمامی مشوق های سرمایه گذاری تصویب شده در این قانون، معافیت مالیاتی بیست ساله تضمین شده در ماده 13 قانون مناطق آزاد، مهمترین علت حضور فعالان اقتصادی در مناطق آزاد بوده است. از سوی دیگر قانونگذار در سال 1387 با تصویب بند 2 و 3 ماده 52 قانون مالیات بر ارزش افزوده، نقش حمایتی خود برای حضور بیشتر فعالان اقتصادی در مناطق آزاد پر رنگ کرد.
* به چه دلیل فعالیت خود را در منطقه آزاد انزلی ادامه دادید؟
من کارخانجات تولیدی خود را در یکی از مناطق آزاد تجاری ایران برپا ساختم. این تصمیم به من کمک می کرد تا از زیرساخت های این منطقه برای صادرات محصولات خود بهره ببرم. خرید کارخانه ای نیمه ساخته و ورشکسته در منطقه آزاد انزلی این فرصت رابه من داد تا فعالیت خود را در این منطقه به نحو چشمگیری گسترش دهم و از پتانسیل بالای منطقه آزاد به ویژه وجود نیروی کار جوان، تسهیلات درنظر گرفته در امرصادرات در راستای گسترش تولید و مطرح کردن نام یک برند ایرانی استفاده کنم.
* چشم انداز مناطق آزاد به خصوص منطقه آزاد انزلی در انجام فعالیت های اقتصادی و تولیدی را چطور ارزیابی می کنید؟
فعالان اقتصادی برای سرمایه گذاری به دنبال کمترین بروکراسی اداری و دریافت حداکثر امتیازات قانونی هستند و اگر فضای غیر کارشناسی و فشار کنونی توسط سازمان های غیر مقیم همچون سازمان امور مالیاتی بر مناطق آزاد ادامه یابد شاهد رکود شدید در مناطق، فرار فعالان اقتصادی فعال و یقینا بازتاب منفی گسترده در کشور و کشورهای سرمایه گذار در این مناطق خواهیم بود و این امر به منزله آسیب جدی به اقتصاد ملی خواهد بود، ولی در صورت کنترل این معضل مناطق آزاد تجاری ـ صنعتی می توانند به جذب بیشتر فعالان اقتصادی نایل شوند و سرمایه گذاری در این مناطق افزایش یابد.
خروج سرمایه نتیجه تغییر در قوانین مالیاتی مناطق آزاد
* مناطق آزاد برای رسیدن به اهداف خود چه بایدها و نبایدهایی را باید رعایت کنند؟
هرگونه تغییر در اجرای قوانین مالیاتی مناطق آزاد به نوعی بد عهدی در توافق صورت گرفته برای حضور فعالان اقتصادی و سرمایه گذاران در این مناطق است و سبب می شود به دلیل عدم اجرای صحیح و کامل قانون چگونگی اداره مناطق آزاد و آیین نامه های مربوطه، مداخله غیر کارشناسی سازمان های غیر مقیم در این مناطق با هدف تضعیف جایگاه توسعه ای و نقش ملی مناطق آزاد در اقتصاد کشور و به تبع آن فشار به فعالان اقتصادی پیش آید که این کار به تدریج باعث خروج سرمایه گذاران داخلی و به ویژه خارجی از مناطق آزاد خواهد شد.
بنده به عنوان یک فعال اقتصادی در بخش تولید منطقه آزاد انزلی انتظار دارم که با اظهارنظرهای غیر کارشناسی در بخش‌هایی از وزارت اقتصاد در مورد حذف معافیت مالیاتی 20 ساله و به ویژه مالیات بر ارزش افزوده در مناطق آزاد، مخالفت جدی صورت گیرد چون با اجرای این مسئله و تغییر قوانین مالیاتی مناطق آزاد ، شاهد کم رونق شدن میزان سرمایه گذاری ها در این مناطق خواهیم بود.

http://www.khozestan-online.ir/fa/News/143138/تغییر-در-قوانین-مالیاتی-مناطق-آزاد-باعث-خروج-سرمایه-از-این-مناطق-می‌شود
بستن   چاپ