پیام خوزستان
امید: علمی کاربردی نباید دانشگاه شاغلین باشد
سه شنبه 23 مهر 1398 - 23:28:20
پیام خوزستان - رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی با بیان اینکه این دانشگاه نباید دانشگاه شاغلین باشد، گفت: امسال 94 درصد از ورودی‌های دانشگاه‌های علمی کاربردی در سطح کشور غیرشاغل هستند و اگر بتوانیم به این دانشجویان مهارت کافی برای کار کردن را آموزش دهیم، رسالت خود را انجام داده‌ایم.

به گزارش ایسنا، محمدحسین امید در جلسه با روسای مراکز علمی کاربردی استان خوزستان که امروز (23 مهر) در اهواز برگزار شد، اظهار کرد: سال گذشته ما از دانشجویان فارغ‌التحصیل خود نظرسنجی کردیم که 20 درصد دانش آموختگان با رشته‌های تحصیلی خود مشغول به کار بودند اما امسال این عدد به 39 درصد ارتقا یافته است. اطمینان می‌دهم که اگر دانشگاه علمی کاربردی همین مسیر را ادامه دهد، تبدیل به دانشگاه پیشتاز آموزش عالی کشور می‌شود و اگر همه دانشگاه‌های کشور با کمبود دانشجو مواجه شوند، مراکز علمی کاربردی با کمبود دانشجو مواجه نخواهند شد.
وی افزود: در یک دوره‌ای پنج میلیون دانشجو در سطح کشور وجود داشت که سهم دانشگاه علمی کاربردی 650 هزار دانشجو بود که بیشتر این دانشجویان شاغل بودند اما هم اکنون تعداد دانشجویان در سطح کشور به سه میلیون و 200 هزار نفر رسیده است که حدود 35 درصد از تعداد دانشجویان کاسته شده است.
رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی ادامه داد: این کاهش دلایل متعددی دارد؛ از جمله اینکه مردم متوجه شده‌اند که بدست آوردن مدرک دانشگاهی به تنهایی کاربرد ندارد و مردم مدرک‌گرا نیستند. هم اکنون بیش از 100 هزار نفر در کل کشور دارای مدرک دکتری هستند که با توجه به اینکه آمار جذب نیرو کم است، این مدارک کاربردی ندارند.
وی بیان کرد: اگر این فکر در جامعه جا بیفتد که دانش‌آموختگان مراکز علمی کاربردی باسواد هستند، در تخصص خود مهارت کافی را دارند و بیکار نمی‌مانند، بسیاری از دانشجویان دانشگاه‌های دولتی به مراکز علمی کاربردی روی خواهند آورد.
رئیس دانشگاه جامع علمی کاربری با بیان اینکه امسال در همه دانشگاه‌ها بسیاری از صندلی‌ها خالی ماندند و دانشگاه علمی کاربردی هم مستثنی نیست، گفت: وضعیت دانشگاه علمی کاربردی در جذب دانشجو از برخی دانشگاه‌ها بهتر است. توجه به مسائل فرهنگی در مراکز علمی کاربردی اهمیت دارد و مراکز موظف هستند که 5 درصد از شهریه‌ها را در زمینه فعالیت‌های حوزه فرهنگی هزینه کنند.
امید عنوان کرد: امسال 94 درصد از ورودی‌های دانشگاه‌های علمی کاربردی در سطح کشور غیرشاغل هستند، اگر بتوانیم به این دانشجویان مهارت کافی برای کار کردن را آموزش دهیم، رسالت خود را انجام داده‌ایم. پیش از این تعداد دانشجویان غیرشاغل ما 50 درصد بود. نباید دانشگاه شاغلین باشیم. البته برای شاغلین هم برنامه‌هایی در نظر گرفته شده است.
امید ادامه داد: طبق قانون برنامه ششم باید 50 درصد دانش‌آموزان دبیرستان‌ها در هنرستان تحصیل کنند و باید این دانش‌آموزان را جذب کنیم. امسال 48 درصد از داوطلبان کنکور انتخاب رشته نکردند که تعدادی از این‌ها به دلیل مشکلات اقتصادی انتخاب رشته نکرده‌اند. برخی دیگر هم امیدی به اشتغال با مدرک تحصیلی دانشگاه ندارند. امیدواریم در تکمیل ظرفیت که مجوز آن گرفته شده است، این داوطلبان باقی مانده را جذب دانشگاه علمی کاربردی کنیم.
رئیس دانشگاه علمی کاربردی گفت: در خوزستان ظرفیت پذیرش دانشجوی خارجی وجود دارد که عراقی‌ها هم علاقه‌مند به تحصیل در مراکز علمی کاربردی هستند. باید نیازهای استان شناسایی شوند. دانشگاه علمی کاربردی خوزستان باید برنامه درازمدت برای توسعه و ایجاد اشتغال در سطح استان داشته باشد. با توجه به زرخیز بودن استان خوزستان، باید بیکاری ریشه کن شود و شرط آن ایجاد مهارت در دانشجویان است.
انتهای پیام

http://www.khozestan-online.ir/fa/News/136483/امید--علمی-کاربردی-نباید-دانشگاه-شاغلین-باشد
بستن   چاپ