پیام خوزستان
زائران اربعین حسینی مرز چذابه را برای سفر به کربلا انتخاب کنند
يکشنبه 21 مهر 1398 - 16:57:09
پیام خوزستان - اهواز - مرز رسمی و بین‌المللی چذابه در 110کیلومتری شمال غرب اهواز یکی از گذرگاه‌های امن برای سفر روان زائران اربعین به کربلای معلا و نجف اشرف است.

به گزارش خبرنگار ایرنا توصیه اکید مسئولان امنیتی ، انتظامی وسیاسی خوزستان به زائران اربعین حسینی این است که مسیر چذابه را برای سفر به کربلا انتخاب کنند چرا که این مرز چند مزیت نسبت به سایر مرزهای خروجی و رسمی کشور دارد.
فرماندار دشت آزادگان در این ارتباط می گوید: نخستین مزیت مرز چذابه سرعت عمل عبور زائران و انجام سریع تشریفات قانونی و گمرکی است که به طور متوسط این زمان حدود چهار دقیقه برای هر زائر است.
حمید سیلاوی ، وجود 20 گیت خروجی ، جاده چهار بانده اهواز - چذابه و ایمن سازی آن ، وجود صدها موکب پذیرایی در مسیر اهواز- حمیدیه - سوسنگرد - بستان - چذابه و اطراف پایانه ، ظرفیت توقفگاه خودرویی به تعداد 80 هزار دستگاه خودرو سواری ، فعالیت چندین تیم امدادی و پزشکی به صورت شبانه روزی و نزدیکی به نجف اشرف و کربلای معلا در مقایسه با مرز شلمچه ، فعالیت شبانه روزی بیمارستان صحرایی ارتش در اطراف پایانه را از مزیت های عبور زائران از مرز چذابه بیان کرد.
وی می گوید: این مرز به زائران ایرانی اختصاص دارد بنابراین سرعت انطباق گذرنامه ها و کنترل مدارک زائران با سهولت و اطمینان بالایی صورت می گیرد ضمن آنکه دوربین های مدار بسته در مسیرهای منتهی پایانه به صورت آنلاین تردد زائران را رصد و پایش کرده و درصورت بروز مشکل، دستگاه های مسئول وارد عمل می شوند.
سیلاوی می گوید:گیت های کنترل مرزی در پایانه شیب عراق به دلیل ازدحام کمتر زائران اربعین حسینی از سرعت بالایی برخوردار هستند ضمن آنکه امکانات زیرساختی نظیر برق از سوی جمهوری اسلامی ایران تامین شده است تا با قطعی برق ، تردد زائران در این مرز با اختلال روبه رو نشود.
فرماندار دشت آزادگان که مرز چذابه در حوزه سیاسی وی قرار دارد افزود: ترافیک در مسیر مرز شیب عراق(مقابل چذابه) تا کربلا از حجم کمتری برخوردار است و خوشبختانه در ایام اربعین امسال تاکنون گزارشی از تصادف خودروهای حامل زائران در مسیر شیب - العماره (مرکزاستان میسان) تا کربلا نرسیده است.
موکب هایی که انتظار زائران را می کشند
صدها موکبی که در مسیر تردد زائران اربعین حسینی در 2 جاده اصلی الوان - بستان - چذابه، و اهواز - حمیدیه - سوسنگرد - بستان - چذابه برپا شده اند برای پذیرایی مخلصانه از زائران لحظه شماری می کنند.
رییس کمیته جذب مشارکت های مردمی ، تغذیه و اسکان ستاد اربعین می گوید: در این 2 مسیر اصلی موکب هایی با امکانات مناسب برای زائران تدارک دیده شده که در دیگر مرزها کمتر به چشم می خورد.
حجت الاسلام سیدمحمود موسوی افزود: مردم عرب منطقه بر اساس باورها و اعتقادات عمیق به راه و رسم امام حسین (ع)، پذیرایی از زائران آن حضرت را توفیق الهی برای خود می پندارند و برای پذیرایی و اکرام زائران سر از پا نمی شناسند.
وی گفت: این اخلاص و محبت نسبت به زائران حضرت اباعبد...الحسین (ع) در کمتر جایی دیده می شود ؛ در بسیاری از موکب ها و منازل مناطق سوسنگرد ، بستان و حمیدیه پذیرایی از زائران فوق تصور است و بیشتر درهای خانه ها برای استقبال از زائران باز است.
ترابری روان و بی خطر در مسیرهای منتهی به چذابه
شهردار معنوی چذابه نیز می گوید: مرز چذابه در مقایسه با سایر مرزهای خروجی از امکانات ترابری بسیار بهتری برخوردار است و نقاط خطرساز نیز در این مسیر برطرف شده است.
محمد رستم منش گفت: مرز چذابه به نسبت تعداد زائرانی که از این مسیر تردد می کنند از امکانات حمل و نقل بیشتری برخوردار است به گونه ای که زائران پس از توقف در پارکینگ ، بدون معطلی راهی پایانه که 10 کیلومتر با پارکینگ فاصله دارد رهسپار می شوند.
وی با بیان اینکه تلاش شده تا کمبودها و نواقص این مرز در ایام اربعین نسبت به سال های گذشته برطرف شود افزود: امسال شاهد بهترین و کاراترین امکانات سخت افزاری و نرم افزاری در منطقه چذابه هستیم بنابراین به زائران توصیه می شود این مرز رابرای سفر معنوی اربعین انتخاب کنند تا با خیالی آسوده رهسپار کربلا شوند.
راه های ایمن منتهی به چذابه
مسیر ایمن و بدون خطر شاید یکی از مزیت های مرز چذابه باشد چیزی که همواره ذهن و فکر بسیاری از زائران اربعین حسینی را برای رسیدن به این گذرگاه مرزی به خود مشغول کرده است.
رییس پلیس راه خوزستان به خبرنگار ایرنا می گوید: خوشبختانه در سال های اخیر کارها و اقدام های خوبی برای ایمن سازی و چهار خطه کردن این مسیر(اهواز - چذابه) که به طریق الحسین معروف است انجام شده که نتیجه این اقدام ها کاهش بسیار قابل توجه حوادث رانندگی بوده است.
سرهنگ رضا دولتشاهی ، ترافیک روان این مسیر در مدت 14روز ماه صفر را یکی از مزیت های این مرز بیان کرد و افزود: نصب دوربین های مدار بسته با توصیه پلیس ، ایستگاه های سیار پلیس راه و حضور پررنگ خودروهای پلیس راه برای نظارت بر تردد خودرو و پیشگیری از حوادث رانندگی از اقدام های مهم پلیس راه در مسیرهای منتهی به چذابه بوده است.
وی گفت: با تمهیدات لازم و اثربخش از سوی پلیس راه ، تاکنون حادثه منجر به فوت در مسیرهای منتهی به پایانه مرزی چذابه دریافت نشده است.
غلامرضا شریعتی استاندار خوزستان چندی پیش در بازدید از مرز چذابه گفته بود این مرز نسبت به سه مرز خروجی کشور برای اربعین، از امکانات و مزیت های بیشتر و بهتری برخوردار است و امکانات رفاهی و زیرساختی آن در پنج سال اخیر به نقطه مطلوب نزدیک شده است ، بنابر این زائران چذابه را برای سفر به کربلای معلا انتخاب کنند.
به گزارش ایرنا حرکت تدریجی زائران اربعین حسینی از اول ماه صفر آغاز شده و تا دو سه روز مانده به اربعین حسینی به اوج خود می‌رسد.
مرز چذابه در 110کیلومتری شمال غرب اهواز و شلمچه در 15 کیلومتری غرب خرمشهر دو گذرگاه رسمی تردد زائران اربعین حسینی در خوزستان هستند.
پارسال 550 هزار زائر از شلمچه و 237 هزار زائر از چذابه برای حضور در همایش جهانی پیاده روی اربعین به نجف اشرف و کربلای معلی عزیمت کردند.
بر اساس تقویم رسمی جمهوری اسلامی ایران و نیز تقویم عراق، 27 مهر روز اربعین است.
6065 / 6037

http://www.khozestan-online.ir/fa/News/136206/زائران-اربعین-حسینی-مرز-چذابه-را-برای-سفر-به-کربلا-انتخاب-کنند
بستن   چاپ