پیام خوزستان
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز:
پزشکی که بیمار HIV مثبت را نمی‌پذیرد، بی‌سواد است
پنجشنبه 14 آذر 1398 - 06:57:49
پیام خوزستان - ایسنا/خوزستان معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با تاکید بر لزوم ارائه خدمات درمانی به مبتلایان به HIV گفت: پزشک و دندانپزشکی که بیمار HIV مثبت را نمی‌پذیرد، بی‌سواد است و اگر بخواهد از بین بیماران خود دست به انتخاب بزند، نشان از عدم آگاهی او است. چنین نگاهی غلط و غیرقابل قبول است.

سیدمهدی حسینی‌زاده در همایش آگاهی، پیشگیری، آزمایش و درمان HIV که امروز (13 آذرماه) در اهواز برگزار شد، اظهار کرد: با توجه به اینکه تنها یک سال به پایان استراتژی برنامه 90-90-90 مانده، تاکنون 48 درصد موارد مبتلا به HIV در خوزستان شناسایی شده‌اند. همچنین 88 درصد مواردی که شناسایی شده‌اند تحت درمان قرار گرفته‌اند و در 77 درصد افراد شناسایی شده و تحت درمان، ویروس سرکوب شده است.
وی افزود: شکل بیماری ایذر از ابتدا تا امروز، سیر نگران‌کننده‌ای را طی می‌کند و هر چه جلوتر می‌رویم، بیماری پیچیده‌تر می‌شود و به حمایت بیشتر سازمان‌ها نیاز داریم.
به گزارش ایسنا، رئیس مرکز بهداشت خوزستان بیان کرد: سازمان‌ها باید در کنار حوزه سلامت قرار بگیرند. یکی از سازمان‌های حائز اهمیت در این زمینه، آموزش و پروش است زیرا نهادی محسوب می‌شود که جمعیت جوان زیادی را تحت پوشش قرار داده است؛ جمعیت جوانی که ما نگران آنها هستیم و آموزش و پروش با آموزش‌هایی که ارائه می‌دهد، می‌تواند در این زمینه به ما کمک کند.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با تاکید بر لزوم ارائه خدمات درمانی به مبتلایان به HIV عنوان کرد: عدم پذیرش موارد HIV مثبت جهت درمان، کاری بسیار خطرناک است. اگر پزشکی از ارائه خدمات درمانی به این افراد خودداری کند، چنین افرادی ناچار می‌شوند در بستر خاموش و بدون آگاهی، درمان را دریافت کند و هیچ صحبتی در مورد بیماری خود نکنند در حالی که ما وظیفه داریم همه موارد مراجعه‌کننده را درمان کنیم و اگر موارد لازم را رعایت نکنیم، خود و سایر افراد در معرض خطر قرار می‌گیریم.
حسینی‌زاده بیان کرد: پزشک و دندانپزشکی که بیمار HIV مثبت را نپذیرد، بی‌سواد است و اگر بخواهد از بین بیماران خود دست به انتخاب بزند، نشان از عدم آگاهی او است. چنین نگاهی غلط و غیرقابل قبول است.
وی با اشاره به اجرای برنامه ملی استراتژیک کنترل عفونت HIV عنوان کرد: مقرر شده این برنامه از سال 94 تا سال 98 با هدف کاهش موارد ابتلا به ایذر و کاهش 20 درصدی موارد منتسب به این بیماری در مبتلایان اجرا شود.
رئیس مرکز بهداشت خوزستان افزود: 11 استراتژی مهم در این برنامه مشخص شده که آموزش و اطلاع‌رسانی، پیشگیری از انتقال خون آلوده و تامین سلامت خون، ترویج استفاده از کاندوم و پیشگیری از انتقال جنسی، برخی از استراتژی‌های این برنامه هستند.
وی عنون کرد: در خوزستان تنها 48 درصد موارد ابتلا به HIV را شناسایی کرده‌ایم و از هدف 90 – 90 – 90 فاصله داریم. در این شرایط اگر آگاهی و اطلاع‌رسانی افزایش یابد، قطعا تاثیرگذار خواهد بود. اگر جمعیت در معرض خطر و پرخطر آموزش ببینند، قطعا در جلوگیری از شروع بیماری و کاهش موارد HIV کمک زیادی می‌شود.
حسینی‌زاده بیان کرد: انتقال خون آلوده نخستین عامل بروز این بیماری در جهان بوده است اما اکنون به جایی رسیده‌ایم که غربالگری صددرصدی خون انجام می‌شود و نگرانی در این زمینه وجود ندارد.
وی با اشاره به درمان بیماران مبتلا به HIV به ویژه مادران باردار ادامه داد: با درمان HIV، ویروس این بیماری به شدت کاهش می‌یابد. همیشه نگرانی ما در زمینه انتقال بیماری از مادر باردار به کودک است.
رئیس مرکز بهداشت خوزستان ادامه داد: با اقدامات انجام شده در این زمینه در سال 97 روی بیش از 46 هزار مادر باردار تست HIV انجام شد که حدود کمتر از 10 مورد HIV مثبت شناسایی شدند و خوشبختانه با درمان مناسب هیچ مورد انتقال بیماری از مادر به کودک نداشتیم وهمه فرزندان آنها سالم بودند.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز عنوان کرد: آگاهی‌بخشی به مردم در زمینه انجام تست HIV در شناسایی می‌تواند به ما کمک کند و درصد شناسایی بیماران را افزایش دهد. مراقبت و درمان افراد مبتلا به HIV برای ما مهم است و اینکه افراد شناسایی شوند تا پس از آن درمان را به گونه‌ای انجام دهیم که میزان ویروس در حد زیادی کاهش یابد و از انتقال ویروس جلوگیری شود.
انتهای پیام

http://www.khozestan-online.ir/fa/News/142078/پزشکی-که-بیمار-HIV-مثبت-را-نمی‌پذیرد،-بی‌سواد-است
بستن   چاپ