پیام خوزستان
در پی کاهش اعتبار:
نهالکاری در کانون‌های بحرانی گرد و غبار خوزستان متوقف شد
يکشنبه 21 مهر 1398 - 15:07:01
پیام خوزستان - اهواز - رئیس اداره بیابان منابع طبیعی و آبخیزداری خوزستان با اشاره به کاهش 64 درصدی اعتبار استان برای مقابله با گرد و غبار گفت: نهالکاری در کانونهای بحرانی گرد و غبار خوزستان به دلیل نبود اعتبار، امسال انجام نمی شود.

امیرحسین رجایی یکشنبه در گفت وگو با ایرنا اظهار داشت: اعتبارات گرد و غبار خوزستان از محل صندوق توسعه ملی کاهش چشمگیری داشته و امسال 700 میلیارد ریال اعتبار برای مهار کانون‌های بحرانی گرد و غبار خوزستان به اداره منابع طبیعی استان ابلاغ شده این در حالیست که اعتبار مورد نیاز امسال بیش از یک هزار میلیارد ریال بوده است.
وی افزود: پارسال یک هزار و 930 میلیارد ریال اعتبار برای نهالکاری و مالچ پاشی در کانون های بحرانی ریزگرد پیش بینی شده بود که یک هزار و 420 میلیارد ریال آن اختصاص یافت.
رجایی تصریح کرد: با توجه به کاهش اعتبارات امسال در کانون های گرد و غبار عملیات توسعه نخواهیم داشت و این اعتبار برای مراقبت و نگهداری در حدود 25 هزار هکتار نهالکاری و قرق کانون های ریزگرد هزینه می شود.
وی همچنین گفت: اجرا و اولویت بندی عملیات مالچ پاشی امسال بر اساس نظر مشاور سازمان جنگل ها و مراتع کشور انجام می شود که بر همین اساس اعتبارات ملی مقابله با گرد و غبار بین استان های سیستان و بلوچستان، کرمان، ایلام و خوزستان تقسیم شده است.
به گفته وی از محل اعتبارات ملی، امسال 2 هزار و 500 میلیارد هکتار مالچ پاشی در خوزستان در نظر گرفته شده که هنوز این سطح به صورت رسمی ابلاغ نشده البته خوزستان به دلیل تجربه و نزدیکی به پالایشگاه آبادان توان مالچ پاشی بیش از این را دارد.
رجایی تاکید کرد: مالچ پاشی های امسال خارج از منطقه حفاظت شده محیط زیست و پوشش گیاهی اجرا خواهد شد.
پس از طوفان شدید گرد و غبار بهمن سال 95 که خوزستان را فلج کرد، طرح مهار کانون‌های گرد و غبار در این استان به صورت اضطراری آغاز شد. اولویت این طرح مهار کانون‌های فوق بحرانی در جنوب و جنوب شرق اهواز موسوم به کانون شماره چهار با وسعت 112 هزار هکتار است.
از سال 1395 تاکنون در مجموع 36 هزار هکتار نهالکاری در کانون‌های گرد و غبار خوزستان در دستورکار بوده که همه آن محقق نشده و در سال های 95 تا 97 در حدود 21 هزار هکتار نهالکاری اجرا شده است. هفت هزار هکتار از نهال کاری در کانون های بحرانی گرد و غبار نیز به دلیل نبود تطبیق نوع خاک و نوع گونه کاشته شده و یا در اثر وقوع سیل از بین رفته است.
برآوردها کانون‌های گرد و غبار خوزستان را بیش از 700 هزار هکتار (رسی و ماسه‌ای) نشان می‌دهد که 350 هزار هکتار از آنها بحرانی و بیش از 40 هزار هکتار فوق بحرانی است. کارشناسان بر این باورند که 400 تا 700 هزار هکتار از زمین‌های این استان نیز تنها یک گام با بیابانی شدن فاصله دارند.
در سال 97 با اجازه رهبری مقرر شده بود که 100 میلیون دلار از صندوق توسعه ملی به مهار گرد و غبار خوزستان اختصاص یابد.
9754/6002

http://www.khozestan-online.ir/fa/News/136195/نهالکاری-در-کانون‌های-بحرانی-گرد-و-غبار-خوزستان-متوقف-شد
بستن   چاپ