پیام خوزستان
مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان:
فعالیت های زیست محیطی صنعت نفت متناسب با حجم آلودگی ها نیست
دوشنبه 31 تير 1398 - 18:35:22
پیام خوزستان - اهواز- مدیرکل اداره کل حفاظت محیط زیست خوزستان با انتقاد از توقف طرح آماک در سطح تاسیسات نفتی مناطق نفتخیز جنوب، گفت: مدیران نفتی برای کاهش آثار مخرب ناشی از تولید نفت اقدامات زیادی انجام داده اند اما این فعالیت های زیست محیطی با حجم آلودگی های به وجود آمده از فعالیتهای این حوزه ، تناسبی ندارد.

محمد جواد اشرفی روز دوشنبه در آیین بهره برداری از طرح مدیریت پسماند حفاری به روش بیولوژیک (کمپوستینگ) در محل چاه شماره 50 نفت سفید اظهار داشت: اینکه صنعت نفت در مسیر مدیریت پسماندهای چاهها قرار گرفته، رخداد قابل توجهی است.
وی گفت: صنعت نفت مانند سایر صنایع تولید و استخراجی علاوه بر مزیت های فراوانی که از تولید و فعالیت هایش به دست می آید، مضراتی از جمله آلودگی های زیست محیطی دارد، بر همین اساس انجام برنامه ریزی ها برای ادامه مدیریت پسماند در صنعت نفت بسیار ضروری است که باید به آن توجه شود در غیر این صورت در آینده با معضلات حادی مواجه می شویم هر چند که این معضلات حاد با توجه به سابقه 80ساله تولید نفت در خوزستان وجود داشته است.
این عضو شورای برنامه ریزی استان با اشاره به اینکه همگان به مشکلات زیست محیطی ناشی از تولید نفت در خوزستان اذعان دارند، گفت: با این وجود قانونگذار راهکار برون رفت از این مشکل را مشخص کرده و آن هم همان رعایت اصول بنیادی توسعه پایدار، توجه خاص به محیط زیست پایدار، استانداردها، مقررات و توجه به اسناد بالادستی است که از جمله آن قانون هوای پاک و مقابله با آلودگی خاک است.
وی تصریح کرد: اگر این موارد در سیستم نفت مورد توجه قرار بگیرد، خیلی از مشکلات امروز محیط زیست حل می شود.
اشرفی با تاکید بر اینکه این امور نهادینه نمی شود مگر اینکه این باور در اذهان همه مدیران ارشد، میانی و لایه های پایینی صنعت نفت، نهادینه و مستقر شود، افزود: باید موضوع آموزش (آموزش های محیط زیستی) در صنعت نفت نهادینه شود تا تحولات بهتری را شاهد باشیم.
این مقام مسئول در اداره کل محیط زیست خوزستان به یکی از مشاهدات عینی خود از نحوه دفع بخشی از آلودگی های نفتی توسط کارکنان شرکت نفت اشاره کرد و گفت: بیش از یک ماه پیش در جاده کریت کمپ متوجه شدم که یک دستگاه گریدر در حال دفن نمک های حوضچه های نفتی رهاسازی شده بود که تلاش می شد این نمک ها را از چشم کارشناسان محیط زیست پنهان کنند این در حالی است که اگر آموزش های لازم داده می شد، ممکن بود کمتر چنین صحنه هایی را شاهد باشیم.
وی با تاکید بر اینکه مدیریت پسماند در صنعت نفت نباید مانند جمع آوری گازهای همراه و نیز طرح آماک در خوزستان به یک پروژه منفعل تبدیل شود، ادامه داد: مناطق نفتخیز جنوب با بهره گیری از دانش های بومی می تواند به سمت مدیریت پسماند حرکت کند و اتفاقی که امروز شاهد هستیم نمونه ای از این فعالیت ها است که باید بعد از پایش های اداره کل محیط زیست خوزستان در صورت موفقیت آمیز بودن، در دیگر چاه ها و ایستگاه های بهره برداری نفت در سطح استان اجرایی شود.
سیلاب خوزستان کنده های حفاری را وارد هورالعظیم کرد
مجری پروژه مدیریت پسماند حفاری به روش بیولوژیک (کمپوستینگ) در این مراسم با اشاره به ضرورت انجام چنین طرح هایی در صنعت نفت، یادآور شد: محیط زیست به یک دغدغه عمومی تبدیل شده و به همین خاطر باید توجه ویژه ای به این موضوع صورت بگیرد.

پویان رحمتی افزود: متاسفانه در سیلاب اخیر کنده های حفاری (Cutting ها) از حوضچه های گل وارد هورالعظیم شد که و این اتفاق باعث شد بمب های عمل نکرده ای در خوزستان برجا بمانند.
وی ادامه داد: این درحالی است که طرح پسماند حفاری به روش بیولوژیک (کمپوستینگ) می تواند از نشت آلودگی های نفتی جلوگیری کند.
بر اساس این گزارش، بازچرخانی آب به دکل و تبدیل پسماند جامد به کمپوست قابل رهاسازی در محیط و خاک زراعی از مهمترین مزیت های اجرای طرح مدیریت پسماند حفاری است که در امروز در چاه شماره 50 نفت سفید با اعتباری بالغ بر 16 میلیارد و 500 میلیون ریال به بهره برداری رسید.
6002/9931

http://www.khozestan-online.ir/fa/News/127354/فعالیت-های-زیست-محیطی-صنعت-نفت-متناسب-با-حجم-آلودگی-ها-نیست
بستن   چاپ